Tipselit Äldre gick på pumpen mot Fässberg

Efter en timma och en kvart i buss var jag äntligen framme. Jag hoppade av på en hållplats vid namn Eklanda Skog. Mitt i nybyggt bostadsområde och där borta, bakom husen  fanns strålkastarna. Frågan var bara hur man skulle ta sig dit. I ett bra tag knatade jag och min kompanjon runt bland husen utan att hitta en endaste liten gång mellan de täta radhusen, men tillslut fann vi vägen fram. Och efter att ha slirat över en bro täckt av blankis och klättrat in igenom ett hål i det höga staketet runt planen så var där, på Eklandavallen!

Bra med den långa resan till matchen: Jag hann lyssna på hela Bob Dylans Blood on the tracks.

Dåligt med den långa resan till matchen: Jag missade halva första halvlek.

Matchen jag lagt halva min onsdag på var ingen mindre än träningsmatchen mellan Öis Tipselit Äldre och Fässbergs IF. Ett Fässbergs IF nyss uppflyttat i Division 2 efter att ett lag från den högre divisionen dragit sig ur. Också ett Fässbergs IF förstärkt med före detta gaisarna Johan Rundqvist och Daniel Sahib. Såg det ut som i alla fall.

Inget dåligt motstånd för Tipselit Äldre med andra ord.

Då jag som sagt missade första delen av den första halvleken så har jag inget att skriva om den men enligt rapporter så ska det ha varit förvåndsvärt jämnt spelmässigt även om Fässberg ändå hade ett mindre övertag.  Ungefär tio minuter innan första halvlekens slut kommer dock den första riktigt farliga möjligheten för ett för stunden piggt öis då provspelande Douglas Monotonen på innermittfältet slår ut en djupledsboll på vänsterkanten för Max Carlsson att löpa på. Max Carlsson löper ikapp bollen och tar med sig den i farten, i mitten har han med sig Alexander Jeremejeff och på bortre stolpen Henrik Carlsson. Tyvärr kommer en Fässbergsspelares tå emellan när Carlsson ska slå in passningen till Alexander Jeremejeff och det som hade kunnat bli ett helt perfekt friläge blir istället till ett inkast. Synd.

Efter en period av Öispress där Alexander Jeremejeff varit väldigt kreativ framåt kommer Fässberg tillbaka in i matchen och man får i strax innan paus en hörna. Bollen som slås in lyckas öisförsvaret inte få bort riktigt och Fässberg klamrar sig fast utanför det rödblå straffområdet. Efter en stunds bolltrillande får man ut bollen till en yttermittfältare som kan slå in ett hårt lågt inlägg som stöts in från nära håll. Surt sa räven.

Öisarna hinner dock med en till möjlighet innan paus. Efter bra förarbete av Henrik Carlsson på kanten får Douglas Montonen bollen felvänd inne i straffområdet och efter att ha försökt slita sig från sin back lyckas han sittande på marken spela ut bollen till Alexander Jeremejeff som stillastående skjuter stenhårt upp i det närmaste krysset ur en ganska dålig vinkel. En kandidat till årets avslut redan nu, men domaren lyckas på något sätt hitta en anledning till att döma bort målet för offside och den lilla glädje som hade kunnat värma en aning denna kalla onsdagskväll dödas omgående.

Strax efter det bortdömda målet blåser domaren av för halvtidsvila och vi kunde konstatera att öisarna hade stått upp bra mot det starka motståndet som på pappret är ungefär två divisioner bättre.

Andra halvlek inleds som den första slutade d.v.s. att spelet är ganska böljande utan att något av lagen lyckas skapa några riktigt farliga chanser. Flera gånger är både Öis och Fässberg påväg att lirka sig igenom men som vanligt vid den här tiden på året så är inte skärpan i passningarna riktigt på den nivå som den förhoppningsvis är i april, och det där friläget uppstår inte.

Några minuter in i den andra halvleken lyckas dock Fässberg komma in i öisarnas straffområde. Ute på vänsterkanten kommer en yttermittfältare runt och kan vika in mot Sebastian Laneby i Öismålet. Som tur är får Öis del så är avslutet inte det bästa utan går utanför Sebastian Lanebys högra stople.

Nästa läge får Alexander Jeremejeff som snappar upp en lös boll på mittfältet och avancerar mot mål. När han befinner sig vid straffområdeskanten väljer han att, något överraskande, skjuta istället för att spela bollen in mot en framstormande lagkamrat i mitten. Tyvärr blir inte skottet vad han önskat utan går rakt på fässbergsmålvakten. Men facit i hand skulle han alltså passat istället

Trots att Fässberg är laget som för spelet så är även nästa chans som dyker upp rödblå. Fässbergs målvakt som för dagen har vissa problem med greppet, lyckas inte få kontroll på en boll som han ska nypa framför fötterna på Alexander Jeremejeff. Istället studsar den ut till Jeremejeff som står ungefär en meter  framför målvakten. Jeremejeff klappar till direkt för att hinna skjuta innan en framstormande Fässbergsförsvarare hinner göra slarvsylta av honom. Tyvärr lyckas han inte få bollen över målvakten som ligger framför hans fötter utan bollen går istället rakt på målvakten och kan så småningom rensas bort av försvararna.

Efter de två öischanserna tar Fässberg över, och kan börja kontrollera matchen lite mer än tidigare. Även om dom inte radar upp chanser så börjar de vinna de flesta duellerna och kan börja etablera ett spel på Öis planhalva. Det visar sig i detta skedet av matchen vilken nytta Fässbergsspelarna har av sin tyngd och styrka då öisarna inte riktigt orkar stå emot i duellerna längre.

Efter ett tag lyckas Fässberg även och skapa lägen komma runt på kanterna och i den 84:e minuten får man sånär in bollen då man kommit runt på kanten och slagit ett lågt inlägg som anfallaren i mitten är centimeter ifrån att stöta in med vänsterfoten, men når inte riktigt hela vägen fram.

Sista chansen i matchen tillfaller dock Öis. Då Fässbergsmålvakten har problem att få bort bollen uppstår förvirring inne i straffområdet och bollen är ytterst nära att rulla över rätt mållinje men Fässberg reder ut situationen och domaren kan strax därefter blåsa av matchen.

Om man kort ska sammanfatta insatsen från öisarna så är den bra för att vara vid denna tidpunkten på året. Trots det unga laget så står man upp bra mot ett motstånd som på pappret är divisioner bättre. Detta ser lovande ut!

Nu åker jag till London och kommer hem på onsdag. Ha det bra så länge!


'Tipselit Äldre gick på pumpen mot Fässberg' have 16 comments

  1. 9 februari, 2012 @ 07:08 John

    Du ska ha cred för att du gör sådana här saker!

    Svara

    • 9 februari, 2012 @ 07:21 Anonym

      Jo, det ska Felix absolut ha. Saken är den att fler borde göra sådana här saker. Det är så gemenskapen blir större och sammanhållningen bättre och ÖIS starkare. Fler personer borde engagera sig! I allt möjligt som har med ÖIS att göra. På så vis skulle vi synas mera utåt och skapa något positivt som kanske på sikt kan attrahera mer folk till klubben. Tyvärr är ju vår supporterskara rätt bekväm av sig och som det är just nu kör vi slut på en kraft i taget. Just nu är det Felix som drar tåget.

    • 9 februari, 2012 @ 12:05 John

      Jag håller med dig. Östra Stå på internet (www.amoretfides.se) som nyligen lanserades är ju dock ett steg i rätt riktning. Där kan vem som helst få dela med sig av sina åsikter och engagera sig.
      Men personligen så har jag flera gånger tänkt tanken att man skulle kunna hjälpa till lite var stans när det gäller ÖIS. Åka ner och kika på en träning tex så att Felix får lite avlastning. Dock så är man väl för lat för det…

    • 9 februari, 2012 @ 12:24 Anonym

      Jag tror nog att ”vem som helst” får skriva på Sambadefensiv också. Hur förklarar man annars att Oskar Ängermark skrev här en gång i tiden? ;-)

    • 9 februari, 2012 @ 16:48 Anonym

      Ja precis. Hur kan den idioten få sköta ÖIS hemsida? Det är ju pinsamt när man kollar där ibland.

    • 9 februari, 2012 @ 18:11 Anonym

      Ha! Det var ju inte riktigt det jag menade, men om du känner så får du gärna göra det. Antar att du missade min smiley där. Men det är OK. :-)

    • 10 februari, 2012 @ 15:19 Steven Gerrard

      Förstår inte varför du är så negativt inställd till Oskar. Personligen tycker jag att han skrev många bra texter på Sambadefensiv och jag anser också att han sköter ÖIS hemsida på ett utmärkt sätt.

    • 10 februari, 2012 @ 17:32 Anonym

      Det se ett försök till ironi innan ironin i det föregående inlägget var uppfattat. Misslyckades visst kapitalt med att både uppfatta föregående ironi samt förmedla min egen ironi.
      Har inget emot Oskar.

  2. 9 februari, 2012 @ 10:32 Rude Boy

    Tack för rapport! Det kan bli kul i Juniorallsvenskan i år.
    Vi kan ju faktiskt vinna Svenska Cupen, Juniorallsvenskan och Pojkallsvenskan. Vi går mot trippeln!

    Svara

    • 9 februari, 2012 @ 11:28 kylskåpet

      Såg matchen igår och det såg riktigt bra ut.
      Fässberg kom med sitt starkaste lag och Öis spelade runt med alla killarna 18-19 st och spelade helt jämt med Fässberg. Med bara lite tur kunde Öis gjort 2-3 mål.
      Många roliga överraskningar igår, mittförsvaret var lysande och Carl Hawunger gjorde en kanonmatch. Mittfältet slet och krigade och Daniel Carlsson var fruktansvärt bra och styrde och ställde riktigt bra. Framåt blev det snabba omställningar där mittfältet slog fina passningar som anfallarna kunde ställa om snabbt på men den där sista lilla turen saknades, även om ett mål var innne och blev bortdömt utan någon vet varför.
      Första halvlek var riktigt bra från bägge lagen och andra blev det mycket byten i bägge lagen och kvaliten minskade väl något.
      Ser riktigt kul ut! Tror inte det var en enda tjongboll från något av lagen på hela matchen. Riktigt kul att titta på! Hoppas fler kommer nästa match

    • 9 februari, 2012 @ 12:25 Anonym

      Rudie can’t fail!

    • 13 februari, 2012 @ 13:00 Anonym

      Anonym ska ha på käften. Skriv ut era jävla namn för helvete.

    • 13 februari, 2012 @ 15:10 Anonym

      Vem ska tvinga mig?

  3. 9 februari, 2012 @ 14:04 Anonym

    Ett tips bara, Felix. Skriv ut halvtids- och slutresultat i klartext. Jag förmodar att slutresultatet blev 1-0 till Fässberg?

    Svara

  4. 10 februari, 2012 @ 08:11 Anonym

    Vad blev resultatet, står ingenstans att någon gjorde mål eller är jag blind? Bra rapport dock!

    Svara

    • 10 februari, 2012 @ 09:54 kylskåpet

      det blev 1-0 till Fässberg


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se