Alingsås IF – ÖIS U21

Martin Johansson gör en Paul Scholes, Patrik Elmander, Refused eller vad ni nu vill kalla det. Men bara tillfälligt. Sambadefensiv tackar Martin för hjälpen, det är alltid roligt när vi kan hjälpas åt för att kunna skriva så mycket som möjligt om ÖIS. Enjoy!

Vad?
Träningsmatch mellan Alingsås IF och ÖIS U21.

Var?
På Alströmergymnasiets plastpotatisåker

Hur gick det?
1-1 (0-1)
0-1 Oskar Wallén
1-1 Jonas Alströmers sonsonsons sonsonson

Publiken?
Det var på gränsen till sjövild stämning när de två klackarna hetsade mot varandra. Vajande fanor, upproriska rop, mäktiga tifon och smockor som hängde i…

Eh… Det är visst någon som blandar ihop sina fotbollsupplevelser här. Sorry! Tillbaka till mötet mellan ÖIS och FC Alströmer…

Cirka hundra personer som knappt mäktade med att bandyapplådera vid något av de två målen. Sångerna och tillropen var så få och så tysta att man kunde höra publikens diskussioner om ditten och datten och allsköns djävligheter. Alingsåspubliken verkade annars mest brydd över att varken Patrik Elmander eller Valter Tomaz Jr fanns med på planen. Och diskuterade de inte det så diskuterade de hur viktigt det var att man hade ordentliga långkalsonger på sig under helgens joggingturer.

Väder?
Iskallt, men stjärnklart. Hade bara ”arenan” erbjudit kaffe, te eller varm choklad hade det varit helt OK. Som det var nu var det knappt att man tog sig levande därifrån.

Hur gjordes ÖIS mål?
Genom en reptilsnabb spelvändning (jo, det är en skaplig överdrift att kalla den vändningen för reptilsnabb, men lite skit får ni fan-i-mig tåla med tanke på skribentens ringrostighet) där Alexander Jeremejeff tog en löpning in bakom Potatiskungarnas vänsterback (vi kan kalla honom Kung Edward), tog emot en plockpotatis med snö på från mittlinjen, lyfte blicken mot den bortre delen av straffområdet, noterade att Oskar Wallen varvade upp motorerna på potatisplockarmaskinen, satte grepen i jorden och lade iväg mot ytan mellan den fallande backlinjen och potatisplockaren i mål. Jeremejeffs passning satt perfekt på Walléns utsträckta fot. Som en klick bea på ett gäng välgjorda klyftpotatisar. 0-1 var ett faktum! Ett mål lika läckert som pommes duchesse eller hasselbackspotatis!

Hur var matchen?
Rätt jämn. Jonas Alströmers favoritlag hade mest boll, men ÖIS stod för de riktigt vassa chanserna. Med lite bättre skärpa i frilägena hade ÖIS vunnit matchen med åtminstone tre eller fyra bollar. Alingsås inledde annars matchen rappt, piggt och påpassligt med en hög och aggressiv press som tog öisarna på sängen. Efter tjugo minuter tog sig ÖIS in i matchen och under resterande del av halvleken så förde man spelet. Hade bara Oskar Wallen, Emilio Rossi och Alexander Jeremejeff satt något av sina frilägen hade man inte behövt vänta till halvlekens nästsista minut innan man tog ledningen.

Den andra halvleken inleddes med att Jeremejeff brände ett friläge. Och i anfallet efter kvitterade Alingsås genom Alströmers sonsonsons sonsonson. Även detta mål kom efter en snabb omställning där ÖIS inte hängde med när alingsåsarna växlade tempo. Pang! Boom! Frites med extra ost! Efter hemmalagets kvittering brände Oskar Wallén ytterligare två riktigt bra lägen innan matchen stendog. Den avslutande halvtimmen var ungefär lika upphetsande som en lördagskväll framför tv:n.

Hur gick det för Fredrik Andersson?
Inget vidare. Skadad och utbytt redan i den första halvleken efter en rejäl kollision med en klumpeduns som käkat på tok för mycket friterad potatis. Synd. Andersson inledde annars matchen fint och stod för en riktigt fin benparad i den tionde matchminuten när potatisnäsorna hade läge att ta ledningen i matchen.

Hur gick det för Oskar Wallén?
Upp och ner. Så där. Inget vidare. Stundtals rätt bra. Det råder inget tvivel om att det finns något speciellt där. När han väl drog upp tempot, tände till och tog i så gjorde han lite som han ville med motståndarnas försvar. Man skulle kunna säga att han var som en färskpotatis i ett hav av bakpotatisar. Men samtidigt brände Wallén lägen som ingen annan denna kväll. Sammanlagt blev det väl fem brända frilägen, ett par onödiga offsidelöpningar, en smekning i stolpens utsida och ett mål. Ett rätt OK facit för att vara första matchen på mycket, mycket länge.

Hur gick det för Alexander Jeremejeff?
Halvdant. Smarta löpningar, fin blick för spelet och en vacker assist blandades med en hel del slarv i avslutssituationerna. Har något djävligt intressant och kan sannolikt mer än vad han visade i kväll.

Hur gick det för Filip Holländer?
Hyfsat. Rivig. Slitstark. Smart. Vinner riktigt mycket boll. Dessutom på precis rätt ställen i planen. Visade också upp ett fint spelsinne och en vacker offensivlusta. Hade ett oerhört påpassligt väggspel med Jeremejeff som var värd ett bättre öde. Holländer stod också för matchens lågvattenmärken när han efter en mycket flärdfull raid träffade Preemmackens neoskylt – 300 meter bakom Alingsåsmålet. Starkt gjort! Grabben har onekligen bra löd i dojjan!

Hur gick det för Emilio Rossi?
Vem sa du att det gick för? Emilio! Ingrosso? Näe, Rossi! Vem, Paolo? Näe, Emilio Rossi som är på provspel! Är du säker på att han var med på planen? Jaaaaa. Ah, du menar 3:an! Killen från Hisingen! Han på vänsterkanten! Jo, det gick inte så bra. Han brände ett friläge, drällde med bollen, slog passningar som till och med Christofer Bengtsson hade skämts för och såg allmänt förvirrad ut. Å andra sidan, rykten gör gällande att Rossi trivs bäst centralt, där han kan lukta på blommorna, gå på genombrott och utmana i djupled. I går fick (stackars) Rossi agera vänsterbreddare. Och kanske var det just det som gjorde honom så begränsad. Det ska dessutom sägas att FC Alströmers högerback var allt annat än en soffpotatis. Kvick som satan och riktigt vass i en mot en-situationerna.

Vem var matchens utropstecken?
ÖIS centrala fältare Daniel Carlsson. Liten, men tuff och naggande god. Sicket härligt spelsinne. Helt klart en man för framtiden. Tillsammans med Filip Holländer (i den första halvleken) och Henos Musie (i den andra halvleken) dominerade Carlsson det centrala mittfältet. Särskilt kul att se var när Carlsson drog upp tempot och förvandlade sig själv till Anja Pärson och soffpotatisarna till störtloppsportarna i Hahnenkammrennen.

Hur såg laget ut?
Första halvlek: Fredrik Andersson (ut efter cirka tjugo till tjugofem minuter), Carl Hawunger, Leo Wiena, Naod Kibrom, Faramarz Gosheh, Henos Musie, Filip Holländer, David Carlsson, Emilio Rossi, Alexander Jeremejeff och Oskar Wallén.
Andra halvlek: Sebastian Laneby, Carl Hawunger, Leo Wiena, Naod Kibrom, Daniel Persson, Daniel Corneliusson, Henos Musie, Daniel Carlsson, Emilio Rossi, Oskar Wallén och Alexander Jeremejeff

// Martin Johansson


'Alingsås IF – ÖIS U21' have 27 comments

  1. 1 mars, 2012 @ 22:24 Tommy

    Tack Martin!

    Svara

  2. 1 mars, 2012 @ 22:46 Fredrik

    Härlig rapport! Tolkar jag det rätt om jag säger att Rossi var skit? Fan också…

    Svara

    • 1 mars, 2012 @ 22:59 Anonym

      Är inte förvånad. Har man sett honom ¨spela tidigare så höjer man inte honom till skyarna precis. Tycker inte att Öis ska satsa på att ge honom kontrakt. Om han nu skulle vara så bra varför har då inte andra klubbar nappat på honom då?

    • 2 mars, 2012 @ 08:27 Emil

      Jag hade inte sett honom tidigare så jag visste inte vad man skulle vänta sig. Men tyvärr så imponerade han inte överhuvudtaget.. Skulle bli oerhört förvånad om han fick kontrakt, iaf av gårdagens match att döma

    • 2 mars, 2012 @ 09:23 M.

      Rossi gjorde tyvärr inte någon bra match i går. Helt osynlig under långa stunder och de gånger han verkligen fick chansen att visa vad han gick för i en mot en-, två mot en-, två mot två- och två mot tre-situationer gav han ett rätt vekt intryck.

      1) Inte tillräckligt mycket speed för att rycka ifrån och ta sig förbi sin motståndare på ett primitivt sätt (han mötte i och för sig en ytterback som var grymt kvick i fötterna).

      2) Inte tillräckligt mycket teknik eller smartness i finterna och bollbehandlingen för att ta sig förbi sin spelare på ett flärdfullt sätt.

      3) Inte tillräckligt snabb i tanken eller spelintelligent för att hänga med Filip Holländer, Oskar Wallén, Alexander Jeremejeff och David Carlsson i kombinationsspelet (den här jämförelsen är kanske orättvis med tanke på att Wallén, Holländer, Jeremejeff och Carlsson har spelat ihop tidigare).

      4)Inte tillräckligt bra bolltouch för att på egen hand utnyttja fria ytor och förvalta öppnade krossbollar från sina medspelare.

      5) Inte tillräckligt bra avslutare för att göra mål i öppet läge. Eller så var det keepern i Alingsås som var grym (han gjorde trots allt sex till sju frilägesräddningar i går).

      Som jag har förstått det föredrar Rossi att spela centralt som släpande anfallare. Han vill ha mycket boll, gå på genombrott eller sticka i djupet. I går hamnade han på en kant med främsta uppgift att hålla bredden och leverera inspel och inlägg till Wallén och Jeremejeff vilket kanske begränsade honom? De få gånger han sökte sig in mot mitten och gick på genombrott såg det ändå rätt lovande ut.

      Det ska också sägas att snubbarna som stod bredvid mig – som var någon form av juniortränare i Alingsås eller Holmalund – var mäkta imponerade av att ÖIS lyckats knyta Rossi till klubben. De öste lovord över killen och sa att han har grym potential och att han tidigare varit ruskigt vass i Häcken. Tyvärr visade han inte prov på den varan i går. Det är bara att hoppas att han får chansen mot Varberg på lördag.

  3. 1 mars, 2012 @ 22:55 tintin

    bäst idag var oscar wallen och daniel karlsson och även laneby gjorde en bra match när han kom in. Självklart fredrik också så länge han var inne

    Svara

    • 2 mars, 2012 @ 09:31 M.

      Daniel Carlsson var duktig. Duktig som fan. Jag borde tagit med en punkt om honom i matchrapporten. Hade en tanke om att ha med ”Matchens utropstecken!” och då skriva om Carlsson. Men det föll bort. Ledsen för det. Killen var skitduktig i gårdagens match. Gillade verkligen hans spelstil. Lite men hård och tuff och bra förståelse. Sedan var det kul att se när han drog upp tempot. Carlsson såg ut som Anja Pärson och Alingsåsspelarna som slalomportarna i Hahnenkamm-Rennen.

      Sebastian Laneby hade inte mycket att göra när han kom in. Så att lyfta fram honom känns lite galet.

    • 2 mars, 2012 @ 10:31 Rude Boy

      Hanhnenkamm-Rennen är en störtloppstävling.
      B. Wisser

    • 2 mars, 2012 @ 10:52 M.

      Korrat!

  4. 1 mars, 2012 @ 23:01 Mendel

    Jag tar gärna en portion av det som Martin ätit.

    Svara

  5. 1 mars, 2012 @ 23:37 Jens Z

    Shit pommes! Roligt att se att hedersknödeln Martin ännu inte satt sin sin sista på Sambadefensiv!

    Angående den uteblivna målskörden från landet har jag bara en sak att säga: Blast!

    Svara

    • 2 mars, 2012 @ 15:55 Smurfalizer

      Hemskt vad det krocketteras här då. Klyftiga inlägg. Jag röstiar på ovan inlägg som det mest humordränkta.

    • 2 mars, 2012 @ 23:48 Kaiser Franz

      Kan bara hålla med! Råraka rör! Gött mos!

  6. 2 mars, 2012 @ 09:14 ÖIS2012

    Kul rapport.
    Roligt att Oscar fick näta, bra för självförtroendet.
    Oroväckande med den dåliga skärpan/effektiviteten framför mål.
    Låter inte som Rossi är en spelare för oss, men han kanske borde få en chans till, eller?

    Svara

  7. 2 mars, 2012 @ 09:31 Slicen

    Kul att du är alive and kicking, Martin. Å du….Paul Scholes har ju gjort några matcher sedan han kom tillbaka…

    Svara

  8. 2 mars, 2012 @ 09:47 PriMax_ÖIS

    Kul läsning! Läste hela i rekordfart och med ett leende på läpparna, tack Martin!
    Hade varit kul å se Rossi centralt i en halvlek mot Varberg. Samtidigt känns frågan om varför han idag står utan kontrakt befogad. Känns inte som att vi har tid/pengar att chansa på alltför många spelare som ”kan bli bra”.

    Svara

  9. 2 mars, 2012 @ 10:33 Rude Boy

    Tack för en trevlig rapport.

    Svara

  10. 2 mars, 2012 @ 10:46 Polaren Per

    Tack för en grym rapport Martin!

    Skönt att Thunder/Villerwallén är igång igen. Tur att det iaf blev ett mål för honom så inte premiären bara bestod av missade frilägen.

    Hoppas att Alex får sätta en snart. Enligt träningsrapporter så ska han ju ha potential att vara en giftig avslutare. Lite flyt och självförtroende så blommar han nog ut:)

    Svara

  11. 2 mars, 2012 @ 10:51 bukowski

    lite ÖIS att sätta provspelare på sin minst optimala plats!?
    ung. som Robin och VTJ på ytterbacken…

    Svara

  12. 2 mars, 2012 @ 11:01 Anonym

    Härligt att äntligen få läsa en rapport av Martin ,du har något visst när du skriver som jag gillar. Jag hoppas att det kommer flera under denna säsong 2012 för i år skall vi 17 ha kul! Vad underbart att vi har ett U 21 lag i gång att Oskar gjorde mål det andas framtid. Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt med målis nr 2. Tack än en gång Martin du har varit saknad.

    Svara

  13. 2 mars, 2012 @ 12:51 Jesper

    Sedvanligt frisk läsning! Tack Martin!

    Svara

  14. 2 mars, 2012 @ 14:23 Egon

    Betänk att Oskar W. varit borta från match i 7 mån sä kan man förlåta viss oskärpa framför mål. Tror att han kan bli mkt, viktig för Öis anfallsspel iår !!!

    Svara

    • 2 mars, 2012 @ 15:58 Smurfalizer

      Agree. W kommer struta många fina baljor framåt sena vårkanten i år. Är övertygad om att hans framtid i Öis är så ljus den kan bli.

  15. 2 mars, 2012 @ 20:11 Mac

    Fick provspelaren kontrakt?

    Svara

    • 2 mars, 2012 @ 20:36 Fredrik

      Han är uttagen i morgondagens matchtrupp och står som provspelare, så nej han har inte fått kontrakt. Däremot verkar det som gården har bestämt sig för att ge honom en chans till. Antagligen bestämmer mig sig efter matchen imorgon. Klokt om ni frågar mig.

  16. 3 mars, 2012 @ 12:39 Bellman

    Härligt med en text från dig Martin!
    Tack!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se