Hans Prytz om försäsongen så här långt.

Hans Prytz har tränat laget under hela våren och efter att ha efterträtt Roberto Jakobsson och sambadefensiv tog sig en pratstund med honom och pratade lite om hur han ser på matcherna som varit hittills.

Lite mer än halva försäsongen har gått nu. Hur tycker du att det känns?

Jo bra, vi jobbar väl vidare på att få alla pusselbitar på plats. Sen är det ju så att en försäsong gör ju inte att man är klar utan man hoppas ju på en process som gör att man blir bättre hela tiden, även under tävlingssäsong. Men det känns väl bra, det är ju alltid så på en försäsong att man vill ha mer tid till allting men nu har vi jobbat på i lite drygt två månader och det känns som att vi är på rätt väg. Men som sagt några bitar faller på plats hela tiden och jag tycker att vi blir bättre!

Det gick lite knackigt i början men efter matchen mot Oddevold så vände det lite. Varför blev det så?

Det hänger väl lite ihop med det jag sa, att vi börjar lära känna varandra lite bättre. Jag och Nacka har kommit in och det betyder väl vissa förändringar, kanske inte jättemycket men lite skillnad är det och det är nytt för killarna och vi blir bättre och bättre. Men som sagt jag tror att vi är på rätt väg.

Sist blev det dock förlust efter en ganska tuff andra halvlek i Jönköping, vad tyckte du om den matchen?

Jag tycker att vi står upp bra i stora delar av matchen och vi får ett väldigt tryck mot oss på slutet och orkar inte hålla emot. Men vi drar lärdom av det. Kanske är det vissa justeringar vi behöver göra i vårat låga försvarsspel och det tittade vi på under träningen idag och det är som jag säger att vi försöker lära oss och bli bättre hela tiden. Lära oss av dom matcher vi spelat och lära oss av det vi gör bra men även av det vi gör mindre bra. Då blir vi bättre.

Även om det kanske inte var helt orättvist så känns det ändå sådär att ni tappar in sista målet i 92:a minuten. Hur ska ni förhindra sådant?

Jo, det är ju så att man ska ju alltid freda sitt straffområde och vi ska bli ännu mer noggranna som sagt och vi fortsätter att jobba med det på träning. Det är det sättet jag känner till och det är därför vi tränar, för att vi ska bli bättre. Många av svaren får man ju i matchsituationer och vi jobbar också med dom i åtanke hela tiden så jag är övertygad om att vi kommer att bli bättre.

Om vi byter ämne lite, Johan Pettersson anslöt till laget i förra veckan. Hur tycker du att han har skött sig hittills?

Han har skött sig jättebra, han har tränat med oss tre gånger och spelat en halvlek så  än så länge tycker jag inte att jag kan göra en sjysst bedömning av honom. Han kommer att spela match med oss på torsdag mot Norrby och då får vi se mer av honom. Men det är en jättebra kille som fungerar bra i gruppen så vi är glada att han har kommit till oss.

Han fungerar på lite olika positioner. Vad ser du honom främst som?

Ja vi får väl se, på torsdag kommer han att spela på en yttermittfältsplats och där är han ju användbar men han fungerar ju även som ytteback och på en central mittfältsposition också vad jag har förstått. Jag vet dock inte riktigt hur han är i mål.

Nä, vem vet! Ni hade bara två mittbackar med i Jönköping, hur ser du på det? Att det är lite tunt där?

Det är som det är och vi har Leinar i bakfickan och hans hälsena blir bättre och bättre. Jag vet inte exakt när han är tillbaka i full träning men det är ändå ett sparkapital där. Men Hannes och Robin har skött det jättebra och det är ju så att man kan inte ha dubbla uppsättningar av allting. Skulle det bli så att vi behöver göra förändringar så blir det väl så att vi får pussla och lösa det då.

Hur ser det ut på skadefronten annars? Sebastian var med och tränade idag, hur ser det ut för honom?

Ja, Sebastian var med och tränade och ska snart vara tillbaka och Björkeryd var lite krasslig idag och han är snart tillbaka i full träning han med.  Jonathan behöver rehaba lite på sitt knä och har bara någon vecka kvar så jag tycker att det ser ganska ljust ut ändå.

Slutligen, match mot Norrby på torsdag. Vad vill du helst se där?

Jag vill se att vi blir ännu tajtare i vårt försvarsspel som vi pratade om här innan men jag vill även att vi har ett lite mer varierat anfallsspel och att vi kan ha lite längre anfall emellanåt. Vi hade fantastiskt fina omställningar, eller kontringar eller kalla det vad du vill mot Jönköping och gör ett par fina mål men jag vill också se ett mer varierat anfallsspel där vi kan hålla i bollen och etablera ett tryck.

Det låter bra, tack så mycket!

Tack själv!


'Hans Prytz om försäsongen så här långt.' have 6 comments

  1. 21 mars, 2012 @ 07:59 Fredrik

    Jag kan inte släppa det här med mittbackarna, hur vågar man chansa på att gå in i en livsviktig säsong med 2,5 mittbackar? För mig är det helt oförståeligt då en skada eller avstängning omedelbart leder till att vi inte har någon reserv alls. Det här kan stå oss dyrt, mycket dyrt.

    Svara

    • 21 mars, 2012 @ 09:55 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Ja, det är mysko.

    • 21 mars, 2012 @ 10:23 Jacko

      När de släppte Valter tog i alla fall jag det för givet att en ny mittback var på ingång. Det kommer aldrig hålla med endast 2,5 mittbackar.

      Utgår från att man söker alternativ, dock lär det inte finnas speciellt mkt ute på marknaden.

  2. 21 mars, 2012 @ 11:20 Charles

    Håller med om att det inte håller med 3 mittbackar, men det känns orättvist att kalla Sahlin för ½ mittback då han har presterat bättre än dom andra två som mittback hittills, snabb, brytningssäker och positionssäker. Hade jag varit vid rodret hade Hannes fått starta i centralt mot skövde i premiären

    Svara

    • 21 mars, 2012 @ 11:37 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Håller med!

    • 21 mars, 2012 @ 14:08 Thomas

      Helt rätt att starta med Sahlin som mittback,han har spelat in sig bra där. Sen har Jocke gjort det helt ok som vänsterback förutom mot Jönköping Södra i fredags.
      Jag skulle också gärna vilja se Otterstedt som högerback.Har svårt att förstå att han inte får chansen där. Har väl gjort endast en match som högerback mot Husqvarna och gjorde det riktigt bra. Det är väl nu man måste våga testa de unga och jag tycker inte att Bengtsson är något givet alternativ där. Låt de unga få chansen att spela och utvecklas. De är ju ändå våran framtid i Öis.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se