Inför Division 1 Södra 2012 – Plats 11-14

Premiären kommer allt närmare för vårt kära sällskap. Måndagen den 16:e april smäller det, då Skövde kommer till Gamla Ullevi på besök. Förhoppningsvis kan vi få en bättre start på säsongen 2012 än vad vi fick det föregående året, och därmed börja vår långa vandring uppåt i seriesystemet. För inte ska vi väl låta de randiga lagen regera inom Göteborgsfotbollen så länge till?

Men för att först och främst Superettan skall bli verklighet för ÖIS så måste vi ha 13 lag bakom oss i Division 1 Södra (eller ja, det kan ju såklart gå med 12). Frågan är då: vilka placeringar kommer de olika lagen att hamna på i tabellen? Omöjligt att svara på såhär i förhand såklart, men jag ska ge det ett försök att tippa sluttabellen i Division 1 Södra, årgång 2012.

Denna genomgång av våra motståndarlag kommer att delas upp i 4 olika delar. I den här delen presenteras de lagen jag tror hamnar på plats 11, 12, 13 och 14. Med andra ord bottenskrapet i serien. Here we go!

11. FC Trollhättan

Försäsongen (vinster i grönt, förluster i rött): IFK Göteborg U21 (H) 0-1, Ljungskile (B) 2-0, IK Gauthiod (B) 1-1, Carlstad United (H) 4-1, Örgryte IS (B) 3-1, FC Trollhättan (H) 2-2, Skövde AIK (B) 1-1, Gunnilse IS (H) 5-0

Tabellplaceringar för FC Trollhättan de 5 senaste åren:
2007: 6:a i Division 1 Södra
2008: 1:a i Division 1 Södra
2009: 13: e i Superettan
2010: 15:e i Superettan
2011: 9:a i Division 1 Södra

Kommentar:
FC Trollhättan… detta lag, bildat 2001, som framkallar så dåliga minnen hos oss ÖISare. Ska denna klubb i och med vår seger på försäsongen sluta vara ÖIS bogeyteam nummer ett? Det kan man aldrig veta, men är det någon säsong som ÖIS har chansen att vinna dubbla matcher mot detta lag, så är det i år. För FC Trollhättan har haft en väldigt strulig försäsong, där de var nära att gå i konkurs, och det vet vi hur det påverkar en klubb och ett lag. De klarade ju sig i och för sig ifrån konkurshotet, men man var tvungen att släppa många spelare, vilket har försämrat truppens kvalitet avsevärt.

Bland de spelare som har lämnat FC Trollhättan inför den här säsongen, sticker Viktor Sköld, Tom Pettersson och Petrit Zhubi ut. Och det på grund av att det förmodligen var lagets tre absolut bästa spelare förra säsongen.

Fjolårssäsongen gick väldigt upp och ner för detta gäng, och den slutade till sist med en blygsam niondeplats. Denna säsong tror jag blir ännu tuffare för FCT, och i och med det en strid om att undvika nedflyttning. För Trollhättan gäller det helt enkelt att de rutinerade spelarna levererar, annars kan det bli en oerhört tung säsong.

12. IF Limhamn Bunkeflo 2007

Försäsongen (vinster i grönt, förluster i rött): BW 90 (H) 1-1, Hvidovre (H) 0-0, FC Rosengård (B) 0-1, Freamad Amager (H) 3-3, Ängelholms FF (B) 4-1, Landskrona BoIS (B) 6-1, Mjällby AIF (B) 2-1, Lunds BK (H) 1-2, BK Olympic (B) 2-2

Tabellplaceringar för LB07 de 5 senaste åren:
2007: 5:a i Superettan (som Bunkeflo IF)
2008: 13:e i Superettan
2009: 5:a i Division 1 Södra
2010: 7:a i Division 1 Södra
2011: 10:a i Division 1 Södra

Kommentar:
1-1, 0-3 detta är siffrorna som kommer upp om man tänker på LB07, det var slutresultaten förra året mellan just LB07 och ÖIS. Till LB07’s fördel. Men jag själv var bara på hemmamatchen, den som slutade 1-1 (Joakim Olaussons enda match från start hittills i ÖIS A-lagströja).

Laget med ett av de fulaste och mest underliga klubbmärkena jag sett stannade på en 10:e plats när 2011 skulle summeras, vilket kändes som en relativt väntad placering. Men om jag får friheten att tippa årets säsong för LB07, vilket jag fått, tror jag att division 2 väntar för dem nästa år.

Fjolårets match mellan LB07 och ÖIS på Gamla Ullevi slutade som sagt 1-1. 1-0 gjorde Mr. Wallén från Kode med en sträckt vrist upp i nättaket. 1-1-målet gjordes utav en man vid namn Darko Lukanovic. Detta var hans enda mål under fjolårssäsongen, men nu är han borta. Rumänien blev nästa destination för Lukanovic som under de senaste sju åren representerat sju stycken olika klubbar.

Kvar i laget finns ändå ett par kända namn. T.ex. Charles Anderson, som tidigare representerat bland annat Öster och Malmö FF. Och mannen med det helt fantastiska namnet Xhevdet Llumnica, som man framförallt kommer ihåg från hans tid i Assyriska mellan 2007 och 2010.

Med allt detta sagt konstaterar jag att LB07 är ett svårtippat lag, som har kapacitet nog för en mittenplacering i Division 1 Södra, men som jag tror får nöja sig med en bottenstrid.

13. Utsiktens BK

Försäsongen (vinster i grönt, förluster i rött): IK Oddevold (B) 5-0, Norrby IF (B) 1-0, IFK Göteborg U21 (B) 1-1, Västra Frölunda (B) 1-3, Tenhults IF (H) 1-2, Varbergs BoIS (B) 4-1

Tabellplaceringar för Utsiktens BK de 5 senaste åren:
2007: 1:a i Division 3 Nordvästra Götaland
2008: 5:a i Division 2 Västra Götaland
2009: 4:a i Division 2 Västra Götaland
2010: 4:a i Division 2 Västra Götaland
2011: 1:a i Division 2 Västra Götaland

Kommentar:
Två nykomlingar från Division 2 kommer att spela i Division 1 Södra i år. Ett av dessa lag är Göteborgska Utsiktens BK, eller ”Kiken” som de kallas. De vann i utklassningsstil Division 2 Västra Götaland förra året. Hela tolv poängs marginal skiljde till slut ner till Vimmerby IF på andra plats.

I år skall alltså Glenn Hyséns gäng tampas med ÖIS och resterande lag i Division 1 Södra. Vilket i sig är stort för ett lag som Utsiktens BK, då de aldrig tidigare har varit så här högt upp i seriesystemet. Hur har då ”Kiken” rustat upp för denna utmaning? Jo, mestadels har man värvat ”bottenskrapet” från Göteborgsområdet om man säger så. Till exempel har de tagit in tre stycken ÖIS-bekantingar i Martin Dohlsten, Henrik Nikkilä och nu nyss även Felix Sehlström. Utöver det, två stycken spelare från GAIS vid namn Edvin Moenza och Erik Berthagen.

Men de har även tappat spelare, och det absolut största tappet är det av fjolårets skyttekung i Division 2 Västra Götaland, Sonny Karlsson. Den stora målfarliga anfallaren har dragit vidare till Superettan och Landskrona BoIS, där han blir lagkamrat med en viss Luka Mijaljevic.

Utsikten har haft det tufft på försäsongen med en vinst, en oavgjord och fyra förluster. Det mesta talar även för att det kommer bli lika jobbigt även framöver, när säsongen drar igång, för Utsiktens ”supportrar” (publiksnittet förra året låg på hela 167 personer).

Med den unga truppen och Utsiktens BK’s magra erfarenhet från denna nivå i åtanke så landar de på en 13:e plats i mitt tips, vilket betyder en biljett tillbaka till Division 2. Men man skall aldrig underskatta ett ungt och hungrigt nykomlingslag med gamla, rutinerade före detta spelare på tränarbänken. Det skall i vilket fall som helst bli trevligt att besöka Ruddalen den 20:e maj.

14. IK Gauthiod

Försäsongen (vinster i grönt, förluster i rött): FC Trollhättan (H) 1-1, Karlstads BK (B) 0-3, IK Tord (H) 0-0, Götene IF (H) 3-0, Tibro AIK (H) 2-0, BK Häcken U19 (B) 1-4, IFK Uddevalla (H) 3-0

Tabellplaceringar för IK Gauthiod de 5 senaste åren:
2007: 6:a i Division 3 Mellersta Götaland
2008: 1:a i Division 3 Mellersta Götaland
2009: 7:a i Division 2 Mellersta Götaland
2010: 8:a i Division 2 Västra Götaland
2011: 1:a i Division 2 Norra Götaland

Kommentar:
IK Gauthiod… Det känns faktiskt lite märkligt att ÖIS kommer att spela mot ett lag vid namn IK Gauthiod. För skall jag vara ärlig, så hade jag nästintill aldrig hört talas om detta lag innan jag såg att det var en av nykomlingarna i årets Division 1 Södra. Så detta tips att IK Gauthiod slutar sist i årets Söderetta grundas inte så mycket på fakta eller truppkunskap från min sida, utan mer från att jag egentligen inte har någon koll på detta lag. På så sätt kan jag omöjligtvis sätta dem före andra lag.

IK Gauthiod, grundat 1924, vann i vilket fall som helst Division 2 Norra Götaland förra året och tog därmed steget upp i Division 1 Södra. De gjorde det på 44 poäng, fem poäng före andraplacerade Assyriska BK.

IK Gauthiod har i alla fall aningen mer publik än vad Utsikten har, så pass mycket att de vann publikligan förra året i Division 2 Norra Götaland med 479 personer i snitt.

Detta lag kan bli en obehaglig överraskning för många, eftersom jag gissar att det inte är så många som har koll på dem. Träningsmatcherna bådar ju dessutom gott för Gauthiod då de faktiskt är obesegrade än så länge. De har ju dock inte mött lag av allra högsta klass, men ändå. I mitt tips får de däremot nöja sig med en 14:e och sista plats.


'Inför Division 1 Södra 2012 – Plats 11-14' have 24 comments

  1. 25 mars, 2012 @ 21:19 Felix Jonsson

    Riktigt bra jobbat Jonathan! Håller mestadels med dig ;)

    Svara

  2. 25 mars, 2012 @ 21:22 John

    Trevlig läsning! :)

    Svara

  3. 25 mars, 2012 @ 21:28 PriMax_ÖIS

    Kul läsning! Trollhättan och LB07 tror även jag kommer få det tufft iår. Sen hoppas jag att vi inte underskattar nykomlingarna. Förra året vanns serien trots allt en nykomling från div2. Gauthiod känns lite luriga eftersom man inte har koll på det laget. På internet finns nästan inget att hämta. Grästorp verkar lyckats bra när det gäller lagidrott eftersom deras hockeylag också nått div1 2012.

    Svara

    • 25 mars, 2012 @ 21:56 Jonathan Larsson

      Jag tänkte mycket på det med att Varberg vann förra året, vilket är rätt galet om man tänker efter. Och det har även varit en del fall de senaste åren i Division 1 där nykomlingar kommer på en hög placering. Men jag tror helt enkelt att de 2 nykomlingarna nedifrån i år är för dåliga för det.

      Den som lever får se!

  4. 25 mars, 2012 @ 23:45 Anonym

    Fd spelaren Marcus Dahlin kom från Gauthoid har jag för mig. Den makalösa säsongen som Varberg Bois gjorde förra året inser man att precis allt kan hända och man inte skall underskatta något lag.

    Svara

    • 26 mars, 2012 @ 08:58 Smurfalizer

      Inte bara Dahlin är en Gauth… Gauthiodid? Gauthist? Hur säger man?
      Eric Gustafsson som körde ett par år i rödblått, mitten 00-talet typ, var också en sån där. Gauthare alltså. (Googlade Eric och fann honom numera i Lidköping som spelande ass.tränare).

      Suverän artikelserie för övrigt. Ser fram emot del två.

    • 26 mars, 2012 @ 14:23 polarojd

      Var inte Mellqvist också Gauthiodist, Gauthiodare, eller vad vi nu skall kalla dem..?

    • 26 mars, 2012 @ 14:37 Rude Boy

      Mellqvist var väl från Inlands IF (Lilla Edet).

    • 27 mars, 2012 @ 19:38 Macky

      Stämmer inland!

  5. 26 mars, 2012 @ 09:24 Jacko

    Givetvis väldigt svårt att tippa Söderettan. Men när jag ”tippar” botten håller jag med om att lagen i artikeln kommer att husera i nedre delen av tabellen. Tror dock att Skövde kan få de tufft också. Dels så var de nära att åka ur ifjol och till i år har de ju tex tappat en viss Emil Karlsson. Även Qviding kan få det jobbigt, kanske bara hissen åker vidare ner?

    Chansar på följande botten:
    11. Qviding
    12. Utsikten
    13. Skövde
    14. LB07

    Svara

  6. 26 mars, 2012 @ 10:12 framtiden

    Vill bara varna för Gauthiod. Har sett dom spela. Kommer att bli en obehaglig överaskning för många lag

    Svara

  7. 26 mars, 2012 @ 12:29 Slätta

    Coolt med Gauthiod. Spelade förmodligen mot några av dem som barn då jag bodde precis bredvid Grästorp. Helt otroligt att det lyckats ta sig så långt upp, det har gjort en rejäl resa!

    Svara

  8. 26 mars, 2012 @ 21:15 1887

    Varför skriva om lagen som kommer hamna långt ner? Helt ointressant enligt mig. Varför inte bara tippa om lagen som kommer fightas om toppplaceringarna i år?

    Svara

    • 26 mars, 2012 @ 21:53 Sektion LM

      Herregud, vilken kommentar….

    • 27 mars, 2012 @ 00:50 A

      Kan bara förklas med ”Hjärnlsläpp”…

      A

    • 27 mars, 2012 @ 08:48 ÖIS 1994

      Men lugna dig, toppen kommer ju dyka upp i kommande inlägg. Självklart ”bör” man tippa även bottenstriden; då det är Örgrytes framtida motståndare som granskas.

    • 27 mars, 2012 @ 11:39 DJ-CJ

      +1

    • 27 mars, 2012 @ 11:43 1887

      Okej okej, no big deal. Menade lite också att ÖIS kommer ju med största sannolikhet inte härja nere i botten? ;) Läste igenom texten ganska snabbt dock, så kan ha misstolkat hela texten helt och hållet.

    • 27 mars, 2012 @ 13:34 nytko

      Läsa innan man kommenterar är väl att föredra kanske…?

    • 27 mars, 2012 @ 14:24 1887

      Jisses.. fokus på matchen mot Qviding istället. Framåt rödblått!

    • 27 mars, 2012 @ 20:28 nytko

      Det är jag som skall säga Jisses..

      Alla till ÖIS-gården!

  9. 27 mars, 2012 @ 19:39 Macky

    Fattigdom mötte jag i 4an för typ 7 pr sedan…

    Svara

    • 27 mars, 2012 @ 19:40 Macky

      Gautihod=fattigdom på iPhone, mäktigt


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se