Andra hemmamatchen

Omgång tre stundar och det innebär att vi nu officiellt är inne i den vanliga serielunken. Både hemma- och bortapremiären är avklarad och nu finns det inte längre något att skylla på. Premiärnerver, dålig gräsmatta eller hemmadomare? Nej skulle inte tro det!

Dagens träning hölls som vanligt på gräsmattan uppe på ÖIS-gården och nu borde laget vara helt på det klara med vad eventuella skillnader mellan plast och äkta vara. Spelet kommer i fortsättningen inte att gå lika fort som det under vissa träningsmatcher på plasten under försäsongen. Men för den delen behöver det inte bli tråkigare. En bidragande orsak till exempelvis Johan Hedmans starka insatser den senaste tiden på träningarna men även under den senaste matchen mot Karlstad mycket väl kan ha att göra med underlaget som går lite långsammare och ligger lite mer i Johan Hedmans smak.

Dagens träning inleddes likt förra veckans dito med en del fys. Uppenbarligen har Hans Prytz inte riktigt samma inställning till dagen-innan-match-träningar som Roberto Jakobsson. Under förra året var träningen dagen innan match väldigt lugn och lätt. Under Hans Prytz ledning är det dock andra bullar. Oavsett veckodag eller eventuell aktivitet den påföljande dagen så ska det inte sparas på krutet. Kamp och inställning är ledorden.

Träningen idag inleddes med hopp över häckar, löpning runt konor och diverse andra gymnastiska övningar. Alltsammans i ett högt tempo och med bra intensitet. Det är onekligen intressant att se vilken skillnad det är på ledarstilar och framtiden får utvisa vilken av de två sätten som är det mest framgångsrika.

Som sagt inleddes träningen med fys för att sedan följas upp med passningsövningar och tvåmålsspel större delen av träningen. Även detta är en skillnad mot förra säsongen då mycket tid sällan lades på spel utan tyngden snarare låg på inläggsövningar och avslut. Något som kanske säger sig själv då avsluten minst sagt var ett problem och troligtvis behövdes läggas en hel del tid på.

Johan Pettersson som missade matchen mot Karlstad pga sjukdom var idag tillbaka i träning och skötte sig bra. Joakim Hall inledde träningen ombytt trots förkylning men fick efter en tids spel kliva åt sidan. Detta innebär troligtvis att Pontus Otterstedt tar platsen till höger i backlinjen och gör då efterlängtad säsongsdebut. Att döma av de senaste matcherna han spelat så borde han klara av uppgiften på ett fullt godkänt sätt. Han har visserligen varit lite smått osäker i vissa lägen i matchena men lik Christofer Bengtsson har han lyckats reda upp det hela på ett bra sätt.

I övrigt är truppen skadefri och som det tidigare nämts otaliga gånger så känns denna säsongen på många sätt som en säsong som inte liknar ÖIS senaste säsonger på något sätt. Det går helt enkelt lite för lätt…

Med stor sannolikhet kommer mittfältet formeras liknande tidigare matcher i morgondagens drabbning. Jakob Lindström och Filip Holländer får med största sannolikhet fortsatt förtroende i mitten och att Björkeryd detsamma till vänster. Efter den fina insatsen i Karlstad förra helgen känns det ganska självklart att han återigen får förtroendet från start.

I anfallet är det dock aningen mer osäkert kring vilak som kommer att starta. Emil Karlsson är given men de senaste veckorna har Oskar Walléns status som startman ifrågasatts en aning och frågan är om han inte får stå åt sidan denna gången för att istället ge plats åt Johan Hedman som isåfall får ta plats på sin riktiga position.

Detta lämnar i sin tur en ledig plats på högersidan på mittfältet. En plats som kan tas av antingen Johan Pettersson eller Markus Anderberg. Anderberg som imponerat stort på både träning och match den senaste tiden. Hade jag varit tvungen att välja hade valet nog blivit Anderberg som stundtals kan vara helt fenomenal. Fast det är hugget som stucket.

Följande trupp kommer att finnas tillgänglig till matchen mot Limhamn Bunkeflo:

1. Peter Abrahamsson
12. Fredrik Andersson
5. David Björkeryd
6. Hannes Sahlin
8. Jonathan Lindström
9. Tommy Lycén
10. Oskar Wallén
13. Johan Hedman
14. Emil Karlsson
16. Pontus Otterstedt
17. Robin Jonsson
19. Markus Anderberg
20. Filip Holländer
24. Sebastian Johansson
25. Johan Pettersson
27. Alexander Jeremejeff
44. David Leinar
125. Jakob Lindström

Följande startelva mönstras därmed troligen:

Peter Abrahamsson

Pontus Otterstedt  Robin Jonsson  David Leinar  Hannes Sahlin

Markus Anderberg  Jakob Lindström  Filip Holländer  David Björkeryd

Johan Hedman  Emil Karlsson

 

Mot tre färska!

 


'Andra hemmamatchen' have 5 comments

 1. 29 april, 2012 @ 11:47 Anonym

  Ngn som vet om det går att köpa den nya tröjan idag? Står ju att intersport-butiken har stängt på söndagar, men gäller ngt annat i samband med match?

  Svara

  • 29 april, 2012 @ 12:29 ÖIS 1994

   Supportershopen har alltid öppet i samband med match.

  • 29 april, 2012 @ 13:04 Anonym

   Tackar! Då blir vi åtminstone en röd tröja rikare på läkarn!

  • 29 april, 2012 @ 14:53 Anonym

   Nej, han brukar väl ha vit rock?

 2. 29 april, 2012 @ 13:35 Alla till Ullevi

  Stämmer bra i anfallet, Hedman är start på topp

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se