Dags för en runda i skogen.

Nu är det dags. Den sista matchen av hela elva matcher denna försäsong. Elva matcher under en försäsong som förmodligen är någon form av rekord. Om man dessutom inkluderar de två träningsmatcher som U21-laget spelat med A-lagsspelare (matchen mot Lerum för U21 innehöll bara Tispelitspelare) så är det hela tretton matcher. Det är lika många matcher som det kommer att spelas i serien innan den vänder efter midsommar.

Flest matcher av alla har förmodligen Hannes Sahlin spelat som varit med i samtliga av dessa bortsett från matchen mot Alingsås med U21 laget. Dessutom har han i stort sett spelat 90 minuter i samtliga matcher. Även om Hannes troligtvis är den som är klart mest matchtränad så är han absolut inte ensam om att ha några matcher i ryggen. Många spelare har spelat oerhört mycket.

Till skillnad från de senaste årens miserabla vintrar så har denna vintern känts som en ovanligt skadebefriad. Fast har den varit det? David Leinar, Sebastian Johansson, Fredrik Andersson, Jonathan Lindström och Markus Anderberg har ju trots allt varit skadade allihop. Skillnaden denna vinter jämfört med tidigare vintrar är snarare att laget inte tagit någon större skada av bortfallen i truppen utan istället har andra spelare klivit fram och tagit plats. Filip Holländer har kanske inte tagit Sebastian Johanssons plats utan har snarare tagit Jakob Lindströms plats och flyttat ner Jakob till Sebastians position och på så sätt skapat att annorlunda mittfält jämfört med det som mönstrades under större delen av förra säsongen.

Som bekant är det imorgon dags för det som kan jämföras vid Assar Rönnlunds sista träningsdag innan det där mästerskapet. Det är nu trasan ska vridas ut. Det ska efter matchen imorgon inte råda några tvivel om att laget är redo att ta sig an allt som kan tänkas stå i vägen de kommande månaderna. Vare sig det är Lund, Gautihoid eller Oddevold som står på andra sidan, alla tänkbara scenarior ska klaras av och detta ska bevisas imorgon.

För motståndet imorgon på ÖIS-gården står IF Elfsborgs U21-lag. Vilka som ingår i laget under morgondagen är svårt att få reda på då det inte står något om matchen på Elfsborgs hemsida. Något som är säkert däremot är att det inte kommer att bli en lätt match. IF Elfsborgs U21-lag vann sin senaste match mot Jönköping Södras Tipselitlag med hela 7-2. Dessförinnan fick IFK Göterborg U21 se sig besegrade av boråsarna. Den överlägset bästa spelaren de två senaste matcherna för Elfsborgs U21 är Muhammed Abdulrahman. ”Mommo” som han kallas tillhörde förra året GAIS men var då skadad större delen av säsongen men har nu alltså återvänt till Borås och hittills alltså gjort succé.

Just att han varit en av de bästa spelarna talar väl egentligen för att han inte kommer att spela imorgon. Det kommer med största sannolikhet däremot Samuel Holméns yngre broder Sebastian som vanligtvis håller hur i mittförsvaret och som under försäsongen testats i A-laget och gjort det bra. Sebastian Holmén är en ganska spelskicklig mittback som var en viktig kugge i det Elfsborg som vann Gothia cups Tipselit-klass för några år sedan.

Tyvärr hade Sambadefensiv ingen representant på dagens träning då förhinder uppstod. Därför kan jag inte uttala mig om hur det såg ut på träningen. En inte allt för vild gissning dock är att det såg ut som en träning brukar göra inför match då träningarna dagen innan match blivit mer och mer spel och avslutsinriktade de senaste veckorna och det har verkligen märkts att säsongen snart är igång. Mer och mer fokus har lagts på avslut och mer matchliknande situationer jämfört med tidigare under vintern då träningarna inte skilde sig speciellt mycket dagen innan match jämfört med övriga dagar i veckan.

Att döma av matchtruppen så är Sebastian Johansson och Markus Anderberg fortfarande inte klara för spel, så inte heller Fredrik Andersson eller Jonathan Lindström. Sebastian Johansson var förra veckan febersjuk och stod därför ver matchen mot Assyriska BK, vad det är som inte står i vägen denna gången är okänt. Markus Anderberg har medverkat på träningarna en längre tid men tydligen görs bedömningen att han fortfarande inte är klar för spel. Något som jag tycker är lite underligt med tanke på hur länge han tränat, men troligvis tar man inga som helst risker när det gäller Markus Anderberg. Fredrik Andersson är fortfarande skadad i handen men har sedan en tid tillbaka inget gips, därmed är han snart i spel igen. Varför Jonathan Lindström och Johan Hedman inte spelar är helt okänt. Enligt vad jag hört skulle ”Jonte” varit med i truppen men nu är han inte det. Underligt.

Truppen i sin helhet:

1. Peter Abrahamsson
2. Christofer Bengtsson
3. Joakim Hall
5. David Björkeryd
6. Hannes Sahlin
7. Jakob Lindström
9. Tommy Lycén
10. Oskar Wallén
14. Emil Karlsson
16. Pontus Otterstedt
17. Robin Jonsson
20. Filip Holländer
25. Johan Pettersson
27. Alexander Jeremejeff
44. David Leinar

Utifrån detta känns följande elva mest trolig:

Peter Abrahamsson

Christofer Bengtsson-David Leinar-Robin Jonsson-Hannes Sahlin

Johan Pettersson-Filip Holländer-Jakob Lindström-David Björkeryd

Emil Karlsson-Oskar Wallén

En ganska självklar elva då det känns ganska självklart att bästa möjliga lag kommer att ställas på banan. Det är förmodligen också dessa elva som kommer att stå på planen i premiären också.

Nu kör vi!


'Dags för en runda i skogen.' have 20 comments

  1. 9 april, 2012 @ 21:53 ÖIS 1994

    Jag är kluven kring detta… Men jag vettetusan om inte Leinar bör förpassas till bänken ändå. Robin tillsammans med Sahlin i mitten; och Hall på vänsterbacken. Så skulle nog min backlinje se ut… Både imorgon och i premiären.

    Svara

    • 10 april, 2012 @ 08:18 Sektion LM

      +1

    • 10 april, 2012 @ 09:43 Charles

      +2

    • 10 april, 2012 @ 15:04 M5

      +3

    • 10 april, 2012 @ 11:07 ÖIS2012

      För ett par veckor sedan hade jag hållt med. Men tyvärr tycker jag Hall har sviktat lite de senaste matcherna, samtidigt som Leinar har gjort det bra efter skadan. Robin tycker jag också sett lite skakigare ut de senaste matcherna, väl många uppspel som hamnar fel.
      Tror på Bengtsson-Leinar-Robin.Sahlin i backlinjen

    • 10 april, 2012 @ 14:52 Anonym

      Håller också med om den backlinjen,men skulle också gärna vilja se hur Otterstedt skulle sköta sig som högerback. Nu har ju Bengtsson startat bra men blir det som förra året då Bengtsson var riktigt oduglig i ett antal matcher men ändå fick spela så hoppas jag att Prytz inte är så feg att han inte vågar satsa på andra alternativ. Detta gäller självklart på alla possitioner. Det är bra att vi har många som slåss och kan konkurera om platserna.

    • 10 april, 2012 @ 22:04 Nya Öis

      Det håller jag absolut inte med om. Robin har varit riktigt dålig de 2 senaste matcherna. slår bort passning efter passning. Leinar behövs definitivt på plan,han är stor och stark och bra på huvudet. Han har visat sen han kom tillbaka att han ska vara med i startelvan.

  2. 9 april, 2012 @ 22:02 Loka

    Får verkligen hoppas detta blir en kanonsäsong, så kanske vi spelar derby mot IFK Göteborg nästa år :D

    Svara

  3. 9 april, 2012 @ 22:07 Sebbe

    En frisk Sebb Johansson är given på mitten alla dagar i veckan!

    Svara

    • 9 april, 2012 @ 22:09 nytko

      Ser absolut ingen som helst anledning till att Seb skulle vara så given som du tycker.

    • 10 april, 2012 @ 08:20 Sektion LM

      Håller med. Kör med det mittfält som varit så framgångsrikt i träningsmatcherna, dvs Lillström och Holländer. Man ska inte vara given i ett lag på gamla meriter.

    • 10 april, 2012 @ 14:53 Nya Öis

      +1

    • 9 april, 2012 @ 23:36 Anton

      Håller med. Är, tillsammans med Peter, våran bästa spelare.

  4. 10 april, 2012 @ 08:32 JP

    En liten fundering. Vem kommer att vara reservkeeper på måndag?

    Svara

    • 10 april, 2012 @ 10:22 Daniel_K

      Roooooothen!?

    • 10 april, 2012 @ 11:19 Doda

      Äsch, vi får väl ringa in Stenman och hoppas att Abrahamsson har tillstånd att spela!

    • 10 april, 2012 @ 18:24 Daniel_K

      Rothen är avbytare idag!

    • 10 april, 2012 @ 15:15 Felix Jonsson

      Det kan hända att Fredrik hinner friskna till. Annars är det Laneby som står på tur, men han har inte varit i speldugligt skick den senaste tiden heller. Men någon av de två blir det. Om ingen av de kan blir det nog utan reservkeeper på bänken.

  5. 10 april, 2012 @ 12:32 Anonym

    Jag rekommenderar alla starkt ni som har möjlighet att åk upp till ÖIS-gården i kväll tisdag kl 17.30 och se när Elfsborgs U21 kommer på besök i sista träningsmatchen. Det kommer bjudas på fotbollsunderhållning kan jag lova,har sett detta lag. Som jag är övertygande kommer vinna U 21 serien. Så det skall bli intressant att se hur vi är i jämförelse mot dom, som är bollskickliga och en touch och snabbt går spelet. Missa inte detta topp möte innan serien drar igång.

    Svara

  6. 10 april, 2012 @ 21:54 Ultras 87

    Trevlig och stabil seger idag. Leinar är redan i gammalt gott slag, jag förstår inte hur någon kan vilja hålla honom utanför elvan. Enligt mig är leinar och robin givna i mitten.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se