Lägesrapport.

Med tanke på att abstinensen hos de flesta av er läsare förmodligen är i samma nivå som den är hos mig så kommer här en liten lägesrapport som kanske både lugnar och stressar upp er.

Christofer Bengtsson som linkade av planen i matchen mot Elfsborg U21 i tisdags befann sig i gymmet under dagens träning. Enligt säkra källor så är inget brutet utan snarare en stukning eller liknande. Chanserna att han spelar på måndag betraktas som ganska goda. Högerbacksplatsen är kanske annars den platsen där det är bäst täckning för en eventuell skada. Förutom Christofer Bengtsson så finns Pontus Otterstedt som visat sig klara av uppgiften bra. Om inte Otterstedt skulle få chansen så finns Rasmus Haraldsson bakom som just nu tränar med A-laget och så sent som i höstas befann sig på landslagsläger på Bosön. Lägg därtill Johan Pettersson som är mycket kompetent som högerback samt Jakob Lindström som under större delar av sin karriär huserat till höger i backlinjen. Dessutom Robin Jonsson. Men det experimentet har vi redan testat och det gick sådär.

Emil Karlsson deltog inte under dagens träning på grund av förkylning men den är han med största sannolikhet av med på måndag. Hannes Sahlin gick även han av planen med mindre smärtor i baklåret men det ska enligt Hannes själv inte vara någon fara för måndagen, utan det var en säkerhetsåtgärd. Markus Anderberg som spelade med U21-laget i deras seger mot Qviding igår syntes inte till idag. Förmodligen är detta också en säkerhetsåtgärd då man inte vill slita ut honom. Det tas med andra ord inga risker inför måndagen.

Några spelare var däremot tillbaka i träning efter ett tags skadefrånvaro. En av dessa var Sebastian Johansson som deltog i hela träningen och inte visade några tecken på skadekänningar. Tveksamt däremot om han kommer att starta på måndag med tanke på att han inte spelat speciellt många minuter under försäsongen och troligtvis inte riktigt är i matchform än. Att han kommer att finnas med i matchtruppen på måndag däremot känns inte som någon högoddsare. Men Sebastian kommer knappast att nöja sig med en plats på bänken i fortsättningen. Frågan är bara vem det är som kommer att få stiga åt sidan i framtiden?

Fredrik Andersson och Jonathan Lindström var även de tillbaka i spel. Den förstnämnde byttes ibland av då Freddie Roth fick ta plats mellan stolparna. Detta gällde dock enbart under övningarna, under det avslutande tvåmålsspelet fick Fredrik så snällt bita ihop och ta plats mellan stolparna. Väl där syntes det att han var aningen ringrostig och då och då släppte in något skott som kanske inte borde slunkit in. Men självklart är det riktigt bra för alla att Fredrik är tillbaka i spel. Dels för A-laget som nu har en andremålvakt och nu kan träna som vanligt, men även för Tipselit Äldre som under en längre tid fått vara utan målvakt då Sebastian Laneby varit småskadad och de gånger han varit frisk tränat med A-truppen.

Det syns tydligt att premiären börjar närma sig, mer och mer fokus ligger på detaljer och mindre delar av spelet. Till skillnad från i början av året så hörs ”Nacka” och Prytz mycket mer nu. Det är genomgångar med samtliga spelare, enskilda samtal under väntetider med några få spelare, det ges tips efter träning, ingenting ska lämnas åt slumpen. En generell iakttagelse är att Hans Prytz sköter de större genomgångarna medan ”Nacka” hjälper spelarna under tiden som övningarna pågår och går igenom mer detaljer. Som David Leinar nämnde i dagens Radio ÖIS så får man känslan av att det finns en bra kemi mellan de två tränarna och det syns ganska tydligt på hur de fördelar ansvaret mellan varandra. Det ser bra ut helt enkelt.

Som tidigare nämnts så pågår någon form av roterande schema där spelare från Tipselit Äldre tränar med A-laget olika veckor vardera. Denna veckan var det Rasmus Haraldsson och Daniel Carlssons tur och de skötte sig bra. Båda spelade i gårdagens match med U21 mot Qviding och Daniel Carlsson lyfte sig där i andra halvlek och spelade stundtals riktigt bra. Han har vissa drag i sitt spel som påminner om Scott Parker, och vem är inte svag gör Scott Parker? (Förutom Kristian Borell). Att Daniel Carlsson både bemästrar det defensiva spelet och även klarar av att leverera passningar framåt i banan på ett bra sätt gör honom ganska intressant. Problemet för Carlssons del är just att han är innermittfältare. I ett lag med något svagare innermittfält hade han utan tvekan varit med och konkurrerat om en startplats på innermittfältet men som det ser ut nu har han fått stiga åt sidan. Däremot kommer han med största sannolikhet träna med A-laget en hel del under året och kommer säkerligen också att få chansen något inhopp under året.

Rasmus Haraldsson lider av lite samma problem som Daniel Carlsson då han är högerback och som det nämndes i inledningen så är det ganska fullt på den platsen. Nästa år däremot när Christofer Bengtsson kanske har gjort sitt så har han en bra chans att bli uppflyttad i A-truppen. Han är på många sätt en väldigt kompetent ytterback. Han har framförallt fysiska fördelar då han är en av de mest vältränade av spelarna i Tipselit Äldre och inte alls har samma problem som många av de yngre som flyttas upp har dvs att de inte riktigt räcker till fysikt. Tvärtom är Haraldsson tung och stark och viker knappast ner sig i en duell. Under dagens träning gjorde han dessutom ett mål som gjorde att hans lag tillslut kunde vinna det avslutande tvåmålsspelet.

Förutom de unga spelarna som skiftat de senaste veckorna så såg dagens träning ut ganska mycket som den gjort de senaste veckorna. Det går att notera att ”Nackatrofén” verkligen väger tungt i spelarnas ögon. Enligt Robin Jonsson i dagens Radio ÖIS så ligger Peter Abrahamsson nära till att få ännu en flaska Champis att ställa bredvid den han redan har. Det syntes minst sagt tydligt då han fullkomligt vrålade ut sin lycka efter att Filip Holländer dunkat in det avgörande målet i det avslutande tvåmålsspelet. Sällan har en sådan lycka skådats innanför staketen på ÖIS-gården.

Det visar mycket av de som är ÖIS styrka numera. Hela laget älskar helt enkelt att vinna. Det vill jag tro i alla fall.

Det var en liten lägesrapport. Nu går jag tillbaka och söker igenom hela Youtube i jakt på Scott Parkerklipp och kanske lite ÖIS också…


'Lägesrapport.' have 28 comments

  1. 13 april, 2012 @ 09:44 C

    Alla liknelser med Scott Parker är bra!

    Svara

  2. 13 april, 2012 @ 10:47 Öis framtid

    Om inte Bengtsson är ok på måndag ser jag i nuläget bara ett alternativ och det är Otterstedt. Han har gjort det bra,och jag tycker att det är på den possitionen som han görs sig bäst på. Sen har han drygt ett år bakom sig med seniorfotboll. Att ta in Haraldsson som spelar juniorfotboll är en stor skillnad. När det gäller Lillström,Pettersson och Robin så ska dom hålla sig på sina ”egna”possitioner där dom är som bäst. Ingen av dom har väl testats som högerback under Prytz tid. Hoppas att det inte är någon fara med Bengtsson och att han snart är tillbaka,men samtidigt är det ingen panik det finns som sagt alternativ.

    Svara

    • 13 april, 2012 @ 13:01 Anonym

      Tycker också Otterstedt är första alternativet till Bengtsson. Leinar och Jonsson i mitten och två kvicka ytterbackar som Hannes och Pontus är inte alls fel. 4-0 till Öis på måndag.

    • 13 april, 2012 @ 15:44 Calle

      +1

  3. 13 april, 2012 @ 14:12 Rotebro

    Inte ord om Hedmans status? Vad händer? Är han helt bortglömd?! Grabben var bäst på plan mot Assyriska, ute ur truppen mot Elfsborg och nu radiotystnad… Kom hem om ingen bryr sig Johan!

    Svara

    • 13 april, 2012 @ 14:20 Yoda

      Intervjuades av Svenska Fans i måndags, gå in där så får du höra varför han ej var med! Förmodligen första inhoppare på måndag!

      + Att Prytz bekräftade på upptaktsträffen för ettan att Holländer spelar från start! Så blir väl Jakob och Filip/ Pettersson på mitten med den tredje på kanten.

    • 13 april, 2012 @ 16:46 Felix Jonsson

      Jag blev osäker på om Prytz sa att han skulle gå in i startelvan på måndag eller om han menade att han under försäsongen gått rakt in i startelvan, men det kan mycket väl va som du skriver.

    • 13 april, 2012 @ 15:30 Anton

      lol

    • 13 april, 2012 @ 16:45 Felix Jonsson

      Eftersom att han va skadad så kan du tolka det som att han var med och spelade. Anledningen till att han inte var med mot Eflsborg var att han var skadad i axeln och det vet de flesta väl om. Han är väl ett av de nyförvärv som fått mest uppmärksamhet av alla. Positiv mestadels dessutom.

      Så lägg bara av.

  4. 13 april, 2012 @ 18:43 Anonym

    Har jag missat Radio ÖIS när sändes det?

    Svara

  5. 13 april, 2012 @ 18:49 Anonym

    Finns det någon länk så man kan gå in och lyssna på Radio ÖIS?

    Svara

  6. 13 april, 2012 @ 19:39 Fredrik

    Kan man snabbspola till måndag?

    Svara

    • 13 april, 2012 @ 19:51 ÖIS 1994

      Hittar du den funktionen någonstans så hör av dig snarast, tack. Mobil: 070953… Skoja bara.

      Men! Låt det bli måndag! (Fan vad dumt det låter egentligen…).

  7. 13 april, 2012 @ 21:05 PriMax_ÖIS

    Felix: Har du tagit bort länkarna till BH? Lite synd eftersom dessa var mer pålitliga än orginalet

    Svara

    • 13 april, 2012 @ 21:29 ÖIS 1994

      Ser även att texten i headern inte är där den ska/bör vara.

    • 13 april, 2012 @ 22:44 Felix Jonsson

      Vi har uppdaterat WordPress och därmed har lite saker hamnat på sne, men det ska åtgärdas så fort som möjligt. Bra att du nämnde det!

  8. 14 april, 2012 @ 01:17 Pontus

    Bengtsson ska ha dragit av ledbandet i foten i tisdags så han blir nog borta ett tag. Vet inte hur länge men något spel på måndag blir det inte.

    Svara

  9. 14 april, 2012 @ 01:42 Jesper

    Skulle det nu vara så att Rasmus får spela högerback på måndag är det inte helt galet. Killen är en del av ÖIS framtid och, vad jag förstått, högerback. Inget ont om Pontus….inget alls. Men, han är skönare som ytter på mittfältet med sin fart.

    Johan P, var ju dessutom stabil mot oss som ytterback.

    Hmm, come to think of it; helt plötsligt har 18 alternativ på ytterbackspositionerna….och, bara två rena mittbackar. När hände det senast i ÖIS??

    Scott Parker okej….men, gärna i kombo med ett passningsgeni som Gareth Barry, eller ett bolltransporterande, centralt lokomotiv som Yaya Touré. Å andra sidan den trion ihop, bäva månde Barcas smurfar! Dammit, vilket innermittfält;=).

    Svara

    • 14 april, 2012 @ 13:24 Anonym

      Vore konstigt om inte Otterstedt tar Bengtsson plats på måndag.

  10. 14 april, 2012 @ 10:53 Johannes

    Givetvis är nackatrofen viktig, Champis är ju den godaste av drycker !

    Svara

  11. 14 april, 2012 @ 14:31 Anonym

    Är det någon som kan svara har man missat Radio ÖIS så kan man inte lyssna på det i efterhand ?

    Svara

    • 14 april, 2012 @ 15:45 ÖIS 1994

      Jag tror att de brukar komma upp att lyssna på i repris på officiella hemsidan, men det dröjer alltid 1-2 veckor.

    • 14 april, 2012 @ 18:59 Anonym

      Tack. Synd när man vill lyssna nu!

  12. 15 april, 2012 @ 14:12 Anonymous

    Ryktet säger att hall ersätter Bengtsson imorgon? Kan någon bekräfta? Hur såg det ut på träningen idag Felix?

    Svara

    • 15 april, 2012 @ 15:59 Anonym

      Har Otterstedt också skadat sig? Annars låter det konstigt

    • 15 april, 2012 @ 16:46 Felix Jonsson

      Vi får väl se. Ska börja skriva införtext snart…

    • 15 april, 2012 @ 16:52 ÖIS 1994

      Pontus är med i truppen iaf.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se