Premiär + Skövde = ?

Så kom det, det obligatoriska premiärantiklimaxet. Att man var så naiv och trodde att en ÖIS-premiär skulle gå vägen i år. Dummer. Förstår ni inte vad jag pratar om? Kolla in detta:

Premiären 2006: GAIS-ÖIS-2-0
Premiären 2007: ÖIS-Degerfors IF-2-1 (ÅH!)
Premiären 2008: ÖIS-Limhamn Bunkeflo IF-0-0
Premiären 2009: ÖIS-GAIS-1-5
Premiären 2010: ÖIS-Väsby United-1-1
Premiären 2011: ÖIS-Skövde AIK-1-3
Premiären 2012: ÖIS-Skövde AIK-2-2

Åh vilken positiv läsning! Nej, inte riktigt va? Det är något med ÖIS och premiärer, den saken är säker. Skövde är väl inte den klubben man ser fram emot mest att möta heller efter de nu tre senaste missräkningarna.

Men så till matchen. Ja, vad kan man säga? Vilken otrolig inledning. Man är väldigt åpen om man begär mer än 2-0 efter 5 minuter. Emil Karlsson gånger två! Pang! Boom! Ingen som helst pardon visades till sina gamla lagkamrater, framförallt inte målvakten Mirza Kalijundzic som han till synes innan matchen var riktigt god vän med. (Av någon outgrundlig anledning. Vilken pajas.) Två stycken glädjevrål avlöstes och en fantastisk inramning till att börja med.

Men både sången och spelet dog ut efter hand. Dock höll sig den sköna 2-0 ledningen in i halvtidsvilan. Och naturligtvis så skulle jag jinxa den ledningen, genom att till min vapendragare börja prata om att ÖIS inte skulle kunna släppa det här. Dummer. Igen.

Som ni vet blev andra halvlek ingen rolig historia. 51:a minuten. Pang. 57:e minuten. Boom. 2-2.

Första halvlekens spel var som bortblåst och Skövde kunde långa stunder rulla runt bollen och döda tid, vilket på något sätt tog slut på ÖIS energi. Men allt detta kunde undvikits, för i den 48:e minuten rev en viss Emil Karlsson sig fram till ett friläge, men en stolpträff stoppade vikingen från ett hattrick i sin hemmapremiär i Division 1 Södra. Samme Karlsson hade även en väldigt bra chans i slutskedet av matchen, då han helt på egen hand drev fram med bollen och sköt. Men boll-uslingen gick via en Skövde-spelare och i en båge mot underribban, men målvakten lyckades tippa bollen över målet.

Men det ville sig inte en tredje gång tyvärr. 2-2 blev dagens resultat. Surt.

MEN. Vi gräver inte ner oss för det! Eller hur!? En säsong utan en poängtapp är inte många som klarat av. Och här kommer världens tröttaste klyscha, som dock ÄR fakta: Det är 25 matcher kvar av denna serie. Vi skall stötta ÖIS genom varje match. Det finns inget val.

Spelarbetyg sa ni? Okej då.

Peter Abrahamsson

Hade inte mycket att göra alls. Svårbedömd idag. Andra målet var han i stort sett chanslös på. Första målet skall jag vara ärlig och säga att jag inte har så bra minne av.

Joakim Hall

Går bort sig innan 2-1-målet, annars en defensivt stabil match. Offensivt hände det inte så mycket. Ganska väntat, då en vänsterfotad högerback inte riktigt är att föredra i just offensiven.

David Leinar

Kan inte se något speciellt misstag från Mister Leinar idag. Oroade på offensiva fasta situationer. Godkänd.

Robin Jonsson

Mittbackarna var i mina ögon ganska osynliga idag. Vilket oftast är ett ganska gott tecken. Målen känns inte riktigt som att det är varken Leinar eller Robins fel.

Hannes Sahlin

Ojoj. Vilken fart, vilken styrka, vilken VILJA. Jag tar tillbaka att jag vill ha Sahlin i mitten. Han är vår vänsterback, helt klart. Synd med ett par bortslagna passningar på slutet. Annars en av de bästa på planen.

Johan Pettersson

Det lossnade inte helt idag för Johan. Kämpade och slet som ett djur (härligt att se!). Men inläggen och hörnorna var under all kritik. Kämpa på Johan så lossnar det igen!

Jakob Lindström

Jag tyckte Jakob gjorde en riktigt bra match idag. Som vanligt. Visst, kunde (som vanligt) vågat ännu mer framåt. Men en klart godkänd match av vår mittfältsvirtuos.

Filip Holländer

En lite typisk premiärmatch för en ung kille. Lite upp och ner. Bra i vissa stunder, lite trögare i vissa stunder. Men han blir såklart att räkna med i framtiden. Men han får se upp för Sebastian Johansson, det är ingen lätt reserv han har att tampas med om startplatsen.

David Björkeryd

Njaa, David. Bättre kan du. Lite slarvigt spel från din sida idag. Du har inte Seb att tampas med om en startplats, men du har bland annat Markus Anderberg. Det är inte heller lätt.

Emil Karlsson

Jadå! Två mål, snudd på hattrick. Mer kan vi väl inte riktigt begära va? Slet på som vanligt, börjar nästan bli tjatigt att säga det. Fortsätter det såhär för Emil har vi en rolig säsong till mötes, tro mig.

Oskar Wallén

Ajaj, jag har ju dig som min skyttekung i år Oskar! Du låter Emil springa iväg direkt! Men det var inte bara målen som fattades idag tyvärr. En trög match från Oskars sida, som kan mycket bättre!

Avbytare

Sebastian Johansson

Kämpade och slet á la Sebastian Johansson. Det hjälpte inte så mycket idag. Det obligatoriska gula kortet håvades även in. Såklart.

Johan Hedman

Spelade för kort tid för att få en rättvis bedömning.

 

Vill inleda slutet av texten med att ge en känga till folket i klacken som sjunger första 15 minuterna, sedan struntar i det resten av halvleken. Vadan detta? Vi ledde ju? Det var ju premiär? Tagga till för fasen.

Och, i samma anda, vill jag ge en stor eloge till Gellerman o co. Inte bara för tifot som kändes fantastiskt (inväntar nu spänt kamerabilderna), utan även för de upprepande försöken att tända till folket i klacken. Vilket alla gånger inte var så lätt idag.

Och så slutligen. Detta påverkar inte lördagens match någonting, eller det skall i alla fall inte göra det! Det är 2012-års bortapremiär. Vi skall invadera Färjestad-land. Alla ska fortfarande dit. Inte någon, inte några, inte en del. ALLA. Skall. Till. Karlstad. På. Lördag.

Kan jag göra det mer tydligt?


'Premiär + Skövde = ?' have 28 comments

  1. 16 april, 2012 @ 23:50 Andreas

    JP är en central mittfältare. Sätt in honom med Lillström

    Svara

    • 17 april, 2012 @ 18:48 Anonym

      Kanske inte helt fel med Johan om inte Seb är i form.

  2. 16 april, 2012 @ 23:59 voldemort

    Håller med i mycket av det du skriver…men vet du vad som är mest oroväckande? Det finns inga linjer i Öis spel. Det är lite happy go lucky över alltihop. Det var väl först när Seb kom in som det började skönjas någon tanke. Men tyvärr var det Skövde som hade tanken och linjerna i spelet (om man nu undantar de första 5 minuterna då Öis gick på tur och lustgas….) Å så MÅSTE de fortsätta låta Robin J ta uppspelen. Det bästa uppspelet från hans sida idag var en 35 meters passning rätt i bröstet på en SAIK spelare. Å då var han ändå helt oattackerad…(hörde du Timber? i´m back. And i´m mean…. :-) )

    Svara

  3. 17 april, 2012 @ 00:37 Nik

    Det mest oroväckande är att vi fortfarande inte klarar av att stänga matcher som vi skall vinna. Ett lag som inte klarar av det vinner aldrig en serie. Tyvärr ser vi idag samma jävla icke vinnarmentalitet som vi sett i många år.

    Svara

  4. 17 april, 2012 @ 07:23 Krilliano

    Svårt å säga något efter en premiär. Ska man vara positiv så va det i alla fall bättre än förra året. Tycker mig nog se att det finns en del att ta av i det här gänget.
    Känner mig ganska lugn än så länge.
    Tre pinnar mot Karlstad är dock ett måste.

    Svara

    • 17 april, 2012 @ 11:30 Anonym

      …som jag befarade… Nu blir det kniven på strupen i nästa match – och då sållas agnarna från vetet.

      Vinnarskallar vinner ”måste-matcherna”.

      Oddevold och några lag till kommer få en flygande start. Om inte ÖIS tillhör dem, är det ajöken och go’natt för drömmarna om Superettan.

      Att det skall vara så jäkla svårt att vilja mest! Hungrigast vinner – så enkelt är det.

  5. 17 april, 2012 @ 12:07 Röd-blå röra

    Tycker det är mycket märkligt varför man spelar med Hall på högerbacken,när Otterstedt finns tillgänglig.Sen varför görs bara 2 byten när vissa spelare är så trötta att de knappt orkar springa. Det var rätt att byta ut Björkeryd,som inte gjorde mycket rätt. Men varför spelar man med Wallen i 93 minuter? Tycker att han såg tung och valpig ut i går. Bäste spelarna på plan i går var Sahlin och Emil.

    Svara

    • 17 april, 2012 @ 12:20 Otäck knäskada

      Otterstedt måse ha hamnat i frysboxen. det går inet att förklara annars. Hall gjorde det helt ok, men visst blir det knepigt, inte minst offensivt, med en vänsterfotad högerback. Håller med även om bytena. JP var ju så trött i slutet att han inte orkade vare sig slå hörnor eller inlägg i mer än ankelhöjd. Anderberg satt ju tex på bänken….

    • 17 april, 2012 @ 12:42 Mattias

      Håller också med dig om Otterstedt. Vad har hänt? Tror att det hade varit det bästa alternativet på högerbacken nu när Bengtsson är borta. Att bli ”petad” av en vänsterback måste kännas som ett slag i magen. Dessutom har inte Hall varit i toppform det sista. Sen tycker jag att Otterstedt skött det bra när han fått chansen.

    • 17 april, 2012 @ 13:11 Sno

      Håller med er andra. Är det något personligt där mellan Prytz och Pontus som vi inte vet? Ett mycket konstigt beslut att spela med Jocke istället för Pontus. Hoppas på en ändring där tills på lördag! Annars tycker jag samma elva kan få chansen igen. Stort plus till oss i publiken igår! Hoppas bara folk fortsätter dyka upp trots den usla andra halvlek som blev.

  6. 17 april, 2012 @ 12:40 Loka

    Får nog hålla med rödblå röra när det gäller Wallén, den killen skulle kunna gå ner nått kilo. Eller två.

    Svara

  7. 17 april, 2012 @ 13:18 Anonym

    Som jag förstår får ÖIS två näst intill grattis mål, därefter är det Skövde som är det smartaste laget som vill vinna matchen. endast målskytten,vänsterbacken vill vinna matchen dom andra spelarna är naiva,lata . Läser jag betyg så gör inte våra mest erfarna spelare på planen mittbackarna någon dålig match jag fattar inte för det blir 2 mål. Jag kräver av dom att de dels gör ett outstanding work själva och att de styr så hela laget jobbar för det är våra mest erfarna spelare på planen! Jag hoppas att Sebastian är hundra till nästa match för ÖIS behöver honom med han vilja att vinna. Jag hoppas innerligt att Bengtsson har gott läke kött för man måste ha viljan och vinna om man skall vinna div1 matcher för vi skall inte tro att vi är bättre i år än något annat div 1 lag i serien. Lyft av pressen på Superettanmålet ,Jag kan tänka mig att Varbergs Bois inte hade det målet i fjoll utan gick ut för att vinna varje match för att vara kvar i serien Div1 det är nog det som gjorde att de vann hela skiten tillsammans har de en vinnarmetalitet.
    Vi har gjort bra försäsongsmatcher då inte det gällt något mera än äran men nu när det kommer till en serie med tabell så knyter det sig mentalt. Det tråkigaste är att vi har storpublik i går hade ÖIS nu spelat bra hade ju alla kommit tillbaka med mer sug/må bra känslor till nästa hemmamatch. Trots ett kryss mådde man som vid en förlust nu. Det är inte bra.

    Svara

  8. 17 april, 2012 @ 13:59 Anonym

    Vi saknar ju helt ett mittfält, tycker Holländer jobbar och sliter och verkligen försöker med blandat resultat. Lillström hade väl några bra passningar sista kvarten men….!
    Skövde hade ju fritt fram till vår backlinje i 70 av 90 minuter.
    Håller inte med om kritiken av Lillström
    Kändes bättre när Sebastian kom in. Men då var vi 3 mittfältare och dom 1 utvisad.
    Annars håller jag med även om Wallen och Björkeryd var stora besvikelser och även Pettersson i andra halvlek, var ok i första.
    Bägge yttermittfältarna måste även hjälpa till lite centralt också och inte bara hålla kanten.både offensivt och defensivt.

    Men vi kan inte föra spelet som vi borde om vi inte vinner mittfältet

    Svara

  9. 17 april, 2012 @ 16:08 Anonym

    Vad ska man säga? Störst ansvar för denna förlust (en poäng är förlust i denna match) bär tyvärr Prytz. Ett underligt val av högerback och noll coachning. Utnyttjade inte ens alla tre byten i en match där flera underpresterade kraftigt och dessutom gick Pettersson på knäna sista tio.

    Sahlin, Emil, Johan (fram till sista kvarten) och Lindström får definitivt godkänt. Hall och Björkeryd fortsätter trenden från de senaste matcherna och gör allt svagare insatser, nu kanske det saknades lite alternativt men Otterstedt och Hedman hade inte gjort det sämre, snarare betydligt bättre. Vad hände med Wallén? Så bra i träningsmatcherna och så totalt borta som han var, ok några hyfsade insatser i början, men i andra vann han inte en duell, han sprang knappt och gick mest och gnällde.
    Varför gjordes inte alla byten, varför byttes Hedman in så sent? Pettersson som var en av de absolut bästa i första, orkade ju inte knappt slå hörnor med styrfart på slutet. Ser inte tränarna att han tar helt slut? Holländer var ytterligare en spelare som tyvärr var långt ifrån den nivå han visat på träningsmatcherna. Jag klandrar inte spelarna (som i och för sig kunde presterat bättre), matchen förlorades av tränarduon.
    Nu måste den kommande veckan användas vettigt och gjuta mod i spelare och supportrar, seger mot Karlstad och vi är med igen.

    Svara

  10. 17 april, 2012 @ 18:25 Krilliano

    Nog för att det va uselt att tappa 2-0 ledning. Men att gå igång å börja såga efter en premiär som säkerligen va nervig för en hel del av grabbarna är väl att ta i. Om vi gör så här i ett par matcher i rad kan vi börja snacka. Nu tar vi Karlstad istället!

    Svara

  11. 17 april, 2012 @ 20:50 Johan

    Maste saga att jag tycker Jakob Lillstrom var for ensam pa mitten. Filip Hollander visade stundtals att han har talang men jag tycker han forsvann i matchbilden. Det var alltid Jakob som hamtade boll och forsokte bygga upp anfall. Det sag ut som OIS spelade med en diamant pa mitten men det var ofta pa tok for langt avstand mellan de centrala mittfaltarna. Det blev battre nar Seb kom in och vi gick over pa en 4-2-3-1/4-3-3 uppstallning men det oroar mig lite att det var sa oppet centralt. Tycker ocksa att det var mycket konstigt att inte samtliga byten utnyttjades, vi behovde fa in energi de sista 10 min! Jag fattar heller inte varfor inte Leinar blev uppflyttad i slutet for att riva och slita på topp. Man ska inte vara för negativ men jag saknade energi, vilja och fingertoppkänsla från laget samt tränarna.

    Hoppas pa en betydlig uppryckning mot Karlstad!

    Svara

    • 17 april, 2012 @ 21:46 Amatör med koll

      Jag gillar inte den svenska tränar-/ledarstilen. Svennen, i allmänhet, är hämmad och fostrad i att ”inte synas”. Jag tror att det är ett förödande karaktärsdrag för en tränare, därför att dylikt beteende riskerar skapa en ”paranoid” stämning; spelarna vet inte var de ”står” i tränarens bedömning. Följden blir att att spelarna blir lite förvirrade och vet inte riktigt om de skall ”gasa” eller ”bromsa”.

      En tränare som lever ut ordentligt skapar en tydlig atmosfär – spelarna vet när de gör fel respektive rätt. Det är raka puckar, och alla fattar vad som gäller för stunden.

      De svenska lag som haft engelska tränare (med temperament och ohämmat beteende) i svensk fotboll, har i de allra flesta fallen utvecklats positivt. Fotboll är nerver, inlevelse och känslor – visa det som tränare! Den svenske, snusande ”mupp-tränaren” är en ”nedryckare”, som förhindrar utblomning av spelare och lag. Släpp svennementaliteten och lev ut!

      Om tränarna – likt övriga svennar – haft några järn innanför västen innan match, skulle coatchningen varit en helt annan. Och sannolikt utfallet av matcherna.

      LEV UT OCH VINN!

    • 17 april, 2012 @ 22:24 DrJonas

      Ett lite väl kategoriskt inlägg det där kanske…det gick ju sisådär med karismatiska Zoran L…

    • 17 april, 2012 @ 22:28 Essa

      Professionalism och vinnartänk måste även till hos juniorerna. Het och bra på träning måste vara = med i startelvan. Oavsett tid i klubben.

    • 17 april, 2012 @ 22:53 Tjalle

      Alla öisare har ju alltid åsikter om fotboll i allmänhet och om öis i synnerhet – skriv här på bloggen! Låt oss åtminstone skapa Sveriges aktivaste fotbollsblogg – skriv av dig dina tankar!

  12. 17 april, 2012 @ 22:29 DrJonas

    Jag tycker kommentarerna ovan är lite väl hårda i bedömningar. Okej, det var ingen klang o jubel tillställning direkt (efter de första 5), men glöm inte att detta var en premiärmatch, med allt vad det innebär. Ge dom unga en chans. Det kommer gå upp och ner. Mest upp förhoppningsvis…sen håller jag med om bytena kom för sent och kanske även fel spelare.

    Svara

  13. 18 april, 2012 @ 11:19 DJ-CJ

    Nu märks det att vi behöver en högermittfältare som kan slå inlägg. Petterssons inlägg var under all kritik tyvärr. Han kommer till många inläggslägen mot slutet, och med bättre känsla hade det kunnat blivit ett mål till i slutminuterna. Lycén som alternativ har ju tyvärr inte heller visat alltför mycket av den kvalitén på försäsongen. Tillbaka med Holländer som hörnläggare.

    Wallén var helt ur slag tyvärr. Förstår inte varför man inte bytte ut honom redan i 60:e-70:e minuten. Han kommer igen. Det är jag övertygad om.

    Sahlin och Karlsson gör riktigt bra insatser. Tyvärr så slår Sahlin bort frisparken i slutet, vilket han absolut inte ska få göra. Men matchen förlorades (jaja, kryssades) tidigare.

    Svara

  14. 18 april, 2012 @ 18:34 ph

    satt på andra sidan och JP stod och pekade på foten flera gånger i slutet, som att han hade ont. var bedrövligt att ingen kom och tog hörnorna när han uppenbarligen inte kände att han kunde ta dom. Sen får jag säga att det var riktigt tråkigt att se att vi inte är bättre..

    Svara

    • 18 april, 2012 @ 19:18 Anonym

      Och på bänken satt det 4 utespelare + 1 målvakt med pigga ben och som inte vill annat än att få komma in och spela. Bättre coaching är inte svårt att hitta.

    • 18 april, 2012 @ 19:33 ÖIS 1994

      Svårt att veta hur Anderbergs kropp svarade på att spela i U21-matchen – men han hade helt klart varit en intention att byta in. Men helt klart märkligt att inte utnyttja alla sina samtliga byten…

    • 18 april, 2012 @ 19:47 Kony Karlsson

      JP skrek till dom andra spelarna att han hade stukat foten vid slutet av matchen när hörnorna skulle slå, han framförde klart och tydligt att han ej var kapabel att slå hörnan. Resten av spelarna svarade med att han skulle slå den ändå. Därav kvalitén på inläggen/hörnorna på slutet. Döm inte ut Johan redan, jag tror att killen har potential och kan bli grymt viktig i år.

      Dags för Oscar Wallen att skärpa sig, HELA laget med för den delen. Jag ger dom en match till innan jag kan kritisera. Full fart framåt mot Karlstad nu!

  15. 19 april, 2012 @ 01:47 oj

    Ja, JP har ett en helt trasig slämsäck och ett ledband i knät som är knaisgt, och får fruktansvärda smärtor i knät efter ett tag, detta vet jag då jag känner honom. Det var det som kändes i slutet och han kunde inte slå in vilket han påpekade för alla medspelare.

    även om han inte fick ut sitt spel (i andra halvlek) så sliter han som bara den. JP kommer vara en av de viktigaste spelarna (tror jag) då han aldrig ger sig och är en riktigt bra fotbollsspelare i grund och botten!

    Svara

    • 19 april, 2012 @ 07:59 Anonym

      Stämmer det så är det illa att han inte ser till att byta, så en pigg och frisk spelare kan komma in


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se