Örgryte IS-FC Trollhättan 1-1 – Uppdaterad*

Bedrövligt. Jag har en känsla av att det ordet har gått på repeat i de allra flesta huvuden efter dagens match.

Bedrövligt spel.

Bedrövligt resultat.

Bedrövlig publiksiffra.

Bedrövlig värme.

Ja, och så vidare. Det finns inte mycket gott att säga om denna match, och det är väl onödigt att idogt leta efter positiva saker, för det blir lite som att lura sig själv. Därför dagens tillställning var överlag…ja, bedrövlig.

Första halvlek

Om vi börjar med den första halvleken så var spelet väldigt tafatt från ÖIS sida och FC Trollhättan gjorde precis det man visste att de skulle göra. Kontra hela tiden. Och de gjorde det bra fram tills den avslutande passningen, avslutande dribblingen eller avslutande skottet skulle komma. Framförallt våra två mittbackar lyckades avstyra det mesta Trollhättan hade i anfallsväg. ÖIS hade egentligen bara en enda målchans under de inledande 45 minuterna. Den situationen uppstod när en för dagen fullständigt osynlig Filip Holländer stack in en boll mellan försvarande spelare och Emil Karlsson ryckte sig fri. Vinkeln var däremot dålig, likaså skottet som gick i burgaveln.

Om man skulle sammanfatta den första halvleken som spelades på Gamla Ullevi idag med ett ord så skulle det vara: Långbollar. Det var helt makalöst vad långbollar det slogs från ÖIS sida. Varför? Var det för att Jakob Lindström inte var med på planen? Var det för att ÖIS var rädda för FC Trollhättans mittfält och ville spela över det? Var det en ny, intränad matchplan? I vilket fall som helst så säger jag: Lägg ner med dessa jäkla långbollar. Det var första matchen i år som det överhuvudtaget var i närheten av så här mycket långbollar i en och samma match. Jag förstår fortfarande inte varför.

Andra halvlek

Andra halvlek var inte ett dugg muntrare. Om man ser det på det stora hela då. För ett glädjemoment fanns det ju. Oskar Walléns mål i den 53:e minuten som kom som en blixt från klar himmel. Situationen kändes knappt som en målchans från första början. Johan Hedman fick bollen på vänsterkanten och passade in den till Oskar Wallén, som i sin tur halvt brottade sig fram till ett skottläge och behärskat placerade in bollen i det bortre hörnet. Bra så. Men någonstans fanns oron där hela tiden, för ÖIS hade inte spelat bra heller i de inledande minuterna i andra halvlek, och de fortsatte även efter detta att vägra spela något sånär som bra.

Och då tog det inte längre än tolv minuter från ledningsmålet till det att ”Blixten från Zambia” Boyd Mwila kvitterat för FC Trollhättan. Ett märkligt mål. Boyd Mwila nickade (!) alltså in bollen bakom Peter i ÖIS-målet. Det kunde jag tamejfasen inte förutspå. Att Boyd Mwila skulle göra mål med pannan av alla ställen. Men det gjorde han, och så jag såg det så stod Peter för långt ut i den situationen. Men enligt Oskar Ängermarks liverapportering på Everysport.com så halkade Peter till och därmed släppte han in det ”skarvnicks-målet”.

Resten av halvleken var en fröjd för ögat. Ja det vill säga om man har ögon som gillar dåligt slagna långbollar och misslyckade kortpassningar. Men det har inte jag! Så för mig var den avslutande halvtimmen precis lika bedrövlig som matchens första timma. Och om jag inte räknat helt galet så skapade ÖIS alltså två stycken heta målchanser under 90 minuter. Det är, om man vill se det från den positiva sidan, bra effektivitet att då göra ett mål på två målchanser. Men vill man se det från den negativa, och kanske lite mer nyktra sidan så är det riktigt illa att skapa två skapliga målchanser under 90 minuter på hemmaplan mot ett lag som kommer från förluster mot IK Gauthiod och Utsiktens BK.

Spelarnas individuella insatser är ganska lätt att sortera in i olika fack idag. Enligt mig så fanns det endast två spelare som når upp till godkänt-nivån. Dessa spelare var enligt mig David Leinar, Robin Jonsson. Detta mittbackspar tycker jag var en dagens väldigt få ljusglimtar. Stabilt spel matchen igenom präglade deras insatser. De som var närmast annars att komma upp i nivån godkänt var ”Seb” och ”JP”.

Men SÅ! Nu har vi gnällt färdigt. Nu har vi ältat färdigt. Match nästa lördag igen och då är det bortaplan som gäller. Då är det IK Gauthiod som skall få bekänna färg. Rejält. För då är det ett taggat ÖIS som kommer att komma på besök. För inte skall vi göra två sådana här plattmatcher i rad? Nejdå.

*Uppdatering

Ja, detta är väl kanske inget jätteviktigt, men jag ville ha med i texten då jag glömde skriva in det förut. Det var ju det faktumet att det såg ut som att Boyd inte valde att fira målet han gjorde. Visst såg det väl ut som att inte gjorde det? Mycket fint isåfall, jag har alltid gillat Boyd (ofta har jag frågat mig själv varför) och detta gör ju att man inte slutar gilla honom. Vilket faktiskt är lite småtrevligt.


'Örgryte IS-FC Trollhättan 1-1 – Uppdaterad*' have 16 comments

 1. 26 maj, 2012 @ 21:53 Hocus Focus

  Nån som fattar det här med Anderberg ?
  Killen är med och värmer hur länge som helst , vi jagar ett ledningsmål men han kommer aldrig in!! Fattar nada…

  Svara

 2. 26 maj, 2012 @ 23:29 Gänga Lö!

  Varför var jag inte dyngrak istället?

  Svara

 3. 27 maj, 2012 @ 00:53 nikhee

  Tyvärr vinner vi aldrig den här serien med den här inställningen och den här oförmågan att hålla en ledning. 2 av 4 hemmamatcher har vi tappat. Spelarna idag borde be om ursäkt för sin klena inställning och nonchalans inför uppgiften och för oss som närvara och genomled detta. Saknade allt vad ett bra fotbollslag skall ha.

  Pinsamt Öis.

  Svara

  • 27 maj, 2012 @ 09:37 Christian

   ”JP” var i alla fall medveten om uselheten. Han twittrade något i stil med ”Fan vad bedrövliga vi var idag.”.

 4. 27 maj, 2012 @ 08:49 Gabriel

  Joakim Hall förtjänar beröm för sin fina första halvlek!

  Svara

 5. 27 maj, 2012 @ 09:58 Krilliano

  Alltså.. Jag håller med dig fullständigt. Men Robin Jobsson va verkligen ett skämt på planen. Har inte sett en sämre insats i Öis sen jag vet inte när. Man blir inte godkänd för att passa målvakten i 9 fall av 10 och inte ta några som helst beslut som är framåt.

  Svara

 6. 27 maj, 2012 @ 14:18 Lasse

  Såg tyvärr inte matchen i går men hur gick det för Otterstedt,Jeremejeff och Jonte som blev inbytta. Varför gör inte Prytz tidigare byten när det är så katastofalt dåligt. Undrar också varför man inte tar in Anderberg eller är skadad igen. Men då borde han ju inte ens sitta på bänken. Konstigt att Hedman fick förtroendet igen efter så dåliga insatser och dessutom som högeryttermittfältare. Och Björkeryd på andra kanten,hade mycket hellre sett Otterstedt på någon av kanterna från start. In med Jeremejeff brevid Emil nästa match,värt att testa.

  Svara

  • 27 maj, 2012 @ 15:38 Röd-Blå röra

   Känns som att Prytz tar ut laget enbart på rutin. Kanske inte fel att testa några riktigt hungriga bänknötare som är i bra form istället för att bara låta rutinerade spelare få starta även om de inte är bra.

  • 27 maj, 2012 @ 17:14 Sven R

   Skärp er nu! Det är ju knappast så att ÖIS har en outstanding trupp i den här serien. För att vi skall vinna matcher och ta hem serien krävs att samtliga spelare är hungriga. Gårdagens match (och jag var där och såg den) var, enligt min mening, säsongens sämsta hemmamatch och det var knappast Pryts som missade passningar, sprang fel i djupled, hade svårt att ta emot passningar och var tvåa in i närkamperna!

   Kanske skall vi istället inse att ÖIS idag inte har en bättre trupp än flera andra lag i serien och glädjas åt att vi faktiskt ännu är obesegrade och inte förlorar ens när vi spelar riktigt kass.

   Kan inte någon med koll på statistik istället kolla när vi senast inledde en säsong med sju matcher utan förlust, tror själv att det var länge sedan!

   Så att ingen missförstår; jag är också missnöjd med att vi tappar matcher som vi måste vinna för att gå upp. Men att ta ut missnöjet på tränaren, när det är spelarna som inte kan leverera känns helt fel!

  • 27 maj, 2012 @ 19:31 DJ-CJ

   Du har sannerligen en poäng med att vi är obesegrade. Det ska inte underskattas ju längre säsongen lider. Kan bli viktigt. Behöver dock kunna stänga matcher.

   Det enda positiva med den här omgången är att Kristianstad och Lund också kryssade. Hade varit tungt att ha fler poäng upp.

 7. 27 maj, 2012 @ 22:07 Anonym

  Såg MM i kväll Viktoria tränade 150 avslut 2 gånger om dan ,kanske dags att killarna börjar träna på det.

  Svara

  • 27 maj, 2012 @ 22:13 Jonathan Larsson

   Det är såklart bra att träna avslut. Det är alltid bra att göra det!

   Men att det skulle gjort någon vidare skillnad på vår säsong hittills är väl tveksamt, då i de flesta matcherna har varit just avslutningslägena vi varit relativt bra i. Det har ju, enligt mig, varit den stora skillnaden mellan året och fjolåret. Förmågan att göra mål har ju förändrats totalt.

 8. 28 maj, 2012 @ 21:34 L.J

  Varför inte värva Boyd Mwila vid nästa transferfönster.
  Vad som säjs i Trollhättan är att han har kvar sitt ÖIS hjärta. Har aldrig sett honom göra en dålig match. I mitt tycke var han bäst på plan mot ÖIS.

  Svara

  • 29 maj, 2012 @ 11:09 Christian

   Har du aldrig sett Boyd Mwila göra en dålig match? *asg*

  • 29 maj, 2012 @ 12:55 bukowski

   exakt,hur många har du sett ? 1-2?

  • 29 maj, 2012 @ 13:55 MBE

   Tyckte Boyd såg ganska trög ut jmf när han var som bäst i ÖIS. Tycker vi ska bygga vidare på de gubbar vi har men fortsätta leta efter yttermittfältare under transfer fönstret om vi har råd.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se