Veckans tankar

Ännu en ÖIS-vecka har passerat, och i denna ”nyskapelse” så är en ÖIS-vecka lika med onsdag-onsdag. Så varje ”lill-lördag” kommer det att komma någon slags veckouppdatering om allt vill sig väl. En uppdatering om vad som hänt i veckan och vad som kommer hända nästkommande vecka är väl tanken, vi får helt enkelt se vad det här mynnar ut i till slut.


***

Veckan som gått:

Örgryte IS-LB07 1-0

I stort sett varje ÖIS-vecka har en höjdpunkt som man ser fram emot, och i de allra flesta fallen så är det ju veckans seriematch. När man som denna veckan kan gå hem med ett leende på läpparna efter drabbningen så är det ju såklart en ännu större höjdpunkt.


En krampaktig match som denna som avgörs i den 82:a minuten, ger en lättnadskänsla som är oerhört skön. Det kändes långa vägar i matchen mot Bunkeflo (jaja, LB07 då..) att den skulle sluta antingen 0-0 eller 0-1. Men ett tag efter att de för dagen ”Super-Subsen” Oskar och Tommy kommit in med 25 minuter kvar ändrades den känslan drastiskt då pressen blev större och större för varje minut som gick. Och det var som ni SÅKLART vet, Oskar Wallén som stötte dit

Foto: Martin Brittberg

vinstmålet, och som jag gillar att påpeka så förutspådde jag Oskar som årets interna skyttekung efter hans storstilade inhopp mot Varberg på försäsongen. För att det tipset inte skall fallera så är det ju skönt att han får komma igång med målskyttet även i seriespelet. Såklart inte i första hand för mitt tips, utan framförallt för ÖIS målskytte i allmänhet.

En sak som har slagit mig vid många tillfällen i år är hur lyckligt lottade vi och ÖIS är att vi har en sådan otroligt stabil målvakt som Peter Abrahamsson. Det är ju inget nytt på himlen att han är kapabel till att spela betydligt högre upp i seriesystemet. Jag skulle vilja uppmana alla att njuta av att se honom agera i ÖIS-tröjan, för man vet som bekant inte hur länge det varar. Man har liksom blivit van vid att ha en superstabil sista utpost som bara finns där. Vi får helt enkelt hålla tummarna av en extra anledning att Superettan blir en verklighet till nästa säsong, annars är risken stor att vi kommer mista denna fantastiska målvakt.

Tipselit Äldre vs Halmstad

Jakob Lindström, Filip Holländer, Robin Jonsson, Alexander Jeremejeff, Joakim Hall, Pontus Otterstedt med flera. Ja, de är många som tillbringat tid i ÖIS ungdomslag som numera representerar A-laget. Och inte att förglömma så livnär sig just nu ett randigt Göteborgslag på att roffa åt sig spelare som skolats ända från junioråldrarna i Örgryte IS.

Då undrar man ju såklart: Vilka blir de nästa att kliva på A-lagståget? Tipselit Äldre är ju ett av ställena man skall leta om man vill hitta dessa tänkbara kandidater. Jag skall vara ärlig och säga att jag inte sett någon match i år med Tipselit Äldre, och det är tur det kanske? För det har inte gått på räls än så länge för ÖIS-grabbarna. Och de inkasserade mot Halmstad BK i fredags sin fjärde förlust i den fjärde seriematchen. 4-1 blev förlustsiffrorna i Halland. Men bara för att det går knackigt betyder det ju inte att det inte finns talang i laget, så jakten efter att ta reda på vem som är spelaren som står på tur vid A-lagsporten, går vidare.

1936 åskådare

40 åskådare färre än fjolårets hemmapremiär. Det är ännu ett kvitto på att vi är på god väg ur turbulensen som omgärdade klubben under fjolåret. Ända sedan starten på årets försäsong har det klart och tydligt märkts att intresset kring klubben och laget är betydligt större än förra året. Att ha ett snitt på 2325 åskådare efter två matcher i Division 1 Södra ÄR bra. Nu gäller det bara att alla hjälper till att fortsätta hypa matcherna så att folk fortsätter att välja att tillbringa ett par timmar varannan vecka på Gamla Ullevi.

Marcus Allbäck

Ja, allas vår Marcus Allbäck besökte förra tisdagen (jag vet, det var förra ÖIS-veckan. Men det skiter jag i!), för jag vet inte vilken gång i ordningen efter karriären avslutats, ÖIS-gården. Och jag vet inte vad det är, men varje gång man hör Marcus Allbäcks namn nämnas i samband med ÖIS blir man alldeles varm i hjärtat. Eller vad är det jag säger? Jag vet ju visst varför, det är för att för mig som är född på den första halvan av nittiotalet så är Marcus Allbäck störst. För mig finns det ingen vackrare och större person som har med ÖIS att göra än Mackan.

Jag vet inte riktigt var jag vill komma med detta, så för er som av någon anledning missat allt detta så är här det lilla klippet från visiten:

YouTube Preview Image

***

Nästkommande vecka:

IF Sylvia-Örgryte IS

0-2, 4-0. Två bra minnen från 2011, båda mot fjolårstvåan IF Sylvia. Nu är det dags att besöka Norrköping för första gången i år, och man kan ju hoppas på en skön 2-0-repris. Sylvia har i år inlett med två vinster och en förlust, och är därmed på platsen bakom ÖIS i tabellen med en poäng mindre än Sällskapet. Fjolårsskyttekungen Allan Borgvardt har dessutom inlett med att göra två mål på de tre första matcherna.

Om någon skulle vara intresserad av vilka spelare jag skulle vilja se på planen om tre dagar kan läsa nu. (Ni andra scrolla ner några centimeter).

Abrahamsson-Hall, Jonsson, Leinar, Sahlin-Pettersson, Holländer, Lillström, Björkeryd-Wallén, Karlsson.

Bra så.

Nya Parken i Norrköping är alltså arenan för lördagens skådespel. 16.00 är tiden.

Orkar ni inte vänta tills på lördag för att se Leinar och kompani in action så är det bara att sticka upp till ÖIS-gården och bevittna någon av A-lagets träningar. 16.30 är tiden som gäller varje vardag förutom onsdagar.

Radio ÖIS

Förra veckan var det våra superba målvakter som var på besök. Denna veckan är det Pontus Otterstedt och Bunkeflo-dödaren Oskar Wallén som gästar det Balders-Hage-ledda radioprogrammet. 103,1 Mhz är det man skall ratta in på torsdag 18.00. Precis som vanligt med andra ord!

***

ÖIS-Veckans Bästa!

Självklart glädjen och lättnaden efter Oskar Walléns smekning via stolpen i söndags. Värt att notera är att hela matchen långt ifrån var en topp. Ruskigt krampaktig match, som avslutades på ett härligt sätt. Faktiskt en av de absolut skönaste utvecklingarna på en match trots allt.

***

ÖIS-Veckans Sämsta..

LG-Sports. På de två inledande ÖIS-hemmamatcherna har de (eller han) på LG-Sports misslyckats med att få fram ett sammandrag av matcherna i efterhand. Mot Skövde fick vi ta del av övertiden, då det inte hände ett skit, och mot LB07 fick vi ta del av 27 sekunder av den första halvleken.

Tydligen så var det för kallt mot Skövde så att det blev något strul. Mot LB07 fungerade tydligen inte Gamla Ullevis internetuppkoppling. Vad blir det nästa gång? För varmt?

***

Även snubben med nummer 14 på ryggen i Limhamn Bunkeflo förtjänar något slags omdöme. Inget positivt sådant dock.

***

Den här ÖIS-veckan för…

…3 år sedan så åkte vi på vår sjätte raka förlust av sex möjliga i Allsvenskan, när vi förlorade borta mot Trelleborgs FF. Ja, ni minns säkert, Leinar blev utvisad i första halvlek, Trelleborg vände 0-1 till 2-1. Med Patrik Elmander, Christian Lindström, den 40-åriga imitationen av Magnus Källander och Alexander Mellqvist som lagkapten på planen är det ju egentligen inte konstigt alls att det gick som det gick 2009.


'Veckans tankar' have 11 comments

 1. 2 maj, 2012 @ 16:27 Jacko

  Underhållande läsning!

  – Publiksiffrorna skall vi vara mycket nöjda med så här långt. Otroligt viktigt att vi ligger med i toppen för att marginalfolket skall fortsätta gå.

  – Startelvan håller jag inte riktig med om. Seb måste vara med från start och Holländer får fortsätta på kanten enligt min mening. Ser gärna Otterstedt före Hall på högerbacken dessutom. Annars ser det bra ut!

  – Har tyvärr inte möjlighet att åka på Sylvia-matchen. Dock noterat att LG-Sports sänder matchen och visst blir man lite sugen. Kvalitén verkar ju dock vara under all kritik och av de obegripliga sammandragen framgår det att gubben som snackar inte ens orkat träna in namnet på spelarna. För 99:- borde man kunna kräva lite mer…

  – #14 i LB07 var riktigt pinsam. Kass var han också…..

  Svara

 2. 2 maj, 2012 @ 22:36 Anonym

  Är det ingen som kan erbjuda sig att kommentera ÖIS matchen åt snubben. Det är ju toppen att kunna se matchen som nu mot Sylvia.

  Svara

 3. 3 maj, 2012 @ 01:35 A

  Bra text i sin helhet även om jag tycker att sista stycket är lite onödigt, bra så…

  Nu har jag sugit i mig segerns sötma och håller som bäst på att laddar om inför helgens drabbning. Startelvan känns ganska oviss med tanke på högerbackspositionen, mittfältt och frågetecknet kring en forward.
  Det ska bli spännande att se vilken konstellation vi får se på plan.

  För egen del vill jag inte ta fram den stora sågen men jag anser att Wallén borde få starta. Sedan vet jag inte hur långt fram Bengtsson har kommit i sin rehab. Rykten gör dock gällande att han tränar för fullt. En Frisk Bengtsson tror jag tillför varenda lag i den här serien. Då har vi dessutom två kanter att anfall på.
  Vänsterkanten med Sahlin är helt klart det största glädjeämnet i ÖIS så här långt.
  Att den killen inte spelar högre upp i seriesystemet är en gåta och ett lika stort frågetecken?

  Skulle man fästa ett par glasögon på Emil och låta håret växa på Sebastian skulle man få två av tre bröder???? Jag tänker givetvis på ”The Hanson Brothers” i filmen Slapshot eller ”slagskottet” med Pau Newman. Den tredje snubben i brödraskaran skulle kunna vara Leinar eller Lilleström. ÖIS egna Hanson Brothers som inte backar för någon eller något. ÖIS har lite av en traditon av att ha en sådan här spelare på plan. Dräparn och Valter är ytterligare exempel inom den här kategorin.
  Rent utseendemässigt ligger dock Emil närmast till hands. Dräparn och Valter ligger troligtvis längt ifrån om man enbart skulle gå på utseende.
  Man kan undra om Emil leker med bilbana på väg till bortamatcherna ;)
  Skämt å sido, hoppas att Emil ”Dave Hanson” inte tar illa upp om han läser det här…

  För att återgå till ämnet. Syliva borta kan bli en tuff match. Jag hoppas ändå att vi lyckas ta de åtråvärda nödvändiga tre poängen. Tänk om vi skulle kunna göra ett litet ryck så här i början av säsongen. Det skulle smaka mumma och defintivt inget vi supportrar är bortskämda med. Att komma till uppehållet med några poäng tillgodo mot bakomvarande jagande lag är något jag verkligen skulle unna spelare och klubb efter så många tuffa år och stålbad vi genomgått.
  Nu har jag inte sett Syliva i år och kommer i ärlighetens namn inte ihåg förra årets hemmamatch och hur den såg ut. Spelar vi med samma inställning, vilken vi hade i 2a halvlek mot ”BRunkeflo”, då ser jag dock inget annat än att tillställningen kommer att få ett vackert slut.
  Jag hoppas att säsongen 2012 kommer att gå till historien som det sista året vår anrika klubb spelade i den mindre smickrande serien.
  Men men, det är en lång bit kvar. Man ska inte ta ut ngt i förskott. Dock, så här bra som det sett ut i slutet av försäsongen och inlednigen i serien var det länge sedan jag upplevde med ÖIS. Skulle vara 2002-2003…

  KÄMPA ÖIS!!!!

  Svara

 4. 3 maj, 2012 @ 16:29 Noterat

  Otterstedt före Hall på högerbacken, om inte Bengtsson är 100 fit for fight.
  Tror inte tränarna bänkar Seb, så Pettersson får sitta på bänken.
  Frågan är om inte Björkeryd ska få sitta en match, Lycén var pigg som attan senast. Björkeryd har varit lite varannan match spelare (talar i och för sig för en bra insats till helgen)

  Svara

  • 3 maj, 2012 @ 21:13 Nya Öis

   +1

  • 4 maj, 2012 @ 16:37 ÖIS 1994

   Svåra val… Men angenämna sådana likaså.

   Jag tycker Hall bör återfå högerbackplatsen. Visserligen hämmas han av att han kunna komma runt och slå inlägg med högerfoten; men den sortens spel med Otterstedt inblandat i helgen var också totalt obefintligt.

   Mittfältet fungerade så bra i helgen, trots lite för mycket sidledsspel från framförallt Seb stundtals, och eftersom Holländer glänste så på yttermittfältspositionen ser jag ingen anledning att skifta. Pettersson får snällt sitta på bänken, visserligen lite synd då han gjort det stundtals bra, eller så får han ta hand om högerbacken…

   Tommys inhopp senast var lovande, men det var också det enda lovande vi sett från Lycén under hela hans nuvarande sejour i klubben. Därför räcker inte en kvart (eller vad det nu blev tillslut) för att imponera så stort på mig att Björkeryd får stå åt sidan… Och skall man tro dig så bör han dessutom stå för en monsterinsats imorgon.

   Framåt är Wallén åter från start. Han gör sina bästa insatser på konstgräs och bör få en ny chans.

 5. 3 maj, 2012 @ 18:17 JD1887

  Kan någon berätta var och när klacken kommer samlas i Norrköping på lördag? Tänkte gå med klacken till matchen eller blir det något sånt på bortaplan?

  Svara

  • 4 maj, 2012 @ 18:18 JD1887

   Ja där fick man noll gensvar. Vad sägs om en ny fråga på det då? Någon med insyn vad gäller bussar från inferno och balders hage som kan berätta om det är mycket folk som ska med?

 6. 4 maj, 2012 @ 20:10 DrJonas

  Vad händer? Ingen inför-rapport ännu?
  I need my SambaDef inför-rapport fix! ; )

  Svara

  • 4 maj, 2012 @ 23:20 Felix Jonsson

   Det kommer! Jag har haft lite annat att stå i under kvällen. Ska börja skriva så fort jag kommer hem. Siktar på att börja om en halvtimma ungefär. Sorry!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se