Hajp inför lördag!

På lördag kommer Oddevold till Gamla Ullevi. Det är bäddat för den roligaste matchen under hela säsongen – och DU skall vara där! Samtidigt som vi har förhoppningar på att spela tennis med Uddevallarna ännu en gång så spelas det ett derby i söder där det finns stor chans att Kristianstad kniper poäng av serieledaren Lunds BK.  Det är med andra ord viktigt att just du pallrar dig till Ullevi och ger det läktarstöd som våra spelare både är värda – men också det stöd som kan göra att de orkar kriga lite extra. Något som i slutändan kan resultera i en seger och kanske till och med en serieledning!

Denna text är tänkt att fungera som något av en hajp av den kommande matchen. Serien närmar sig halvtid – vilket också innebär ett långt och tråkigt sommaruppehåll – och därför vill jag också få alla er Rödblå själar där ute att pallra er till Ullevi en näst sista gång för att stötta Örgryte till seger. Genom sång eller inte – men se till att vara på Ullevi kommande lördag. Ta med dig kompisar, familje- eller släktmedlemmar, supportrar som inte följer laget lika inbitet som förr, ja, alla. Hjälp till, dra ditt strå till stacken!

Oddevold är det enda laget i denna serie (utöver oss) som har någon form av supporterkultur. Annars är det stendött på läktarna. Förra säsongen kom runt 200 Oddevoldare till Ullevi – och även om det inte lär bli lika många denna gång så beräknas det komma åtminstone hälften. Det är med andra ord lite av en läktarkamp – och den skall vi se till att vinna så det bara stänker om det. Uppslutningen på klacksektionen var imponerande under uppstarten av denna säsong men den har dalat under de senaste hemmamatcherna. Det är med andra ord dags att åter fylla klacksektionen till bredden och sjunga så det ekar i betongen på Gamla Ullevi.

Men det är inte bara därför klacksektionen skall fyllas. Nej, det vankas tifo dessutom! Efter några matcher utan tifo är det åter dags. På Östra Stås hemsida Amor Et Fides har Johan Gellerman publicerat en text där han uppmanar supportrar att ställa sig på klacksektionen – dels för att sjunga – dels för att tifot som framställs skall bli så bra som möjligt. Det läggs ned mycket tid och vi alla vill väl att detta tifo skall bli lika bra som det som arrangerades under premiärmatchen mot Skövde?

Tifot från premiären. Hjälp till att uppnå samma lyckade resultat på lördag! Foto: Martin Brittberg

Anledningarna till varför just DU, tillsammans med många av dina vänner, skall beträda Gamla Ullevi på lördag är alltså:

 • Återuppleva tennismatchen. Vi alla minns väl hur vi fullständigt spelade ut Oddevold under förra säsongens hemmamatch – en match som tillslut slutade 6-1 till Sällskapet (video). Målen bara haglade in och den setsiffran hade till och med Roger Federer varit nöjd med… Med dig på läktaren ökar chansen att ett liknande scenario skall ske.
 • Den eventuella serieledningen! Vid vinst, samtidigt som Lund tappar poäng i derbyt mot Kristianstad, seglar vi upp i ensam serietopp. Inte alls en otänkbar händelseutveckling. Lund har darrat betänkligt den senaste perioden – samtidigt som Örgryte har tuffat på likt ett ånglok!
 • För att! DU skall helt enkelt vara där! Serieuppehållet närmar sig; och DU skall ta varje chans du får att se ÖIS lira fotboll. Det är inte varje dag man får bevittna sambalir; men när man väl får det så bör chansen tas!
 • Klackkampen. Förra året var vi som färst i klacksektionen när vi som minst behövde det. De 200 Oddevoldarna var ungefär som oss i antal; något som inte skall hända igen. Vi skall visa att ”Oddevold *klapp klapp klapp*” inte räcker för att utmana oss i ljudnivå. Se därför till att ställ dig på klacksektionen och gunga med i sidledshoppen eller den tyskinspirerade skanderingen. Vi skall uppnå högre höjder och inte ge Oddevoldarna en chans att höras. Dessutom är det ju faktiskt så; det är betydligt roligare att gå på match när det finns så kallade bortasupportrar på plats. Detta är första och enda gången det kommer att ske under denna, förhoppningsvis, sista säsongen i Division 1. Ett argument så bra som sådant för att välja Onumrerad klackplats på lördag.
 • För tifots skull. Visst fanken vill vi hjälpa till att göra tifot så bra som möjligt om vi kan? ÖIS Tifogrupp brukar vara mästerliga på att framställa fina tifon; och på lördag kommer med all sannolikhet inte vara ett undantag. Som tidigare nämnt så upplyser Gellerman folk att fylla klacksektionen till bredden för maximal utdelning av tifot! Det är väl det minsta vi kan ge tillbaka för den tid de lägger ned?
 • För att du älskar ÖIS.

Nu hoppas jag att jag gjort klart att ALLA skall dit! Hjälp till att hajpa matchen på diverse forum, m.m så gör vi detta till en minnesvärd eftermiddag! Men framförallt – vi ses på lördag!


'Hajp inför lördag!' have 10 comments

 1. 25 juni, 2012 @ 21:55 DJ-CJ

  SJÄLVKLART! Inget snack om saken. Försöker få med mig så många vänner som möjligt.

  Svara

  • 26 juni, 2012 @ 16:58 Christian

   Fler borde göra som dig!

 2. 26 juni, 2012 @ 00:09 Anders

  Tyvärr så är jag rädd att vi i Bohus Bataljon blir väldigt få, många av oss som åker på alla matcher har av olika anledningar förhinder på lördag så jag tror att 40-50 pers är max tyvärr….men några tennissiffror blir det inte, Leinar kan ta på sig tröja nr 8, Patriksson har lovat att köra några extra varv:)

  Svara

 3. 26 juni, 2012 @ 09:45 Jacko

  Nu gäller det att folk i klacken snäppar upp sig några nivåer! Tycker det har varit för dåligt ös de senaste två hemmamatcherna. Mot Sleipner kändes det som att vi bara var 15-20 st som försökte skapa tryck vilket är för dåligt. Många klackrävar som står tysta. Det gäller det samma för oss som krigarna på plan. Vi är i en viktig fas där det gäller att visa hjärta och passion för vår älskade klubb!

  Mot Oddevold satsar vi både på kvantitet och kvalitet!

  Svara

  • 26 juni, 2012 @ 16:57 Christian

   Japp. Sleipnermatchen var UR-dålig. Förhoppningen är ju att denna hajpen skall få folk att ta sig till matchen (tillsammans med någon mer, så klart – vi skall vara många!) och ta i för kung och fosterland.

 4. 27 juni, 2012 @ 07:30 Daniel R

  Är jag den enda som får vriusvarning när jag försöker gå in på infernos hemsida?

  Svara

  • 27 juni, 2012 @ 09:52 Fredrik

   Det är inget jag har märkt av i alla fall. Åh andra sidan använder jag mig inte av virusprogram då de bara ställer till med strul.

  • 27 juni, 2012 @ 12:20 Cyban

   Det händer mig med men det är ju inte direkt så att Gellerman försöker infektera oss men de vore ju bättre om man slapp de meddelandet.

  • 27 juni, 2012 @ 14:38 Daniel R

   Jo vet, antar att sidan skulle kunna vara hackad dock… Grejen är bara den att mitt virusskydd inte låter mig se sidan alls, men skulle gärna vilja veta vad artikeln säger! Någon som kan kopiera texten och skicka den eller lägga upp den på någon annan sida?

  • 27 juni, 2012 @ 20:22 John

   Here you go:

   ”De kommande matcherna är livsviktiga för ÖIS resa tillbaka till finrummet, och det är nu om någonsin vi med en stor uppslutning och en jävla stämning kan visa såväl lag som motståndare att det är vi som kommer vinna den här serien. Tifo är planerat till de kommande tre hemmamatcherna (Oddevold, Qviding och Kristianstad, alltså inte Qviding på Valhalla även om vi naturligtvis skall dominera den matchen också). Det är alltså av yttersta vikt att alla ÖIS:are söker sig till Gamla, och då i synnerhet klacksektionen, kommer i god tid och fyller upp den till bredden så att samtliga tifon blir så bra som möjligt. Ryck med era mindre aktiva ÖIS-polare, för även om riktigt sambalir ofta lyser med sin frånvaro i Division 1 Södra kan man åtminstone uppleva Göteborgs bästa tifon när ÖIS spelar. Och vem kan tacka nej till att vara en del av det?

   De tifon som är planerade inkluderar hela klacksektionen, och med tanke på den tiden och de resurser som lagts på detta så hade det känts tråkigt om resultatet inte blivit det absolut bästa på grund av att det är dåligt med folk.”


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se