Spelarbetyg Örgryte IS-IK Oddevold

Så. Jäkla. Skönt.

Serieledning för första gången på dessa ett och halvt åren vi legat här nere. Det känns riktigt bra. På det så är spelarbetygen, efter ett litet uppehåll, tillbaka! Idag är det Jonathan Larsson och Christian Börjesson som sätter dessa betyg, men framförallt omdömden. Så jag uppmanar er som vanligt att inte stirra er blinda på betygen, utan det är i omdömena kritiken kommer mest till sin rätta.

Så vi kör väl!

Peter Abrahamsson 3,5 (Jonathan 4, Christian 3)

Ställs skottmässigt sett inte på så stora prov i dagens match, förutom ”lobben” i den andra halvleken. Men utrusningsmässigt och höjdbolls-mässigt så har han mycket att göra idag. Och det gör han med bravur, plockar ner höjdboll efter höjdboll. En vanlig dag på jobbet med andra ord! Glädjen efter slutsignalen är dessutom fantastiskt att se.

Christofer Bengtsson 3 (Båda 3)

Osynlig matchen igenom, och det är defensivt sett bra att han var det, men offensivt sett är det lite sämre att det var faktumet. Kämpade och slet i 90 minuter plus tillägg trots att benen såg trötta ut. Stabilt och bra helt enkelt.

David Leinar 3 (Båda 3)

Även Leinar gör en fullt godkänd match. Assisterar till 1-0-målet genom sitt starka huvudspel. Dominerar även defensivt med sitt huvudspel. Allt är alltså på sin plats. Slarvade dock enormt vid ett tillfälle i den andra halvleken som ledde till Oddevolds bästa chans i matchen, en chans som faktiskt de borde ha utnyttjat betydligt bätttre.

Robin Jonsson 5 (Båda 5)

Jadå! Giganten Robin Jonsson har återigen visat sig. Om vi bortser från det märkligt bortslagna uppspelet i den första halvleken, gjorde han ett enda litet mini-misstag under hela matchen? Nej, jag tror bannemej inte det. Stoppar exakt allt som kommer i hans väg, gör ”Robin-brytningar” gång efter annan. Fullkomligt dominant.

Planens gigant!

Hannes Sahlin 3,5 (Jonathan 4, Christian 3)

Här är vi lite oense. Christian anser att Hannes inte fyllde på något vidare i offensiven, medan Jonathan anser att han visst gjorde det. Vilket då påverkar betygen vilket i sin tur gör det svårt att sammanfatta Hannes insats. Det vi är överens om är i alla fall att han vann tillbaka boll gång efter gång idag, med hjälp av sin snabbhet, aggressivitet och timing.

Filip Holländer 3 (Båda 3)

Filip var som vanligt väldigt företagsam, men lyckades inte fullt ut med sina passningar och instick vilket sänker helhetsomdömet. Borde kunna utmana sin ytterback oftare, för med det löpsteget borde han ta sig förbi var och varannan gång. Men som sagt, sliter och kämpar och försöker verkligen kreera någonting i anfallsväg, vilket ändå gör detta till en fullt godkänd match från Filips sida.

Jakob Lindström 2 (Båda 2)

Attans också! Ett steg tillbaka från förra helgens match tyvärr. Slarvar allt för mycket i passningsspelet och är ganska osynlig överlag. Dock ser man ju en tydlig skillnad i hur mycket han går framåt i banan och tänker offensivt. Så en uppryckning till nästa match så har vi tillbaka vår Lillström igen.

Sebastian Johansson 4 (Båda 4)

Snudd på en femma på Seb idag. Klockren insats på det defensiva mittfältet. Städar undan allt inom hans radie, och fördelar bollar på ett lugnt och säkert sätt. Är Seb lagets viktigaste spelare just nu? Ja, tillsammans med mittlåset skulle jag absolut vilja säga att han är det. Slår dessutom idag mycket bättre hörnor än vad tidigare varit fallet, och en av de resulterade ju även i matchens enda mål.

Tommy Lycén 2,5 (Christian 3, Jonathan 2)

Första halvlek – absolut godkänd! Andra halvlek – Not so much. Är ständigt delaktig i spelet i den första halvan av matchen, och hans inlägg är idag betydligt bättre än vanligt. I andra halvlek tröttnar han dock – rejält, och byttes således av i den 71:a minuten.

Emil Karlsson 1 (Båda 1)

Detta var sannerligen inte Emils dag. Misslyckades med det mesta han tog för sig, hotade alldeles för lite i djupled centralt och missade sina målchanser. Emil måste verkligen slipa så sin bolltouch generellt och sin förstatouch i synnerhet. Är ofta alldeles för ivrig när han väl får bollen och tappar bollen till en kontring för motståndarna. Det händer för ofta tyvärr!

Oskar Wallén 3 (Båda 3)

En knapp trea på Oskar idag. Gör ett mål – vilket är hans största uppgift på planen. Ett typiskt måltjuvsmål, som så ofta. Fungerar idag även bra som ”target player” längst uppe, som en pelare att slå bollen mot, en pelare som skarvar vidare bollar till höger och vänster. Slarvar dock en del vid avgörande passningar och skottlägen (vilket i och för sig inte var så många skall sägas).

Avbytare

Johan Hedman 1,5 (Christian 2, Jonathan 1)

Finns inte så mycket att säga. Kommer in i perioden då Oddevold börjar trycka på (ja, de tryckte faktiskt på lite grann i alla fall), och får således inte så mycket bollar att jobba på. Det känns verkligen i nuläget som att Johan är bättre på att blogga än på att spela fotboll, men vi hoppas att denna uppfattning kan ändras inom kort!

Markus Anderberg

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Henrik Carlsson

Spelade för kort tid för att betygsättas.


'Spelarbetyg Örgryte IS-IK Oddevold' have 28 comments

 1. 30 juni, 2012 @ 21:22 Hocus Focus

  Peter – lugn som en filbunke
  Hannes – slarvar med passningarna
  Leinar – bäst i luften som vanligt
  Robin – bäst tillsammans med Seb
  Bengtsson – ok , varken mer eller mindre
  Tommy – trött…
  Lillström – kunde va ännu mer offensiv
  Seb – sopade rent på mitten utan gult
  Holländer – borde komma runt oftare
  Emil – några bra nickar men inget på djupet
  Oskar – svårt att klaga på en målskytt men
  har han två vänsterskor ?

  Tror vi kör över Qviding en gång till på söndag .

  Svara

  • 1 juli, 2012 @ 22:23 Barda

   Föga förvånande att Tommy var trött, då ryktet säger att han spenderade fredagskvällen med öl och cigg…..

  • 3 juli, 2012 @ 14:38 Sambalirarn

   Om det stämmer att han är så oseriös med sin fotboll så har han defenitivt inte i en startelva att göra,är dock tveksam ändå. Hans prestationer är som en berg och dalbana. Det ger inget bra budskap till de yngre killarna som sitter på bänken och aldrig får någon speltid trots att de är vara ganska jämnbördiga med Lycen. Det ska löna sig att vara plikttrogen,komma i tid till träningar och matcher samt göra sitt bästa och inte festa innan match. Är det sant så hoppas jag att Prytz tar tag i detta.

  • 3 juli, 2012 @ 16:50 Anonym

   +1

 2. 30 juni, 2012 @ 22:38 Sven R

  Oddevold skriver på sin hemsida att kvällens match var jämn… Jag tycker nog att ÖIS hade både det mesta av bollinnehavet och målchanserna. Även om Oddevold inte var ofarliga, kändes det som om våra killar stod upp för varandra och slet rejält för att hålla tempot uppe.

  Det var inte så konstigt att många hade tunga ben, då det inte var ofta Oddevold fick bygga upp några anfall i lugn och ro. Enligt min mening förtjänar laget som kollektiv uppskattning för hur man genomförde dagens match. Skall man lyfta någon lagdel så får det bli vårt mittlås Leinar/Jonsson. De har gått från klarhet till klarhet de senaste matcherna och skapar ett lugn i laget!

  Det finns visserligen skönhetsfläcker som redovisas i artikeln ovan, men det vore väl tråkigt om inget gick att förbättra?

  Nu kör vi på mot Superettan!!!

  Svara

 3. 30 juni, 2012 @ 23:45 JD1887

  7-0 till ÖIS nästa söndag?

  Svara

  • 1 juli, 2012 @ 12:24 Christian (skribent)

   8-0. Minst.

   Nej, sväva iväg var ju just det vi inte skulle göra (även om jag förstår din ironi…). Det är i detta läge, om något, som det krävs att spelarna fortsätter ge 100% och inte slappnar av för en sekund.

   Men årets upplaga känns inte som ett sådant lag. Jag tror snarare att serieledningen kommer att sporra dem än mer vilket kommer visa sig i derbyt mot Qviding. Jag tror på 3-0. Och Anderberg på plan.

  • 1 juli, 2012 @ 14:51 Hocus Focus

   Det är ju en hel vecka till match.
   Anderberg hinner nog tyvärr få en känning …

  • 1 juli, 2012 @ 19:37 Felix Jonsson

   Det är en hel vecka till match. Han hinner nog läka också ;)

 4. 1 juli, 2012 @ 13:43 Anonym

  Har svårt att förstå varför man tar in Hedman när Oddevold trycker på. På bänken sitter både Otterstedt och Hall som är mer defensiva spelare men som även kan fylla på framåt om det behövs. Två unga killar med talang som inte får nån speltid alls är verkligen inte bra för deras utveckling. Tycker mycket väl att de kan vara med och konkurera på vissa platser.

  Svara

  • 1 juli, 2012 @ 15:36 JD1887

   Dessutom förstår jag inte varför man sätter Hedman som mittfältare… HAN SKA VARA FORWARD! I det läget hade Otterstedt eller Hall kunnat komma in och spela istället för Hedman. Hans kvalitéer kommer fram mera om han får spela där framme istället på kanten.

  • 1 juli, 2012 @ 20:01 Christian Börjesson

   Kan vi inte låta Prytz avgöra var Hedmans kvalitéer kommer bäst till sin rätt? Du har säkerligen inte sett en enda träning med Johan vilket Prytz har gjort i mängder.

   Dessutom litar, i alla fall inte jag, till Otterstedt. Hall på mittfältet känns inte heller som ett lyckat drag. Och Hannes fanns det ju ingen anledning att byta ut.

  • 1 juli, 2012 @ 20:08 JD1887

   Man skulle kunna flytta upp Sahlin på mittfältet i så fall. Jag säger bara att jag tror att Hedman skulle vara bättre där framme.

  • 1 juli, 2012 @ 21:36 Christian Börjesson

   Förstår dock inte anledningen till varför man skulle flyttat upp Sahlin, alltså gjort om i backlinjen sista kvarten, för att Joakim Hall skulle in där istället.

   Vad hade blivit bättre av de bytet?

  • 1 juli, 2012 @ 22:33 JD1887

   Säger som Anonym, hur vet du hur det skulle funkat med Otterstedt på högerkanten och flyttat över Anderberg. Och du vet inte hur Hall skulle kunna vara som mittfältare.

  • 1 juli, 2012 @ 22:34 JD1887

   Jag säger inte att man borde gjort så, jag bara bollar möjligheter man skulle kunna göra.

  • 1 juli, 2012 @ 23:01 Christian Börjesson

   Otterstedt har spelat förr och imponerar inte. Ser du inte matcherna?

   Hall på mittfältet. Varför? Det är väl i så fall lika illa som att sätta en anfallare på fel position.

  • 1 juli, 2012 @ 21:38 Anonym

   Konstigt att uttala sig om att Otterstedt inte skulle klara av att spela som yttermitt när han aldrig ens får chansen och visa vad han går för. Tycker bara att det är konstigt att Prytz inte ser hans starka sidor. han har en snabbhet som inte många andra har i laget sen är han också blick för spelet. Men får man inte chansen så är det inte helt okej att uttala sig. Det är i anfallet som Hedman gör sig bäst,men tyvärr inte alltför ofta. Men han är verkligen inte en kantspelare. Det är tuff konkurans på en del positioner och även de på bänken håller väl så bra. Tycker att Prytz kanske kan variera lite bland ”bänknötarna” för det gäller att hålla alla igång och så att man inte tappar allt sitt självförtroende. Jag skulle i alla fall gärna se att Otterstedt och Hall får förtroendet igen.

  • 1 juli, 2012 @ 23:13 Krilliano

   Nu leder vi ju faktiskt serien så det är lite svårt å klaga på det som han gör för tillfället. Så här långt så går det ju bra.

  • 1 juli, 2012 @ 23:39 DJ-CJ

   Tycker Hedman har en förmåga att kunna hålla i bollen och tror det är det som Prytz ville ha in i slutskedet av matchen.

  • 2 juli, 2012 @ 08:03 Vad hade Sven-Agne gjort?

   Ja tack gode gud för att det inte gjordes nåt ”defensivt byte”! Bra att låta backarna sitta kvar på bänken, in med offensiva krafter som kan jobba defensivt jävligt långt upp i banan!

  • 2 juli, 2012 @ 13:47 Felix Jonsson

   +1

  • 2 juli, 2012 @ 21:19 Christian Börjesson

   Segerreceptet. Jag kan inte räkna till alla gånger vi satt in en extra försvarare och ändå släppt in ett mål i slutet.

 5. 2 juli, 2012 @ 08:52 Anonym

  Ni måste väl ändå skämta när ni säger att Hedman gjorde någon som helst nytta i denna match. Han tappade ju bollen de flesta gånger han rörde den och jobba hemåt är inte hans starka sida. Hall och Otterstedt är ju båda otroligt mer löpstarka och när Sahlin faktiskt varvade grova misstag med lysande insatser så tror jag det hade varit mycket bättre alternativ. Hedman kan inte spela på kanten.
  Oskar var oduglig förutom det vackra målet. Henrik skulle bytts in en kvart tidigare. oskar joggar ju hela tiden. Motståndaren kan ha boll 2 meter ifrån honom men han springer inte ens då. Mycket roligt att se Henriks löpvilja, synd att det blev så kort stund.
  generellt så var det ingen strålande underhållning, många oprovocerade felpass. Flera spelare missade grovt på väg fram vilket kunde straffa sig, leinar har en grov i slutet som kunde slutat illa.
  Patriksson är grymt rutinerad, så många frisparkar först 30, som inte var något egentligen.

  Svara

  • 2 juli, 2012 @ 21:05 Sambalirarn

   Tycker att du har rätt i allt du skriver. Vi måste ha sett samma match. Hedman ska skriva artiklar i stället,det är han riktigt bra på.

 6. 2 juli, 2012 @ 22:09 Sno

  Christian Börjesson, du verkar inte sett många matcher Otterstedt spelat. Inte alls gjort bort sig medan Hedman gång på gång är totalt usel. Låt han få ett inhopp på 25 min istället för Hedman i nästa match. Byt hellre in en 19 åring som är egen produkt med speed än en långsam 25 åring som (enligt min känsla ) bara spelar för att man värvat honom inför iår.

  Svara

  • 3 juli, 2012 @ 06:36 Christian Börjesson

   Jodå, jag har sett många. Och i mitt tycke håller han inte på denna nivå. Kanske bör tillägga att jag inte tycker att Hedman är helt rätt på kanten heller – men nu fanns det Hedman och Otterstedt att välja på och jag klandrar inte Prytz för hans val.

 7. 3 juli, 2012 @ 20:48 Richard

  Att ens frågesätta att Hedman kommer in, när vi vinner matchen. Det spelar ju ingen som helst roll nu!
  Litar på Prytz fullt ut!

  Nu ser vi framåt till nästa match och struntar i lördagens kamp!
  Framåt rödblått kämpa för seger!

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se