Besvärlig seger mot Kristianstads FF

Efter mycket möda och stort besvär kammade ÖIS i kväll hem sin tionde seger i denna Söderetta. Inför matchen var förutsättningarna långt ifrån goda – för ÖIS mönstrade ännu en ny backlinje och dessutom ett nytt innermittfältspar i Johan Pettersson och Filip Holländer. Dessutom mötte man det lag som bara veckan tidigare mosat Lund med 4-1. Hur skulle detta gå?

Det gick. Tillslut. Men inte som på en räls. Långt ifrån. Nej, ÖIS visade stundtals upp ett väldigt hafsigt och obeslutsamt spel. Man rådde inte på att ta bollen i egen ägo över större stunder. Och det mycket på grund av att koncentrationen och beslutsamheten inte fanns där fullt ut. Men självklart spelade även det nya mittfältet in. För första gången den här säsongen var Johan Pettersson en av de två som skulle städa och hålla rent på mittplan.

Och inledningen av matchen var inte helt positiv. Det hade mycket väl kunnat sluta i ett oerhört tidigt målunderläge. För i den andra minuten frispelades Kristianstads Emanuel Svensson. Fri väg mot Peter Abrahamsson. Anfallare mot målvakt. Peter vann den matchen genom att snabbt ta sig ut mot skytten och göra sig stor. Puh!

Nej, det här var allt förutom en solskenshistoria. ÖIS hade, som tidigare nämnt, brist på kvalitet och koncentration. Spelet klaffade en bit in på den offensiva planhalvan, men allt som oftast slarvades det hela bort genom obeslutsamhet och helt feladresserade passningar.

Stundtals blev det dock farligt och då på riktigt. Som i den elfte minuten när Oskar Wallén fick chansen. En chans som han brände. Farligheten föranleddes av en fin prestation av Emil Karlsson som först vände bort sin försvarare en bit utanför straffområdet och därpå lade den i djupet på Wallén. Det hela blev ett halvt friläge där målvakten kände sig tvungen att rusa ut. Från en position till vänster, just utanför straffområdeslinjen, försökte sig Wallén på en lobb. Bollen gick visserligen förbi målvakten och mot målet. Men utanför.

Kort därpå tvingas Hans Prytz till ännu ett skifte på det centrala mittfältet. Och det på grund av att Johan Pettersson fått motta en smäll mot huvudet och känt sig groggy. Efter att han nickat undan en hörna gick det inte att spela vidare. Djävla skit! Sån otur! Efter att båren hämtat honom inne på planen så var det raka vägen mot lasarettet. Krya på dig!

På grund av detta kom Tommy Lycén alltså in och placerade sig ute till höger. Klivet in i mitten tog Johan Hedman. Vad är nästa position att prova? Mittback ihop med Leinar? Sahlin är avstängd mot Sleipner efter sitt gula idag och Robin Jonsson är skadad. Nå. Värt ett försök…?

Efter att Tommy kommit in skedde en liten injektion. För precis som mot Degerfors hade han humöret och löpviljan. Han ville visa något. Han ville göra någonting med bollen! Och även om det aldrig blev hyperfarligt så kom han runt på sin kant ett par gånger och serverade sedan både Oskar Wallén och Markus Anderberg med väl avvägda inlägg.

Men målkolumnerna kvarstod tomma in till pausvilan. Något som dock både Emanuel Svensson och Oskar Wallén hade kunnat ändra på. För i den 32:a minuten fick Kristianstads Emanuel Svensson sitt andra drömläge! Från mycket nära håll satte han pannan till. Utanför. Hur han lyckades med det är en gåta! Att Oskar Wallén inte spräckte målnollan var dock ingen större gåta. Nej, det handlade om en bortamålvakt som briljerade. Här snackar vi. För när David Leinar nickade fram Wallén till ett utmärkt skottläge centralt i straffområdet hade varenda en på Gamla Ullevi räknat in ett ledningsmål. Mirakulöst nog fick Selimovic ändå fatt i bollen och styrde den till en hörna.

ÖIS skulle faktiskt få sin revansch tämligen omgående i den andra halvleken. I matchminut 52 närmare bestämt. Det hela började med att Emil Karlsson nickade ut bollen till Markus Anderberg. Han gick sedan mot sin försvarare och drog ett par överstegsfinter ute på högerkanten. Med en snabb vändning inåt i banan hittade han sedan Wallén som bara vinklade bollen lite bakåt där Johan Hedman stod redo. Smackelibonk! Rena rama Rotebrotakterna! Rakt i burgaveln. 1-0 till ÖIS.

Kassaskåpsäkert? Nu var det bara att rulla hem det?

Inte riktigt.

Inte alls faktiskt.

För ÖIS tappade kommandot omgående. Man lät istället Kristianstad föra större delen av spelet och förlägga sitt spel på sin offensiva halva. Mycket på grund av att de vann mittfältskampen. Johan Hedman och Filip Holländer sjönk för lågt ned i försvarsspelet och lämnade stora ytor för KFF att spela på. Tillslut ledde det till ett drömläge för kvittering. Efter att David Björkeryd blivit bortgjord så hamnade Hannes Sahlin i ett numerärt underläge mot sina motståndare. Och KFF utnyttjade det överläget på bästa sätt genom att slå passningen över till den fria spelaren. Ännu en gång är det bara att lita till Abrahamssons förmåga och för andra gången under matchen räddar han ett friläge!

Och det skulle visa sig att det var den sista riktigt vassa kvitteringschans som KFF lyckades vaska fram. Från minut 75 och framåt var det ganska så lugnt i den rödblå defensiven. Faktum var att det faktiskt var ÖIS som var närmast att stänga matchen helt. Men Emil Karlsson har fortsatt svårt att förvalta sina möjligheter. Och det måste Richard Yarsuvat ha varit förbannad på! För förarbetet till Emils friläge var ruskigt snyggt. En ren njutning. Djupledsbollen till Emil var en bicycleta! Ja. Ni läste rätt. En bicycleta! Yarsuvat-style deluxe! I min bok är alla bicycletaframspelningar värda att avslutas med nätrassel. Inte den här gången.

Andra halvleken blåstes efter några övertidsminuter av och ÖIS vann alltså. Igen. Med 1-0. Det innebär serieledning med sex poäng. Sex!


'Besvärlig seger mot Kristianstads FF' have 12 comments

  1. 23 augusti, 2012 @ 08:29 Blue_Jim

    Jag vill inte jinxa något och jag knackar i trä när jag frågar detta, men hur mycket extra klirr blir det för en superettaplats?

    Svara

  2. 23 augusti, 2012 @ 09:23 Jacko

    Underbar seger igår! Alltid skönt att vinna jämna matcher där det inte är någon självklarhet att man skall vinna. Igår var det riktigt jämnt, KFF var bra och man märke att vi saknade fler tunga pjäser.

    Är Hannes Sahlin avstängd mot Sleipner? Om jag räknat rätt bör han vara det. 1 rött och 3 gula denna säsongen. Bara att hoppas att Robin kan lira istället, annars blir det jobbigt värre. JP kan vi garanterat glömma mot Sleipner.

    Svara

    • 23 augusti, 2012 @ 09:45 Christian Börjesson

      Ja, Hannes är avstängd. Något som faktiskt nämns i ovan text. Så nu ber vi, och hålla alla tummar, att Robin repar sig oerhört snabbt. Annars kanske Hedman i mittlåset kanske blir realitet trots allt. :-D

    • 23 augusti, 2012 @ 11:06 Jacko

      Oops! Skummade igenom texten lite väl snabbt där.

      Vi får verkligen hoppas att Robin är spelbar på söndag. Hedman? Why not, han löste innermittfältet bra. Vad kan det finnas för fler alternativ? Hall som mittback och Lycén på högerbacken kanske. Vem är bäste alternativet från Tipselit äldre?

    • 23 augusti, 2012 @ 20:24 Christian Börjesson

      Inget av de alternativen är något som jag hade varit särskilt trygg i. Inte alls faktiskt. Men finns det inget annat att göra så…

      Det finns ju dock fortfarande ett alternativ som varit på tapeten förr. Att sätta Sebastian Johansson i mittlåset. Men då med förutsättningen att han är redo att spela vilket ju är väldigt oklart.

      Carl Hawunger är ju en mittback som varit med en del i a-laget. Huruvida han skulle stå pall Division Ett låter jag vara osagt. En aning tveksamt av det jag sett. Men det säger kanske inte så jättemycket; det finns nog andra som kan bedöma det betydligt bättre.

  3. 23 augusti, 2012 @ 09:31 Nikhe

    Skadorna och avstängningarna hopar sig och matcherna duggar tätt…

    Bröderna Lindström är båda disponibla på söndag. Men någon som vet statusen på Sebastian och Robin? När kan de vara tillbaka för match?

    Kämpa Örgryte!!!

    Svara

  4. 23 augusti, 2012 @ 10:57 Triss i talang

    Sätt in stjärntrion Henke, Danne och Carl från Tipselitäldre från start i nästa match! Våga satsa Prytz!

    Svara

  5. 23 augusti, 2012 @ 11:45 Anonym

    Sören valde ju ut trion till Grundsundslägret och han om någon vet vilka som är kommande toppspelare och som redan platsar för A-lagsspel.

    Svara

    • 23 augusti, 2012 @ 19:52 Dum dummare

      Ett i sanning briljant genidrag av Börjesson & Prytz att redan halvvägs in i säsongen så tydligt markera för Tipselit äldre-gänget att endast tre spelare håller tillräckligt hög nivå för att kvala in till Grundsundslägret och A-lagsspel.

  6. 23 augusti, 2012 @ 12:56 Sven R

    Nu får vi väl kamma oss lite…

    Förstå mig rätt, jag är helt med på att ge våra lovande ungdomar chans att utvecklas i A-laget. Men att starta med tre…, nä det tror jag inte på! Henke gjorde en habil insats i gårdagens match men det är allt en bit kvar till ordinarie plats, tom med dagens läge i fråga om skadade och avstängda.

    Vi får nog vänja oss vid att Prytz kommer att fortsätt med rockader som hittills och personligen tycker jag det trots allt känns bra. Det var ju vår förhållandevis breda trupp som skulle ge oss framgång under hösten, när andra lag drabbas av skador och avstängningar, eller…?

    Sedan måste jag säga att ”Anonym” ovan hoppar snabbt i sina slutledningar. Tror inte att vare sig Börjesson eller Prytz bjöd in ovanstående trio till Grundsund för att de ”…redan platsar för A-lagsspel”, utan för att de just är lovande och skall fortsätta utvecklas. F:a Börjesson & Prytz får väl rätta mig om jag har fel…

    Svara

    • 23 augusti, 2012 @ 15:58 Anonym

      Men dom 3 är väl ändå i en klass för sig om man jämnför med dom andra tips elit äldre? Sören har ju satt dom oxå på a lags träning för att ge dom rätt nivå på träningen.

  7. 23 augusti, 2012 @ 13:29 Anonym

    Jag vill passa på och tacka för en underbart läsbar text från Sambadefensiv. Tråkigt med att JP nu också är skadad , Hoppas innerligt att han vilar riktigt så han snabbare repar sig.
    Segern eller förlust det kunde blivit vilket som ,men det är detta som är ÖIS styrka i år att vi har fler målskyttar som gjort mål allt från backar till mittfältare och anfallare fattas bara att målvaket gör ett också. Vinsten var oerhört skön och poängen ännu skönare om man säger så för det skapar marginal. Det jag hoppas nu är att alla verkligen har tränat riktigt bra i truppen för vi ser nu hur viktigt det är att alla är förberda och komma in att spela och hålla koncentrationen en hel match och att hela laget är viktigt för ett bra slutresultat. Vem som helst kan bli skadade och matcherna duggar tätt. Se nu till spelare att var noga med kosten och sömnen. Det är det värt alla dagar i veckan för de återstående tio matcher av säsongen 2012 för chansen finns men den kommer inte av sig själv man får jobba för den. Vi komme även nu möta lag som tex. Norrby som inte vill ramla ur och kommer kämpa med näbbar och klor för att hålla sig fast. Onödiga gula och röda kort grabbar bör ni se upp med och är taskiga för hela laget!
    Grattis Hedman till målet du fick ett mittuppslag i GP. Denna vecka blir det att träna defensiv för som sakt det är inte bara ÖIS som anfaller, det var en bra läromatch för Hedman uppvaknade.
    Övrigt får vi hoppas att Robin, Sebbe, Bengtsson får behandling och att skadorna läker och vila nu JP.
    Samt att ingen spelare underskattar nästa matchmotståndare för de kommer kämpa med näbbar och klor för att hålla sig kvar. Ser fram mot alla dessa kittlande matcher.
    Gott folk försök att boka in i kalendern så många matcher ni kan och heja fram Öis på Gamla Ullevi, men vi har ju även några nära borta matcher också tex. Norrby vi var ju bra på att fylla arenan i fjol ,i år slår vi det med råge.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se