Cuplottning imorgon

Idag fullbordades den första omgången av Svenska Cupen där bland annat FC Trollhättan gick på plumpen mot Torslanda IK. 64 lag har reducerats till 32 – men till omgång två tillträder även samtliga lag från Allsvenskan samt Superettan vilket gör att det åter igen är 64 lag som gör upp om att nå gruppspelet.

Vilka lag som möter vilka avgörs imorgon genom en lottning. Förutsättningarna är som sådana att de 32 topplagen (från Allsvenskan och Superettan) lottas mot de lag som vann sina matcher i den första omgången. Det betyder att ÖIS kommer att få möta ett högre rankat lag än sig själv. Vad som då också är faktum är att matchen kommer att spelas på ÖIS hemmaplan då de lägre rankade laget som bekant tilldelas den fördelen. Enligt det schema som annonserats så skall dessa matcher gå av stapeln endera 18:e- eller 19:e augusti. Men slänger man ett getöga på vårt spelschema i Division Ett så blir man snabbt varse att den 19:e augusti är matchdag för mötet med Kristianstad på Gamla Ullevi. Information kring detta kommer säkerligen att dyka upp framöver – men att någon av matcherna kan komma att flyttas är ingen högoddsare.

Svenska Cupen har en historik att ändras och justeras och det är även vad som skett inför denna upplaga. Nu har man slopat vinna eller försvinna-stuket hela vägen till final. Istället kommer de som når den tredje omgången att ingå i ett gruppspel som kommer att avgöras i mars nästa år. En extra krydda till försäsongen alltså!

De 32 vinnarna från omgång 2 kommer att delas in i åtta grupper med fyra lag per grupp. De 16 högst rankade lagen från den förra omgången kommer att seedas om två positioner i varje grupp medan de 16 återstående lagen kommer att oseedade i lottningen. Alla lagen i gruppen kommer att spela mot varandra en gång, de högst rankade lagen från de tidigare omgångarna och eventuellt klubbarna från de lägsta divisionerna har rätt att spela två hemmamatcher. Gruppspelet spelas 9 och 24 mars 2013.

Logiskt nog så är det de åtta gruppvinnarna som gör upp i kvartsfinalerna i mitten av april. Segrarna där får vänta ytterligare tio dagar innan semifinalvinnarna skall koras. Till syvende och sist kvarstår endast två lag. Finalen kommer i slutet av maj att spelas på den då nybyggda Friends Arena i Stockholm.

Till dit är en lång resa. Förmodligen alldeles för lång. Örgrytes primära mål bör vara att ta sig vidare till gruppspelet där en drös av Allsvenska lag förmodligen i så fall väntar. Där finns en chans att möta bättre lag och erhålla rutin. Dessutom blir försäsongen förbannat mycket roligare. Men först – omgång två. Det är bara att be till gudarna att lottningen går i vår favör och att vi får ställas mot ett överkomligt motstånd.


'Cuplottning imorgon' have 8 comments

 1. 5 augusti, 2012 @ 22:08 Jacko

  Noterbart är att även Kristianstad gick vidare från omgång 1 i Svenska Cupen. De är med andra ord också måna om att flytta matchen.

  Svara

 2. 5 augusti, 2012 @ 23:30 Cyban

  Får man fråga hur det kommer sig att bla. Oddevold inte spelade cupen? Anmälde de sig inte eller? Någon som har koll?

  Svara

 3. 6 augusti, 2012 @ 00:25 John

  Ge oss Varberg, Värnamo eller något sådant, tack!

  Svara

 4. 6 augusti, 2012 @ 02:18 Martin

  Hoppas på Gais

  Svara

 5. 6 augusti, 2012 @ 11:59 Sushiman

  Degerfors, helt klart bra lottning, gruppspelet känns inom räckhåll

  Svara

  • 6 augusti, 2012 @ 12:30 Christian Börjesson

   Japp, helt klart en av de bättre lottningarna vi kunde få. Kommer upp en text kring detta senare idag.

  • 6 augusti, 2012 @ 13:44 DJ-CJ

   Håller med. Riktigt trevligt. Dessutom har Degerfors inte vunnit en enda bortamatch den här säsongen. Tre kryss och sex förluster är deras facit på bortaplan. Vore riktigt gott att kvalificera sig för gruppspelsfasen. Viktigt att många kommer och stöttar laget!

 6. 6 augusti, 2012 @ 13:03 Daniel K

  När vet vi speldag?

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se