Cupmatch i Falköping – eller vem ska egentligen spela högerback?

Det är dags för tävlingsmatch igen. Efter semester följt av ett läger i Grundsund är det dags att gå in i Svenska Cupens första omgång. Cupen som inför den här säsongen har gjorts om till ett bra mycket mer intressant upplägg än tidigare. Cupen i dess nuvarande form innehåller nämligen ett gruppspel som kommer att spelas till våren. För att komma dit måste lag i division 1 och nedåt ta sig förbi två hinder. Det första hindret för ÖIS denna gång består av IFK Falköping. Vid vinst i den matchen kommer laget att ställas mot ett lag från antingen allsvenskan eller superettan. Vid vinst i den matchen hägrar ett gruppspel innan nästa säsong börjar.

Men först av allt är det alltså IFK Falköping som ska besegras. Eftersom att laget har befunnit sig i Grundsund hela veckan så att någon träningsrapport har inte varit möjlig att göra då arbete kommit emellan. Därmed är skadeläget något oklart. Säkert är dock att varken Robin Jonsson eller Christofer Bengtsson kommer till spel. Dessutom finns frågetecken kring Sebastian Johanssons eventuella medverkan i matchen. Ingen av de tre deltog i träningsmatchen tidigare i veckan. Det gjorde inte heller Pontus Otterstedt som inte ens deltog under lägret. Helt utan att ha hört något så får jag känslan av att Pontus tid i klubben lider mot sitt slut.

Christofer Bengtsson är fortfarande inte helt återställd från sin skada som han ådrog sig i matchen mot Qviding på Valhalla. Men enligt den bildsköne själv så ska han vara helt återställd till matchen mot Oddevold på bortaplan. Robin Jonsson har en skadad magmuskel som gjorde att han fick stå över träningsmatchen senast och den skulle då hålla borta honom i minst en vecka därför kan vi räkna bort honom även honom imorgon. Då inte heller Johan Pettersson är tillgänglig måste det pusslas en aning i backlinjen.

Hannes Sahlin och Robin Jonsson kommer att bilda mittbackspar, det kan vi redan nu slå fast. Sedan börjar spekulationerna. Det finns några olika alternativ:

Grundsundsbacklinjen:
Tommy Lycén – David Leinar – Hannes Sahlin – Joakim Hall

Förutom Tommy Lycén en väntad backlinje där Joakim Hall får spela på ”rätt” sida. Lycén var i stort sett felfri i tisdagens träningsmatch även om motståndet inte satte honom på några större prov men i en match mot ett lag som ligger på den nedre halvan av Divison 3 Mellersta Götaland. Frågan är bara om Prytz vågar satsa på Tommy som ytterback.

Hall till höger:
Joakim Hall – David Leinar – Hannes Sahlin – David Björkeryd

Joakim Hall övertygade som högerback mot Qviding och visade att han visst klarar av att spela även på den kanten. På så sätt är detta ett säkrare alternativ. David Björkeryd är i grunden vänsteback och är på inget sätt ovan i den positionen. Problemet om han spelar vänsterback är att han inte kan spela på två positioner samtidigt och när Sebastian Johansson saknas kan han behövas som yttermittfältare när Holländer återigen går in i mitten. En annan nackdel är att Joakim Hall inte kommer att kunna bidra lika mycket i offensiven med sina inlägg då han spelar på ”fel” sida.

Hawunger gör entré:
Carl Hawunger – David Leinar – Hannes Sahlin – Joakim Hall

Carl Hawunger har under hela året med Tipselit spelat mittback och har gjort det bra. Innan dess har han dock spelat en hel del som ytterback och högerbackspositionen är inget som är ovant för honom. Då Carl Hawunger finns med i truppen till morgondagens match är det alltså ingen omöjlighet att han testas som ytterback. Dock känns det inte som att han är en man för startelvan riktigt än. Men vem vet?

Det finns fler alternativ än dessa. Filip Holländer har tidigare i karriären spelat högerback en hel del och var nära att flyttas ned i tisdagens match då Tommy Lycén fick en smäll men fortsatte. Men då uppstår en lucka på innermittfältet.

Den luckan hade kunnat fyllas av Daniel Carlsson som också är med i truppen, något som också varit intressant att se men troligtvis blir det inte så utan laget formeras troligen på följande vis:

Fredrik Andersson får förmodligen chansen att starta som brukligt är i cupen men förutom honom och magjuke Emil Karlsson så är det samma elva som startade i tisdags som startar i denna match. Det går inte att utgå ifrån något annat än att Prytz väljer att spela med bästa möjliga uppställning. Han är helt enkelt inte killen som tar några risker igenom att spela med oprövade kort. Varje match bara ska vinnas.

Det låter väl bra?


'Cupmatch i Falköping – eller vem ska egentligen spela högerback?' har en kommentar

  1. 3 augusti, 2012 @ 12:40 Oskar

    ”Hannes Sahlin och Robin Jonsson kommer att bilda mittbackspar” Ändra till det från Robin till Leinar :)

    Hoppas att han låter Carl spela på högerbacken istället för Tommy. Carl var grym under gothia cup så skulle vara kul o se han få chansen i a-laget!

    Även roligt att Hedman äntligen får spela från start på sin rätta position tror han kommer göra det hur bra som helst!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se