Ett klargörande.

Jag ska vara ärlig med er direkt: Tankar på att sluta skriva för gott har passerat genom mitt huvud. Det känns helt enkelt inte som att det är värt det ibland. Jag blir bara så förbannat trött på allt.

Jag älskar er läsare oerhört mycket och det är för er jag håller på med detta. Det finns inte en chans att jag hade fortsatt såhär länge om det inte vore för er. När jag ser eran tacksamhet så blir jag nästan rörd och det betyder så otroligt mycket för mig. Det är ni som har gjort så att jag vill bli journalist och det är ni som har gett mig självförtroende nog att skriva. Problemet är när det blir som efter årets samtliga matcher för Tipselit Äldre. När kommentarsfältet blir en arena för smutskastning föräldrar emellan.

Bland våra läsare har vi folk från alla kategorier av folk som bryr sig om ÖIS men aldrig blir jag bemött med en sådan ton som jag blir efter matcher som rör Tipselit Äldre. Jag är då en pinsam nolla som enbart berömmer mina kompisar och klankar ner på andra spelare trots att jag inte känner någon av spelarna i laget personligen.

Dessutom används kommentarsfältet som ett interaktivt föräldramöte där diverse föräldrar till olika spelare i laget fritt kan, under olika finurligt utklurade pseudonymer lyfta sina egna barn till skyarna samtidigt som man trycker ned andras. Det finns få saker som jag avskyr så som föräldrar som lägger sig i sina egna barns idrottskarriärer för mycket och jag vill inte bidra till detta.

Jag orkar helt enkelt inte sitta i timmar för att skriva ihop ett matchreferat som jag antingen blir hånad för eller som används som underlag för föräldrabråk. Därför lägger jag härmed ner rapporteringen av Tipselits matcher. Det är inte kul längre helt enkelt.

Detta kommer säkert att drabba ”vanliga” supportrar som bara vill se utvecklingen hos klubbens ungdomar men jag hoppas att ni har förståelse för mitt beslut. Jag orkar helt enkelt inte med detta längre. Det ger mig ingen glädje alls utan förstör bara min lust att skriva på den här sidan som jag värderar så högt.

Kalla mig en crybaby men så är det.


'Ett klargörande.' have 34 comments

  1. 25 augusti, 2012 @ 08:35 Kommittén för Statssäkerhet

    Bara att acceptera om det är så du känner, och det du skriver stämmer ju tyvärr…
    Finns det någon möjlighet att stänga kommentarsfältet, för vissa artiklar?
    Då kan man ju göra det istället! Tills föräldrarna lär sig kanske?

    Svara

  2. 25 augusti, 2012 @ 09:54 timberhochmandie

    Bra att du sätter ner foten Felix! Det är så enormt tröttsamt att läsa om alla dessa konspirationsteorier. De här människorna förstör ju faktiskt sidan för oss andra också. Kommentarsfältet är en del av grejen med Sambadefensiv. Man vill få läsa andras kommentarer och kanske slänga käft med någon lite på skoj (Puss Voldemort!!) men när man möts av detta eviga gnäll från TE-föräldrar blir det inte roligt att gå in här och läsa längre.

    Svara

  3. 25 augusti, 2012 @ 09:57 PriMax_ÖIS

    Bra beslut! Känner man som du gör skall man göra förändringar. Även om folk skriver att du skall skita i vad folk skriver i kommentatorsfältet så förstår jag att du tar åt dig. Sluta aldrig att skriva om A-laget för det hade varit en stor förlust. Jag hoppas att du nu får det lite lugnare. Vi öisare är glada att du finns och framförallt intresserade av att följa A-laget. Kör hårt och fortsätt göra sånt som du brinner för och som ger dig energi. Det respekterar jag!!

    Svara

  4. 25 augusti, 2012 @ 10:07 Krilliano

    Tycker det är synd men håller helt med dig. Kan inte folk sköta sig får det ju konsekvenser. Folk borde skämmas.
    Keep up the good work!

    Svara

  5. 25 augusti, 2012 @ 10:14 framtiden

    stäng av kommentatorsfältet vid behov, artkilarna är uppskattade

    Svara

    • 25 augusti, 2012 @ 10:37 Christian Börjesson

      Det hade nog inte hjälpt ett skvatt. Det finns andra artiklar som det går att vädja sitt missnöje/skriva massa skit i.

  6. 25 augusti, 2012 @ 10:26 Jacko

    Keep it up Felix! Man måste få ge sin syn på saker utan att få skit för det.

    Till er som skriver en massa skit. Kan ni inte börja skriva ut era riktiga namn och stå för det ni skriver personligen?

    //Jacob Ryder

    Svara

  7. 25 augusti, 2012 @ 10:44 Anonym

    Det är lite fjortisvarning över hela bloggen. Det är väl klart att vissa reagerar starkt på det som skrivs. Vi lever väl i ett fritt land och får ha åsikter. Här gäller uppenbarligen bara att lalla med på allt högt och lågt som skrivs av krönikörerna. Väx upp eller skaffa er ett liv istället för att ta division 1 fotboll på så blodigt allvar.

    Svara

    • 25 augusti, 2012 @ 11:00 Christian Börjesson

      Nej, det gäller inte att bara lalla med i det som skrivs. Det är kommentarerna och diskussionerna här i fältet som gör den här sidan värd sitt namn. Utan läsare, och framförallt folk som kommenterar, så hade nöjet inte alls varit på samma nivå. Det är det man vill åt.

      Men vad man inte vill åt är att samma person(er) återkommande och nästan enbart är här inne och spyr galla när det har skrivits om TipsElit. Och det blir verkligen inte givande när man under pseudonym tar sig friheten att trycka ned och sätta sig emot precis allt med hårda ord. Var ligger meningen i det? Finns det ens någon? Som skribent får man vara medveten om att både positiv och negativ kritik kan uppstå – inget oklart i det – men när det enbart skrivs massvis av nedvärderande ord i samband med ungdomslagens matcher så försvinner stor del av det roliga. Vi vill inte att Sambadefensiv skall vara ett centrum för spelarföräldrar att vädja sina missnöjen över att deras son inte blev omnämnd. När Felix dessutom blir anklagad för att hajpa sina vänner så når det bara höjden av pajaseri.

      För övrigt är det ännu större fjortisvarning på att skriva under Anonym när man vill ha sagt någonting. Blir svårt att ta dig på allvar.

    • 25 augusti, 2012 @ 11:11 timberhochmandie

      Det är inte, och har aldrig varit, fjortisvarning på Sambadefensiv. Däremot är det ordentligt med fjortisvarning på att börja gapa om svågerpolitik varje gång ens barn lämnas utanför startelvan eller inte får beröm här på Sambadefensiv.

      Här inne tar vi ÖIS på blodigt allvar, oavsett division. Om DU inte gör det så kan du förslagsvis hitta ett annat ställe att gråta ut över att din son inte är näste Zlatan.

      Väx upp själv och skaffa dig ett liv som inte är beroende av din sons ev. fotbollskarriär!

    • 25 augusti, 2012 @ 17:20 Sektion LM

      Fjortisvarningen är mer befogad rörande dylika anonyma inlägg. Felix och ni andra på bloggen:ni gör ett kanonjobb för oss öisare!

    • 25 augusti, 2012 @ 17:22 Chrille

      Tyvärr behöver man inte vara engagerad särskilt länge inom ungdomsfotbollen innan man bli varse att den här sortens förlorare fortfarande finns (trots att man trodde de dog ut på sjuttiotalet). Är din son inte bättre än att han med svårighet hävdar sig i tipselit till ett simpelt division 1-lag kan du nog sluta drömma och ta en ABF-kurs istället.
      Hoppas Du ändrar Dig Felix!!

  8. 25 augusti, 2012 @ 12:12 Danne

    Helt rätt Felix. Även om jag tkr det är kul att läsa om TE så får det absolut inte funka såhär. Keep the good work up!

    Svara

  9. 25 augusti, 2012 @ 12:48 Gabriel

    Jävligt bra jobbat ni som har fått Felix att sluta skriva om TE. Det finns faktiskt supportrar som är intresserade att läsa om ungdomslagen också men nu får vi tyvärr inte det längre…

    Bra att du säger ifrån Felix, jag förstår att du inte känner för att skriva mer när de här personerna kommer och klankar ner på dig och förstör.

    Krossa Sleipner!

    Svara

  10. 25 augusti, 2012 @ 12:56 Anonym

    så tråkigt!!

    Svara

  11. 25 augusti, 2012 @ 13:05 Martin

    Jag följer med stor behållning allt som skrivs på sambadefensiv, men det har aldrig tidigare blivit av att jag själv kommenterat något. Men nu måste jag göra vad jag borde gjort för längesen: uttrycka min tacksamhet till er som skriver här, och framförallt till dig, Felix.

    Dina texter, Felix, är läsvärda på så många plan. Utöver det grundläggande – att du ger information kring laget som gör det ännu roligare att följa Öis än vad det annars hade varit – har du också en språklig uttrycksförmåga som ofta gör det rent njutbart att läsa dina alster. Det märks att du väljer dina ord med omsorg och dina sköna, egensinniga liknelser sitter alltid som en smäck.

    Och inte minst: med det här inlägget visar du än en gång att du inte bara är en strålande skribent, utan också en jävligt bra människa – något som för mig som läsare gör att det känns ännu bättre och roligare att läsa vad du har att säga. Så tack, Felix! Hoppas du fortsätter skriva om Öis länge, länge…

    Svara

    • 26 augusti, 2012 @ 12:42 Salcini

      +1,like, word, tummen upp och alla andra medhållsvarianter som finns!

    • 28 augusti, 2012 @ 23:16 Felix Jonsson

      Jag vet inte riktigt hur jag ska svara på det här berömmet. Det är otroligt fina ord och det är jag väldigt tacksam för. Jag ska försöka leverera så bra texter jag bara kan till er alla även i framtiden!

  12. 25 augusti, 2012 @ 13:36 lars

    jättetråkigt att läsa, men är fullt förestående över att du tröttnar. helt rätt att du står för din sak och inte låter denna fantastiska blogg bli ett forum där föräldrar till spelarna i te står för någon form av kränkningar mot andras barn där de sedan väljer att höja sin egen son till skyarna.

    jag kommer sakna dina matchrapporter från tipselit då jag ytterst sällan har möjligheten att ta mig till matcherna, det var de texterna som gav mig någon form av uppfattning om hur det går för våra juniorer. hoppas ni som fått felix att vilja sluta skriva om te verkligen skäms.

    Svara

  13. 25 augusti, 2012 @ 13:43 Lj

    Tack Felix för alla intressanta artiklar du skrivit. Håller inte med dej i allt, men respekterar dina åsikter. Du är mestadels pricksäker i dina omdömen.
    Skriver mycket lättfattliga artiklar. Skäms att vi i våra led har medlemmar som bara tänker på sig själva.
    Felix. Hoppas få se dej fortsätta med många artiklar i framtiden.

    Svara

  14. 25 augusti, 2012 @ 14:45 Daniel_K

    Kan man lägga in en funktion så man inte kan va anonym för administratörerna? Om man då beter sig dåligt upprepade gånger så kan personen dels stängas av, man kan kontakta personen för samtal och slutligen faktiskt offentliggöra personen om så krävs.
    Kanske också krav på en aktuell bild på alla som kommenterar..?

    Svara

  15. 25 augusti, 2012 @ 17:07 Cye

    Föräldrar som skriver anonymt och klagar på att sina barn inte får cred i matchrapporter? Patetiskt fick en helt ny innebörd.

    Felix och övriga – don´t let the trolls get you down.

    Svara

  16. 25 augusti, 2012 @ 17:48 Kaka

    Väldigt synd att du slutar. Har verkligen uppskattat allt du skrivet. jag hoppas att du åerkommer med rapportering av Tips Elit Äldre. Tack för alla trevliga och underhållande rapporter.

    Svara

  17. 25 augusti, 2012 @ 20:18 FrostFödd

    För oss som bor långväga så är Sambadefensiv med Felix i spetsen ett ovärderligt verktyg för oss att hålla koll på allt i klubben!

    Men sluta ursäkta dig/er hela tiden så fort ni inte hunnit till en matchstart eller skrivit på några dagar! Jag tror att många här på SD är oerhört nöjda och tacksamma ändå!

    Keep up the good work!

    Svara

  18. 26 augusti, 2012 @ 11:12 Richard

    Felix (och resten av Sambadefensiv) Ni är grymt uppskattade, att bittra spånskallar till föräldrar sitter här och skriver ut sin ilska, för att deras barn inte platser är inte ditt fel!

    Keep it up!

    Svara

  19. 26 augusti, 2012 @ 20:39 Jesper

    Att köra med inloggning, a la svenska fans, kan skada den dynamik som verkligen existerar iom sambadefensivs kommentatorsfält.
    Jag vet, som tidigare skribent (inget beslut taget om permanent pensionering än), att de anonyma kan vara mer frustrerande än de med viss form av namn – även de med bara bokstavskombination uppskattas mer!

    Det är svårt att ta det ”på allvar” och finna viljan att leverera i vissa fall, framförallt i vissa typer av texter. Det Felix ger uttryck för ovan tror jag att samtliga skribenter genomgår vid olika punkter i sitt skrivande. Det är en ”sjukdom” värre än skrivkramp och skrivtorka….det är en olust till att prestera när det fjösas runt och beskylls till höger och vänster. Det blir en olust när kommentarerna ballar ur och helt börjar inbegripa sådant som inte är relaterat till ämnet.

    Eller, är det så att vi är för känsliga, vi skribenter med namnet publicerat?
    Skall Sambadefensiv sluta med rapportering av matcher där personlig åsikt inte respekteras och enbart lattja runt med lytesmässiga alster?
    Skall vi skriva under pseudonym så att de som pratar om fjortisstämpel, etc, inte kan personligt rikta sitt anonyma missnöje mot oss via våra namn?

    Mitt svar på de punkterna är nej, det vill jag verkligen inte!
    Felix visar civilkurage och karaktär när han spyr över det som misshagar honom i detta nu. Han visar dessutom stor vilja och uppoffring när han tar sig till just TE’s matcher för att ge den stora massan sin syn på matcherna.

    Tack för ordet!

    Svara

    • 27 augusti, 2012 @ 00:26 John

      +1

  20. 27 augusti, 2012 @ 10:07 Grin-Ollar é ni allihopa

    När SD namnger spelare i ”referaten” och ger dem omdömen, bör nog ”krönikörerna” räkna med reaktioner. ”Prinsessan-på-ärten känslighet” är inge’ bra för en krönikör.

    Svara

    • 27 augusti, 2012 @ 13:58 Jesper

      Att räkna med reaktioner är givet. Att bli beskylld för att ha en ’medhårs-mentalitet’ vid objektiva bedömningar är inte lika givet.

    • 27 augusti, 2012 @ 14:47 Grin-Ollar é ni allihopa

      Det är precis vad de inte är – objektiva. Bedömningarna. Finns inga objektiva bedömningar, därav reaktionerna. Att ta sig rätten att bedöma spelare eller matcher, är redan i sig ett ställningstagande som oundvikligen leder till motreaktioner. Begreppet ”objektiv bedömning” är en motsägelse i sig.

    • 27 augusti, 2012 @ 15:08 Christian Börjesson

      Du har rätt i det du säger. Och vi har inte heller som syfte att vara objektiva. Det hittar man på andra ställen.

      Du har också rätt i det faktum att man får räkna med motreaktioner – inget konstigt i det – men det har gått ett steg för långt just vad gäller Sambadefensivs Tipselitbevakning. Numer är kommentarsfältet endast ett centra för föräldrar och annat löst folk att spy sin galla över att en viss spelare inte blev nämnd, att en viss spelare får träna med a-laget och en annan inte, och bla bla bla. Sambadefensiv vill inte ha en massa tjafs föräldrar emellan. Åtminstone inte här inne. De får de ta någon annanstans. Exempelvis med de som har med saken att göra; Sören Börjesson med flera.

      När man dessutom går på Felix själv i fråga och anklagar honom för det ena och det andra så kan jag tänka mig att det tar udden av allt det roliga. Vad hände med konstruktiv kritik? Känner folk till det ordet? Varför känner man sig fri att skriva vad fan som helst bara för att man har möjligheten att skriva under med pseudonym? Leder det någon vart?

      Jag kan inte svara för Felix, men det här är från min synvinkel.

    • 28 augusti, 2012 @ 08:00 Sektion LM

      Det är väl en truism att bedömningar är just bedömningar, och inte en objektiv utsaga. Poängen, som jag tycker att du missar helt, är att man kan framföra avvikande uppfattningar på väldigt olika sätt. Jag tror inte att Felix eller någon annan på Sambadefensiv har något emot att man diskuterar deras bedömningar. Men om man bara för att man är anonym tycker sig ha rätten att såga skribenterna med fotknölarna och/eller ägna sig åt personangrepp och ogrundade insinuationer förstår jag att man som skribent kan tappa lusten. Det är smått tragikomiskt när vuxna människor som inte inser att de också har ett ansvar för vad som sägs i kommentatorsfält anklagar skribenterna på Sambadefensiv för ”fjortisfasoner”.

  21. 28 augusti, 2012 @ 19:40 Rude Boy

    Sluta skämma ut Öis nu pinsamma föräldrar och andra släktingar.

    Svara

  22. 28 augusti, 2012 @ 23:13 Felix Jonsson

    Jag är oerhört tacksam över alla fina ord och om jag ska vara ärlig så trodde jag inte att det var så många som verkligen läste om Tipselits matcher. Ett tag var jag ganska säker på att det bara var missnöjda föräldrar som läste.

    Jag står fast vid mitt beslut att i varje fall göra ett uppehåll från skrivandet från matcherna med tipselit. Av den enkla anledningen att det helt enkelt inte känns som att det är värt det längre när det enbart känns som att jag kastar pärlor åt svin och göder en helt meningslös debatt som smutsar ner vår klubbs rykte.

    Men ingen vet vad som händer i framtiden.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se