Hans Prytz: ”Vi håller bra klass”

Eftersnack med Hans Prytz efter cupvinsten mot Degerfors.

 
Hur vill du sammanfatta matchen?

– 1-0 i paus, 3-0 efter fulltid. Sett över hela matchen är vi det klart bättre laget. Degerfors har säkert annat att tänka på också. men de borde varit mer intresserade av det här. Det förtar ändå inte vår insats, utan vi gör det riktigt bra.

ÖIS har också mycket att tänka på?

– Ja, men det är bara positiva saker. Vi ser fram mot nästa match och matchen därefter. Vi är jättesugna och jag tycker att våra gubbar ser heta ut.

Individuella omdömen?

– Det är skönt när killar som inte spelat på ett bra tag går in och gör bra ifrån sig. Johan Pettersson hör till dessa, Ricky får sin första match och Johan Hedman står för avgörande insatser.

Vinst mot ett lag från Superettan, hur bra är vi egentligen?

– Absolut att vi har klasspelare i vårt lag. Vi håller bra klass och det har vi visat över tid också, men vi får inte slå oss till ro utan vi ska försöka bli bättre. Det hårda jobbet ger framgång och det ska vi fortsätta med.

Jämför Degerfors med Lund och Oddevold.

– Svårt att säga, jag har inte sett Degerfors förut i år, men det kändes inte som de hade jättemycket hjärta med sig.

Truppen har blivit har blivit bredare sista veckan.

– Johan blev vår, Ricky och Henke har kommit till, så det känns bra. Hösten är lång, även om det bara är ett par månader kvar, men det är viktigt att vi orkar hela vägen.

Har ÖIS Söderettans bästa trupp?

– Hmmm, just nu får vi mycket ut av vår trupp och det är oerhört betydelsefullt.

Och nu väntar gruppspel i cupen nästa vår.

– Ja, det blir bra försäsongsmatcher för nästa säsong.

Inför Superettan?

– Inför serien i alla fall. Jag ska säga Superettan när vi är där…

Ny match väntar redan på onsdag.

– Det är inga problem, det är skönt att spela matcher. Vi tappade poäng snöpligt mot Oddevold senast och då vill man få en ny match så snart som möjligt. Det är nog nåt vi tjänar på också.

 


'Hans Prytz: ”Vi håller bra klass”' have 10 comments

  1. 21 augusti, 2012 @ 09:30 Lanslarke

    När vi vinner glöms ofta de negativa bitarna bort. Det brukar ju heta att man ska plocka fram det negativa när man vinner och det positiva när man förlorar. Tanken med det är att komma så bra förberedd för nästa match som möjligt. Efter Degerfors i söndags har det varit lite för positiva tongångar. Lite läge för ett riktigt bottennapp är jag rädd.

    Det negativa jag vill lyfta fram är andra halvan av första halvlek. Även om de inte skapar speciellt mycket tillåts de ta över initiativet fullständigt. Även om det inte straffade sig den här gången kan det göra det nästa gång.

    Vår vänstersida. Defensivt var den rena katastrofen. Allting Degerfors skapade kom på den sidan. Om det berodde på Björkeryd, Lycén eller båda vet jag inte. Ytorna var hur som helst enorma där.

    Innermittfältet. Har vi något i morgon? Om båda Lindströmarna är avstängda och Seb är skadad, finns inte så mycket att slänga in. Kan inte Holländer heller spela ser det otäckt tunt ut.

    Svara

    • 21 augusti, 2012 @ 09:44 Jacko

      JP är väl i grund och botten innermittfältare? De var i alla fall vad som sades när han lånades in från GAIS. Håller med om att de känns väldigt jobbigt om varken Seb eller Holländer kan spela. Bröderna Lindström avstängda som bekant.

      Min elva om inte Seb/Holländer/Jonsson/Bengtsson kan spela.

      Abrahamsson
      Hall – Leinar – Sahlin – Björkeryd
      Lycén – JP – Yarsuvat – Anderberg
      Karlsson – Wallén

      Ingen aning om hur Ricky är som mittfältare men det kändes mot Degerfors som att han skulle kunna funka som en offensiv innermittfältare. I så fall får JP vara den defensiva. Lite diamant med andra ord…

    • 21 augusti, 2012 @ 11:14 Lanslarke

      Jag hade glömt JP. Känns som det självklara valet. Nu blev jag genast lugnare. :)

    • 21 augusti, 2012 @ 10:33 Christian Börjesson

      Äh, vi måste ju få vara nöjda och glada efter att ha slagit ut ett Superettanlag och dessutom med så klara siffror. Och vad vi supportrar tycker och tänker skall inte heller spela någon roll. Det viktiga är ju att spelarna inte är nöjda och/eller övermodiga och det är något jag betvivlar att de är. Under gårdagsträningen eldade Prytz på och försökte verkligen få spelarna att vara fokuserade och ge allt och vem vågar gå emot Prytz? :-D

      Nej, jag är inte speciellt orolig över att de inte kommer väl förberedda till imorgon.

      Angående vänstersidan så har du helt rätt. Det försökte vi också spegla i spelarbetygen. I början av den andra halvleken så sprang de runt Björkeryd i åttor. Tyvärr. Vi får vara glada att Rennie hade allt annat än kvaliteten med sig och hoppas att det inte återupprepas.

      Hur det blir med innermittfältet får vi se. Vänta på träningsrapporten som kommer i kväll. Holländer svarade ”Ja… Det hoppas jag.” på frågan om han skulle spela mot Kristianstad i söndags. Och sett till träningen igår så är det långt ifrån omöjligt. Men jo, ”JP” skall ju tydligen ha spelat på innermittfältet förr och är därför en het kandidat. Vem som skall spela bredvid honom OM ingen av Johansson och Holländer kan spela är en desto svårare gåta. Vi överlåter den till Prytz, va.

    • 21 augusti, 2012 @ 12:14 Öisfan

      kanske testa Daniel Carlsson från tipselit?

      Han var ju med på lägret i Grundsund

    • 21 augusti, 2012 @ 12:22 Christian Börjesson

      Alltså…

      Jag vet inte. Vilken svår fråga. Men kanske att han skulle kunna få en bänkplats trots allt. Hoppas och tror dock fortfarande att i alla fall någon av Johansson och Holländer är redo att starta.

    • 21 augusti, 2012 @ 15:53 DJ-CJ

      Sahlin spelade ju innermittfältare i en herrans massa år och tror att han värvades till Häcken som just innermitt. Problemet är ju att vi saknar mittback då.

      —————–Abrahamsson——————-
      Hall—-Leinar——Hawunger—–Björkeryd
      ——————————————————–
      Hedman——Sahlin——–JP———Lycén
      ——————————————————–
      ————Karlsson——–Wallén————-

      Eventuellt en möjlig startelva. Förhoppningsvis kan ju Holländer spela och Sahlin ta klivet ned i mittlåset igen. Kluven inför mittfältsrollerna i detta prekära läget.

    • 21 augusti, 2012 @ 18:37 PriMax_ÖIS

      Jag tycker inte vi skall byta någon mittback nu när sahlin börjat lära sig rollen. Ser hellre att Hedman/Daniel Carlsson får chansen

  2. 21 augusti, 2012 @ 11:25 Mendel

    Tycker det skönaste med Degerforsmatchen var att (om jag räknat rätt) vi hade 7 av 11 spelare som antingen inte är ordinarie eller inte spelade på sin ordinarie plats och ändå lyckades vinna med övertygande siffror.

    Svara

  3. 21 augusti, 2012 @ 18:54 Daniel_K

    Låna in Källander för en match.. :P

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se