Veckans tankar – Dubbelsegrar

Ja, men dåså. Då var det väl dags igen. Bättre sent än aldrig. Veckans tankar är tillbaka efter över en månads uppehåll. Denna gången på en fredag! Tänka sig.

En händelserik vecka har det i vilket fall varit innehållande två A-lagsmatcher, vilket inte hör till vanligheterna. Så vi drar väl igång direkt då.

***


Veckan som gått!

ÖIS-Degerfors IF


Svenska Cupens andra omgång. Örgryte IS mot Superettan-laget Degerfors IF. På pappret skall ju då Degerfors vara favoriter såklart, i och med den högre serietillhörigheten. Men när det gäller en match mellan ett topplag i endast en division lägre än moståndarlaget som är ett bottenlag i sin serie behöver serietillhörigheten inte spela någon större roll. Självförtroende är ju som ni alla vet, en oerhört viktig ingrediens att ha i ett fotbollslag för att kunna vinna matcher.

Det märktes dessutom från första stund vilka som hade mest självförtroende men framförallt vilka som hade störst vilja att vinna. Segersiffrorna skrevs till 3-0 efter att ÖIS varit det bättre laget genom i stort sett hela matchen.

Jakob Lindström imponerade enormt på mig i den här matchen. Han såg mer taggad ut än någonsin och styrde hela mittfältet på egen hand. Vi får bara hoppas att Håkan Mild och Mikael Stahre som satt på läktaren inte var lika imponerade. Men egentligen, vad skulle det spela för roll? Lillström skulle väl aldrig gå till Blåvitt heller!? Nejdå.

ÖIS-Kristianstads FF

Matchen vi har färskast i minnet är ju såklart onsdagens drabbning mellan ÖIS och skåne-laget Kristianstads FF. En match präglad av skador, bla bla bla, vi vann med 1-0 bla bla bla. Ja, ni har redan hört och sett hur det gick till en massa gånger.

Men hur som helst så var detta en ENORMT viktig seger skulle jag vilja säga. En match där vi saknar nästan hela vår centrallinje (Robin, Lillström och Seb) och får en skada på Johan Pettersson ,som var ersättaren till en valfri innermittfältare, efter dryga 20 minuter. De sista cirka 30 minuterna av matchen spelade vi alltså med ett mittfält som såg ut som följande:

Tommy Lycén-Johan Hedman-Filip Holländer-Henrik Carlsson

Offensivt säger ni? Jotack. Men det fanns liksom inga alternativ. Trots detta alltså, plus att vi överlag inte gjorde någon bra match, så vinner vi. Det är om något ett styrkebesked.

Men varför bara 1519 åskådare på plats undrar jag? Märkligt. Kom igen nu gott folk! Dra med er så många ni bara kan. ÖIS behöver varenda människa som går att få tag på. Dock vill jag ge lite självberöm till oss i klacken för en gångs skull. Bra drag. Visst fan blir det bättre tryck på kvällsmatcher!? Det känns så i alla fall.

Foto: Patrik Boyton

Otterstedt till Norrby IF

Efter mycket om och med så har alltså Pontus Otterstedt lämnat ÖIS, nästa destination är Borås-laget Norrby IF alltså. Det var ju nära i vintras att han redan då var på väg bort, men fick till slut ett kontrakt. Men nu gick det kontraktet ut och Pontus (och ÖIS) tyckte att det var dags att gå vidare.

Nu får Pontus försöka hjälpa Norrby undan en nedflyttning, i skrivande stund ligger NIF på näst-sista plats i tabellen, dock så har de bara ett poäng upp till säker mark. En spännande höst väntar alltså Otterstedt och compani i Norrby.

***


Veckan som kommer!

IK Sleipner-ÖIS


Tredje A-lagsmatchen på 8 dagar är det som gäller när ÖIS på söndag åker upp till Norrköping för att, förhoppningsvis, spöa jumbon IK Sleipner. Ni vet hur det såg ut i Göteborg när lagen möttes. 6-0 och ett Sleipner-lag som kan ha varit ett av de sämsta laget jag någonsin sett ÖIS spela mot. Nu har de tydligen börjat gaska upp sig en aning, och det syns även i poängskörden. För på de tre senaste matcherna så har de två vinster och en oavgjord, och det mot Kristianstad gånger två och Gauthiod. Starkt!

Om vi går över och snackar lite ÖIS istället så är Jakob Lindström tillbaka efter sin avstängning (väldigt viktigt såklart), dock så är Hannes Sahlin avstängd plus att Robin Jonsson troligtvis inte kommer kunna komma till spel från start. Sebastian Johansson får vi hålla tummarna för att han kan komma till start, dock har jag ingen info om det alls. Allt detta gör ju att problemet med att vi har alldeles för få mittbackar aktualiseras igen. David Leinar är nu då, förmodligen, den enda disponibla mittbacken vi har på söndag. Skall jag vara ärlig så har jag ingen aning vem jag hade satt in som mittback. Fritt fram för er att spekulera. Fritt fram för Hans Prytz att tänka så det värker.

Om vi blickar mot mittfältet igen så, om inte Seb är tillgänglig, tycker jag att vi borde ställa upp med följande gubbar:

Lycén-Holländer-Lindström-Hedman

Känns väl ändå hyfsat givet va? Det enda skulle väl vara om Markus Anderberg skulle kunna peta någon av yttrarna. Men med tanke på hans form så skulle jag nog trots allt vilja starta med honom på bänken.

På anfallet får Oskar och Emil fortsätta, om jag hade fått bestämma. Dock, om någon av de underpresterar, så tveka inte Prytz på att byta ut någon av de och sätta in Ricky. För där har vi en kille som känns väldigt spännande. För mig är det faktiskt såpass att han är rätt nära trots allt att knipa åt sig en startplats.

Jaja, nog med prat. Matchen spelas 18.00 av någon anledning, på söndag på den fina arena Nya Parken i Norrköping. Åk dit och kolla vettja.

Tipselit Äldre vs BK Häcken

Lite kort vill jag informera om att IDAG, spelar ÖIS Tipselit Äldre mot BK Häckens dito på ÖIS-gården i en väldigt viktig seriematch. Det skiljer i nuläget en placering och ett poäng emellan lagen. Så förvänta er en tuff och jämn match.

ÖIS-gården. 18.00. Today. Be there!

***

ÖIS-veckans bästa!

Faktumet att vi på en vecka lyckas ta oss till gruppspelet i Svenska Cupen OCH dryga ut vår ledning i Division 1. Good week my friend. Good week.

***

ÖIS-veckans sämsta..

Att skadeläget ser ut som det gör. Ett speciellt ”krya på dig” går såklart till Johan Pettersson efter hans hjärnskakning mot Kristianstad. Vi hoppas se dig på plan så snart som möjligt!

Johan Hedman - två avgörande insatser på 4 dagar. Foto: Daniel Stiller



'Veckans tankar – Dubbelsegrar' have 6 comments

  1. 24 augusti, 2012 @ 17:14 DJ-CJ

    Tycker att Rickys inhopp mot KFF var riktigt kul att se. Bicycletapassningen i djupet till Emil var inte fy skam. Synd att det inte blev 2-0 där.

    Backlinjen är ju dock det stora frågetecknet. Robin satt ju ändå på bänken senast så han kanske kan vara aktuell? Annars får man testa Hawunger alternativt köra Hall i mittlåset och JP på högerbacken (om han nu kan spela, vilket jag ser som ytterst tveksamt med tanke på hur illa smällen tog).

    Svara

    • 24 augusti, 2012 @ 17:53 Christian Börjesson

      Att säga att Rickys bicycleta ”inte var fy skam” är nästan en underdrift. Den var ju fullständigt magnifik. Passningen hade ju inte kunnat vara bättre. Mega-snyggt för bövelen! :-) Hade Emil mäktat med att sätta den bollen i mål hade det säkerligen varit en av Division Ett:s tre snyggaste assist, för att prata hockeytermer, hittills.

      När jag tänker på backlinjen så mår jag nästan illa. Bu, vad den är sargad just nu. Att vi får möta seriejumbon just nu kan vi bara tacka för. Jag nämnde häromdagen möjligheten att spela Sebastian Johansson bredvid David Leinar (1: Det har varit uppe för diskussion bland supportrar tidigare, 2: Hur är det egentligen med Sebastians skada?). Du nämner möjligheten att testa Hawunger eller Hall. Ja, finns inga alternativ så är det inte mycket mer att göra. Men jag drar inte direkt på smilbanden och ser ett bländande försvarsspel framför mig.

      Det stämmer att Robin Jonsson fanns med på bänken senast. Förmodligen endast i nödfall. För han tränade ju inte ens fotboll på söndagen. Och det säger väl allt. Robin Jonsson skall inte spela fotboll nu. Bevisligen är hans magmuskel inte i trim nog för det. I mitt tycke bör man därför vila honom. Det stundar en tuff match mot Lund om lite mer än en vecka – och jag ser hellre en komplett backlinje då än på söndag. För Sleipner skall vi klara av ändå. Det skall vi bara göra.

      Johan Pettersson kommer inte att spela på söndag.

    • 24 augusti, 2012 @ 19:10 Anonym

      Tror ni att Kent Agent finkammar terrängen efter ett mittbackslån?

    • 24 augusti, 2012 @ 23:09 Christian Börjesson

      Vad vi tror är väl egentligen irrelevant. Men att de ser sig för känns väl troligt. Men det gör väl å andra sidan alla klubbar i olika utsträckning och det dessutom på alla positioner. Inte bara vad gäller mittbackar. :-D

      Och så intensivt tror jag faktiskt inte de jobbar just med mittbacksfrågan. För det har sett bra ut med Hannes Sahlin som back up. Det har det gjort sedan försäsongen och i stort sett hela vägen fram till nu. Att han skulle dra på sig sitt tredje gula kort samtidigt som Robin Jonsson dras med en skada är extremt olyckligt. Riktigt surt och inte direkt något som man kan förutse.

    • 24 augusti, 2012 @ 23:43 Andreas

      Om vi p.g.a bristen på mittbackar missar att vinna serien i år kommer vi förmodligen att få möta detta lag nästa säsong.
      Deras bäste spelare är mittback och har viss rutin av spel i ÖIS.
      Visst är det ironiskt!

  2. 24 augusti, 2012 @ 23:48 Tipselit äldre förlorade igen

    Efter att ha tänkt igenom kvällens fiasko mot Häcken, känner jag starkt att jag måste lätta mitt ÖIS-hjärta – killarna i Tipselit äldre har helt tappat gnistan, och jag tror mig veta vad några av anledningarna kan vara:

    1. Dubbla budskap från tränarna. Ena stunden heter det att serien är ointressant för dem eftersom TEÄ för tränarna är att betrakta som en fotbollsakademi, men emellanåt gäller ändå att: ”gubbar – den här matchen måste vi ta!”.

    Utan tvekan betyder det dock mycket för spelarna att placera sig högst möjligt i serien, men när Mattsson/Börjesson väljer att inte starta med den starkaste elvan mot bästa motstånd – då faller moralen, geisten och tron i laget = förlust.

    2. Många av spelarna upplever olust, beroende på att Mattsson/Börjesson är så sparsamma med coachning/feed back. Börjesson står jämt och ständigt och antecknar i sitt block men säger knappt flasklock. Vad är det han antecknar – vad har antecknandet för betydelse för respektive spelare? Varför säger de inte till spelarna vad som är bra och vad de behöver bli bättre på?

    3. Alla killarnas mål är ett A-lagskontrakt. Många av dem ger 100% på träningar och matcher för att nå målet – men får ändå inte ens träna med A-laget. Vissa får det – men med vems godtycke och varför? Vad krävs för att få träna med A-laget? (Vad krävs för att få åka på A-lagsläger i Grundsund?)

    4. Mattson/Börjesson förfaller helt oengagerade när laget ligger under. Mycket få speldirektiv skriks ut, total frånvaro av peppande kroppsspråk. Deras inverkan på spelarna är istället hämmande.

    Under Mattson/Börjesson har Tipselit äldre placerat sig i absoluta botten på serien. Antingen beror det på att materialet i truppen inte räcker till för en bättre placering, eller också har tränarna misslyckats med att få ut mesta möjligt ur spelarna. Personligen tror jag på det sistnämnda. Mattson/Börjesson är säkert hyvens snubbar privat, men de saknar den karisma och det driv som en tränare på Tipselit äldre-nivå måste ha. De utvecklar inte spelarna – de hämmar dem istället.

    Mattson/Börjesson – ställ era platser till förfogande så att spelarna får tillbaka hungern och lusten för fotboll.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se