Veckans tankar – Målkalas och seriefinals-uppladdning

Som vanligt nuförtiden så har det varit en härlig ÖIS-vecka. Att vara ett topplag som omväxling är inte på något sätt tråkigt. Jag kan verkligen inte klaga. När våra randiga konkurrenter dessutom är makalöst dåliga uppe i Allsvenskan så blir ju inte veckorna tråkigare heller. Tvärtom.

Så här kommer en kort uppdatering om veckan som gått och även en framåtblick om…bla bla bla, ni kan det där nu va?

Så.

***


Veckan som gått!

IK Sleipner-ÖIS


Ett varningens finger höjdes trots allt för Sleipner inför söndagens match. Med tanke på deras form som varit betydligt bättre de senaste matcherna än vad det var den första halvan av säsongen. Det fingret kunde jag nästan hållt nere va? För återigen så körde vi över Sleipner så det bara sjöng om det. Inte spelmässigt, jag vet, men i detta fallet spelar det mindre roll. Vi körde över dem. Punkt slut. 10-0 på två matcher denna säsongen. Perfekt.

IFK Norrköping slukar ju tydligen upp varenda jävla Norrköpings-bo vad gäller live-fotboll. 301 personer kom på matchen i söndags. Jag var inte där, men många av de var såklart ÖIS:are antar jag? Och om ni minns så var det faktiskt ännu färre på plats i våras mellan IF Sylvia och ÖIS. 293 stycken närmare bestämt. Jag måste ändå säga, trots att jag vet att Division 1-lag överlag har värdelösa publiksiffror, att det är bedrövligt att inte fler går på dessa matcher. Norrköping är ju faktiskt en relativt stor stad.

I övrigt har jag inte mycket att säga om matchen. På grund av att jag inte hade möjlighet att se den. Så vi lämnar helt enkelt denna matchen. 0-4. Gött.

Tipselit Yngre och Äldre

Det går tungt för våra juniorer för tillfället. Tipselit Äldre spelade som bekant en superviktig match mot BK Häcken i fredags. 1-4 till Hisings-laget slutade den fajten. Tungt värre.

Tipselit Yngre spelade även de mot en bottenkonkurrent i veckan. Ängelholm var laget i fråga och inte heller här lyckades ÖIS:arna inkassera en seger. En jobbig 3-0-förlust blev det här och Ängelholm knaprade in en aning på ÖIS som trots allt ligger på relativt säker mark.

***


Veckan som kommer!

ÖIS-Lunds BK


Ja, då var det dags. Årets match. Hittills. Seriefinal mot Lunds BK på hemmaplan. Den väldigt, väldigt snöpliga 2-2-matchen från i våras skall omvandlas till ett roligare resultat här på sensommaren.

Joakim Hall är den enda som inom avstängnings-sektionen är borta på måndag. Skademässigt så är det svårt att säga just nu, det är förmodligen inte tidigare än söndag vi vet till mer om vilka som kan vara med och inte.

Jag väljer att hålla mig ganska kortfattad om den här matchen, då den garanterat kommer att avhandlas tillräckligt ju närmare matchen vi kommer. Och det har ju faktiskt redan stämts av lite grann inför den här.

Hur som helst. Måndag. Gamla Ullevi. 19.00. Perfekt dag och tid för fotboll. Seriefinal. Kommer ni inte nu så vet jag inte vad!

Tipselit Yngre och Äldre

Vill ni se morgondagens (ja, och ”över-morgondagens”) ÖIS:are spela fotboll så är det Tipselit-lagen som gäller, det vet ni. Och Tipselit Äldre spelar imorgon torsdag derby i Juniorallsvenskan mot GAIS. Alltid intressant att kolla på! Tipselit Yngre spelar hemmamatch på söndag mot Östers IF, ännu en jätteviktig match för ÖIS i pojkallsvenskan. Perfekt uppladdning inför måndagens Söderettan-batalj.

Så alltså.

Imorgon. 30 augusti. GAIS-ÖIS. Juniorallsvenskan. Gaisgården.

2 september. ÖIS-Östers IF. Pojkallsvenskan. ÖIS-Gården

***

ÖIS-veckans bästa!

Personligen så tycker jag det var det faktum att Fredrik Andersson fick chansen i seriespelet. Inte för att jag inte gillar Peter. Tvärtom. Det skall gudarna veta. Utan för att Fredrik är en fantastiskt duktig målvakt även han, och det är kul att han även får chansen i serien när Peter faktiskt är tillgänglig också. (Lite kuriöst att han nu faktiskt har stått i mål i båda utklassnings-segrarna mot Sleipner i år). Och att han dessutom höll nollan är ju en fin bonus. Framförallt för honom själv.

***

ÖIS-veckans sämsta..

Tipselit-lagens kräftgång. Kom igen nu grabbar! Tro på er själva, vi såg ju alla i Gothia Cup framförallt hur duktiga ni kan vara. Dags att visa det i serien också.


'Veckans tankar – Målkalas och seriefinals-uppladdning' har en kommentar

  1. 30 augusti, 2012 @ 23:48 Anonym

    När vi möter Norrby kanske fd. Öisaren och elfsborgaren Martin Strömberg finns på plan han anslöt i veckan. Säsongen ut för att hjälpa Norrby att vara kvar i div 1.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se