Anderbergska nyheter

Markus Anderberg måste vara ÖIS mest skadebenägna de senaste säsongerna. Det känns som att han mestadels fått kämpa med sin rehabilitering under flera års tid. Och har han någon gång kommit tillbaka i speldugligt skick så har det inte gått lång tid förrän han åter slagit upp någonting och ännu en gång motvilligt fått hoppa upp på träningscykeln och trampa gärnet. Han har haft en djävla otur under hela sin Öisvistelse helt enkelt. Vilket både är oerhört tråkigt för honom själv men också för laget då vi alla har sett den höga kapacitet som han trots allt besitter.

Och så sent som i lördags så befann ju Markus sig utanför både startelva och avbytarbänk. Skadad. Utom speldugligt skick.

Skit och pannkaka!

Inte igen!

Just denna gång är det smärta i smalbenet som håller honom borta från spel. Åtminstone höll honom borta från spel mot IK Gauthiod. För huruvida Markus kommer att finnas tillgänglig för spel mot vårt boogeyteam nummer ett, FC Trollhättan, går ännu inte att fastställa. Även om det så sakteliga verkar tuffa på i rätt riktning. För han har tränat med laget under hela veckan – vilket han ju inte gjorde under fredagen då laget finputsade på de sista detaljerna innan man körde över motståndet med 6-0. Finputseriet gav frukt!

Ett smalben som – eller tibia som egentligen är den rätta benämningen – krånglar alltså. Skenbenet. Vilket är viktigt att påpeka. Det rör sig alltså inte om några benhinnor eller något annat. Markus själv säger att ”det känns sådär” – och att anlednningen till skadan är ”stressreaktioner”. Någon uttalad prognos verkar heller inte finnas och som tidigare nämnt är det fortfarande oklart om det blir medverkan på Edsborgs IP eller inte. Något som i sig inte är så konstigt då ytterligare fem dagar skall passera innan den matchen går av stapeln. A whole lot of things kan hända under den tiden! Såväl positivt som negativt.

Så vad mer finns att göra än att be till Gudarna och hålla alla tummar vi har? Ingenting, tyvärr. Om du inte skulle hitta nån dundermedicin längst in i skafferiet vill säga. För då råder jag dig att avvara rubbet åt Anderberg.


'Anderbergska nyheter' have 2 comments

  1. 13 september, 2012 @ 22:39 JD

    Tusen tack för denna rapport (och svar på min fråga tidigare). Suveränt arbete, suverän service!

    Svara

  2. 14 september, 2012 @ 20:09 Mendel

    Jag gillar Anderberg, mycket! Men frågan är hur många tåg (i.e säsonger) han får missa innan utvecklingen blir för lidande och klubben tröttnar?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se