Tillbaka till Valhalla för mötet med IK Gauthiod

Årets jobbigaste vinst hittills kom på en av de minsta idrottsplatserna sällskapet har besökt på många år. På ett välfyllt Lunnevi 1 (ja, just ettan känns befogad i sammanhanget) lyckades Emil Karlsson i slutminuterna efter otaliga missar skalla in ett inlägg från Jonathan Lindströms högerfot och hysterin var fullkomlig. Förmodligen var det inte bara den jobbigaste vinsten utan också en av de skönaste under säsongen.

Man kan håna Gauthiod för att de kommer från den enda kommunen i sverige där ”Svenskarnas Parti” lyckades locka ihop tillräckligt många inavlade bönder för att kunna ta sig in i kommunfullmäktige, för att dom har ett roligt namn och en pytteliten arena men IK Gauthiod många saker rätt. Även om man har den minsta arenan i serien så ligger man på en ärofylld tredjeplats i publikligan bakom ÖIS och Oddevold. Och visserligen ligger laget näst sist i serien men efter sina förutsättningar har lyckats störa många av de större lagen i serien på ett bra sätt.

Flera av ÖIS-spelarna pratade efter matchen i Grästorp om att det var ett av de jobbigare lagen de spelat mot. I mötet på bortaplan gjorde hemmalaget det hela tiden svårt för ÖIS att etablera något spel på offensiv planhalva och laget hotade då och då ordentligt med sina sylvassa omställningar. Frågan är bara hur dom klarar av ett bollskickligt ÖIS hemma på ett förhoppningsvis välfyllt Valhalla där ÖIS väldigt sällan förlorar.

Lirarnas lag

Under dagens träning som hölls på ÖIS-gårdens konstgräs verkade det som att Jonas Karléns eviga nötande av passningar och spel på ett tillslag gett resultat. Det var länge sedan jag själv såg att det klackades så mycket på ÖIS-gården. Även om allt inte gick helt enligt planen och en del passningar hamnade snett så visar det ändå på att laget börjar bli så samspelt att man kan börja hitta varandra på andra sätt och olika rörelsemönster börjar sitta i ryggmärgen.

Det märks tydligt hur spelarna nu till skillnad från tidigare under säsongen hittar kreativa lösningar på de problem de ställs inför. Ett naturligt steg då spelarna blivit bekväma i sitt ”vanliga” passningsspel att man då klarar av att ta nästa steg. För om ÖIS ska bli det där bolltrillande ”Lirarnas lag” som vi vill bli så räcker det inte att kunna ha ett stort bollinnehav. Det gäller också att kunna utnyttja det. Att kunna spela in den där avgörande passningen till anfallaren som tagit sig till ett bra läge i straffområdet.

Dock är det aningen oroande att ÖIS de senaste matcherna inte riktigt kommit tillrätta med sitt passningsspel. Förhoppningsvis var dagens träning en vändning. Och det vore väl synd och skam om laget inte lyckades komma tillrätta med sitt passningsspel då Sebastian Johansson återigen tar plats bredvid Jakob Lindström i mitten. De båda flankeras med största sannolikhet av de båda bollvirtouserna Hedman och Holländer som verkar placeras på varsin yttermittfältsplats.

Den uppställningen på mittfältet gör troligtvis att Ricky Yarsuvat får starta sin första seriematch som anfallare då Emil Karlsson är skadad och inte ingår i truppen. Vad det rör sig om för skada är oklart. Med Ricky på topp tillsammans med Oskar Wallén får man även längst fram i banan in lite spelskicklighet. Ricky visade under den tid han spenderade som anfallare mot Degerfors att han kan göra mycket nyttigt jobb och fördela vidare bollar som sätts på hans fötter.

Sebastian Johansson tillbaka i startelvan

Äntligen är Sebastian Johansson tillbaka i startelvan. Nu känner jag mig trygg igen. Även om han själv inte är den spelare i laget som kan slå flest avgörande passningar så är han som vi har nämnt så många gånger tidigare en förutsättning för att ÖIS ska kunna föra matcher på riktigt. Inhoppet han gjorde mot Lund osade klass och i stort sett allt han gjorde var perfekt. Nu när han återigen kan spela 90 minuter kan det väl knappast bli sämre? Det är därför han är given i startelvan:

Även om Fredrik Andersson är i klass med Peter Abrahamsson så är det troligtvis den sistnämnde som får ställa sig mellan stolparna i morgon även om Hans Prytz visade mot Sleipner att han även i seriespelet kan tänka sig att vila Peter för att låta Fredrik så känna på det.

Att Tommy tar plats till höger i backlinjen förvånar säkert en del men att läsa av dagens pass så är det han som just nu är förstavalet. Christofer Bengtsson har inte tränat på länge, Tommy gjorde bra ifrån sig senast och Johan Pettersson har inte tränat hela veckan. Om du lägger ihop de komponenterna så kommer du snart fram till Tommy nog är ett bra val.

Mittfältet är som tidigare nämnt bollskickliga och anfallet likaså. Även om Filip Holländer gjorde en av sina bästa matcher senast så får han kliva ut på kanten. Spel på fel kant kan nog dock passa Holländer ganska bra. Med tanke på att han kanske har A-lagets bästa skott så vore det väl attans om han aldrig fick skära in i banan och låta högerfoten tala.

Så vad säger ni? Då åker vi!

 


'Tillbaka till Valhalla för mötet med IK Gauthiod' have 30 comments

  1. 8 september, 2012 @ 03:05 Daniel R

    Nån som har koll på när vi förlorade en tävlingsmatch på Valhalla senast?

    Svara

    • 8 september, 2012 @ 08:04 Christian Börjesson

      Senaste tävlingsmatchen vi förlorade på Valhalla IP måste ju vara Falkenbergs FF i Svenska Cupen 2011 (0-3).

    • 8 september, 2012 @ 08:06 Daniel R

      Jo det måste stämma!

    • 8 september, 2012 @ 10:06 Christian Börjesson

      Senaste seriematchen vi förlorade på Valhalla IP var den 29/9/2008 mot Qviding (2-0).

      Senaste seriehemmamatchen vi förlorade på Valhalla IP var den 11/9/2008 mot Landskrona (0-2).

    • 8 september, 2012 @ 10:11 Daniel R

      Den sista där är ju riktigt imponerande med fyra år på tisdag, förutsatt att vi vinner idag!

  2. 8 september, 2012 @ 08:04 Mendel

    Gillar Hedman, men skulle föredra Anderberg än så länge…. Men det blir ju ett bra byte när dolken skall stötas in en sista gång…

    Svara

  3. 8 september, 2012 @ 11:02 Johan

    Är Andeberg med i truppen ?
    Gillar inte att Emil Vikingen fattas

    Svara

  4. 8 september, 2012 @ 11:04 DrJonas

    Go konkurrens om platserna nu. Hade gärna sett Hedman få chansen på topp en gång. Så vila OscarW (och Lycen!), och in med JP och Björkeryd på högerkanten (dom kan få varsin halvlek på vardera plats) så har vi ett bolltrollande lirarlag som heter duga! Forza rödblått

    Svara

    • 8 september, 2012 @ 13:33 Oskar

      Inte rätt att vila Lycen när han är inne i världens form enligt mig… Så bra han är nu har han inte varit på sjukt länge. Hedman och Ricky på toppen hade varit kul att se!

  5. 8 september, 2012 @ 12:28 FrostFödd

    Ajdå! Felix blottar sina fördomar om demokrati…

    Svara

    • 8 september, 2012 @ 14:05 Kommittén för Statssäkerhet

      Nej han blottar fördomar om folk på landsorten…

    • 8 september, 2012 @ 14:40 Felix Jonsson

      Jag blottar mina tankar om rasister och dom står jag helt och fullt för.

    • 8 september, 2012 @ 21:38 FrostFödd

      SvP är nationalister och inget annat!

      Trodde denna bloggen handlade om Örgryte Idrottssällskap och var politiskt oberoende!? Oaktat om man röstar V, S, SvP, M eller ngt annat så är det väl ändå Rö´blått som enar folk på denna blogg och således det som skall avhandlas och inget annat!

      Stick to the sport, plz….

    • 9 september, 2012 @ 18:48 Felix Jonsson

      Jag skriver om precis vad jag vill.

      Hur menar du med att dom bara är nationalister? Enligt deras partiprogram vill dom ha bort alla som inte är ”etniska svenskar” från Sverige, inte tillåta folk som inte är ”etniska svenskar” att ha maktpositioner och inte ge vård till illegala invandrare.

    • 9 september, 2012 @ 22:52 FrostFödd

      Det behöver nödvändigtvis inte handla om rasism. ’Ha bort’ handlar om repatriering i demokratisk beslutad ordning och inte arkebusering som PK media vill framställa.
      Tvärtom vad många tror så är nationalism en garant för mångfald! Men detta är såklart inget som PK media talar om vad nationalism egentligen står för…

      Edit: länk borttagen

    • 10 september, 2012 @ 14:44 Sektion LM

      Det här är propaganda och hör inte hemma på Sambadefensiv. Ta bort inlägget. Det skämmer sidan.

    • 10 september, 2012 @ 18:31 Felix Jonsson

      Så dom arkebuseras i sitt krigshärjade hemland istället?

    • 9 september, 2012 @ 23:03 FrostFödd

      Som sagt så anser jag inte att detta är ett forum för politisk disskussion eftersom jag anser att alla (ja inkl. nationalister) är välkomna att supporta vårt kära sällskap men eftersom du ändå ställer frågan och legitimerar med incitament som ’jag skriver om precis vad jag vill’ så…

      Tack för fin Rö’blå rapportering i övrigt Felix

  6. 8 september, 2012 @ 13:44 bukowski

    4-3-3
    bb-robin-leinar-sahlin
    filip-seb-jakob
    hedman-oskar-ricky(sub björk,anderberg(hel?),henrik

    Svara

    • 8 september, 2012 @ 13:55 Daniel R

      Ser riktigt intressant ut faktiskt!

    • 8 september, 2012 @ 14:05 Christian Börjesson

      Jag håller med. Jag gillar offensiv fotboll (de som inte gör det – upp med en hand. INGEN!). Känner väl dock på samma gång att det vore dumdristigt att börja mixtra med sifferkombinationen så här långt in på säsongen. Prytz har satt sin 4-4-2-prägel och den förutsätter, och hoppas, jag kvarstår.

      I eftermiddag blir det 4-0. Wallén gör två. De två övriga får gå till valfri spelare.

    • 8 september, 2012 @ 14:58 Anonym

      känns väl lite konstigt att ha 3 defensiva mittfältare när vi skall föra spelet mot ett sämre lag

      skulle gärna se någon som fördelar spelet offensivt och inte bara defensivt till leinar för tjongboll.

    • 8 september, 2012 @ 17:51 Christian Börjesson

      Visserligen har Leinar slagit någon längre boll i djupet mot Wallén och/eller Yarsuvat i första halvlek – men det har varit på Prytz order.

      Spelet har fördelats rätt (läs: djävligt!) bra i första halvlek, milt sagt. Överkörning. Totalt. Vilken mangling. Inte underskattning här inte… Trots vår hybris :-D

    • 8 september, 2012 @ 16:00 Salcini

      Om jag får vara med och leka med sifferkombinationerna så kommer min här:

      4-1-2-1-2
      JP-RJ-Leinar-Sahlin
      Seb
      Lillström-Holländer
      Hedman
      Wallén-Ricky

      Alltså fyra centrala mittfältare som skall kunna ha fri rörelse för att rulla bollen på marken. Sahlin och JP sköter kanterna, Ricky har vi som en trickster och Wallén som tung målskytt. Hedman fördelar skarvarna och insticken.

  7. 8 september, 2012 @ 14:26 Sven R

    Hoppas att spelare och tränare inte fått lika mycket hybris som supportrarna som skriver här… :)

    Man verkar ha hittat ett vinnande koncept hittills, varför inte fortsätta med det? Åtminstone tills vi faktiskt är klara för SE!

    Svara

    • 8 september, 2012 @ 17:52 Christian Börjesson

      De har de nog inte (hybris). De har manglat Gauthiod totalt i första halvlek.

  8. 8 september, 2012 @ 14:41 Felix Jonsson

    Glömde skriva det ser jag nu. Men Narkus Anderberg tränade inte igår.

    Svara

  9. 8 september, 2012 @ 14:52 Omnio

    Ah, Narkus Anderberg. Kommer vi någonsin få se honom på plan… ;-)

    Svara

  10. 8 september, 2012 @ 15:24 DJ-CJ

    Ricky har imponerat på mig hittils, så tycker att Henrik Carlsson ska få chansen från start när Emil fattas. Eventuellt att man plockar upp Hedman på topp bredvid Wallén.

    Svara

    • 8 september, 2012 @ 17:53 Christian Börjesson

      Ricky har varit totalt briljant hittills (i första halvlek). Oj, vad han har varit bra.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se