Ingen Johansson eller Bengtsson från start

Imorgon är det dags för match igen och i sedvanlig ordning fanns Sambadefensiv på plats på dagens träning för att suga in det mest matnyttiga för att sedan göda er läsare med detsamma. Och dagen till ära var träningen flyttad till JM-vallen (en 11-mannaplan på andra sidan motorvägen). Anledningen fick jag aldrig snappat upp – men en inte allt för grov gissning är att man vill spara på mattan på Öisgården.

Träningspasset inleddes i vanlig ordning med att målvakterna skötte sitt på ena sidan av planen och spelarna sitt på den andra sidan. Intet nytt. Och det är knappt att det är värt att rapportera om de inledande övningarna då det mestadels handlade om att mjukstarta kroppen genom övningar både med och utan boll. Bland annat grillades spelarna lite grand av Nexborn där de skulle få igång fötterna genom att snabbt, med korta steg, skulle förflytta sig i sidled.

Efter att den första halvtimman av passet hade passerat och laget hade genomfört diverse mindre intressanta övningar så var det dags för det som man som knatte själv alltid tyckte var det roligaste med träningarna. Tvåmålsspelet. Matchspelet. Och så här såg de två lagen ut:

Blått lag

Fredrik Andersson

Christofer Bengtsson – Jonathan Lindström – Sebastian Johansson – Joakim Hall

Alexander Jeremejeff – Henric Carlsson – Markus Anderberg

Oskar Wallén – Emil Karlsson

Richard Yarsuvat – Jakob Lindström – Filip Holländer – Johan Hedman

Hannes Sahlin – Robin Jonsson – David Leinar – Tommy Lycén

Peter Abrahamsson

Gult lag

Kamp. Vilja. Det var tufft spel på dagens träning.

Tio mot nio alltså. Och en salig blandning av spelare. Det skall sägas att det inte heller var speciellt lätt att avgöra vilken position de spelade på eftersom att det saknades spelare för att utgöra en match elva mot elva. Men ungefär såhär såg det ut. Och det var inget sprudlande spel vi fick se. Dock djävligt mycket kamp. Det gillar vi att se! Hög intensitet och hög vilja. Alla var fokuserade och med i gemet. Något man visserligen kan, och skall, kräva – men likväl någonting som är ruskigt härligt att se. Och som vanligt gick David Leinar i bräschen vad gäller att höras, synas och kriga in i det sista. Han gör ingen skillnad på om det är nyuppflyttade Henrik Carlsson eller Tommy Lycén som kommer i en närkamp. Leinar sticker inte in en tå inte – än mindre går han in halvhjärtat – och det är precis så en kapten skall agera.

Matchen var synnerligen kort – den höll på i cirka 15 minuter innan den blåstes av. Och det enda mål jag har antecknat stod Richard Yarsuvat för. Från ett öppet läge från vänster placerade han enkelt in bollen i det bortre hörnet.

Som avslutning på sejouren ute på JM-vallen reducerade man antalet spelare till fyra i varje lag och dessutom minskade man spelplanen. Och även denna spelform innebar mycket prestige. Mycket vilja. Tuffa poäng i slaget om Nackatrofén stod förmodligen på spel. Men efter en inte alltför lång stunds fyra mot fyra-spel så lunkade truppen tillbaka mot Öisgårdens gräs där stretching och prat inför morgondagen väntade.

Följande matchtrupp ställer ÖIS på benen:
1. Peter Abrahamsson
12. Fredrik Andersson
2. Christofer Bengtsson
6. Hannes Sahlin
8. Jonathan Lindström
9. Tommy Lycén
10. Oskar Wallén
13. Johan Hedman
14. Emil Karlsson
15. Ricky Yarsuvat
17. Robin Jonsson
19. Markus Anderberg
20. Filip Holländer
22. Henrik Carlsson
24. Sebastian Johansson
27. Alexander Jeremejeff
44. David Leinar
125. Jakob Lindström

Och den troliga startelvan tror jag kommer se ut som följer:

Peter Abrahamsson

Tommy Lycén – David Leinar – Robin Jonsson – Hannes Sahlin

Johan Hedman – Filip Holländer – Jakob Lindström – Richard Yarsuvat

Oskar Wallén – Emil Karlsson

Tre avbytare (Fredrik Andersson, Sebastian Johansson och Christofer Bengtsson), två startspelare (Richard Yarsuvat och Filip Holländer.)

Som rubriken tidigare ha antytt: alltså ingen Sebastian Johansson i startelvan. Ingen Christofer Bengtsson i startelvan. Men väl på bänken. Alltid något! Båda två var med och tränade 100 % idag men bevisligen så är det inte bra nog för att gå rakt in i ett konkurrenskraftigt lag. Det gör att Tommy Lycén, i ”JP”:s frånvaro, åter igen får ta klivet ned och vikariera på högerbacken. Något som han har gjort med blandade resultat. Låt oss bara hoppas att han får stopp på Stefan Ilic’ som vanligtvis håller till på den kanten för Lunds räkning. Visst kommer du att göra det, Tommy? Eller hur? Lovar du?

Bra!

I övrigt kan vi rapportera att Johan Pettersson lattjade med en boll på egen hand under den första halvtimman. Hans läkare har avrått honom från att träna för fullt och han kommer därför inte att spela imorgon. Glädjande nog så skall han vara tillbaka i den ordinarie fotbollsträningen redan om ett fåtal dagar. Bara att hoppas att rehabiliteringen av hjärnskakningen fortsatt går som planerat.

Inte heller David Björkeryd kommer att finnas tillgänglig imorgon. Den tå som fick utstå flertalet stämplingar för en vecka sedan på Nya Parken mår fortfarande inte bra nog och spel är tyvärr inte aktuellt.

Men spel för Jakob Lindström är dock aktuellt. Även om han som sagt har lite problem med ett ledband i knäet. Under dagens träning blev han lindad av Erik Nexborn – men körde ändå vidare utan att visa några större prov på smärta. Äventyra ingenting nu bara. Snälla. Gör inte det!


'Ingen Johansson eller Bengtsson från start' have 8 comments

  1. 3 september, 2012 @ 11:28 Anonym

    Skönt att de har repat sig att dom är med i truppen.
    Idag önskar jag att alla tar sig till Gamla Ullevi stöttar laget blir den avgörnde tolfte spelaren som pushar när benen börjar bli tunga och ser till att skärpan hålls uppe matchen i genom. Men också för vore det inte kul att slå GAIS pupliksiffra igår. Så om vi siktar på att vara 2900 på läktaren idag så har vi gjort det. Hjälps åt och spridd detta alla.

    Svara

    • 3 september, 2012 @ 12:28 Christian Börjesson

      Se dessutom till att komma i tid. ÖIS gick idag ut med info att det kommer mer folk än vad tidigare beräknat. Kom. I. Tid!

    • 3 september, 2012 @ 13:13 Daniel K

      Det ska jag!

      Undran: i kväll pratar vi om max 3000pers..?
      Hur ser det ut när ifk spelar? Kilometer långa köer, eller..?

      Gamla Ullevi en modern arena?

    • 3 september, 2012 @ 13:46 Christian Börjesson

      Glöm inte att det är fler årskortsinnehavare när ifk spelar. Dessutom kan de köpa biljetter på nätet i förväg. Men jo, det är säkerligen långa biljettköer där också.

    • 3 september, 2012 @ 22:28 Anonym

      När jag skrev detta tidigare i dag kunde jag inte drömma om att vi verkligen gjorde detta tillsammans en underbar publiksiffra över 3000 och en vinst med 2-0 och vi rycker med 7 poäng .Vilket jobb klacken gör idag som sjunger hela matchen. Nu håller vi i detta och inte släpper varken ledningen eller den underbara publiksiffran.

  2. 3 september, 2012 @ 13:30 björn

    Kan någon lägga ut GP:s +artikel om Öis

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se