Jesper Ljung: ”Vi kan gärna vinna med 1-0″

Än är dagen ung men klockan sju i kväll blåser Adnan Jukic igång matchen mellan FC Trollhättan och Örgryte IS på Edsborgs IP. Lagen emellan har en historik som går klart i hemmalagets favör – men frågan är om den håller i sig eller om ÖIS besegrar sitt spöke och visar att man är klara serieledare. Sambadefensiv fick en pratstund med FC Trollhättans tränare Jesper Ljung – och han hoppas självklart på att Edsborgs-traditionen står sig även över den här 2012-säsongen.

Vad har FC Trollhättan för spelidé?

– Den byggs i första ledet på ett passningsorienterat spel genom mittfältet för att ta oss [FC Trollhättan, reds. anm.] framåt . Men samtidigt vill vi inte blir för lättlästa så vi måste kunna variera spelet. Men i första hand så jobbar vi med ett ganska så passningsorienterat spel där vi spelar bollen snabbt emellan oss – helst framåt i banan.

Har ni följt den på ett bra sätt hittills?

– Nej, det har vi inte gjort. Vi har haft perioder där motståndaren har gjort det såpas svårt för oss att vi inte har haft möjligheten att spela det spelet som vi vill.

– Men i många matcher tycker jag ändå att vi har lyckats spela på det sätt som vi har tänkt oss. Men det finns ju alltid en motståndare som försöker förstöra för oss. Så det är inte alltid det blir som man har tänkt sig.

På upptaktsträffen berättade du att ni har elva nya spelare inför denna säsong. Har du fått ihop laget på det sätt som du velat?

– Vi känner att vi inte är framme än – vi är ju ett lag som är under utveckling. Som sagt så har vi väldigt många nya spelare som har kommit till oss under året och många kom dessutom väldigt sent så vi har inte varit tillsammans så jättelänge.

– Vi tycker att vi blir bättre och bättre för varje vecka som går.

Sedan 2010 har FCT vunnit två matcher och spelat lika tre mot ÖIS. Vad är det som gör att FCT passar ÖIS så dåligt och vice versa?

– Det är svårt att säga. Det är ju inte samma spelare så det är svårt att avgöra. 2010 så hade [FC] Trollhättan dessutom en annan tränare och en annan spelidé och för ÖIS är det samma sak. De har haft olika tränare och olika spelare – så det är inte jag den rätta mannen att svara på.

– Men vi är givetvis nöjda om statistiken håller i sig.

Nu ligger ni ganska så behagligt till i tabellen med sju poäng ned till kval. Har ni kvar tändvätska eller börjar ni snegla mot nästa säsong så smått?

– Vi tror att vi behöver vinna en, eller ett par, matcher till för att vara helt säkra [på att hålla sig kvar i Division Ett]. Man brukar behöva ta sig upp emot 30 poäng och det är det vi siktar på i första hand innan vi börjar blicka framåt.

Vilka lag tror du tar första- respektive andraplatsen i tabellen?

– Jag tror att ÖIS kommer att gå segrande [ur serien]. Sedan tycker jag att Lund är det näst bästa laget. Men det blir Lund och Oddevold som slåss om kvalplatsen.

Resultat i kväll?

– Jag hoppas att det blir som traditionen har visat – att vi vinner på hemmaplan. Så vi kan gärna vinna med 1-0.


'Jesper Ljung: ”Vi kan gärna vinna med 1-0″' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se