Matchfakta: Örgryte IS – Lunds BK 2-0 (1-0)

28) 1-0 Oskar Wallén (Filip Holländer)

93) 2-0 Henrik Carlsson

Hörnor: 7 – 3

Publik: 3037

Varningar och avstängningar:

59) Robin Jonsson, gult kort för ojuste spel

Startuppställning:

Peter Abrahamsson

Tommy Lycén – David Leinar – Robin Jonsson – Hannes Sahlin

Johan Hedman (90) – Filip Holländer – Jakob Lindström – Richard Yarsuvat (68)

Oskar Wallén (85) – Emil Karlsson

Avbytare

Fredrik Andersson
Markus Anderberg (68)
Sebastian Johansson (90)
Henrik Carlsson (85)
Alexander Jeremejeff
Jonathan Lindström
Christofer Bengtsson


'Matchfakta: Örgryte IS – Lunds BK 2-0 (1-0)' have 32 comments

  1. 3 september, 2012 @ 21:49 Fredrik

    YEEEES!!! Nu kan vi inte slarva bort det här.

    Svara

  2. 3 september, 2012 @ 21:52 Bellman

    Härlig seger och fint spel på mittfältet. Hedman har växt till sig bra sen i våras, bäste ÖISare idag?

    Svara

    • 3 september, 2012 @ 21:57 Mendel

      Absolut stora framsteg! Tycker Holländer och Lindström var giganter i första halvlek, Och VILKEN skillnad det blev när Anderberg kom in istället för den för dagen oerhört bleka Ricky. Abrahamsson också en nyckel till segern och Lycén gjorde ju faktiskt inte bort sig heller…

    • 3 september, 2012 @ 22:11 Salcini

      Nu får ni förklara det fantastiska spelet på mittfältet. Defensivt absolut, där gör både Holländer och Lillström ett fantastiskt jobb. Offensiven centralt på mittfältet existerar knappt. Detta beror inte på att de båda är dåliga fotbollsspelare offensivt, utan på spelidé. En kvart in i andra halvlek (vet att Mendel refererade till första) så kände jag att Lillström knappt varit delaktig alls. Så jag började räkna antalet passningar som han fick möjlighet att slå under den sista halvtimman. Jag fick det till 1(!). Det var den höga bollen som hade back-spin och som Emil Karlsson aldrig fick tag på.

      Det är för mig helt ofattbart hur Lillström som förra året stora stunder briljerade med sin spelfördelning i år har gått och blivit mer anonym. Det är så urbota tråkigt att vi skall slösa på den talangen han har.

      ÖIS vill kalla sig Lirarnas Lag, jag trodde man på allvar skulle börja bygga upp det namnet igen för att skapa sig en identitet. Verkar som att man totalt skiter i det och istället har gått över till tjongfotbollen á la blåvitt. Det är inte bara segt att kolla på, det är också farligt för framtiden när hela ungdomssektionen slår lika måna långbollar under ett helt år som a-laget gör under en hel match!

    • 3 september, 2012 @ 22:19 Magnus

      Precis den match jag såg med. Helt ok i första, men i andra gick inte en boll längs marken centralt. Men Lindström ska ha cred för dagens insats. Rev och slet matchen igenom, och jag slutar aldrig förvånas över att han lyckas vinna så många nickdueller trots sin storlek.

    • 3 september, 2012 @ 22:24 Christian Börjesson

      Först och främst: Vilken oerhört skön seger. Den går inte att sätta ord på. Vi närmar oss…

      Och för att besvara dig så håller jag med dig om mittfältet. Jag vill inte minnas att de var några giganter. Jakob var precis som du skrev väldigt anonym. Men man skall även ha i åtanke vilka otroligt höga förväntningar man har på honom. Jämför med fjolårssäsongen. Då var allt han tog för sig en bonus. ”Wow!”, nu tar man, åtminstone jag, nästan allt det för givet. Då är det också ganska så logiskt att han inte kan sticka ut och se lika framträdande ut som han bitvis gjorde sken av under 2011 års säsong. Men generellt sett är jag ändå på din sida. Han har gått ned sig överlag denna säsong – dock med några toppar i sporadiska matcher. Dock får du gärna utveckla ditt ”Det är så urbota tråkigt att vi skall slösa på den talangen han har.” Hur, exakt, slösar ÖIS/Prytz på den?

      Tycker du är lite väl hård i din bedömning om ÖIS som ett tjongargäng. Det har varierat det också. Vissa matcher har jag tappat räkningen på antal långbollar; men vissa matcher har ÖIS hållit i bollen och det längs marken i stort sett hela tiden. Icke att förglömma mötte vi trots allt serietvåan idag och det är ganska så självklart att vi inte kan rulla ut dem efter noter i 90 minuter. Det är Lund alldeles för skickliga för.

    • 3 september, 2012 @ 22:36 Salcini

      Man slösar på Lillströms talang genom att inte använda honom som den spelfördelare som han faktiskt har möjlighet att vara. Så fort målvakt får boll så sticker backlinjen upp halva och förväntar sig en lång, Leinar tittar inte ens åt målvaktens håll.

      Jag såg, i matchen mot Degerfors, Lillström stå fri i mittcirkeln, 10m till närmsta gubbe. Sahlin som har bollar som vänstermittback tittar inte ens åt hans håll, bara blicken framåt fast besluten om att slå en högre boll upp till forwards. Visst har man använt backen en del till att lira boll. Men oftast snöar man fast sig på ena kanten för att förhoppningsvis komma fram så fort som möjligt. Det är sällan en mittfältare vänder upp och fördelar bollen från höger till vänster, något jag tyckte vi gjorde bra förra året.

    • 3 september, 2012 @ 22:48 Christian Börjesson

      Jag tror mig veta varför vi har saknat just den centrala spelet det senaste. Och det stavas S-e-b-a-s-t-i-a-n J-o-h-a-n-s-s-o-n. I honom har vi ju vår defensiva städgumma och jordfräs som vinner bollar i mitten av egen planhalva. Det å sin sida har ju öppnat upp för Jakob att ha en lite mer offensiv utgångsposition och den passningen tycker jag ändå att Seb har varit villig att slå många gånger. Det är inte jättekonstigt att det centrala har fallit bort de senaste omgångarna då vi har spelat med väldigt oprövade och varierande centrala mittfältare. Då kanske man väljer det mer säkra alternativet istället. Även om jag tycker att mittfältet var bra mot Sleipner (men det säger kanske inte jättemycket).

      Kan vi inte låta Jakob och Sebastian få komma tillbaka, återskapa en form av kontinuitet, och därefter se vad följderna blir? Kanske finner vi då vad du eftersöker? För spelet blir annorlunda med Filip och Jakob tillsammans. Det kommer vi inte ifrån.

    • 3 september, 2012 @ 22:47 Sven R

      ÖIS-supportrar är f-n otroliga!!! Efter seger mot serietvåan under en grymt bra säsong, där Prytz/Karlén utnyttjar spelarmaterialet till det yttersta, så klagar vi på spelet!

      Första halvlek idag måste varit en av de bästa i Div 1-fotboll på länge. Bägge lagen spelade bra och underhållande fotboll. Att man sedan inte orkar hålla upp spelet från någondera sidan under andra halvlek, visar väl att man trots allt inte är ens halvproffs utan faktiskt amatörer.

      Skall laget bli mer lirande (åtminstone två klacksparkar som nådde fram idag), mäste vi nog skaffa ett antal nya spelare. Vi måste också välja om dragningar i straffområdet är viktigare än mål, för vare sig Karlsson eller Wallén är några större tekniker med boll – men de levererar faktiskt mål!

      Lägg av skitsnacket och fortsätt stötta laget som idag – grym insats av Östra Stå och resten av publiken hängde verkligen på.

    • 3 september, 2012 @ 22:57 MBE

      Christian har svaret när det gäller Jakob. I de matcher Seb har varit 100% den städgumma och grovarbetare han ska vara har Jakob kunnat ta steg uppåt i banan, fått boll och kunnat leverera offensiva passningar. När Seb är med vinner vi fler bollar högre upp och de offensiva omställningarna blir inte lidande av långbollar från mittbackar eller från Sahlin. Med Sebastian tillbaks så tror jag vi får ett antall ass av Jakob innan serien är över och då är alla nöjda och glada.

      För mig spelar det ingen roll om Jakob har en mellansäsong i år om vi går upp. Nästa år tar han flera kliv i superettan, var så säker.

    • 3 september, 2012 @ 23:08 Salcini

      Jag tycker att det nästan har sett likadant ut under hela året. Spelvändningar på offensiv planhalva har knappt existerat, utan det har varit väldigt rakt längs en kant. Tappar man bollen och sedan vinner den igen så kan det hända att man byter på det men det är väldigt sällan som vi håller till centralt i banan, tyvärr.

    • 3 september, 2012 @ 23:16 Christian Börjesson

      Nu har jag inte de inledande omgångarna i färskt minne och det är därför svårt att säga varken bu eller bä kring ditt uttalande – men det är verkligen ingenting som jag har själv har tänkt på. Och det borde jag ju synnerligen ha gjort om det nu har märkts så tydligt.

      Att framförallt Sahlin gillar att hålla spelet på sin kant kan jag dock skriva under på. Men det behöver inte alltid vara dåligt. På så sätt drar vi isär motståndaren en aning och dessutom öppnar det upp ytor för honom själv att dra i väg på en soloräd. Och det gillar i alla fall jag när han gör!

      Låt Sebastian komma tillbaka i spel så får vi se vad effekten blir då. För mig känns det som att dina önskemål bättre kommer att uppfyllas då.

    • 3 september, 2012 @ 22:58 Salcini

      Det handlar varken om dragningar eller klacksparkar. Det handlar mer om hur man skall ta sig fram till målchanser. Lund spelade något mer underhållande än vad ÖIS gjorde idag. ÖIS skulle också de kunna spela på det viset om man bara hade ställt in sig på det. Man har dessutom bättre spelare överlag och jag tror att man skulle kunna nå ett lika bra resultat genom att faktiskt försöka använda mittfältet till att fördela bollen istället för att låta dom springa upp och ner hela tiden.

      Sen så skall man väl då också ge de som värvat spelare en känga för att inte ha värvat spelare som skall kunna passa in i modellen för vad ÖIS vill vara.

      Jag tycker absolut det är härligt att man är på väg att ta sig ur Div. 1. Men jag ställer bara frågan när jobbet för att skaffa en röd tråd genom hela föreningen börjar? Alla ungdomslag spelar 4-3-3/4-2-3-1 och A-laget spelar 4-4-2. Ungdomslagen försöker spela sig igenom lagdelarna och vänder gärna kant på mittfältet, A-laget slår gärna längre bollar upp till forwards eller vrickar sig förbi längs kanten och hoppas att bollen studsar rätt. Kommer att vara omöjligt för oss att ha en framtid där vi tar upp ungdomsspelare till A-laget om det fortsätter så här. Hade Lillström inte kommit upp förra året så hade han troligtvis inte gjort det i år.

    • 3 september, 2012 @ 23:56 Sven R

      Då får vi väl ta en debatt om vem som skall bestämma de röda tråden.

      Läktarmanagers (ungefär lika framgångsrika som baksätesförare i en bil) som jag och Salcini, eller Börjesson/Malm som ungdomsansvariga, eller Prytz/Karlén som tränarteam för A-laget, eller Carlzon som fotbollsansvarig, eller sportrådet, eller fotbollsstyrelsen, eller huvudstyrelsen?

      Helt klart är i alla fall att Prytz/Karléns uppdrag är att ta upp Sällskapet i SE och att deras fortsatta jobb antagligen hänger på det. Efter 18 omgångar i Div 1 leder laget med sju poäng, har flest segrar, minst antal förluster, flest antal gjorda mål och minst antal insläppta. I min värld har de gjort ett mycket bra jobb med det, trots allt begränsade, spelarmaterial de har till sitt förfogande. Så mycket bättre trupp än t ex LBK har vi inte!

      Kom sedan ihåg att det inte stod en lång kö av ”lirare”, som ville spela gratis, utanför ÖIS-gården i höstas (och knappast under fönstret i augusti heller).

    • 4 september, 2012 @ 00:08 Chrille

      Jag tror också att det har att göra med att rillfördelningen inte blir lika tydlig med Lindström/Holländer som med Lindström/Johansson. Detta är dock ett problem som behöver lösas om mittfältet ska byggas runt de två förstnämnda de närmaste åren (vilket jag hoppas).
      Ang Emil K så undrar man ju om det inte är lite sent att komma tillrätta med bollkontrollen i hans ålder. Gillar honom för hans energi men tycker det är dags att låta någon annan få chansen på topp med Wallén.

    • 4 september, 2012 @ 07:16 Christian Börjesson

      Det har jag flaggat för sedan matchen mot Utsikten borta. Det finns fler spelare i den här truppen som kan vara en ständigt hot i djupled och det finns förmodligen fler spelare i den här truppen som hade satt alla hans målchanser också.

      Tyvärr, men jag har tappat tilltron till Emil. Det börjar mer och mer likna en Nicolas Sandberg i att missa målchanser. Testa Anderberg eller Yarsuvat på hans plats på Gauthiod.

    • 4 september, 2012 @ 09:23 Sektion LM

      Visst är det kul att se ÖIS lira nätta småpass och tici taca sig igenom motståndarförsvaret. Men samtidigt blir det, förlåt, fånigt att gnälla efter att laget vunnit seriefinalen fullt rättvist och nu leder serien med 7 poäng…..

    • 4 september, 2012 @ 11:29 Lanslarke

      Är det någon som får maka på sig borde det vara Oskar. Emil skapar chanser på egen hand och öppnar för andra med sina löpningar. Det är bättre att missa en del chanser än att inte skapa några. Oskar är riktigt vass när han får läge, men har väldigt svårt att komma i ni spelet. Lufsar mest omkring i ett vakuum.

      Nu tror jag inte Prytzan kommer att flytta på någon av dem, så resonemanget är bara teoretiskt. Annars hade jag gärna sett mer av Henke om någon av de förstnämnda blir skadad eller avstängd.

    • 4 september, 2012 @ 06:29 Hocus Focus

      Han får göra det jobbet som Seb brukar göra.

    • 4 september, 2012 @ 09:44 Öisarepåvift

      Tänk att vi har två 19åringar som äger mittmitten på detta sätt?! Holländer kommer bli riktigt riktigt bra! Sanna mina ord!

      Ricky ”Järvsöfax” hade en blek match igår. Sjukt snabb dock. Precis som kallblodet på travbanan!

  3. 3 september, 2012 @ 22:20 Kommittén för Statssäkerhet

    Bäst idag var vi på läktarn!

    Svara

    • 3 september, 2012 @ 23:10 Chrille

      Håller med. Klacken var grym för oss som satt på motsatt sida. För en gångs skull kombinerades storpublik med bra klackinsats. Fortsätt så!
      Ang matchen tycker jag inte öis var jättebra men de kämpade sig till en seger mot toppkonkurrenten trots det. Det vittnar om en vinnarinstinkt vi ofta saknat och som jag hoppas vi kommer bevara.

  4. 3 september, 2012 @ 23:15 Anonym

    Så underbart ,underbar publik och vinst samt att Sebbe old man back och vår unge Henrik presentera sig stort . Samt att alla jobbar på gott.
    Redan nu vill jag boosta för Norrby IF- Öis den 1 oktober årets enkronamatch för dem och det innebär gratis inträde, Där återfinns Otterstedt men de har även tagit hjälp av Martin Strömberg för att rädda kvar kontraktet för Div 1. Så det är bara att ta sig till Borås Arena och binda en rödblå krans runt planen. Tillsamman gör vi denna resa mot målet…………………………

    Svara

    • 3 september, 2012 @ 23:18 Christian Börjesson

      Och även det är en måndag! Bevisligen drar de matcherna mycket publik. Minns även förra årets drabbning på Borås Arena. Härliga minnen. Räkna in mig.

    • 4 september, 2012 @ 05:52 Anonym

      Sprid vidare.

    • 4 september, 2012 @ 15:37 Ojoj

      Vi kommer!!

  5. 3 september, 2012 @ 23:43 DJ-CJ

    Tycker att Wallén gjorde en riktigt bra förstahalvlek där han vann oerhört många nickdueller och skarvade med bra precision. Synd att han storknar mycket i andra, men han sliter på bra. Kul att han fortsätter vara stark på huvudet. Hans huvudspel var oerhört betydelsefullt ikväll.

    I övrigt tycker jag att såväl Lindström och Holländer gör bra jobb på innermittfältet. Kul att se två 19-åringar gå in med sån pondus på mittplan. Tycker dock, som nämnts ovan, att de försvinner en aning i det offensiva spelet.

    Ricky gjorde ingen bra insats idag och jag fortsätter vara skeptisk. Ibland har han glänst till i vissa situationer i tidigare matcher, men idag höll han inte nivå för en startelva. Samtidigt är han väl ingen ytter vad jag förstått, och det märktes verkligen på att han inte kunde hålla bredd. När Anderberg kom in blev kantspelet mycket bättre.

    Leinars positionsspel var kul att se idag. Jonsson var också stabil.

    Karlsson löper på bra, men behöver verkligen träna på bollkontrollen. Får han ordning på den är han en riktig klasspelare. Hans steg är ju fantastiskt och han hotar ständigt backlinjen med sina löpningar. Lite av en Johan Elmander light.

    PETER ABRAHAMSSON! Håller verkligen kvar oss i ledning. Han var suverän på att stoppa bollar idag. I början av andra skapade Lunds ett par riktigt vassa lägen, men då stod han där och visade klass. Kul att se.

    Sahlin slarvade lite för mycket med förstatouch och passningar, men sliter på. Lycén jobbar på rätt bra som högerback. Mycket glöd idag.

    Hedman kom inte riktigt till samma inläggslägen som vanligt, men tycker att han har vuxit in allt bättre i rollen som yttermittfältare.

    Seb är tillbaka och vad jag ser på videon på ois.se ser det faktiskt ut som att han väntar på att Lundförsvararen ska vända sig om innan han reser sig upp och slår den snabba frisparken. Rutin? Kan mycket väl vara. Samtidigt hade man kanske inte varit glad om han hade slarvat bort frisparken utan att låta det gå någon tid. Nu blev det succé. Seb blir viktig framöver.

    Henrik Carlsson – vilket läge att göra första A-lagsmålet! över 3000 på läktarna och punktera en seriefinal i slutskedet. Blir inte mycket bättre. 17-åring som har rätt god potential. Tycker att han kommer mycket mer till sin rätt som anfallare än mittfältare. Hoppas att hans självförtroende är i topp nu efter det här. Viktigt för en såpass ung spelare. Han såg ju uppenbarligen ut att tycka om att göra målet :)

    Hur som helst, riktigt gott att se över 3000 på plats. Hoppas att många kommer framöver och att det inte bara är de som vill se en toppmatch. Klacken var riktigt bra också (och stor!). Nu får vi över 2000 på Valhalla på lördag och sen över 4000 på gratismatchen så blir det succé!

    Så skönt å va ÖISare!

    Svara

  6. 4 september, 2012 @ 00:26 Krilliano

    Att påstå att Jakob är så himla mycket sämre är ju ett skämt. Vi leder serien,
    har förlorat en match och det klagas ändå. Visst det är bra att rannsaka sig själv men nu börjar det bli löjligt. Bevisligen är Jakob ännu bättre i år. Eftersom han med största säkerhet bidrar med bättre spel eftersom vi faktiskt leder. Det gjorde vi inte förra året någon gång.
    Vi spelar så himla mycket mer homogent som lag i år och har ett oerhört stabilt försvar från Wallen och ända ner till Peter.
    Låt det få byggas i lugn å ro nu när vi har sådana fina unga grabbar. Dom är inte ens 20 bast och spelar med oerhörd finess.
    Holländer är enligt mig lysande i första.
    Jakob städar undan det mesta i defensiven. Visst kan han göra mer framåt men då måste ju någon annan ta rollen som ”cleaner”. Tycker inte alls att det slösas med hans kvaliteter. Han bidrar ju med sina utmärkta kvaliteter som defmitt. Utan det så hade det inte varit såhär bra.

    Svara

  7. 4 september, 2012 @ 08:54 Daniel_K

    Även om Emil missar mycket så har han ett antal assist nu på slutet + att han sysselsätter en backlinje i 90min genom sin löparvilja och styrka!!

    Svara

    • 4 september, 2012 @ 10:23 Öisarepåvift

      Så sant… Emil var viktig med sin löp&offervilja

    • 4 september, 2012 @ 10:37 Christian Börjesson

      Men vad är det värt när man tänker på alla sumpade målchanser? Och finns det inte andra spelare (Anderberg, Yarsuvat?) som kan löpa och vara ett ständigt hot de med?

  8. 4 september, 2012 @ 12:27 Salcini

    För att fortsätta ovanstående diskussion kring spelet. Det ligger en del sanning i att vi har lite tunt spelarmaterial för att spela som vi vill. Jag tycker dock att vi har kunnat spela med tre innermittfältare under de matcher som Seb vart frisk, alltså Holländer framför Seb och Lillström. Som back-up så har vi haft JP, Storström och även kanske Hedman.

    Visst, det känns fånigt att klaga när man leder serien med 7 poäng, men det känns också att tänka för kortsiktigt, och det har vi gjort i alldeles för lång tid. Mycket pga att ungdomssektionen spelar ett helt annat spel och med uteslutande tre centrala mittfältare. Skall bli intressant vad man väljer att värva in för spelare och vilken riktning man väljer. Blir det fler Emil Karlssons som bidrar med fysik? Eller värvar man in Simon Gustafsson från Fässberg, alternativt Maldonado som jag tyckte såg intressant ut igår, för att få ett mer spelande mittfält?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se