Med fasa styr vi kosan mot Trollhättan

Allt är egentligen som upplagt för att gå åt pipsvängen. Allt ser bra ut, en del supportrar börjar ta ut segern i förskott och pratar redan om var klacken ska placeras nästa år. Det största orosmomentet är finns dock inte kring och i laget. Det finns i den deprimerad småstad några mil norr om Göteborg. Under de senaste åren har Edsborgs IP i Trollhättan varit lika svårbemästrad som den ryska vintern. På en av Sveriges tråkigaste arenor har ingenting gått enligt planerna. I förra mötet på bortaplan blev det förlust med 3-0 och så har det sett ut oändligt många gånger.

Fast om det är någon gång som den sviten ska brytas så är det nu. Trots att säsongen börjar lida mot sitt slut så är truppen oförskämt befriad från skador. När dagens träningspass inleddes saknades inte en enda spelare ur truppen. Efter uppvärmningen separerades dock Jakob Lindström ifrån de andra spelarna för att istället träna individuellt med Erik Nexborn. Dessutom gick in i omklädningsrummet tidigare än resten av spelarna. I övrigt deltog alltså samtliga spelare under träningspasset. Dock är varken Markus Anderberg eller Jakob Lindström med i morgondagens trupp.

Till skillnad mot säsongens tidigare dagen-innan-match-träningar så var inte spelet i fokus som tidigare. Inget tvåmålsspel, istället en ganska utdragen passningsövning inledningsvis för att sedan fortsätta med inlägg. Med andra ord en helt vanlig träning under Roberto Jakobssons ledning. Men inte riktigt Hasse P-style.

Till skillnad mot förra året så såg avsluten den här gången bra mycket bättre ut och efter en ganska oskarp inledning började bollarna så småningom slinka in en efter en. Bland de mest framgångsrika fanns Jonathan Lindström, Henrik Carlsson och Ricky Yarsuvat. De två sistnämnda som växer in mer och mer i laget och inte alls ser lika trevande ut som de gjorde i början. Ricky Yarsuvat var i matchen mot Gauthiod fullständigt lysande, innan den matchen hade många aningar om att det fanns mycket att hämta hos honom. Med två stolpträffar mot Sleipner och en beundransvärd arbetsinsats mot Degerfors hade han teasat lite, givit ett smakprov på vad som komma skulle. Mot Gauthiod kom allt på en gång och en i stora drag felfri insats resulterade i två mål. Rickys egen reaktion efter matchen var att han tyckte att det var tråkigt att spela mot ett så dåligt lag. Något han kanske hade rätt i.

Med sju omgångar kvar av denna, den förhoppningsvis sista vistelsen i den här serien för vårt kära sällskap så kunde inte Ricky Yarsuvat prickat in sin formtopp vid ett bättre tillfälle. Liksom resten av laget känns det som att när det borde vara som tyngst så pekar det mesta bara uppåt. De angenäma problemen hopar sig för firma Prytz/Karlén. Vilka ska egentligen starta? Om man ska tyda dagens träning så känns följande startelva trolig.

 

Att Ricky Yarsuvat inte får en startplats efter sin insats på Valhalla för en vecka sedan kan låta helt befängt men det ser inte ut att vara bättre än så. Emil Karlsson är tillbaka från sin avstängning och detta resulterar i en plats i startelvan för honom om man ska tyda träningen på ÖIS-gården. Emil tillför otroligt mycket gott till laget med sina löpningar och med sin energi men att dela på anfallsduon som tillsammans stod för fem mål i den senaste matchen känns aningen märkligt.

Backlinjen är till 3/4 given. Högerbacksplatsen är däremot lite svårare att säga något om. Efter en smärre kris så är nu både Johan Pettersson och Christofer Bengtsson tillbaka i full träning. I nuläget är det dock aningen bättre odds på den yngre av de två. Under de matcher Johan Pettersson spelat högerback den här säsongen har han gjort det väldigt bra. Detsamma har gällt Bengtsson men i nuläget känns det som att Johan är steget före.

De två yttermittfältsplatserna ser ut att knipas av David Björkeryd och Johan Hedman. Den sistnänmde har under flera matcher varit effektiviteten personifierad och har haft ett stadigt snitt på lite över en assist/match. Allt som oftast har detta precisa inlägg träffat Oskar Walléns panna. Vissa anser att det är slöseri att ha Johan Hedman på en kant, men så länge han levererar poäng i samma takt som nu så är det väldigt svårt att ha några invändningar emot det han gör. Att David Björkeryd tar hand om den andra yttermittfältsplatsen är dock lite mer otippat men med honom på planen får man ännu en riktigt vass inläggsfot. Inte kan det väl varit en slump att det tränades inlägg under träningen?

Visst känns det bra detta? Låt oss hålla fast vid det.


'Med fasa styr vi kosan mot Trollhättan' har en kommentar

  1. 17 september, 2012 @ 21:34 Öisöisöis

    Björkeryd gjorde 5 ass och 1 mål i 6-0 segern i B-laget. Hade kunnat bli ett par stycken idag med. Helvete vilken vänster han har!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se