Mot plasten i Borås!

Nicolas Sandberg och Jakob Lindström sitter i det blöta gräset utan fokus i blicken. På resultattavlan står det 1-3. Hoppet om en kvalplats till Superettan gick i kras. För även om det till viss del levde till sista omgångens sista halvlek så var det ändå mot Norrby som det på riktigt gled ur spelarnas egna händer. Nu är det återigen dags för ett möte med Norrby på höstkanten. Det är inte utan att det dyker upp obehagliga minnen. Fast av de tre matcher som spelats lagen emellan så har alla matcher slutat 3-1. Två av gångerna i rödblå favör.

Det krävs ännu en vinst för glappet ner till Oddevold och Lund är efter helgen återigen bara två poäng. Både Oddevold och Lund vann sina matcher mot Skövde respektive Sylvia. Tills morgondagens match är över så är försprånget ynka två poäng. Även om jag personligen har svårt att se det men detta kan ses som ett tecken på att Lund och Oddevold faktiskt kan gå obesegrade igenom de sista omgångarna av serien. Det här var omgången då de skulle tappa poäng. Skövde och Sylvia på bortaplan är matcher som borde skapa problem för lag som krigar i toppen av en tabell.  Men icke. Även om Lund, enligt rapporter, hade vissa problem med Sylvia som var nära att kvittera så lyckades skåningarna reda ut det prekära läget.

Oddevold det däremot inte riktigt lika svårt. I Skövde lyckades man vinna med 2-0 efter mål av Kim Karlsson och gamle ÖIS:aren Angelo Vega.

Därför är det extra viktigt för ÖIS att plocka tre poäng i Borås. Annars blir det hela obehagligt tight. Och Norrby borde vara ett lätt byte för ett ÖIS i form. Av tradition brukar ÖIS ha lätt för lag som likt Norrby har en vilja att spela en offensiv fotboll. Norrbys försvar har under säsongen varit ganska svagt. 43 insläppta mål jämfört med ÖIS 16 är talar inte för Norrby. När ett offensivt orienterat lag som Norrby börjar bli tveksamma och desperata kan stora luckor skapas. Oskar Wallén trivs som bekant på Borås Arena, han gjorde sina första mål i ÖIS-tröjan där i seriemötet förra säsongen och även i en av vårens träningsmatcher gjorde Oskar matchens enda mål när man mötte Norrby IF.

Oskar Wallén kommer att bli viktig även imorgon och han visar inga tecken på att formen är på väg åt fel håll. Visserligen gick han av planen mållös i gratismatchen men en assist blev det och i spelet skötte han sig bra. Under dagens träning visade han att formen är stabil och man måste imponeras av hur Oskar har lärt sig använda sin tyngd sedan han anlände till klubben. Från att ha varit en spelare med alla fysiska fördelar men som till en början såg ganska klumpig och osmidig ut har han nu utvecklats enormt. Allt Oskar numera tar sig för på planen gör han med en pondus som inte riktigt fanns där tidigare. Dessutom har han blivit mycket smidigare och förbättrat sin teknik avsevärt.

Oskar kommer med största säkerhet att starta i anfallet imorgon tillsammans med Emil Karlsson. För även om Hans Prytz är oerhört noga med att poängtera att det är vad man gör på träningarna i veckan som avgör om man startar eller inte så måste Emils två mål mot Utsikten göra att han har förtjänat en plats i startelvan. På det snabba konstgräset i Borås hade jag personligen dock hellre sett Ricky Yarsuvat bredvid Oskar i anfallet. Han var glödhet under kvällens träning och konstgräs är hans underlag. Man imponeras av Rickys bollbehandling och oerhört låga felprocent för det mesta men på konstgräs är han extra sevärd. På Nya Parken hade kan stundtals lekstuga med Sleipner och på Valhalla mot Gauthiod var han fenomenal. Så även under träningen som hölls på ÖIS-gårdens plastmatta under den tidiga söndagskvällen.

Under det avslutande ”Nackaspelet” låg han bakom det mesta i sitt lag och rullade själv in två bollar bakom Peter Abrahamsson. Det första en lurig ormdödare efter marken från distans som kilade in till vänster om Peter Abrahamsson. Tvåan kom när Ricky själv startat ett anfall och fick bollen några meter framför mål. Stillaståendes fintade han passning till Tommy Lycén som kom löpandes på hans högersida. Men istället för att släppa ut den till Tommy valde han att stillastående panga in bollen nere vid Peter Abrahamssons högra stolpe. Enkelt!

Om Rickys spel var imponerande så var de två ordinarie mittbackarnas försvarsspel inte fullt så imponerande. David Leinar och Robin Jonssons lag släppte in hela fem mål och lyckades inte göra ett endaste själva. Om man sedan ska se detta som dåligt försvarsspel eller bra anfallsspel av Lag Ricky är en annan fråga. Robin Jonsson och David Leinar måste i vilket fall som helst resa sig en aning för att det ska kunna kännas tryggt på riktigt imorgon.

Trolig startelva:

Startelvan är densamma som i matchen mot Utsikten och det är en av de första gångerna under denna säsong som laget mönstras exakt likadant två matcher i rad. Någon ändring brukar oftast göras men till synes inte denna gång. Christofer Bengtssons har återfått förtroendet som högerback. Efter en tid utanför startelvan syns det att han är tillbaka och han kommer behövas. Hans prat och pådrivande kommer behövas för att laget ska fortsätta vara på tårna under de sista matcherna.

Att David Björkeryd får fortsätta på vänstermittfältet är glädjande. Han gjorde det bra där mot Utsikten och hans inläggsfot kan komma väl till pass mot förhållandevis korta Norrbyspelare som kan få det svårt med Oskar inne i boxen. Mittfältet i övrigt känns även det helt suveränt. Om Jakob Lindström fortsätter på en inslagna vägen och trippar framåt i banan lite mer samtidigt som Sebastian Johansson fortsätter vara Sebastian Johansson så vinner man kampen om mitten. Filip Holländers form pekar ju även den åt helt rätt håll. Så vad är det vi oroar oss över?

Mot Borås!


'Mot plasten i Borås!' have 14 comments

  1. 30 september, 2012 @ 23:52 Nikhe

    Känns jobbigt som sagt när avståndet är nere på bara 2 poäng…Ännu en ”nyckelmatch” i morgon. Vinst där och det räcker att vi avslutar de sista 4 med 2 segrar 1 oavgjord och 1 förlust… Om nu Lund och/eller Oddevold skulle gå fullt. Har inte heller trott detta men börjar nu oroa mig för att något av lagen faktiskt gör det. Lund har 4 raka varav de 3 sista uddamålsvinster och Oddevold 6 raka, båda två imponerar.

    Finns dock alla förutsättningar för ännu en vinst i morgon. Norrby drog på sig 5 varningar i sin senaste mot Lund. Vart kan man hitta om de har några avstängningar?

    Kämpa Örgryte!

    Svara

    • 1 oktober, 2012 @ 08:15 Jacko

      Henrik Svedberg avstängd i Norrby. Inga avstängningar i ÖIS.

    • 1 oktober, 2012 @ 13:08 DJ-CJ

      Egentligen går det an med två segrar och två förluster (förutsatt att vi bärgar tre poäng idag), då vi har en otrolig överlägsenhet vad gäller målskillnad. Men jag hoppas förvisso på 5 raka segrar i de återstående matcherna. Detta blir en oerhört viktig match för att inte bli för skakiga i de avslutande omgångarna.

    • 1 oktober, 2012 @ 15:49 Nikhe

      Tyvärr räcker inte det om Oddevold eller Lund går fullt sista 4. Lund/Oddevold skulle då hamna på 58 poäng och vi på 57 med 3 segrar till…Då räcker ingen målsskillnad i världen.

      3 poäng ikväll ÖIS!!!!

    • 1 oktober, 2012 @ 22:32 DJ-CJ

      Det där var inge vidare genomtänkt av mig. Givetvis krävs minst två segrar och ett kryss om LBK och IKO tar full pott. Tyvärr kan jag inte radera mitt gamla meddelande.

      Förhoppningsvis vinner vi alla matcher så vi slipper oroa oss :)

  2. 1 oktober, 2012 @ 08:16 Anonym

    Oddevold eller Lund kommer inte förlora. Öis får arbeta för detta själv om man vill vinna serie .

    Svara

  3. 1 oktober, 2012 @ 11:03 Sektion LM

    Trots Björkeryds insats senast hade jag hellre sett Hedman där. Förstår för övrigt inte varför Hedman fick komma in med 1 (!) minut kvar av Utsikten-matchen. Varför gör man ett sådant byte när man leder med 5-1?

    Svara

    • 1 oktober, 2012 @ 12:51 Lukas

      Det bytet undrade jag också över, kändes konstigt, snudd på elakt. Anders Svensson tänkte ju sluta i landslaget efter ett liknande byte…

  4. 1 oktober, 2012 @ 11:05 JD

    Bara gubbarna är på tårna redan från avspark denna gång. Såg lite sisådär ut mot Utsikten. Ett tidigt underläge mot Norrby tror jag kan bli jävligt svårt att resa sig ifrån. Har hemska minnen från höstar i den staden – minns bara guldjakten -02: http://www.svenskafans.com/fotboll/ois/7958.aspx
    Så som sagt, full fart framåt redan från start, tack!

    Svara

  5. 1 oktober, 2012 @ 11:35 Anonym

    Kent Carlzon säger i en intervju att en av de saker han ångrar mest var att han sade till sina spelare att de var bättre än de egentligen var. Henrik Carlsson lyftes upp i A-truppen under pompa och ståt, och fick göra några inhopp. Senaste matcherna har han fått spela från bänken. Vad var vitsen med att flytta upp honom? Vem är det som lurat vem? Hur bra är han egentligen som anfallare – när allt kommer omkring.

    Svara

    • 1 oktober, 2012 @ 13:31 Jonathan Larsson

      Då kan man ju lika gärna vända på det du säger och säga att varför värvades Emil Karlsson och Ricky när de ändå blir bänkade av en egen produkt? Så hade man ju kunnat säga om läget varit tvärtom. Ju.

      Killen är 17 år. Klart han inte går rakt in i startelvan. Han kommer få sina chanser, och hittills har han gjort det helt okej de chanserna han tagit.

      Jag kan garantera dig att han utvecklas bättre i en permanent A-lagsmiljö än i en pendling mellan junior och A-lagsspel. Möter man bättre spelare på träning utvecklas man.

    • 1 oktober, 2012 @ 19:49 Chrille

      Ännu en märklig kommentar från föräldrahåll.

  6. 1 oktober, 2012 @ 21:24 Ronaldo

    Förälder? Det är väl klart att inte godtycke skall inverka på vilka spelare som flyttas upp. Om alla i en grupp är dåliga så är ju den bäste fortfarande dålig. Eller hur? TEÄ är ju inga stjärnor precis. För Superettan krävs andra kvaliteter än de som finns i TEÄ. De höll ju på att åka ur serien.

    Svara

    • 1 oktober, 2012 @ 22:02 Chrille

      Godtycke kan man väl inte kalla det om den minst dålige i ett dåligt lag blir uppflyttad? För övrigt är TE i första hand till för att producera elitspelare, inte för att vinna serier. Vi har vad vi har och har ju lovat varandra att hålla siffrorna svarta.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se