En vinst närmare Superettan.

LB07 får matchens första hörna när man tagit sig runt på ÖIS vänstersida. Det hela börjar illavarslande när hemmalaget efter hörnan får på ett bra skott som går strax över mål. Inledningen är väldigt dålig av ÖIS då Limhamn Bunkeflo snabbt tar tag i matchen. Hemmalaget vinner flest dueller och starten är skrämmande lik den start laget fick i matchen mot Sylvia.

Ganska omgående tar dock ÖIS tag i matchen. Fem minuter in i matchen får man en hörna som Oskar Wallén når högst på och styr strax utanför stolpen. Hörnan bli något av en vändpunkt i matchen och ÖIS tar tag i matchen

Som en naturlig följd kommer också det första målet strax därpå. Målskytten är något förvånande Christofer Bengtsson. Från en position en bit in på motståndarnas planhalva har han vandrat upp från sin högerbacksposition och skickar in ett inlägg mot David Björkeryd som tagit sig in i boxen. Inlägget hamnar aningen för nära mål för att Björkeryd ska hinna fram. Istället dyker bollen snabbt mot det bortre krysset och går hela vägen in i mål. Alla är glada, men gladast av alla är Chrsitofer Bengtsson. Han är jätteglad.

Efter målet faller dock ÖIS tillbaka igen och även om det inte ser lika illa ut som under de inledande minuterna så är det illavarslande att man inte lyckas ta ett stadigt grepp om matchen riktigt.

I den 15:e minuten visar spelarna dock att vi på läktaren kanske inte behöver oroa sig allt för mycket. Det är återigen Christofer Bengtssons högerfot som är inblandad. Den här gången hamnar inlägget på ”rätt” ställe och David Björkeryd kan sätta dit sin panna och målvakten är chanslös. 2-0 till sällskapet.

Efter 2-0 är det en längre tid stiltje i matchen och det enda som händer och är värt att notera är att hemmalagets målvakt skadar sig och tvingas utgå strax innan paus. Förhoppningar om att han ska vara lika darrig som Sylvias andremålvakt tänds men besannas aldrig riktigt.

I spelet skapar Limhamn Bunkeflo inte speciellt mycket men man är imponerande farliga på sina fasta situationer. Trots att ganska få spelare har storleken som sin främsta styrka så lyckas man gång på gång hota på både hörnor och frisparkar. Mycket tack vare Bovar Karim som har en riktigt vass frisparksfot.

ÖIS startar den andra halvleken förtroendeingivande defensivt och vinner betydligt fler dueller än vad man gjorde i slutet av den första halvleken. Tyvärr brister det i fantasi i det offensiva spelet. Mycket av det offensiva spelet byggs på långa bollar från backlinjen som inte är speciellt effektiva.

Frisparksskytten Bovar Karim ligger bakom det mesta i hemmalaget och i den 56:e minuten får han Peter Abrahamsson att sträcka ut ordentligt när han avlossar ett skott från distans som går spikrakt upp mot krysset. Tyvärr för malmöiternas del så är Peter i alldeles strålande form och når hela vägen upp i krysset där han inte bara lyckas freda målet utan klarar dessutom av att dämpa bollen så framgångsrikt att han kan greppa den omgående när han landar. Busterklass!

Strax efter Peters räddning är det dags för ÖIS att återigen visa att man kan vinna matcher utan att imponera spelmässigt. Oskar Wallén får tag i bollen vid mittplan och driver upp längs sidlinjen i en omställning. Samtidigt har han med sig Emil Karlsson mer centralt i banan. Detta upptäcker Oskar när han närmar sig straffområdet och slår en hård passning snett inåt bakåt till Emil som lätt och ledigt tar emot den långt ut i straffområdet. Han tittar upp och placerar in bollen hårt och med precision nere vid den bortre stolproten. Ett mål som dödar matchen.

Det är inget snack om saken efter Emils 3-0. ÖIS har chanser att öka på målskörden ganska tätt efter målet igenom Robin Jonsson efter en hörna men målvakten gör en läcker reflexräddning och fredar målet precis innan bollen passerar mållinjen.

Några minuter senare visar ÖIS på allvar att dom har lyckats komma tillrätta med sitt anfallspel och bjuder på ett mönsteranfall. Det hela börjar med att David Björkeryd fintar sig förbi sin försvarare med ryggen emot honom med hjälp av en nätt petning på ena sidan av försvararen samtidigt som han själv sprang på andra sidan. David avancerar in mot mitten där han petar fram bollen till Jakob Lindström som förlänger den till Tommy Lycén som slår ett lågt inlägg för Emil Karlsson att möta. Tyvärr har Emil marginalerna emot sig i det läget och petar bollen över den utrusande målvakten men i ribban. Synd på ett så vackert anfall.

Den sista halvtimmen är mest en transportsträcka och även om hemmalaget reducerar vackert igenom Bovar Karim i den 85:e minuten så blir det aldrig någon nerv i det hela. ÖIS ångar vidare mot en plats i superettan som just nu känns väldigt nära.

'En vinst närmare Superettan.' have 5 comments

1. 13 oktober, 2012 @ 21:51 PriMax_ÖIS

Lite kul att jag tänkte läsa vad som hände efter 2-0 målet i första halvlek eftersom jag somnade. Nu förstår jag att jag somnade.

• 13 oktober, 2012 @ 21:52 PriMax_ÖIS

i soffan framför lgsports alltså (inte på läktaren om ngn trodde det)

• 13 oktober, 2012 @ 22:42 Christian Börjesson

Ja, jag höll mig visserligen från att somna på läktaren, men det var inte den mest händelserika perioden efter 2-0-målet under den här säsongen. Sannerligen inte.

Sven Sjunnessons uttalande om konstgräset stämde för övrigt bra. Det syntes från ganska långt håll att det var ett längre/högre konstgräs än på till exempel Valhalla IP. Dess betydelse fick man också se när bollen inte stack iväg på samma sätt som den annars kan göra på konstgräs efter en långboll.

Men Sjunnessons citat från intervjun om att ”det inte har någon betydelse (att gräset inte är som andra konstgräs) då ÖIS är ett tillräckligt bra lag” stämde ännu bättre in. 3-1. Man gjorde vad man skulle utan att förta sig. Stundtals såg det lite virrigt ut men mestadels var det ingen fara på taket.

En poäng kvar…

2. 14 oktober, 2012 @ 11:07 Anonym

Jag kommer inte ropa YES innan det är klart med Superettan för Öis. Två kämpar matcher kvar . Oddevold är starka. Våra motståndare är inte att leka med.

3. 14 oktober, 2012 @ 11:08 Fredrik