IK Oddevold förhindrade segerfirande

Det blev inget Superettafirande i kväll. Resultatet i IK Gauthiod – IK Oddevold gick inte ÖIS väg. Istället gjorde den nya serietvåan IK Oddevold sin plikt och vann på Nossebros konstgräsplan. Men det gick inte som på räls. Verkligen inte. För IK Gauthiod visade upp sig från en relativt god sida och pressade då och då ned IK Oddevold i banan ganska så framgångsrikt. Och bland annat hade man en boll i nät som domaren först bedömde som mål – men kort därefter också blåste av efter att han ändrat åsikt. Därför blev det alltså ingen kvittering på Albin Petterssons skott upp i krysset bakom Gauthiodburväktaren. Några fler mål föll  inte heller och IK Oddevold tog med det tre gruvligt tunga poäng i deras kamp om, framförallt, andraplatsen i tabellen. Dessutom sköt man upp ÖIS segerfirande.

Nej. Det gick inte vägen. IK Gauthiod rådde inte på att väcka liv i björnen och skrälla mot IK Oddevold. Trots att man enligt utsago spelade relativt bra. Men det är väl också det som skiljer bottenlagen mot de i toppen. Spelar topplagen bra så gör de mål. De tar vara på sin fördel och sitt spelövertag. Det gör inte bottenlagen i samma utsträckning. Och just dessa scenarion har man fått skåda i ÖIS matcher flertalet gånger den här säsongen. ÖIS har straffat motståndaren på dess misstag. De har fått veta att man inte gör klantar till det ostraffat när ÖIS står på andra sidan. Det samma gäller väl i stor mån även IK Oddevold. Och det är väl något sådant som har skett på Nossebro i kväll.

Så vad betyder då detta?

Mer eller mindre bara att ÖIS får skjuta upp sitt seriesegerfirande. För visst skall det väl gå vägen. Det finns inte i mina tankebanor att ÖIS sumpar detta. Det. Kan. Bara. Inte. Misslyckas. (Och läser någon i ÖIS trupp detta så ”ljuger” jag). Försprånget är för stort. Historiken talar ett alltför tydligt språk. ÖIS är för bra för den här serien. I praktiken krävs det bara ett kryss i de kommande två matherna. En ynka poäng. That’s all.

Tänker man i ytterligare tankebanor så kan IK Oddevolds vinst idag till och med vara till ÖIS egen fördel. Självklart: det är alltid bra att bli klara för Superettan så tidigt som möjligt. Inget snack om den saken. Men just nu är fallet ett annat. Just för att ÖIS leder så stort. För att ÖIS inte kommer att misslyckas. För att ÖIS knappt kan misslyckas. Och för ÖIS klubbkassa är IK Oddevolds vinst mot IK Gauthiod guld värd. En helt bunt av extra intäkter lär dimpa ned nu när serien ännu inte är avgjord och publiken får chansen att vara med och se ÖIS spela sig upp ur skiten. Jag skjuter från höften: men att det drar cirka 1000 åskådare extra ser jag rimligtvis inte som någon omöjlighet. Och kan det komma så många extra så får man väl nästan jubla över IK Oddevolds trepoängare. Inte sant?


'IK Oddevold förhindrade segerfirande' have 6 comments

  1. 17 oktober, 2012 @ 21:30 Daniel K

    Då sätter vi igång och berättar för Göteborgarna om matchens betydelse på lördag kl.16, Gamla Ullevi!

    Svara

    • 17 oktober, 2012 @ 23:16 Anonym

      Göteborgarna? det är väl för sjutton fler som hejar på ÖIS. Ta nu tåg ,buss,flyg eller bilen fulllastad och bege er till Gamla Ullevi och slut nu upp från alla orter. Heja så det står härliga till för jag är inte trygg innan laget spelat in denna sista poäng.

    • 18 oktober, 2012 @ 08:54 Kommittén för Statssäkerhet

      Båt också!

  2. 17 oktober, 2012 @ 23:29 Nikhe

    Bara vi löser detta på lördag så var det ju positivt med Oddevolds vinst… Hoppas vi får se att killarna uppträder på ett sätt som visar att de njuter av detta läge, att de tar med sig all positiv energi in på planen och omvandlar det till att ta löpningar och vinna närkampsspel.

    Motsatsen är att de, mot förmodan, uppträder med nerverna utanför, är tyngda av stundens allvar, att nu skall det avgöras och att det är upplagt för fest. ”Bara” en poäng skall säkras…Att de blir avvaktande och rädda.

    Att allt kan hända i fotboll blev vi påminda om igår på Olympiastadion i Berlin. Det är också detta som är en del av varför fotbollen är så charmerande och trollbindande. Bara det inte händer på lördag…

    Hoppas också att planen håller tillräckligt mycket för att vi inte skall missgynnas av underlaget. Regn, regn och regn ser det ut att bli fram till lördag eftermiddag…

    Men visst fan skall vi ordna detta på lördag!

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 07:35 Christian Börjesson

      Jag är tveksam till om spelarna kommer darra till den grad att de inte har kontroll på grejerna. 1) ÖIS som lag är helt enkelt för starka 2) Karlstad har egentligen ingenting att spela för mer än hedern 3) Har spelarna inte darrat än på 24 omgångar, varför skulle det komma nu? Jag menar; de har varit jagade ett bra tag. Ändå har de hållit nerverna i styr.

      Det som hände på Olympiastadion återupprepar sig förhoppningsvis inte imorgon. Det vore gôrtråkigt. :-D

  3. 18 oktober, 2012 @ 09:25 DJ-CJ

    Vad kan vi hoppas på för publiksiffra? 3500-4000?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se