Nya Ullevi en möjlighet på lördag.

På lördag spelas förhoppningsvis den sista hemmamatchen för året för ÖIS del. I stort sett alla hoppas självklart att Gamla Ullevi blir spelplatsen för denna den avgörande matchen för att ÖIS ska ta sig tillbaka till eliten igen.

Det har däremot pratats fram och tillbaka om huruvida det finns en liten möjlighet att flytta matchen från Gamla Ullevi. I dessa disskussioner har ÖIS reservarena Valhalla IP nämnts. Nu står det klar att det inte blir något spel där på lördag. Det ska nämligen spelas final i ungdomsturnerongen Sanktan därpop lördag  därmed finns bara en arena kvar i Göteborg som är aktuell. Nämligen Nya Ullevi. Redan nu kan jag höra hur många suckar men detta är alternativet. 4000-5000 på Nya Ullevi kommer att kännas aningen ödsligt.

Anledningen till en eventuell flytt är att planen på Gamla Ullevi är märkbart sargad efter det hårda matchandet den senaste tiden. Något som inte skulle bli bättre av en eventuell planinvasion vid en eventuell uppflyttning. Detta är något som Håkan Mild och de andra i klubben på den andra sidan motorvägen påpekat då man har match dagen efter mot AIK.

ÖIS är nu i en situation då man inte längre har någon hög status bland de klubbar som delar på Gamla Ullevi. Dels på grund av serietillhörighet men även eftessom att klubben efter konkurssen inte längre är en del av fotbollsalliansen.

Beslut i frågan har inte kommit än så vi lär få anledning att återkomma i frågan.


'Nya Ullevi en möjlighet på lördag.' have 71 comments

  1. 18 oktober, 2012 @ 12:12 Ultras

    Det här kan vi supportrar inte under några omständigheter acceptera!

    Svara

  2. 18 oktober, 2012 @ 13:23 Sven R

    Det enklaste sättet att lugna polisen måste väl vara att de ledande i klacken går ut offentligt och tar avstånd till planstormning. I stället kan man ju tänka sig att spelarna firar på läktaren efter matchen. Kalla det gärna inverterad planstormning… ;)

    OM en flytt blir aktuell måste ju ÖIS komma före en ungdomscup och denna kunna flyttas till Heden eller Ruddalen!!!

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 13:25 Christian Börjesson

      Det är väl just där problemet ligger…

    • 18 oktober, 2012 @ 13:33 Sven R

      Förresten, jag ser själv hellre ÖIS på Ruddalen än på NU.

  3. 18 oktober, 2012 @ 13:34 Ultras

    Varför skall vi behöva avstå ett sedvanligt firande på planen bara för att blåvitt råkar ha match dagen efter? Hade det varit tvärt om hade vi fått flytta vår match så att deras supportrar fått fira efter eget behag.

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 14:04 Sven R

      Vad är viktigast – att laget spelar på GU och vi klarar elitlicencen eller att supportrar beträder planen och vi riskerar spel i 1S även nästa år?

      Mitt förslag (spelarna på läktaren efter match) är ett försök till kompromiss, som faktiskt skulle kunna bli en ny och lite kul grej. Jag är medveten att detta antagligen är lika förbjudet som planstormning, men ÖIS borde kunna få dispens för en särskild situation! Alternativt hitta en annan lösning, som ”Gänga Lô” föreslagit i SvenskaFans-forumet, t ex att spelarna tar sig direkt till N3-baren.

      För tydlighets skull vill jag meddela att GU är även mitt alternativ till matchen. Dock ser jag inte att ev bojkott av matchen straffar några andra än Sällskapet och speciellt spelarna i laget – detta känns helt fel!

      Därför bör ALLA andra alternatv undersökas INNAN flytt till NU accepteras. Därför i prioriteringsordning, OM spel på GU är uteslutet:
      1. Flytta speltid för Sanktan:s final så att den inte stör en ev ÖIS-match på Valhalla.
      2. Flytta Sanktans final till Heden eller Ruddalen.
      3. Spela vår match till Ruddalen.
      4. Spela vår match som gratismatch på Heden och se det som en hyllning till hjältarna som mötte Lyckans Soldater där i Sveriges första riktiga fotbollsmatch. Jag lovar att själv gå runt med bössa och samla in frivilliga bidrag från publiken!

      MEN, som sagt, FÖRSÖK hitta en kompromiss mellan förening och klack som möjligör spel på GU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • 18 oktober, 2012 @ 14:07 Sven R

      Blev en del stav- och andra fel i den texten. Det är bara för att jag är upprörd och inte korrekturläste. Hoppas alla förstår vad jag menar ändå…

    • 18 oktober, 2012 @ 14:14 Christian Börjesson

      ÖIS kommer inte ens nå nollresultat den här säsongen. Stormar supportrar planen kan vi räkna med en saftig böter. Det i sin tur leder till att det är en fråga om vi klarar elitlicensen eller inte.

      Tycker du fortfarande det är värt att fira på planen?

    • 18 oktober, 2012 @ 14:59 Ultras

      Ja det tycker jag. Föreningen står inte och faller med 20-40k. Tror man på den skrämselpropagandan är man väldigt naiv. Hur svårt är det för oss supportrar att samla in den summan för att få fira ordentligt?

    • 18 oktober, 2012 @ 15:19 Daniel R

      Om du tycker det är värt det kan väl du starta den insamlingen då? Står man för kostnaderna man orsakar ÖIS genom en planinvasion så har jag inget emot det utan då blir det bara ett trevligt inslag i firandet!

    • 18 oktober, 2012 @ 15:24 Sven R

      Ingen vilja till kompromisser då…? I mina ögon är sådant uppträdande inte naivt, utan rent ut sagt infantilt! Väx upp för h-e!!!

    • 18 oktober, 2012 @ 16:52 Björn

      Om man tycker 40 lakan är lite pengar så kan du betala själv.
      Hoppas att ni som springer in filmas och får betala och tillträdelseförbud till nästasäsong.
      Om det finns regler är dom till för att följas.

      Och varför tar du dig rätten till att förstöra för oss som vill hylla
      laget från läktaren.vi vill se spelarna och ledarna på plan inte
      publik på plan som akall hålla sig på läktaren.

    • 20 oktober, 2012 @ 00:09 Vick

      Om vi som firar på planen blir avstängda så lär öis förlora en jävla massa på publikintäkter bästa år så
      du säger ju emot dig sj

    • 18 oktober, 2012 @ 19:02 Jidevik

      Allvarligt Ultras!! Börja med att lägga in 50.000 själv då om nu planinvasionen är så viktig. För oss riktiga öisare är vinst och uppflyttning det viktigaste!!

    • 18 oktober, 2012 @ 21:17 Barda

      Riktiga ÖISare? Utveckla gärna….

    • 18 oktober, 2012 @ 23:18 Jidevik

      Riktiga öisare sätter föreningen Örgryte IS i första hand och sina egna önskningar i andra hand. Om dina egna handlingar dessutom skadar Örgryte IS är valet enkelt. Visst hade det varit kul med ett firande på innerplan men om föreningen ber om att suppotrarna låter bli för att de kan skada föreningen så tycker jag att riktiga öisare låter bli och firar på läktaren men med laget!!

    • 18 oktober, 2012 @ 22:21 Anonym

      Du behöver ha en täckning upp till 200 000 kr.
      Nu avslutar vi detta år korrekt och stormar inte planen om nu Öis skulle vinna matchen. Den skall nämligen vinnas först!
      Nu i sista hemma matchen kan vi inte ha tunnor att samla in småslantar i som vi kan över räcka som segergåva från publiken. Är det någon som har något bra att ställa ut och ta med ?

    • 20 oktober, 2012 @ 11:27 Nikhe

      Att vi inte når ett nollresultat är i sig bedrövligt.

      Hur f-n är budgeten lagd då när vi snittar runt 2000 pers/match vilket är unikt i Ettan samt förmodligen det klart starkaste sponsorunderlaget?

      Det skulle innebära att varenda lag i Ettan går back…

      Att ens prata om planinvasion är löjligt då det enbart skadar klubben, lägg ner.

      Att vi tar minst en jäkla poäng idag är det enda vi skall tänka på.

      Kämpa Örgryte!!!

  4. 18 oktober, 2012 @ 14:20 Daniel K

    Är ÖIS eller vårt ego viktigast?
    Självklart ÖIS!!!

    Alla ÖIS’are stannar kvar på läktaren!!!

    Om någon mot all förmodan är så korkad art man sätter sitt ego före ÖIS och springer ut på planen så hjälps vi åt att identifiera personen..

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 15:03 Ultras

      Hur tänker du nu? Anser du dig finare än alla andra ÖISare vilket skulle ge dig rätt att bestämma hur alla supportrar skall agera? Självklart skall man inte stå och peka ut sina systrar och bröder som väljer att fira uppflyttning på ett värdigt sätt. Sluta grina och anslut dig till firandet istället!

    • 18 oktober, 2012 @ 15:18 Anonym

      Om du menar att det är finare att lyssna och underordna sig i vad ÖIS vill så är jag med glädje det!:)
      Du skriver ju här ovan att det inte är några problem att betala så det litar jag på att Du gör.

    • 18 oktober, 2012 @ 16:08 Johanneberg

      Invadera parkeringen utanför istället så slipper du samla ihop pengar.

    • 18 oktober, 2012 @ 21:22 Kal

      Har ni gått på fotboll? Se att svff är problemet som sätter kedjor på eran rätt att visa er kärlek!
      Fira som vi alltid har gjort. Sluta moralbajsa eller sätt på en åsna nån slags psykisk frustration måste ni ju ha era hjärntvättade döda fiskar.

  5. 18 oktober, 2012 @ 14:26 Daniel R

    För att tillägga till det många redan har sagt om att förhindra en planinvasion. Är att gå upp från Division 1 Södra verkligen något att fira till den grad att man stormar planen? Tänk på att vi så sent som för 3 år sedan såg det som en mardröm att spela i Superettan.

    På ÖIS hemsida står det att böterna kan uppgå till 200 000 kronor. Det är (nästan) en hel årslön på en spelare i ÖIS lag i dagsläget. Därför uppmuntrar jag alla äkta ÖISare om att stanna på läktaren så att vi kan lägga de pengarna på att försöka hålla oss kvar i Superettan nästa säsong istället.

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 15:01 Ultras

      200 000 har de garanterat fått från böterna som Malmö fick efter sitt SM-guld. I det är det en hel del annat än bara en planstormning inbakat. Senast vi stormade 2008 fick vi 25-35 000 och då var även pyroteknik och läktarras inkluderat.

  6. 18 oktober, 2012 @ 14:32 Jesper

    Att belasta vår ekonomi ytterligare kan vi alla skriva under på att det är helt onödigt!
    Med det sagt ter sig en flytt till Nya också som en belastning då många av våra marginalare kan tänkas dra sig för att gå till betongbunkern och känna sig isolerade från övrig publik på läktaren. Sådan är ju känslan, oavsett om det är 1500 eller 15000 på plats.

    Jag föredrar GU framför något av de andra alternativen och vill inte gardera mig med att ha en ”favoritreserv”. Däremot åker jag gladeligen ner till Göteborg på lördag för att få uppleva en uppflyttningsmatch med alla mina vänner på läktarplats!
    Och, jag lovar att inte storma planen….

    Svara

  7. 18 oktober, 2012 @ 16:24 Daniel K

    Förutom att betala ”kalaset” vid en planinvasion, så hoppas jag att alla per automatik blir portade från ÖIS alla hemmamatcher 2013 (minst).

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 16:32 Daniel R

      Varför skulle folk bli portade om de väljer att betala böterna för planinvasionen? Då står de ju och betalar för det dom gör.

    • 18 oktober, 2012 @ 16:34 Fredrik

      Jag vill inte verka oförskämd men du verkar ha en väldigt konstig inställning till andra ÖISare. Vill du att folk som inte delar din åsikt skall bli avstängda från alla matcher? Ett förslag från min sida är att du flyttar till Nordkorea, där finner du säkert många likasinnade. Lycka till!

    • 18 oktober, 2012 @ 16:54 Mendel

      Nu handlar det väl inte så mycket om att ha åsikter. En invasion kostar Öis pengar, pengar som inte finns, för att det är bestämt så enligt reglerna. Gillar man inte reglerna kan man jobba för att förändra dessa. Att bryta mot dem på ett sätt som drabbar tredje part (Öis) är inte OK. Basta!

    • 18 oktober, 2012 @ 17:08 Daniel K

      Fredrik: Konstig inställning?
      Om man som publik beträder planen renderar det enligt lag böter för klubben och avstängning för supporter.
      Du vet.. handling får konsekvens. OK?

    • 18 oktober, 2012 @ 17:12 Daniel K

      Angående Nordkorea så räcker det tyvärr med att umgås med iö och tycka annorlunda än dem så..

    • 18 oktober, 2012 @ 19:27 mr. x

      Nu är du ute på otroligt djupt vatten. Ingen i IÖ har något emot dig för att du inte tycker som oss. Sen att du har något emot oss för att vi inte tycker som dig är ditt problem. Vill du reda ut problemet är det bara att komma fram och snacka med oss på lördag.

    • 18 oktober, 2012 @ 19:51 Daniel K

      Ja men absolut! Det är mitt fel att jag är emot att vi supportrar orsakar ÖIS böter..
      Har verkligen upplevt hur högt i tak det är när man tycker annorlunda än iö.

    • 20 oktober, 2012 @ 00:15 Vick

      Stackars ÖIS publikintäkter om dom ska stänga av dom som går på ALLA ÖIS matcher, du säger emot dig själv

  8. 18 oktober, 2012 @ 19:03 Johan G

    Intressant att veta vad ni här hade för åsikter om planinvasionen 2008, på den tiden ekonomin i föreningen verkligen blomstrade. Jag kan tänka mig att det måste varit lite jobbigt för er att stå på läktaren samtidigt som ni fick se ett tusental fira på planen tillsammans med spelarna. Var fanns moralkakorna på den tiden?

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 19:13 Anonym

      Och..?

      Jag va emot det då och är emot det nu och även i framtiden.

      Bara NI betalar böterna och är beredda på att ta övriga konsekvenser så är det upp till er tuffingar!

    • 18 oktober, 2012 @ 19:44 Anonym

      Jag måste bara fråga. Varför kommer ni storma planen trots vädjan från öis och att böter väntar om det sker? Anser ni att det är något öis får ta, pga erat stöd genom åren?

    • 18 oktober, 2012 @ 20:36 Johan G

      Jag är en (1) person, företräder endast mig själv och föredrar att bli ”du:ad” när jag blir tilltalad, då ”ni” i singular känns alldeles för gammaldags och fungerar bättre när man tilltalar flera personer. Så slipper det dessutom bli missförstånd om någon tar mig för att vara två eller flera personer (har faktiskt inga schizofrena drag alls), men det kanske var det du gjorde nu?

      Planstormning vid uppflyttning tycker jag hör till, då det är då jag får den där härliga känslan av eufori som jag ohämmat vill leva ut. I mitt tycke kan inget firande bli detsamma som när man får fira med spelarna på planen. Men jag vet inte huruvida jag kommer beträda, eller ens försöka beträda, planen om det skulle bli aktuellt på lördag. Det enda jag med säkerhet vet idag är att om matchen spelas på Nya Ullevi så kommer jag inte ens se den, utan följa den via livescore på någon pub. Betalat för matchen har jag redan gjort och eftersom kronor och ören tydligen är det enda som räknas så gör det varken från eller till om jag är där eller inte, och då väljer jag att gå efter mina principer och värderingar i frågan och följa den på annat sätt.

      Och ja, planstormning efter avancemang tycker jag definitivt en klubb med värdighet ska acceptera. Finns inga former av firande som är jämförbara och ska det stanna vid ett par ärevarv, ett dussin lagbilder (kör vi två-tre efter en vanlig seger får det ju vara något sådant, även om det kommer bli ”jaha” efter tre) och ett rejält kalas efteråt så är det ju inte på något sätt utmärkande.

    • 18 oktober, 2012 @ 23:41 Anonym

      Det var fel av mig att lägga frågorna som svar till dig när jag inte tydligare förklarade att det inte bara var din åsikt jag sökte, utan andra som också gärna är med om en planstormning vid avancemang på lördag.

    • 18 oktober, 2012 @ 20:40 Johan G

      Att det sedan skulle äventyra elitlicensen köper jag inte innan jag får se officiella siffror på hur ekonomin ser ut. Det är inget lag någonsin som fått elitlicensen nekad (inte ens vi när vi två månader senare gick i konkurs med). Tvivlar också på att det kommer påverka de sportsliga resultaten märkbart och då är jag av den bestämda uppfattningen att det är bättre att tillåta rejäla glädjeyttringar de få gånger det bjuds på sådana.

    • 18 oktober, 2012 @ 22:11 Exilen

      ÖSK blev nekade elitlicens till säsongen 2005, som ju gjorde vårt kval mot Assyriska meningslöst i efterhand.

    • 18 oktober, 2012 @ 22:27 Johan G

      Nja, hade de förlorat elitlicensen helt och hållet så hade de inte bara blivit nedflyttade till Superettan då den också innefattas av elitlicensen.

      Sedan är ju hela systemet med elitlicens en jävla tombola, precis som överallt annars när förbundet ska bedöma ekonomiska företeelser.

    • 19 oktober, 2012 @ 01:44 Roffe Ruff

      Beslutet gjorde inte kvalet meningslöst för vår del. För det allsvenska laget ( ÖIS i det här fallet) hade en kvalförlust inneburit Superettan. ÖSK.s plats hade gått till Superettanlaget som tog platsen bakom Assyriska, vilket jag tror var Norrklöping om jag inte missminner mig.

    • 19 oktober, 2012 @ 16:23 Exilen

      Jaså, där ser man. Intressant regelverk…

    • 18 oktober, 2012 @ 19:59 Sven R

      Egentligen är det ointressant vad som hände 2008. Det intressanta är dagens läge. Om böterna för en planinvasion riskerar elitlicensen, är det då verkligen värt det? Är formen för ett firande så viktig att uppflyttningen i SE är värd att riskeras?

      Jag har tidigare gett klacken och grupperna i den credit för årets säsong. Mycket av det, är jag säker på, är de ledande personerna i de olika grupperingarnas förtjänst!

      Jag ber er än en gång att försöka hitta en kompromiss med föreningen, så att ni med gott samvete kan ta avstånd från planinvasion denna gång. Jag är övertygad om att ett sådant initiativ kommer att höja klackens förtroende hos styrelse och kansli oerhört mycket. Om ni däremot väljer att inte göra detta, är det ju ytterst ni som är ansvariga för att polisen flyttar matchen. Sedan hotar ni med straffa föreningen och spelarna för detta genom att inte komma… Jag har mycket svårt att förstå logiken!

      Betänk också att det inte bara är böterna som kommer att kosta. Om planen verkligen är dålig efter Karlstadmatchen, kommer Mild och hans gäng att skylla en eventuell flytt på planinvasionen, vare sig det är sant eller inte. Bli inte förvånade om det kommer en ytterligare faktura, där Sällskapet krävs på pengar för fördyring och/eller tappade inkomster. De randiga lagen i den här sta’n har på många sätt visat att de inte ser vår återkomst till eliten som något positivt!

    • 18 oktober, 2012 @ 20:46 Johan G

      Du kan läsa ovanstående svar. Tills jag har fått se några officiella siffror på att det de facto kan riskera elitlicensen (som sagt, INGET lag har fått den nekad innan trots usla ekonomier) så betraktar jag det som ett taskigt retoriskt grepp då man helt enkelt inte finner dylika glädjeyttringar önskvärda överhuvudtaget. Då är det bättre att kalla en spade för en spade.

    • 18 oktober, 2012 @ 21:21 Sven R

      Johan G:

      Jag tolkar det som att du svara ”ja” på mina två frågor i det inledande stycket, med argumentet att det är osannolikt att mina farhågor besannas. Det må vara så och du får i så fall leva med detta om och när det inträffar (om du är bland de som stormar planen). Eller så får jag skämmas för att jag är lättlurad, vilket jag inte kommer att förlora någon sömn för.

      Min ingång är dock att du är en viktig person i detta, som en av de ledande i klacken (och jag hoppas att du förstått att jag ser andra ledande jämte dig när jag använt ”ni” och ”er” i mina texter). Vilket faktiskt ökar din/er makt och ger dig/er ytterligare ansvar. Ett ansvar som jag sett er ta i klacken hela denna säsong, där det har varit en fröjd att se klacken vara en riktigt positiv kraft!

      Vad jag förstod på din text i SvenskaFans-forumet, så är det polisen som äger frågan och vill flytta matchen. En vägran från dig och de andra ledande i klacken att försöka hitta en kompromiss, gör ju bara deras jobb enklare. Ju oresonligare folk i allmänhet och ni ledare i synnerhet är, desto högre sannolikhet är det ju att matchen flyttas.

      Att du och andra, vid ett sådant läge, inte skulle komma till NU för att hylla spelarna är för mig ofattbart. Det straffar ju bara spelarna och inte de ansvariga inom polisen.

      Jag ber dig, som den ledande inom klacken som faktiskt tar diskussionen här och på andra platser, igen att överväga en dialog med kansliet för att hitta en kompromiss som kan ta bort hotet att inte få spela matchen på GU!

    • 18 oktober, 2012 @ 22:01 Johan G

      Ja, det får väl betraktas som en korrekt uppfattning att jag svarar ja på båda dina frågor även om frågorna är vinklade efter ÖIS uttalande, som jag alltså inte tolkar på samma sätt som dig.

      Att gå ner och styra folk på individnivå tror jag inte på i ett sådant här läge – det är helt enkelt omöjligt, precis som alltid när det är olika individer med starka viljor inblandade. Ingen kan lova något och ingen kan ta ansvar för någon annans förehavande i en sådan här situation, där många har den bestämda uppfattningen att en planstormning är ett naturligt inslag.

      Jag kan nå en kompromiss för min egen räkning, men att göra det för alla andra fungerar inte.

    • 18 oktober, 2012 @ 21:29 Sven R

      Johan G:

      Kudos till dig förresten, för att du förde upp denna fråga i SvenskaFans-forumet och gjorde alla uppmärksamma på problemet. Jag håller helt med dig att frågan inte skall mörkas från föreningen, utan tjänar på att diskuteras öppet!

      Detta visar för mig att du faktiskt har de ledaregenskaper jag tycker mig ha sett och jag hoppas du kan sansa dig lite och utnyttja dem till att vara med att lösa frågan, som utan egen förskyllan hamnat i ditt knä!

    • 18 oktober, 2012 @ 22:18 Johan G

      Mjo. På något sätt kan jag ju samtidigt ha förvärrat situationen. Hade det bara varit ÖIS uttalande om planstormningen som varit den enda informationen som funnits och hotet om flytt till Nya varit utanför folks kännedom kanske diskussionen sett annorlunda ut. Fast nej, antagligen inte ändå. Nu vet alla premisserna och ändå finns det dem som inte hymlar med att de kommer storma planen, vilket inte är det mest strategiskt begåvade att göra när man vet vad som står på spel. Vill polisen ha något att ta fasta på från diskussionsforumen hade de fått det ändå.

      Jag kommer aldrig kunna representera hela Östra Stå – det kommer ingen kunna. Mentaliteten är så olika och åsikterna går isär på viktiga områden att det blir omöjligt. Det är ingen hemlighet var jag står i de vitala frågorna och, då går man inte hem hos alla.

    • 18 oktober, 2012 @ 22:43 Sven R

      Johan G:

      Jag inser naturligtvis att klacken (och inte ens grupperingarna inom den), är så organiserade att enskilda personer kan tala för alla, eller garantera något. Detta är säkert anställda och förtroendevalda i ÖIS också medvetna om.

      MEN, jag tror du underskattar dig själv! Det är naturligtvis så att du och en handfull andra personer i klacken (du vet bättre än jag vilka) är de som andra ser upp till och lyssnar på. Ett gemensamt uttalande från er, där ni presenterar den kompromiss som ni tror kan lugna en stor majoritet av klacken, skulle vara ett mycket vuxet sätt att hantera situationen.

      Att t ex få upp spelarna på på läktaren i en ”inverterad planstormning”, som jag tidigare föreslagit är bara ett sätt. Ni kan säkert komma på ännu bättre kompromisser som kan tilltala klacken!

  9. 18 oktober, 2012 @ 21:28 Kal

    Svart och vitt, ser ni inte några andra färger?
    Heja kärleken!
    Krossa SVFF!

    Svara

  10. 18 oktober, 2012 @ 22:15 Världens riktigaste ÖISare

    Ni som propagerar för en utebliven planstormning, hade ni själva tänkt springa in innan ÖIS skrev på hemsidan idag? Trodde ni i så fall att klubben var för det? Eller att det inte renderade böter?

    Argument som ”regler är till för att följas” får mig att gråta en skvätt. Inte en tanke på att ifrågasätta reglerna? Tycker ni själva att de är rimliga, eller det kanske rent av är mot dem ni borde rikta ilskan i stället för mot glädjeyttringar som ännu inte ens ägt rum?

    Hade fler supportrar i landet haft ryggrad hade inte pajasförbundet kunnat härja runt såhär med sitt absurda bötessystem för helt orimliga saker (hur många har t.ex. skadats av rök på en läktare?). Men det är trots allt Sverige vi bor i.

    Svara

  11. 18 oktober, 2012 @ 22:29 Anonym

    Fördelen med om ÖIS spelar på NU är att vi slipper jg (den yngre och långt mer obegåvad) och säkert ett gäng till från iö!

    Svara

    • 18 oktober, 2012 @ 22:36 Världens riktigaste ÖISare

      Bra idé, vi kastar lite paj!

    • 18 oktober, 2012 @ 22:43 Johan G

      Ja, min syrra (som delar mina initialer) kommer inte gå om det blir på Nya Ullevi. Ska framföra till henne att hon är långt mer obegåvad än vad jag är! Hon är dock inte med i IÖ, vilket du antyder. Men du hade ändå ett halvt rätt av två (jag är bara lite mer begåvad än vad hon är), samtidigt som det är lite creepy att du sitter på ett internetforum och skriver om min syster som aldrig har figurerat här tidigare.

    • 19 oktober, 2012 @ 13:31 Anonym

      Jag skiter la i om du i din psykiska förvirring skulle få för dig att jag menar din mormor..
      Bara Du inte dyker upp så är jag mer än nöjd!

      iö till Gais!!!

    • 19 oktober, 2012 @ 13:36 Jonathan Larsson

      Det var väldigt vilken låg nivå diskussionen är påväg mot. Vi kan väl åtminstone hålla oss i närheten av själva frågan?

    • 19 oktober, 2012 @ 17:37 JD

      Instämmer. Nivån blir löjligt låg. Det hela är ganska enkelt egentligen, men det handlar såklart om individens syn på sina egna rättigheter och sitt eget ansvar. Min inställning till det här är att om klubben ber oss, av ekonomiska skäl eller andra, att hålla oss på läktaren så gör vi det. Vad finns det för anledning att vara medlem i och stötta en förening, om man ändå sätter jaget framför föreningen? Vi vet att klubben förlorar från 20 000 och uppåt vid en planinvasion imorgon. Men vad vinner föreningen på en planinvasion? Kan nån besvara den frågan?
      Den supporter som inte lyckas tygla sina egna primala drifter till förmån för föreningens bästa är – i mina ögon – inte en supporter värd namnet.

  12. 18 oktober, 2012 @ 23:04 Anonym

    Helvete här är vi på väg mot chans på Superettan och det osar katt lång väg mellan supportrar så tråkigt. Nu skall vi hålla ihop detta målet som vi alla vet är önskemålet att nå en högre nivå och behålla den . Vi behöver varenda krona i framtiden till att kunna etablera oss och pengar växer inte på träd just nu konjunktur pekar neråt bland många företag inte lätt att få in stora sponsor pengar. Jag tycker ni tar alldeles för lätt och säger att vi ska storma in på planen ,små pengar väx upp ni är många vuxna och inga snorungar ,visa mognad och var aktsam om vår klubb och dess anseende vi har haft så tråkiga rubriker tidigare år. Nu hjälps vi åt ,det ställer vi väl alla upp på gammal som ung? Det är bättre vi lägger krut på att verkligen fylla arenan på lördag det är det absolut viktigast vi kan lägga krut på just nu. Så det kommer in en mycket bra inkomst till klubben. För nu går vi mot magra månader intäktsmässigt och varenda slant skall man bara använda till utveckla spelare och få klubben välmående så man slipper känna att stupen dras åt varje gång man skall betala räkningarna och löner. Det är så man bäst kan koncentrera sig på det viktigaste spelet fotbollen för alla som är anställda för vårt kära Öis . Vi är inte där ännu därför är det extra viktigt att vi hjälps åt så inte någon stjälper detta det kan vi väl lova varandra oss Goa öisare emellan. Vi ses på lördag och hoppas innerligt att vi lyckas ro i hamn denna sista poäng så vi kan ropa och sjunga ut vår glädje och förhoppnings se våra älskade spelare / ledarehoppa och dansa ut sin glädje och det hoppas jag verkligen så många som möjligt gör att ta sig till matchen på lördag för att se och beskåda detta från läktaren. Vi ses alla underbara Öisare även alla andra är mycket välkomna att dela denna dag på läktaren med oss mot nya poäng.

    Svara

  13. 19 oktober, 2012 @ 10:35 Kommittén för Statssäkerhet

    Hata Gais!

    Svara

    • 19 oktober, 2012 @ 13:17 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Älska ÖIS och GAIS och IFK och Häcken och gå och lägg er och dröm sött utan ett endaste fradgetuggande moment som stör den rödblå nattsömnen. Vi älskar alla men slår dem ändå!

  14. 19 oktober, 2012 @ 17:21 D

    Antagligen handlar det om firandet på planen med 20 000 :- i böter (Det får vi förutsätta). De som inte tycker det vill förmodligen fira på något sett hoppas jag?

    Frågan borde ställas: Hur vill Öisarna som inte vill storma fira?

    Klapp klapp, hurra, och våg? Fungerar men tråkigt, nej usch.

    På läktaren? Då hoppas jag ni tar ansvar för alla skador som kommer ske i gläjdekalabaliken där alla vill glädjas med spelarna (Usch vilken kalabalik det kommer bli)

    I baren? Hur många 1000 går in där? Just det…

    På Max? Nja…

    Hemma hos Prytzan? Okej för mig, tror dock Hans inte uppskattar det!

    Man kan inte bara säga nej utan att komma med lösning: Ni som är emot planstormning: Säg vad ni vill så vi har alternativ! Annars så får vi väl följa det enda förslaget!

    Svara

    • 19 oktober, 2012 @ 17:42 JD

      Ledsen: Men jag upprepar det igen då jag tycker att resonemanget ditt är något förvirrat. Saxat från ovan:

      ”Instämmer. Nivån blir löjligt låg. Det hela är ganska enkelt egentligen, men det handlar såklart om individens syn på sina egna rättigheter och sitt eget ansvar. Min inställning till det här är att om klubben ber oss, av ekonomiska skäl eller andra, att hålla oss på läktaren så gör vi det. Vad finns det för anledning att vara medlem i och stötta en förening, om man ändå sätter jaget framför föreningen? Vi vet att klubben förlorar från 20 000 och uppåt vid en planinvasion imorgon. Men vad vinner föreningen på en planinvasion? Kan nån besvara den frågan?
      Den supporter som inte lyckas tygla sina egna primala drifter till förmån för föreningens bästa är – i mina ögon – inte en supporter värd namnet.”

  15. 19 oktober, 2012 @ 17:44 Fredrik P

    Seriöst ? Blir ni ens så glada, att ni har tankar på att springa in på planen om vi vinner Division 1 Södra ? Jag är bara jävligt lättad att vi äntligen kommer slippa denna skitserie.

    Vårt älskade ÖIS tillhör allsvenskan, och hade det varit att vi vann superettan, eller sm-guld så hade jag givetvis känt mig mer motiverad till en planinvasion. Men på lördag kommer jag enbart känna en stor lättnad, i att vi äntligen är påväg uppåt igen, om vi tar poäng.

    Jag följer ÖIS vart de än ligger, men den där riktiga underbara glädjen finns inte i denna serie vi nu ligger i, utan det är när man slår blowitt,gays och ligger som sämst trea på hela året (2002), som man känner att fan nu känns det riktigt jävla bra!

    Nu firar vi med lättnad att vi lämnar denna serien och håller oss på läktaren och laddar inför planinvasionen 2015 då vi vunnit SM-guld ;)!!

    Ses på imön !

    Svara

    • 19 oktober, 2012 @ 17:48 Sven R

      Hear, hear!

    • 19 oktober, 2012 @ 17:51 D

      Jag vet inte hur du känner men efter att ha åkt mellan hålor som Grästorp, Uddevalla och Borås ;) så är det denna känslourladdning man laddat för. Att sen klappa eller va fan som helst efter slutsignalen känns, asså nej… Tråkigt!!

    • 20 oktober, 2012 @ 01:22 Daniel R

      Så du menar att du vill lägga böter på ÖIS för och en eventuell kostnad för omläggning av GUs gräsmatta för att… Det inte är tråkigt?

      Om du tycker det är så kul så tycker jag du och alla andra som ”planerar” en planinvasion kan starta en insamling då ni, oavsett bötesbelopp, betalar hela summan. För ska man ha ”roligt”, då kostar det och ÖIS har inte råd att stå för något sådant just nu.

  16. 19 oktober, 2012 @ 22:59 Anonym

    Hoppas Öis får in ett snabbt mål i morgon.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se