ÖIS seriesegerjubel får vänta

Nej, något seriesegrarfirande idag blir det i alla fall inte. För på grund av ett kolossalt regnande så har det beslutats att matchen i Grästorp mellan IK Gauthiod och IK Oddevold kommer att ställas in. Skit! Riktigt djävla tråkigt. Urkasst!

Förmodligen finns det inte en enda Öisare som inte har koll på förutsättningarna – denna blogg läses ju i stort sett enbart av ”nördarna” – ja, de riktigt insatta som vill ha mer, extra och allt det där – men vi kan dra dem ändå. För om inte annat gör det en förbaskat glad. Det spritter i kroppen. Man fattar att det är nära nu. Ruskigt nära att ÖIS lämnar skiten och åter igen stampar in bland elitlagen. Och ett sådant bamsesteg mot Superettan kom under gårdagen då ÖIS relativt komfortabelt åkte ned till Limhamn för att spela hem tre pinnar. Sagt och gjort. Laget gjorde vad de behövde. Varken mer eller mindre. Men det slutade ju inte där. För ett av de bakomjagade lagen, Lunds BK, fick bara kryss (0-0) i mötet mot Karlstads BK. Därför är ÖIS avstånd till dem numer ointagligt. Alltså: ÖIS är som sämst klara för kval.

Sedan en tid tillbaka – inte minst sedan igår då allt blev som upplagt för fest – har det tisslats och tasslats, spekulerats och gnabbats om hur, var och när ÖIS kommer att säkra Superettaspel. Ja, det känns som att varje Öisare nästan känner att det har varit klart ett bra tag. Det har inte varit något tvivel. Och därför vändes ju alla blickar idag mot Grästorp – var det inför har varit två delade läger.

Läger ett: ”Hoppas Oddevold vinner. Då kan vi säkra seriesegern på egen hand mot Karlstad nästa helg!”

Läger två: ”Nej, för fan. Låt det bli klart så fort som möjligt!”

Men vilket läger som skall få sin vilja igenom får vi vänta med att veta. Tyvärr. För det har varit en sådan nederbörd i Grästorp att beslut har fattats om att ställa in matchen. Trots flera försök att byta spelplan samt att skjuta upp matchstarten en timma. Men inte ens det hjälpte alltså. Och klockan 15:15 kom beskedet: IK Gauthiod – IK Oddevold skjuts upp [till en ännu okänd tid och datum].

Därför får Lund fortsatt agera serietvåa och ÖIS får fortsatt infinna sig i att vara omedvetna kring huruvida de kommer behöva ta poäng mot Karlstad och fixa det hela på egen hand eller om Söderettan redan är avgjord till nästa helg. Men skall vi vara helt ärliga så spelar det mindre roll. För det är en ganska så skön känsla det här också…

Oddevolds liveuppdatering på Twitter i Grästorps-gräsmatta-gate:

13:46 ”Just nu inspekterar domaren matcharenan vid Lunnevi för att ta beslut om match… Ett väldigt regnande har det varit…”

14:00 ” Hoppas på match mot Gauthiod kl 15, men vet INTE definitivt besked ännu.”

14:14 ”Rapport når oss att ordinarie naturgräsplan är underkänd för spel idag. Nu undersöks om en konstgräsplan kan godkännas…”

14:31 ” Tydligen inte konstgräset något alternativ. Nu kollas åter naturplanen varje kvart. Beslut om ev match senast 15:15, vid spel gäller kl 16″

15:16 ”Dagens match mot Gauthiod borta är INSTÄLLD ! P g a vattensjuk plan.”

När matchen kommer att spelas istället finns det alltså inte några uppgifter kring i dagsläget. Men en inte alltför grov gissning är att den kommer spelas så snabbt som möjligt för att förhindra förändringar i den 25:e omgången som har en sådan stor innebörd. Kanske avgörs matchen redan imorgon.

UPPDATERING 22.08: Lite matnyttig information har nu publicerats på de berörda lagens hemsidor. Visserligen är ett nytt speldatum ännu inte bestämt – men nedan citeras vad som går att finna på lagens hemsidor. Spel imorgon, dessutom mitt på dagen, ses alltså som fullt aktuellt. Ett pungslag på de supportrar som hade planerat att se matchen.

Oddevold.se:
”Matchen mot Gauthiod uppskjuten
Lunnevi IP i Grästorp stod under söndagseftermiddagen under vatten efter den senaste tidens kraftiga regnande, vilket gjorde att den var ospelbar. Eftersom konstgräsplanen, som ligger alldeles intill, inte håller måttet för spel i Div 1, måste matchen skjutas upp. När den skall spelas är i skrivande stund inte klart, men det kommer säkert att ske inom bara några dagar. Var den kommer att spelas är heller inte klart, men vi återkommer med besked på den här sidan så fort det är klart med speldag och -plats.”

IK Gauthiod:
Klubbarna har ännu inte enats om någon speldag. Föreslagen speltid från arrangerande klubb är därför tisdagen den 16 oktober kl 15.45 på Lunnevi. Tävlingsutskottet kommer att ta beslut under morgondagen.
Kent Johansson/Herrsektion

UPPDATERING 15/10, 14.10: Ännu har någon ny matchtid i fallet IK Gauthiod – IK Oddevold inte bestämts. Men förslaget från igår står fortfarande kvar – och det är upp till Oddevold att se över möjligheterna för sina spelare att komma loss från sina civila arbeten. Bohusläningen skriver att förbundet kommer att få ett besked från Oddevold klockan 15:00. Med andra ord kan det bli med 45 minuters mellanrum tills dess att matchen drar igång. Om Oddevold går med på förslaget, vill säga.

Bohusläningen:
”[…]Eftersom matchen måste spelas före nästa omgång blir det nu snabba ryck. Gauthiod har lämnat besked till Svenska Fotbollförbundet där man föreslår tisdag kl 15.45 på Lunnevi som nytt förslag. Reservarena är konstgräset i Nossebro samma tid.
Oddevold ska lämna besked till förbundet runt 15.00 om man accepterar förslaget.
– Vi har lunchmöte varje måndag och ska då fatta ett beslut. Det handlar naturligtvis om att få loss spelarna från jobb och annat, säger Lindvärn.”

UPPDATERING 15.45: Och nu har det beslutats att… *trumvirvel* …matchen kommer att spelas på onsdag, klockan 18:30 på en konstgräsplan i Nossebro. Tills dess förblir alltså ÖIS ovetandes kring huruvida man blir mästare i kavaj eller inte. Men en konstgräsmatta alltså. Dessutom på en icke ordinarie hemmaplan för IK Gauthiod. Kan det bli annat än bortaseger? Sambadefensiv tvivlar. Vi kan faktiskt inte se något annat än en bortaseger komma. För det är en djäkla kvalitetsskillnad mellan dessa lag. På konstgräs kommer skillnaden förmodligen vara betydligt större. Det enda som kan stjälpa Kampenhofs hjältar skulle väl vara psyket. Nu har de plötsligt kvalplatsen i sina egna händer. Kan de hantera den press och det favoritskap som numer vilar på dem? Till syvende og sist så spelar det dock ingen roll alls. För ÖIS del blir det förstaplatsen oavsett utgång av denna match. Så är det bara!

Oddevold.se:
Den uppskjutna matchen mellan IK Gauthiod – Oddevold, som skulle spelats i går, skall enligt beslut från Svenska Fotbollförbundet spelas onsdag den 17/10 kl 18.30 i Nossebro.
Eftersom avspark är bestämt till kl 18.30, och det inte finns någon belysning på Gauthiods hemmaplan Lunnevi IP, kommer matchen att spelas på Sparbanksvallen Stallaholm i Nossebro. Underlaget är konstgräs.

 

 


'ÖIS seriesegerjubel får vänta' have 12 comments

  1. 14 oktober, 2012 @ 18:01 nikhe

    Synd att matchen blev inställd. Oddevold tvingades till en hel del ändringar p.g.av sjukdomar. Stor risk också att matchen inte spelas på Lunnevi i veckan då planen saknar tillräckligt elljus för en kvällsmatch. Frågan är om planen repar sig och om matchen kan få en starttid kl. 16 en veckodag…Annars lär matchen spelas på annan ort vilket bara gynnar Oddevold.

    Hur som helst så skall vi väl ordna detta på lördag om inte annat…

    Kämpa Örgryte!!!

    Svara

    • 14 oktober, 2012 @ 18:11 Christian Börjesson

      Hmm… 16.00 en vardag. Det låter väl på tok för osannolikt för att vara sant? I så fall är det nog mer troligt att de väljer att spela matchen på en neutral ort någon gång i nästa vecka.

      Beslut skulle tydligen komma i kväll.

  2. 14 oktober, 2012 @ 18:33 nikhe

    Nej, kl 16 känns inte som det kommer att bli, men det är väl senaste starttid i stort sett om en plan saknar tillräckligt ljus i mitten av oktober.

    Tyvärr är det sannolikt med spel på annan ort. Vi får se om det kommer besked i kväll.

    På tal om planer, någon som har koll på hur Gamla har repat sig sista veckan? Ingen match på den innan vi spelar på lördag vad jag kan se.

    Svara

  3. 14 oktober, 2012 @ 21:14 Jacko

    Saxat från Gauthiods hemsida.

    ”Klubbarna har ännu inte enats om någon speldag. Föreslagen speltid från arrangerande klubb är därför tisdagen den 16 oktober kl 15.45 på Lunnevi”. Tävlingsutskottet kommer att ta beslut under morgondagen.”

    Svara

  4. 14 oktober, 2012 @ 22:53 Anonym

    En helt annan intressant sak apropå Lund och Oddevold är att det kan bli så att Lund som trea i tabellen får ihop 56 poäng om de vinner de två avslutande matcherna. Det är en poängskörd som nästan ALLA andra år i denna serie räckt till serieseger! Detta år kanske det inte ens räcker till kval…
    ÖIS å sin sida kan hamna på 63 poäng om man avslutar med två segrar. Så många poäng har ingen seriesegrare tagit på många, många år i div 1, vilket säger något om ÖIS överlägsenhet i år.

    Svara

  5. 15 oktober, 2012 @ 14:01 Magnus Börjesson

    Besked om ny matchtid kommer någon gång efter kl 15 i dag, enligt Bohusläningen.

    Svara

  6. 15 oktober, 2012 @ 14:58 Anonym

    Tror ni allvarligt att Oddevold skulle förlora? Det är bättre Öis tar sina egna matcher . Nu ser vi till att inriktar oss och sprider så vi blir en underbart stor publik på lördag. Skövde matchen känns inte enkel så se till att få med hela tjocka släkten ,vänner ,arbetskamrater. spänningen är på hög nivå för skall vi ta seger det vet man ju inte . Men jag är inte nöjd med kvalplats. Nu pratar vi om Öis hela veckan så alla riktar sina blickar mot oss på lördag som kan bli en historiskdag att lägga till vår redan långa historia.Lördag. 20 okt kl 16 var det på Gamla Ullevi.

    Svara

  7. 15 oktober, 2012 @ 15:39 Magnus Börjesson

    Matchen spelas kl 18:30 på onsdag, på konstgräset i Nossebro (alltså inte den ordinarie arenan Lunnevi, som saknar belysning). Allt enligt oddevold.se.

    Svara

  8. 17 oktober, 2012 @ 20:37 Martini

    Well, matchen slut enl text-tv, Oddevold vann med 0-1 i Nossebro. Så vi får nu jubla ”på riktigt” på lördag. Finns inte på kartan att vi losar mot Karlstad.

    Svara

  9. 17 oktober, 2012 @ 20:54 Nikhe

    Hoppas verkligen du har rätt att det inte finns på kartan att vi skulle förlora mot Karlstad… Hade gärna sett att det blivit klart idag. Fanns inte på kartan att Tyskland skulle tappa 4-0 i går heller… I fotboll kan det mesta hända. Men visst, jag tror att vi är så bra, har nerverna under kontroll och kan fokusera fullt på lördag. Då har vi riktigt stor chans att klara av det.

    Kämpa Örgryte!!!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se