Ricky ersätter Oskar i anfallet

Träningen är avslutad. Vissa spelare har valt att lämna den regniga konstgräsplanen och istället röra sig mot omklädningsrummet. Men en större del än vanligt är kvar på planen. Den vanliga klicken av spelare från startelvan fasta situationer med ”Nacka” och Hasse Prytz. Men det är inte den klicken som är den intressanta, den intressanta är den brokiga skaran som står på andra sidan av planen.

Åldermannen i sammanhanget, Christofer Bengtsson står och måttar inlägg efter inlägg mot Oskar Wallén och Henrik Carlsson som möter bollarna i straffområdet och försöker överlista Peter Abrahamsson i målet. Efter en stund ansluter Alexander Jeremejeff och Johan Hedman som en längre stund stått vid sidan och slagit crossbollar till varandra. Detta är nog en ganska talande bild för det som är ÖIS modell 2012. Att lagets näst äldste spelare tillsammans med lagets yngste och några däremellan står kvar i nära på en halvtimma och slipar på detaljer. Till saken tillhör också att det bara är två av spelarna som kommer att starta i morgondagens match. Det är något som säger mig att ÖIS A-lag just nu mår väldigt bra.

Det lovar givetvis gott inför morgondagen då IF Sylvia kommer på besök. Ett IF Sylvia som inte har något att spela för. Något som under en av fikarasterna på min arbetsplats idag diskuterades. Den gamle ÖIS-spelaren och numera gympaläraren Gunnar Carlsson hävdade bestämt att allt snack om att ett lag inte har något att spela för spelar in mest är överskattat. ”När man spelar tänker man inte på sånt, då försöker man göra mål och försvara sitt eget, det spelar ingen roll” var Gunnars tes. Jag å andra sidan höll med min mer efarne kollega till viss del men menade att det är i uppladdningen som skillnaden ligger. Gunnar skakade på huvudet. Vi är barn av vår tid Gunnar och jag. Dock inte samma tid. En annan skillnad är att Gunnar har spelat i allsvenskan.

Trots detta vill jag driva min tes om att det faktiskt spelar en viss roll att Sylvia inte har något att spela för. I de enskilda situationerna i matchen kommer det förmodligen inte finnas i någon spelares huvud vilken match de spelar. Däremot har ÖIS i flera veckor tränat som serieledare, förberett sig för att vinna de återstående matcherna. I varenda situation har det funnits en idé i huvudet på dem om vart de vill och hur de ska ta sig dit.

På Sylvias träningar uppe i Norrköping däremot har man i flertalet veckor tränat för att avsluta säsongen på ett snyggt sätt. Samtliga spelare har sedan en tid tillbaka vant sig vid tanken att deras lag inte kommer att avancera i seriesystemet. Vissa spelare kan mycket väl redan ha börjat fundera på vart de ska ta vägen nästa säsong. Någon kanske till och med har bestämt sig för att lämna. Med allt detta i åtanke åker båda lagen till Valhalla imorgon.

Att samtliga spelare i Sylvia de senaste matcherna inte har haft tankarna på helt rätt håll speglas i deras resultat de senaste matcherna. Sylvia har inte vunnit på de fem senaste matcherna. Senast förlorade man med uddamålet mot Lunds BK. Kanske var det inte en slump att det blev en uddamålsförlust.

Om det är uppgivet i Sylvia så är det desto hetare på ÖIS-gården. ”Nackaspelet” blir för varje träningspass hårdare och hetare. Det fina i kråksången är att passningskvalitén faktiskt blir allt bättre också. Då det lätt hade kunnat bli ett rent krig i det blöta plastgräset där kvalitén fått stå åt sidan för instinkterna och slitet. Så är dock inte fallet utan de flesta spelare har de senaste veckorna istället rest sig kvalitetsmässigt och stundtals ser spelet riktigt bra ut.

Ett av väldigt få negativa saker är att Joakim Hall har gipsat ena foten och med största sannolikhet blir borta resten av säsongen. Naturligtvis väldigt tråkigt för ytterbacken som har haft otur många gånger den här säsongen som såg ut att bli så bra för hans del.

Man kan läsa ut flera olika saker av de olika varianterna av tvåmålsspel som spelades under träningen. Den första är att det med allra största sannolikhet blir Ricky Yarsuvat som tar platsen i anfallet bredvid Emil Karlsson när Oskar Wallén nu är avstängd. Detta innebär att Ricky får en roll i spelet som är mer delaktig i mittfältarnas passningsspel. Ricky kommer vara spelaren som kommer ner i planen för att möta och fördela vidare bollen till Emil som kommer att bli den mer djupledslöpande av de två. Detta är en roll som passar Fabrizio Miccolikopian Ricky bra.

Personligen hade jag tyckt att det hade varit ytterst intressant att se Ricky i en roll som är mer av måltjuvskaraktär så passar även denna honom bra. Förhoppningsvis klarar han av att inte komma ner för djup på egen planhalva för ofta utan fortsätter vara det offensiva hot han är när han är som allra bäst.

Backlinjen kommer med största sannolikhet formeras som den gjort de senaste matcherna. Tränarstaben har valt Christofer Bengtsson framför Johan Pettersson som högerback. Det valet kommer man att vara bestämda med under resten av matcherna verkar det som. Och det är nog bäst så. Även om ”JP” fick en hel del speltid med den ordinarie backlinjen under passet så är det sannolikt så att det är Bildsköne Bengtsson som tar platsen.

Resten av laget är detsamma som de senaste matcherna och det är väl egentligen svårt att motivera speciellt många byten. David Björkeryd har de senaste matcherna skött sig bra och har en vänsterfot som är användbar. Filip Holländer blir bättre för varje dag som går och är i en gudomlig form. På innermittfältet finns det inte speciellt många andra alternativ än Jakob och Sebastian Johansson så länge Filip Holländer håller sig på kanten.

Startelvan ser ut som följer:

 

Fyll Valhalla!


'Ricky ersätter Oskar i anfallet' have 8 comments

  1. 6 oktober, 2012 @ 00:09 KG (Den riktiga)

    Ricky gör hatrick? he he hee!

    Svara

  2. 6 oktober, 2012 @ 10:44 Jonathan Larsson

    Ojoj, Fabrizio Miccoli-kopia. Nu har Ricky sannerligen en del att leva upp till! :)

    Svara

    • 6 oktober, 2012 @ 11:45 Felix Jonsson

      Om han blir lite fetare så är dom ju förbannat lika. Tycker mig se vissa likheter i spelstilen dessutom. Men det kanske bara är önsketänkande? ;)

  3. 6 oktober, 2012 @ 11:08 Richard

    Mittfältet ser fruktansvärt vasst ut alltså!

    Svara

    • 6 oktober, 2012 @ 11:17 Christian Börjesson

      Vad är vassast? Backlinjen eller mittfältet? Båda håller högsta klass i serien.

  4. 6 oktober, 2012 @ 12:23 Cyban

    Får hoppas på inhopp (60-70e min) och mål av Hedman då!

    Svara

  5. 6 oktober, 2012 @ 12:35 Öh

    Var fan är Hedman?!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se