Skövdes tränare inför säsongsavslutningen

Snart har en hel vecka passerat sedan ÖIS blev helt klara för spel i Superettan kommande säsong. Söderettan är därför på sin absoluta sluttamp – och det återstår endast en enda match. För ÖIS del avslutas säsongen och hela Söderettansejouren på samma sätt som den gjorde 2011. Nämligen med match i Skövde. Sambadefensiv har därför fått sig en pratstund med Rickard Söderberg, huvudtränare i Skövde AIK.

Vad har Skövde AIK för spelidé?

– Vi har en spelidé som säger att vi skall ha ganska så mycket bollinnehav. Vi vill skapa målchanserna på eget spel, om man säger så.

Är ni nöjda med er säsong hittills?

– Ja, det tycker jag.

– Jag är inte nöjd med den sista fjärdedelen av serien. Den har inte riktigt varit till belåtenhet. Men om man ser till de första tre fjärdedelarna av säsongen så har vi gjort en riktigt bra prestation.

– Ett litet bakslag tycker jag att det har varit här det sista, nu i höst.

Säsongens bottennapp respektive höjdpunkt?

– Det har varit en del bottennapp. Men ett av de största bottennappen är väl ändå Sylvia hemma där vi hade varit inne i en bra period och dessutom ledde med 3-1 i halvtid. Sedan tappar vi allting på en halvtimma och förlorar matchen med 6-3. Det är väl det största bottennappet kan jag tycka – men det har varit en del andra bottennapp med, men det här är nog den största. Jag vet inte vad som hände, men vi släppte in fem mål på en halvtimma och tappade den trepoängaren som det såg ut som i halvtid.

– Höjdpunkter… Jag har svårt att ta någon specifik match. Vi har gjort många bra prestationer. Men upphämtningen vi gör mot Örgryte i första matchen är bra. Det är ett bakslag de första fem minuterna men så höjer vi oss och får två mål med oss i premiärmatchen på Gamla Ullevi. Så det får väl vara en av höjdpunkterna i alla fall.

Matchen på lördag är i stort sett utom betydelse. Hur motiverar du dina spelare?

– Givetvis försöker man alltid att motivera spelarna i laget, men vi har varit klara att ligga kvar i serien ganska så länge. Tyvärr tappade vi i tabelltoppen för ungefär sex veckor sedan – vi låg tvåa då – men efter det så kom det ett ras. Det har kanske varit lite svårt för spelarna att vara helt hundraprocentiga i vissa matcher men man gör ju ändå ett arbete för att få avsluta serien på ett bra sätt.

– Men vad skall jag säga. Vi har en femteplats att spela om. Det vore dessutom roligt att få avsluta med en bra match mot Örgryte, ett blivande Superettangäng.

Vem har varit er främsta spelare hittills?

– Vi har väldigt många unga spelare i laget och blandningen av rutin och nya spelare är en stor del i våra framgångar. Men en sådan som Linus Johansson har tagit ett rejält kliv i år. Förra säsongen hade han inte en ordinarie plats men den har han fått i år och den har han tagit tillvara på på ett fantastiskt bra sätt.

Tankar om ÖIS?

– I mina ögon sett ett stabilt lag. Stabila på alla positioner. Spelmässigt behärskar de både det raka spelet och även lågriskspelet. Ett lite rakare spel än vad vi har om man säger så.


'Skövdes tränare inför säsongsavslutningen' har en kommentar

  1. 27 oktober, 2012 @ 08:20 Anonym

    Att kunna summera fyra möten under två säsonger med Öis, utan en enda förlust är säkert tändvätska nog.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se