Stefan Jacobsson: ”Vi kan dela på poängen”

Dagarna börjar dra ihop sig. Snart är det lördag och snart är det dags att säkra Superettanavancemanget. För motståndet står Karlstads BK – oavsett var matchen kommer att äga rum – och dess tränare heter Stefan Jacobsson. På torsdagseftermiddagen fick Sambadefensiv en intervju inför vad som komma skall. Vi snackade om vårmötet lagen emellan, om Karlstads säsong hittills, om skyttekungar samt en hel del annat. Varsågoda!

Vad har Karlstad BK för spelidé?

– Vilken djävla svår fråga *skratt* Vår spelidé är väl att ha ett passningsorienterat spel.

Vad hade ni för målsättning inför säsongen?

– Vår målsättning inför säsongen var att etablera sig på den övre halvan av tabellen och komma på en bättre slutposition än ifjol [7:a i Division 1 Norra, reds. anm.]. Vi vill etablera oss bland topplagen i Söderettan och så småningom också gå upp i Superettan.

Är du nöjd med säsongen?

– Nej, det kan jag inte säga att jag är. Vi gjorde en helt usel vårsäsong så totalt sett är jag inte nöjd. Är ändå nöjd med vår placering med tanke på att vi tog sju poäng på de första 12 omgångarna så med tanke på det så är jag nöjd med tabellpositionen. En poäng till räcker för att vara säkra [på att stanna kvar i Söderettan].

Gazmend Bahtiri leder er interna skytteliga överlägset. Är han också Karlstad BK:s viktigaste spelare?

– Han är en i kollektivet. Det är väldigt sällan som man kan säga att en spelare är den viktigaste, men i och med att han har gjort så många mål jämfört med de andra från en mittfältsposition så är han viktig. Alla mål är viktiga.

Vad minns du från mötet mellan Karlstad och ÖIS i våras?

– Jag minns att planen var näst intill ospelbar och att ÖIS gjorde tre mål på fasta situationer. Sedan var det godnatt.

I praktiken har ni klarat ert kontrakt. Hur motiverar du spelarna i detta skede?

– Vi skall ta så mycket poäng som bara är möjligt. Men det är väl 90 % att vi kommer att hålla oss kvar. Det skall väldigt mycket till om vi skall tappa försprånget. Det är inspirerande att gå ut och möta ett serieledande ÖIS. Så det är inte svårt att motivera dem.

Sex raka utan seger. Vad har gått fel i de matcherna?

– I vissa matcher är det helt enkelt så att motståndaren har varit bättre än oss. Så det är svårt att peka på någonting specifikt. Oddevold på bortaplan spelade vi riktigt bra och resultatet speglar kanske inte matchen. Men vi har en plump mot framförallt IK Sleipner vilket inte var bra. Men i matchen därpå fick vi revansch mot Lunds BK där vi kanske var värda mer än en poäng.

– Så för att svara på din fråga: vi har mött lag som legat över oss i tabellen och därför också varit bättre än oss.

ÖIS har ju chansen att säkra sitt Superettaavancemang till den här matchen. Vad är nyckeln för att ni skall förstöra segerfesten?

– *skratt* Vi kan ta en poäng var så är det klart sedan. Det räcker ju för båda lagen. Vi får spela matchen och se resultatet sedan.

Hur ser skade- och avstängningsläget ut? Är alla tillgängliga?

– Alla är tillgängliga bortsett från två stycken långtidsskador.

Vad tror du om matchen på lördag?

– Det blir en tuff match. En matchbild där ÖIS kommer försöka hålla i spelet så för vår del handlar det om att stå emot. Det är dessutom viktigt att vi har ett eget anfallsspel.

Och: hur slutar det?

– 1-1.

Du kör på det resultatet, ja? *skratt*

– Ja, en poäng var räcker ju.


'Stefan Jacobsson: ”Vi kan dela på poängen”' har en kommentar

  1. 18 oktober, 2012 @ 22:20 DrJonas

    Gött med Karlstad tränare som inte kan förklara sin spelidé eller tror på vinst för sitt eget lag. Vi har det nog bra med H.Prytz, som borde få mer cred?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se