Lindström den äldre vänder hemåt

Då var det klart med spelare nummer två att lämna. Ganska så väntat förlängs inte det kontrakt som Jonathan Lindström suttit på. Därmed är hans tid i ÖIS över. Blott 23 år gammal har han ändå hunnit med sex säsonger i föreningen. Men där tar det alltså stopp. Istället vänder han hem till Ahlafors IF där allt en gång tog sin start.

Nej, någon skräll är det väl kanske inte trots allt. Att Jonathan Lindström tar sitt pick och pack, tackar för sig, och söker en ny utmaning. Han har mestadels suttit på avbytarbänken under sin Öissejour och med den ökade konkurrensen i och med nyförvärven hade chansen för spelstid knappast ökat när det numer är Superettan på agendan.

Det kände även Jonathan. Och med ett utgående kontrakt var det kanske bäst att gå skilda vägar. Något som nu sker. Nästa anhalt för Jonathan blir klubben där han har fostrats som spelare – där allt en gång började. Nämligen i Ahlafors IF som huserar i Division 3. Där kommer han, till skillnad från i ÖIS, vara den stora stjärnan och en av de ledande spelarna i laget. En helt skild roll mot vad han är van vid.

Såväl som Örgryte IS så har Ahlafors IF några år på nacken. Faktum är att idrottsföreningen bildades 1913, alltså för snart 100 år sedan. Något som Jonathan i en kommentar till Alekuriren menar har en liten inverkan på hans val av lag.

”– Det känns väldigt kul att komma hem när klubben jubilerar och intresset är maximerat. Jag har haft otur med skador ett antal säsonger, men är äntligen hel. Nu behöver jag en lång försäsong med mycket speltid. Att sitta på bänken i ÖIS har inte varit så kul och gynnar inte min personliga utveckling. Jag har lyssnat [på andra klubbars intresse], men Ahlafors upplägg där jag får ingå i tränarorganisationen och dela med mig av mina erfarenheter kändes klart bäst.”

Michael Lundgren från fotbollsutskottet i Ahlafors ger i samma artikel sin syn på Jonathan Lindström, som redan efter några få träningspass visat upp sin klass.

”– Det är inte bara en skicklig fotbollsspelare, utan ”Jonte” är framför allt en kille med rätt attityd och inställning. Hans hjärta för Ahlafors som klubb är stort, han har varit engagerad i fotbollsutskottet de två senaste åren och känner till verksamheten. Det här var en viktig pusselbit i vårt lagbygge inför 2013.”

Vi tackar Jonathan Lindström för den lojalitet han har visat upp, för hans insatser på fotbollsplanen och för de sex åren i Örgryte IS och passar samtidigt på att slänga med en önskning om en nytändning i Ahlafors IF.


'Lindström den äldre vänder hemåt' have 12 comments

  1. 23 november, 2012 @ 19:33 Lill-Benke

    Gottåsedej, Jonathan! Lycka till!

    Svara

  2. 23 november, 2012 @ 20:14 JD1887

    Andra spelaren att lämna?

    En liten språkmiss, dem grundades antagligen 1913 och inte 2013? ;)

    Lycka till Jonte!

    Svara

    • 23 november, 2012 @ 20:15 JD1887

      Nu skrev jag fel… Talmiss så klart!

  3. 23 november, 2012 @ 21:18 MackyAlvaro

    Häcken stor städar, 6 spelare ska lämna bl.a. Drugge…anser ni? Givetvis för dyr för sällskapet..

    Svara

  4. 23 november, 2012 @ 22:43 Martini

    Tack för din tid i Öis Jonte!!

    Svara

  5. 24 november, 2012 @ 11:17 Anonym

    Tack och lycka till Jonte.

    Kommer Falkenberg att ta upp kamp om några av kontraktlösa spelare hos oss nu? Gekås Ullared har blivit huvudsponsor det tror jag blir en nytändning för FFF och göra att de lättre knyta till flera sponsorer.

    Svara

  6. 24 november, 2012 @ 12:29 Jacko

    Trodde nog att Jonte hade högre ambitioner än detta. Känns som att han ger upp elitkarriären helt. Borde han inte försökt ta en plats i Utsikten, Qviding eller Torslanda som spelar i ettan kommande säsong?

    Får passa på att tacka Jonte för tiden i ÖIS. Verkar som att han varit en god truppspelare som inte gnällt utan istället motiverat sina lagkamrater trots lite speltid.

    Svara

    • 24 november, 2012 @ 14:57 Richard

      Läser man Artikeln i Alekuriren står det klart och tydligt att detta inte är ett avbrytande i sin satsning och att han inte ska ”trappa ner”. Han vill få speltid,självförtroende och sedan köra igen!

  7. 24 november, 2012 @ 13:31 JD

    Tack för denna tiden! Stort lycka till. Hoppas få se dig högre upp i seriesystemet snart.

    Svara

    • 24 november, 2012 @ 15:12 Sven R

      Skaffa gärna lite A-lagsrutin och fortsätt att utvecklas, så blir ingen gladare än jag om vi får se dig slåss om en plats i Sällskapet igen om ett par år!

  8. 26 november, 2012 @ 01:23 SB

    Det här med att kalla varje övergång för ”utmaning” är på gränsen att ligga i samma kategori som Tony G:s ”ställa frågor” och ”bor mycket fotboll i den killen”. Skicka upp sex banners med reklam från Teckentrup och CMORE-publiken kommer att känna sig 100 % hemma.

    (i all välmening)

    Svara

  9. 26 november, 2012 @ 14:02 Polaren Per

    Lycka till Jonte!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se