David Leinar stannar till 2014

Att David Leinar skulle skriva ett nytt avtal med ÖIS kan ha varit lika självklart som att det skulle bli kaos i huvudstaden när första slöflingan damp ned från ovan. Något annat gick väl egentligen inte att tro med tanke på allt som talade för det. Han har varit med och tagit tillbaka ÖIS i eliten igen, han bär lagkaptensbindeln med den äran – och då både Kent Carlzon och David själva i intervjuer med Sambadefensiv yttrat sig positivt kring ett nytt kontrakt så satt väl de flesta tillbakalutade i väntan på att det skulle bli officiellt. Därför kom dagens offentliggörande inte som någon överraskning  även om det var ett lugnande besked som gör att det för stunden endast är oklart kring Robin Jonssons vara eller icke vara i ÖIS 2013 bland de spelare som håller till i mittförsvaret.

David Leinar kom till ÖIS i samband med återkomsten till Allsvenskan 2009 vilket gör att han just har avslutat sin fjärde – och förmodligen mest framgångsrika – säsong i laget. I och med det nyskrivna kontraktet är det dessutom spikat att han ökar på det antalet med ytterligare två år då den nya handlingen berör så väl säsongen 2013 som 2014. Ett val som kan visa sig vara mycket viktigt för ÖIS till nästa säsong. För där behövs rutin. Där behövs spelare som har varit med i gemet förut. Och David Leinar är ju onekligen en av dem! Med bindeln om armen är det meningen att han skall bära laget och sprida aura och självförtroende omkring sig – någonting som en yngre och mindre rutinerad spelare förmodligen inte gör på samma sätt. David kommer förhoppningsvis föregå med gott exempel – vägleda på träningar – och komma med tips och idéer när det behövs.

På frågan om tankarna kring förlängningen säger David själv att det skall bli jättekul och att han ser fram emot den kommande säsongen – men frågan huruvida han kommer jobba vidare på marknadsavdelningen år 2013 eller inte kunde han inte besvara fullt ut. Än.

- Jag kommer inte bara att spela men jag kan inte säga mer just nu, tyvärr.

För att fira det nya kontraktet och för att ladda upp inför både försäsong och matchsäsong tar David i dagarna flyget till varmare breddgrader för lite avkoppling. En välförtjänt semester och ett genidrag med tanke på den kyla som råder i landet just nu.

Låt det bli april 2013!


'David Leinar stannar till 2014' have 5 comments

  1. 7 december, 2012 @ 21:58 Lj

    Känns skönt att en sådan lojal spelare stannar. Han behövs i laget både som spelare och kapten.

    Bra jobbat Kent

    Svara

  2. 8 december, 2012 @ 01:51 Anonym

    Riktigt härligt!

    Svara

  3. 9 december, 2012 @ 21:21 Silly

    Hur många spelare har vi under kontrakt påskrivna och klara för nästa säsong?
    En artikel om det skulle vara väldigt intressant!

    Svara

    • 9 december, 2012 @ 23:46 Anonym

      Vi har fortfarande 9 spelare på utgående kontrakt.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se