En bit på väg vad gäller Sebban

Den 30:e november skrev Sambadefensiv om att Sebastian Johansson var på väg bort från klubben. Det var lite mer än två veckor efter det att spelarna hade genomfört sitt sista fotbollspass för säsongen och vid det tillfället hade Sebastian ännu inte hört någonting från ÖIS. Till Sambadefensiv sade Sebastian själv att de inte förhandlar alls och ”jag har inte hört någonting från ÖIS sedan vi gick på semester.” Det, adderat med ytterligare mittfältsförstärkningar, gjorde att det helt enkelt såg ut som att ÖIS hade tänkt gå vidare.

Lyckligtvis, får man väl ändå säga med tanke på Sebastians betydelse de senaste säsongerna, behöver det nödvändigtvis ändå inte vara så att Sebbans sejour i klubben är över. Åtminstone ser det lite ljusare ut nu än för några veckor sedan. Och det är ju bra – det måste betyda att det är fler än oss läktarcoacher som har lagt märke till hans betydelse för ÖIS mittfält i synnerhet och spel i allmänhet.

Vad som i dagsläget får ses som positivt är att båda parterna ”vet var de har varandra”, för att citera Sebastian Johansson själv. Med det menas att ÖIS vill behålla Sebban och att Sebban själv vill stanna i Göteborg och ÖIS. So far, so good! Skulle det gå att lösa på ett ekonomiskt hållbart sätt vore det kanon! I alla fall om jag får yttra min egen åsikt. Och det får jag. Det råder inga större tvivel om att Sebastian och Jakob vet var de har varandra. De kan varandras rörelsescheman och arbetsuppgifterna på det rödblå mittfältet är sedan länge jämnt uppdelat. Sådant kommer inte av sig självt utan det är resultatet av en process som pågått under två säsonger. Är det möjligt att bibehålla den kontinuiteten och ge dessa herrar chansen att bygga vidare på och förbättra deras samarbete skulle det utan tvekan gynna ÖIS i Superettan 2013. För har Hans Prytz dessa herrar till förfogande även nästa säsong så är det Sebastian och Jakob som spelar centralt. No doubt. Det skriver vi alla under på.

Men än finns det fortfarande hållhakar. För även om ÖIS vill behålla och Sebastian Johansson själv vill stanna så skall ett nytt kontrakt tas fram där båda parter skall känna sig nöjda och glada. Enligt Sebastian själv är de inte där än. Återstår alltså fortfarande att se om de kan utnyttja båda parters vilja och till sist nå en lösning…


'En bit på väg vad gäller Sebban' have 15 comments

  1. 15 december, 2012 @ 23:43 Anonym

    Härligt att höra att ÖIS försöker göra allt för att behålla honom.
    Stanna Sebbe, vi behöver dig!!

    Svara

  2. 16 december, 2012 @ 07:55 Ludde

    Helt seriöst tycker jag att man ska skaffa sig en insamling till öis spelarlöner 2012 i och med det så kan man kanske signa SEB , tänk 100kr 1000pers =100000 på länefronten, det är rätt så bra :)

    Svara

    • 16 december, 2012 @ 10:08 Ekonomen

      100kkr låter kanske som mycket pengar men när det gäller personalkostnader så går det fort att göra av med den summan.

    • 16 december, 2012 @ 18:20 Jens Z

      Jag tycker inte man ska bygga såpass fasta utgifter som t.ex. löner på insamlingar. Då skaffar man sig en ohållbar ekonomisk situation nästa år, då samma pengar plus löneökningar ska in. Och året efter det. Osv.

      Det är bättre att anpassa lönerna (och spelarmaterialet) efter de förutsättningar man faktiskt har. Något som jag tycker ÖIS styrelse försökt göra sedan 2011.

      Annars blir man GAIS. Och det vill man inte.

  3. 16 december, 2012 @ 10:30 ulf

    Sebban var den överlägset bäst betalda spelaren i Öis . Öis har gott ställt med centrala mittf. skulle vilja se Johan Lundgren och Jakob L ihop tror att vi skulle få ett
    kreativare mittf. då….

    Svara

    • 16 december, 2012 @ 12:03 Thomas tvivlaren

      Intressant. Om ingen lösning kan nås, kostar han mer eller mindre än ex vis den nio år yngre men ändå meriterade Markus Gustafsson?

    • 16 december, 2012 @ 13:01 Christian Börjesson

      Att vi skulle få ett kreativare mittfält med Jakob Lindström och Johan Lundgren på de centrala platserna har du säkerligen rätt i. Det blir en ganska så enkel ekvation då Johan Lundgren ju anses vara mer åt det kreativare hållet än om du sätter Sebastian Johansson där.

      Huruvida det skulle bli bättre eller inte är väl en annan fråga. Som jag nämner i texten: underskatta inte samspelet Sebastian Johansson och Jakob Lindström. De kan sina roller. De vet var den andre rör sig och hur de skall anpassa sig. Det tar ett tag att spela ihop ett sådant välkomponerat samspel. Glöm inte heller att Sebastian Johansson har varit en av lagets mest värdefulla spelare. Det är ingen hemlighet att man märker av då Sebastian saknas.

      Personligen är jag väldigt intresserad av att se träningsmatcherna. Då kan man bedöma Johan Lundgren och hans kvaliteter på ett rättvisare sätt. Men fram tills dess håller jag definitivt Sebastian Johansson före Johan Lundgren på mittfältet.

    • 16 december, 2012 @ 14:15 ulf

      Tycker inte det blev så mkt sämre när unge Holländer vikarierade för Seb, när han var skadad ! Jakob och Seb springer många gånger på samma ytor, väldigt lite mål kom från våra centrala mittf. Tror det kan bli
      bra med Johan och Jakob,dessutom finns ju Holländer ,Andrè N. (skadad otur) och vem vet Marcus Lantz kanske spelar? Känns som vi behöver lägga pengar på yttermitt och kanske en högklassig forward.

    • 16 december, 2012 @ 15:40 A

      Kanske pga att det vara div 1 södra och inte superettan?
      I Superettan krävs det betydligt mer av en mittfältare och frågan är om Filip är mogen den här uppgiften fullt ut ännu?
      Sebastian är den optimala städgumman på mitten som gör skitgöran man har svårt att se ibland.

      Låt gå för att Sebastian inte är guds gåva till teknisk fotboll, men att ha Sebastian bakom sina hälsenor kan inte var den mest optimala julklappen om man uttrycker sig milt.

      A

  4. 16 december, 2012 @ 16:19 Persson

    Jag tror det är viktigt att behålla Seb, båda pga hur bra han faktiskt är, men även därför att han faktiskt sitter på rutin. Vidare så tycker jag att holländer på ett längre perspektiv bör ses som innermitt. Han kan med sin kondition, snabbhet och storlek, han är rätt lång och redan mycket svår att ta bollen ifrån, växa ut till en riktigt mittfälltsdynamo med några fler kilo muskler och lite mer speltid på positionen.

    Svara

  5. 16 december, 2012 @ 16:22 Persson

    Sen vidare en sak jag tänkt på…detta låter kanske sjukt, men skulle det inte vara möjligt att skola om björkeryd till forward? Han har enligt mig inte tekniken för yttermittfältet, men är snabb, går bra i djupet, bra bollbehandling, en god avslutare, samt att man vill få honom i skottläge så ofta som möjligt. Jag tycker det är värt att testa.

    Svara

    • 19 december, 2012 @ 14:16 1887

      Har tänkt samma sak länge, han sätter alltid sina lägen han får på match plus att han är riktigt snabb och har en grym fysik. Björkeryd som anfallare i Superettan!!

  6. 18 december, 2012 @ 11:22 Anonym

    Jag hoppas det jobbas förfullt på gården att lösa kontrakt i snabb takt för just nu ser jag Öis som det formsvagaste laget och steget efter i Superettan.

    Svara

    • 18 december, 2012 @ 12:00 D

      Formsvagt? Finns inget lag i Superettan som gått nära av vad vi har gjort!

      Div 1? Javisst! Men ska man titta på form är vi nr 1 i denna serie!

    • 18 december, 2012 @ 19:22 Anonym

      Gais har idag gjort ett bra förvärv.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se