En önskelista.

Listor. Det må vara ett tecken på att min skrivarhjärna har tröttats ut en aning. Att den just nu inte klarar av att leverera en knivskarp analys av hur Kent Carlzon bör ratta skutan igenom det hav av kontraktslösa spelare som finns därute. Det kan också vara ett tecken på att jag fallit in i en ful och alldeles för kommersiell klickjakt. Men jag gör det ändå. Det blir en önskelista. Vi börjar från botten.

6. Ett souvenirsortiment värt namnet

I samband med att klubben bytte tröjsponsor från Uhlsport till Umbro tändes ett litet hopp om att det för första gången på länge kommer att finnas saker i souvenirshopen på Gamla Ullevi som man faktiskt kan tänka sig att betala pengar för. Umbros matchtröjor har många gånger imponerat på mig så kanske, kanske… Annars får sambadefensiv saken i egna händer.

5. Supportrarnas bortatröjor

2011 genomfördes en omröstning bland klubbens medlemmar om hur lagets bortatröjor skulle se ut. Valet stod mellan en mörkblå, en vit och en reflexgrön historia som förde tankarna till farsor på stan snarare än fotbollströjor. Valet föll tack och lov på den eleganta vita dressen som året efter behölls trots att ingen ny omröstning hade genomförts. Reslutatet blev tyvärr därefter.

Därför är det hög tid att återigen rösta om hur laget ska klä sig när det bär av till, låt säga, Degerfors. Det handlar inte i första hand om att det är så fruktansvärt viktigt att bortatröjorna är snygga. Det handlar om att utnyttja den föreningsdemokrati som vi i Sverige fortfarande är priviligerade med. Att vi som medlemmar i den förening vi älskar kan vara med och påverka. Det är vackert tycker jag.

4. Danny Ervik

Jag kan inte stå emot grupptrycket, hashtaggen #dannyhemtillrödblått har trendat bland sällskapets supportrar under hösten och det är svårt att tala emot det. Givetvis är det så att det främst är av känslomässiga skäl som Danny känns som en drömvärvning men det finns även flertalet fotbollsmässiga fördelar med en värvning av Danny Ervik.

Om ÖIS ska vara ett spelande lag så är en mittback med Dannys egenskaper en förutsättning. Inget ont om Robin Jonsson och David Leinar men bådas största styrkor ligger i försvarsspelet och uppspelen har stundtals lämnat en del att önska. Där hade det behövts en mer spelande mittback. Att Danny dessutom kan spela högerback då Christofer Bengtsson just nu är enda alternativet på den positionen. Fast den här julklappen känns väldigt långt borta.

3. En underskrift från Robin Jonsson

Den här punkten kanske inte behöver beskrivas speciellt ingående. Robin är viktig för det här laget på alla olika sätt och bör behållas. När det dessutom inte ser ut att bli någon värvning av Danny Ervik blir Robin än mer viktig att knyta till sig.

2. Sebastian Johansson

En förbannat bra defensiv mittfältare kommer att behövas, nuff said.

1. En ny klubbchef

Det spelar ingen som helst roll vilka spelare som tas in eller behålls den här vintern. Står klubben utan en stark kvinna eller man som håller i pengarna när säsongen startar så är den här vintern ett kapitalt misslyckande. Att hitta en klubbchef med kvalitéer goda nog att fylla ut Mats Jansons kostym kommer bli svårt. Att hitta en person med erfarenhet från en klubb med yttre påfrestningar som en stor klubb men ekonomi som en liten klubb är inte det enklaste. Det har viskats om att Chrsistian John  som just nu är ungdomsansvarig i klubben är ett namn som kan ta över klubbchefsrollen.

Lösningar utifrån är jag inte rätt man att sia i men styrelsen står inför en svår och oerhört viktig uppgift. Man har inte råd att välja fel nu.

 

Det var den listan, jag vet att ni saknar en anfallare på listan. Men jag kunde helt enkelt inte klämma in det för att jag har svårt att se ett bra alternativ att plocka in som är ekonomiskt försvarbart. I första hand känns det just nu som att det är defensiven som behöver säkras upp. Vi ska inte vinna den här serien än.


'En önskelista.' have 8 comments

  1. 20 december, 2012 @ 16:37 Daniel K

    Kanske redan gjorts, men fråga Svante Samuelsson i Kalmar FF om han vill komma hem!?

    Svara

    • 20 december, 2012 @ 18:46 Mendel

      Bra idé!

  2. 20 december, 2012 @ 20:26 C

    Klockrent, med undantag för att Danny är en spelande mittback. Jag har i ärlighetens namn inte sett i närheten av det antal matcher som du sannolikt gjort med honom, men de jag sett så har hans felprocent i passningsstatistiken varit på tok för hög. Men det betyder inte att jag inte vill se honom i rödblått nästa år…

    God Jul alla sambalirare!

    Svara

    • 20 december, 2012 @ 20:35 Annonym

      I ärlighetens namn så är vem som helst i jämförelse med Robin J en spelande back.

  3. 20 december, 2012 @ 21:17 Daffy

    Trevlig önskelista som dock behöver kompletteras lite precis som du nämner.

    1. En anfallare

    2. Två yttrar

    I dagsläget har vi endast Hedman, Paulson, Holländer och Lundgren som skulle kunna vara aktuella för platserna som yttermittfältare. Ingen av dessa är naturliga yttrar och således är yttermittfältet kanske vårt allra största orosmoln inför nästa säsong. Här MÅSTE det in minst två spelare till annars kan vi lika gärna lämna WO direkt..

    PS. Om vi förlänger med Björkeryd kanske vi kan klara oss med endast en ny spelare på ovan nämnda position.

    Svara

    • 20 december, 2012 @ 21:47 Christian Börjesson

      Jag tycker det är för tidigt att avgöra huruvida vi behöver en kontrakterad yttermittfältare till eller inte. Det är klart att får man önska sig vad som helst så skulle man kanske adderat några yttermittfältare – men å andra sidan – vad finns det av värde som går in under löneanspråken?

      Vad som avgör om vi nöjer oss med Björkeryd (jag räknar in honom nu även om han inte är klar) torde vara hur det blir med Sebastian Johansson. Stannar han så kan vi använda Filip Holländer som yttermittfältare i majoriteten av matcherna. Lämnar han så blir det väl en kamp mellan Johan Lundgren och Filip Holländer om vem som skall kampera ihop med Jakob Lindström centralt i banan. På förhand är det djävligt svårt att veta hur Filip Holländer skulle klara yttermittfältsjobbet på Superettanivå – men med hans genombrott den gångna säsongen känner jag att han är värd att få chansen även i Superettan.

      Min önskelista:

      4. En yttermittfältare med ovanstående argument.

      3. Som det ser ut idag: en högerback. Christofer Bengtsson står utan kontrakt och i dagsläget är det bara Tobias Bratt som är uttalad högerback i truppen. Kommer inte att hålla i Superettan. Förläng med Bildsköne Bengtsson eller ge dig ut på marknaden, Kent.

      2. En mittback. Robin Jonsson ligger nära till hands.

      1. Någon av platserna 1-12 i Superettan 2013.

  4. 20 december, 2012 @ 23:48 Anonym

    Jag tycker vi inte känns så starka för att spela Superettan, jag tycker att man skulle väntat med en del värvningar som inte var startspelare och Lantz tränare. Känns som vi nu inte har råd att skriva kontrakt med spelare som vi behöver ha. Jag är rädd att Öis hänger löst ,ser ingen stabilitet i truppen än.

    Svara

    • 21 december, 2012 @ 00:39 Anonym

      Sant.
      Jag saknar en målskytt som sätter alla sina lägen.
      Emil missar mycket till skillnad från vad han skapar och jag tvivlar på om Oscar är riktigt redo för SE.
      Det är viktigast just nu tycker jag – förutom att Sebb förnyar.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se