Kent Carlzon: ”Bratt en allroundback”

Med tanke på dagens nyhet om att Emil Karlsson och Richard Yarsuvat förlänger sina kontrakt samt att Tobias Bratt värvas in tog Sambadefensiv kontakt med ÖIS sportchef Kent Carlzon för en kortare pratstund.

Tre nya kontrakt blev officiella idag. Emil Karlsson, Richard Yarsuvat och Tobias Bratt. Kommentarer kring dessa spelare?

Det beror på vad du menar med kommentar. Men Tobias Bratt är en ung och lovande spelare som inte har lika höga krav på sig som vissa andra än.

På officiella hemsidan annonserades det att Emil Karlsson skrev ett tvåårskontrakt redan när han kom till ÖIS förra året. Var det ett faktafel eller handlar detta om en ettårsförlängning på ett befintligt kontrakt?

Kontraktskrivningen är ett ömsesidigt förtroende mellan ÖIS och sina spelare. När vi skriver nya kontrakt tittar vi på prestationen och vi har inga möjligheter till att skriva långa kontrakt.

Många är nyfikna på Tobias Bratt. Vad är han för en spelare och vad kan han tillföra?

Tobias Bratt är en spelare som vi har jämfört med Joakim Hall. Ung och utvecklingsbar. Trots sin ringa längd vinner han allt på huvudet. Vi ser honom mer som en högerback än en mittback även om han har spelat på båda positionerna. En allroundback som är oprövad i Superettan ännu, men han var nära ett a-kontrakt i IFK Göteborg. Ännu har han inte visat att han håller i Superettan men det är en spelare vi tror på.

Är han tilltänkt att mestadels spela i U21-serien till en början?

Alla är a-lagsspelare och det är de elva bästa som spelar från start. Vi märker inga spelare som U21-spelare utan vi vill ha en bred trupp som är utvecklingsbar. Det är från vecka till vecka vem som spelar och det är det Hans Prytz och Jonas Karlén som avgör.


'Kent Carlzon: ”Bratt en allroundback”' have 7 comments

  1. 20 december, 2012 @ 07:38 Alfred

    ”Nyheter” från mars 2006.

    Svara

  2. 20 december, 2012 @ 10:31 Thompa

    Och vad var det för meninglöst länktips?

    Svara

  3. 20 december, 2012 @ 19:13 Black Francis

    Det är jag som som har länkat, för jag tycker inte att den som har sonat sitt brott förtjänar en ny chans.

    Svara

  4. 20 december, 2012 @ 19:37 Alfred

    Då föreslår jag Black Francis som sportchef. Den enda jag kan finna som är felfri.

    Svara

  5. 20 december, 2012 @ 20:37 Anonym

    Min känsla är att det finns någon sorts del att blir det någon talang som slår igenom i Öis hamnar en del i Kents egna ficka . Därför är spelare som Sebbe och Robin inte så intressant i första hand för Kent , jag hoppas innerligt att inte Öis gått på en nöt samt att det chansas fullt med unga talanger så vi åker ur Superettan. En klubbchef med fötterna på jorden önskar jag snarast till Öis . När man ser Öis på svenskafans är min tanke varför går Öis på så mycket dumheter jämt?

    Svara

    • 20 december, 2012 @ 21:55 Christian Börjesson

      Man är fri att tro och tycka vad katten man vill, men i Sambadefensivs kommentarsfält får du gärna undvika sådana anklagelser utan någon som helst grund bakom. Jag vet inte, men tror du verkligen på det där själv?

      Tänk ett steg längre. Snälla. ÖIS ekonomi ligger och dallrar på en lina. Det är allmänt känt att den är skör som tusan. Vad kostar mest? En äldre, rutinerad, eller någon ung som kommer nedifrån i seriesystemet? Vad passar ÖIS kassa bäst? Att Kent skulle värva yngre spelare för egen personlig vinning är ett absurt uttalande utan belägg. Sådana klarar vi oss faktiskt utan.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se