En kort rapport från Valhalla IP

Idag var det premiär. Årets första träningsmatch spelades på göteborgsk mark och sambadefensiv tog sig självklart dit för lite spionage. I första hand är det självklart Gais som för ÖIS del är relevanta att hålla ögonen på. Då båda lagen under den kommande säsongen ligger i samma serie. Fast å andra sidan finns det flertalet spelare i Häcken som är benägna att röra på sig. Antingen genom ett lån eller som bosman. Dessutom tillhör Björn Anklev Häcken.

Gais är förmodligen det lag i Sverige som varit mest aktiva på marknaden den här vintern. I startelvan denna förmiddag fanns fem nyförvärv och av de nya återfanns bland andra förre Djurgårdsmålvakten Tomi Vaiho och Falkenbergs förra skyttekung Joel Johansson. Av de två var det den förstnämnde som imponerade mest.

Joel Johansson är snabb men som bekant för många lämnar hans teknik en hel del att önska. För att sammanfatta hans insats och samtidigt dra en parallell till sällskapet så lider Joel Johansson av ungefär samma problem som Emil Karlsson gjorde under förra säsongen. Han är snabb och rivig men förstatouchen hämmar honom gång på gång.

Matchen inleddes med att Häcken blev sällsynt tillbakatryckta av ett Gais ridande på en våg av ungdomlig entusiasm Adam Eriksson, Malcom Moenza och Hampus Andersson på mittfältet samtidigt som Häckens brist på defensiva mittfältare gjorde sig tydlig då man inte alls fick tag i bollen i tid utan lät Gais ta tag i taktpinnen i ett tidigt skede. Mycket tack vare nyförvärvet från Karlslund, Adam Eriksson. En spelare som till viss del påminner om Johan Lundgren i spelstil och var obehagligt trygg med boll.

Egentligen är det viktiga just nu inte vilka spelare som imponerar i Gais och inte. Syftet med besöket på Valhalla var snarare att ta reda på hur stort hot Gais egentligen är. Förmodligen större än väntat. Laget har värvat bra och det är ingen tvekan om att man satsar på att studsa upp direkt. Något som man genom empiriska tester gjorda bolaget ÖFAB har har konstaterat är väldigt svårt.

Framförallt är det väldigt svårt att ställa om från att vara en slagpåse till att bli ett vinnande lag. Visserligen är Gais i stora drag ett helt nytt lag med nya blanka papper som inte är färgade av förra säsongen. Fast å andra sidan är det ganska få av de nya spelarna som kommer in med varken en känsla för klubben eller en framgångsrik karriär bakom sig.

Att Gais i nuläget har ett mycket mer namnkunnigt lag än ÖIS råder det ingen tvekan om. Någon tydlig röd tråd är dock svår att hitta i värvningarna. Många av de nya spelarna är på toppen av sin karriär eller på väg ner till skillnad från ÖIS där i stort sett samtliga spelare är i början av sina karriärer.

Att Gais kommer att hamna på den övre halvan av tabellen råder det ingen tvekan om. Jag har tvekat lite tidigare men dagens match imponerade. Det såg obehagligt bra ut.

Slutligen kan vi ”avslöja” att Kent Carlzon och Hans Prytz med vänner befann sig på Valhalla. Föga förvånande egentligen men visst sätter det igång en viss tankeverksamhet. Kan det vara så att man är intresserad av att värva någon av de Häckenspelare som fått fribrev? Eller låna in ännu en junior? Framtiden får utvisa.

Och just det ja. Matchen slutade 0-1 till Häcken och Björn Anklev blev utbytt i paus. Och ja, han hann med att skälla ut domaren minst en gång.


'En kort rapport från Valhalla IP' have 10 comments

  1. 26 januari, 2013 @ 19:24 Hocus Focus

    Hur gick veckan för Berg ?
    Var det uppförsbacke eller gick det utför ?
    Skulle själv tycka att han skulle göra truppen mer komplett utan att vara nån stjärna precis.
    Vilken/vilka BKH-spelare har fått fribrev btw ?

    Svara

  2. 26 januari, 2013 @ 21:07 Kommittén för Statssäkerhet

    Tattarna såg ganska bra ut vid samma tidpunkt förra året också…
    Träningsmatch 3 månader innan säsongsstart, säger inte mycket…

    Svara

    • 27 januari, 2013 @ 22:35 Jens Z

      Är det verkligen sant?

      Som jag minns det så kom GAIS undan med 1-0 mot Sällskapet i ÖIS första träningsmatch för året. Spelet talade mer för ett kryss än grönsvart seger och klacken skanderade ”Vi ses i super-ettan!”. Och ptja, här är vi ju nu.

  3. 26 januari, 2013 @ 23:02 PriMax

    Jag tycker häcken lät gais se bättre ut än vad de är. Häckenspelarna såg ut att lida mest av kylan. Trots mössor och handskar såg de stela ut. Jag hoppas på varmare väder när vi spelar. På läktaren sköt sig gaisarna lika illa som vanligt. Könsord och hånaden framför småbarn. De försökte reta anklev med ” din öisare”

    Svara

  4. 26 januari, 2013 @ 23:23 Hasse

    Tycker att Simon Gustavsson i Häcken såg
    Spännande ut .synd att Prytz tackade nej till
    Honom

    Svara

    • 26 januari, 2013 @ 23:43 Ytterell e gigant

      Njae, Prytz tackade inte nej till Simon. Tvärtom, han hade gärna sett honom i en rödblå tröja!!!

  5. 27 januari, 2013 @ 01:43 Anonym

    Vi kommer få se gröna lag i toppen på Superettan tabellen i år . Vi kommer hålla till i botten.

    Svara

  6. 27 januari, 2013 @ 07:32 Lill-Benke

    Gais- Häcken i träningsmatch i svinkyla. Låter som närmast desperat fotbollsabstinens.

    Svara

    • 27 januari, 2013 @ 11:18 Anonym

      Det är nu säsongen börjar så man är väl förbered till matcher startar. Så jag förstår att Prytz och Carlzon är på plats.

  7. 27 januari, 2013 @ 18:19 Rille

    Halva Häcken är väl Afrikaner? Inte konstigt isåfall att de vantrivdes i kylan! :)

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se