Jacob Ericssons första pass

I samma veva som jag satte mig att resa mot ÖIS-gården för att bevittna dagens träningspass skickade ÖIS ut ett pressmeddelande gällande ännu ett nyförvärv – nämligen Jacob Ericsson. Ni vet, den där junioren som tillhörde AIK men som den senaste säsongen var utlånad till Karlstad BK. Ni vet, han som varit jagad av Gefle fram tills dess att de snubblade på den ekonomiska biten.

Men nu kommer alltså Jacob Ericsson att tillhöra ÖIS i två år framöver – trots att Kent Carlzon bara så sent som för några dagar sedan spelade ovetandes om vem Jacob var när Värmlands Folkblad ringde upp för en kommentar. Därmed får vi ännu en ytterback alternativt yttermittfältare att tillgå. Och det till vänsterkanten i första hand. Möjligen kan detta betyda att David Björkeryds tid i ÖIS är över – de spelar ju på exakt samma positioner – men det lär framtiden utvisa.

I och med detta tillskott blev min vilja att beskåda dagens träningspass en aning större. Nyförvärv! Alltid lika härligt. Alltid lika underbart. Alltid lika kittlande. Ni känner igen det. Att bilda en första uppfattning och bekantskap till spelaren och personen. Men tyvärr, kan tyckas, var dagens pass inte det bästa för just det ändamålet. Nej, det var relativt lite matchspel och istället en hel del fokus på passningsspelet. Som sig bör i början av säsongen, kanske. Komma igång i fötterna och go back to the basic. Mycket kvadraten och liknande övningar. Blandat med lite matchspel och i slutet löpning och styrketräning.

Men lite matchspel hann de trots allt med under passets gång. Och även om det är svårt att ta ut någon som stack ut mer än någon annan så är en sådan som Johan Lundgren värd en extra benämning. Han höll till på det centrala mittfältet och varje gång han vidrörde bollen kändes det som att han hade någon extra sekund att spela den vidare jämfört med många andra. Han tog ytan väldigt bra och pyntade även in en fin bolltouch i potten. Lovande!

Vad gäller Jacob Ericsson, som kanske de flesta av er är mest intresserade av att läsa om, finns det inte så mycket att säga. Han spelade vänsterback i västlaget och ställdes inte på några större prov. Han höll ställningarna, helt enkelt. Till höger hade han Hannes Sahlin som alltså var placerad som mittback tillsammans med David Leinar. Ett tecken, månne? Förmodligen alldeles för tidigt att säga – men det bör åtminstone vara en konstellation som Hans Prytz och gänget har i åtanke i och med Robin Jonssons och hans tveksamma kontraktssituation. Då Christofer Bengtsson även han fanns med i denna backlinje stärks ju den tanken ytterligare.

I motsatt lag fanns Johan Hedman på högermittfältet. Enligt utsago skötte han sig exemplariskt under torsdagens premiärträning – och det kan man nog säga stämde även idag. Och då tänker jag främst på en spelsekvens då han kom från höger, gick in i banan, fann Lundgren centralt som klackade bollen i djupet där Hedman sökt en ny position. Och så pang! Ett direktskott med härlig skruv levererades från Hedmans högerdoja. Via målburens vänstra stolpe och in.

I övrigt kan vi rapportera att frånvaron av spelare såg ut ungefär som i torsdags. Med andra ord fanns de spelare utan kontrakt inte på planen – bortsett från Fredrik Andersson – vilken alltså ger oss följande bortfallna kvartett: Robin Jonsson, Tommy Lycén, Alexander Jeremejeff och David Björkeryd.


'Jacob Ericssons första pass' have 3 comments

  1. 8 januari, 2013 @ 10:17 Janne P

    Tack för ännu en rapport. Ni som följer det här nära – har ni koll på hur många luckor som finns kvar att fylla i truppen. Handlar det om att säkra Fredrik Andersson, Robin Jonsson, Tommy Lycén, Alexander Jeremejeff och David Björkeryd alternativt fixa en ny för varje?

    Frågorna om vad de olika ledarna skall göra är klara nu eller? En ledarstab för en träningstrupp som bemannar A-lag + U21 i match?

    Svara

    • 8 januari, 2013 @ 12:35 Christian Börjesson

      Vad gäller träningsstaben är det lite osäkert faktiskt. Åtminstone för mig. På träningarna hittills har inte Jonas Karlén setts till – utan Prytz och Lantz är de som har hållt ställningarna.

  2. 8 januari, 2013 @ 12:19 Anonym

    Björkeryd, Jonsson och Pettersson borde vi behållt.

    Vi värvar ju bara in massa juniorer, det här kommer inte hålla.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se