ÖIS slopar provspelsmatchidé

Förmodligen så minns ni vad det handlar om. Under november månad var Oliver Ekroth, bland annat, på provspel på ÖIS-gården. Då fanns endast David Leinar och Robin Jonsson tillgängliga på mittbackspositionen och ÖIS var i behov av förstärkning. Det har onekligen skett en del, vissa kontroversiella, saker sedan dess. Först stärktes mittbacksledet lite grand i Adam Rosén och lite senare annonserade ÖIS att Robin Jonssons tid i ÖIS var över (efter mycket om och men). Men i samband med Ekroths provspel berättade sportchef Kent Carlzon för Barometern att en ”provspelsmatch” – alltså en match där inbjudna provspelare skulle spänna sina muskler för att försöka imponera på ÖIS-staben – var planerad till januari månad.

Det kan vi nog stryka. För som det ser ut i dagsläget kommer matchen inte att arrangeras. Ändrade planer. ÖIS har redan förstärkt laget kanske så rejält och det är endast några fåtal spelare kvar att få in. I alla fall om man får fortsätta att tro på vad Marcus Lantz sade. Går man efter hans ord så skall ytterligare fyra namn in (en trupp på 26 man var ju vad han menade på). Däremot menade Kent Carlzon på att det inte finns ett utsatt nummer och att ÖIS kommer ta in det antal spelare som krävs för att klara Superettan. Han lämnade en del yta för spekulationer, alltså. Antingen så känner de sig nöjda redan nu – eller så är de på fortsatt jakt. Oddsen ligger nog på det senare alternativets sida. Det bör finnas ytterligare lite löneutrymme att röra sig med med tanke på avskeden av flera tyngre avlönade pjäser och sedan tidigare ”vet” vi att Hans Prytz har en mittback med allsvensk rutin i kikarsiktet.

Men någon provspelsmatch blir det alltså inte. Det meddelar Kent Carlzon idag. Åtminstone verkar det så även om ingenting är spikat fullt ut. ”Inte planerat någon [provspelsmatch], så troligtvis inte”, säger han till Sambadefensiv.


'ÖIS slopar provspelsmatchidé' have 3 comments

  1. 21 januari, 2013 @ 12:11 Top 10

    Inställd testmatch, betyder det att ev nyförvärv är så pass bra/meriterade så de inte behöver testspela? Positivt!
    Är provspel i januari inte lite väl sent med tanke på väder och andra förutsättningar, bl a så har kanske redan flera talanger gjort sina val?
    Ang Oliver Ekroth så for han från Örgryte till Sandviken (N1) som varje år spelar en testmatch mot Brage (S1) där båda lagen testar sina tilltänkta nyförvärv. Ekroth tycks ha imponerat på Sandviken eftersom de erbjöd honom ett kontrakt och han tackade ja

    Svara

  2. 21 januari, 2013 @ 13:03 Anonym

    Det förstår jag de tar ju över alla spelare som inte är etablera unga spelare från Blåvitt som platsar i deras lag och ger de nu utrymme i Öis ,för att få spel tid hos oss ,sedan tillbaka. Ja men mycket tråkigt att det är på bekostnad av bl.a. en spelare som man kommer sakna.
    Ni som är otroligt insatta finns personliga sympatier för IFK av Kent eller vad är frågan att vi nu har blivit en farmarklubb till Blåvitt?

    Svara

  3. 21 januari, 2013 @ 13:35 Anonym

    Kommer 2013 bli året då Mild dikterade villkoren i Öis och lyckades äntligen ta dö på anrika fotbollsklubben som är inne på sitt 126 år. Så kan det ju bli om han kallar tillbaka blåvita spelare i ett svag tidpunkt.
    Jag hoppas verkligen att våra gamla Öisspelare verkligen höjer sig en nivå över allt annat i år så vi behåller stoltheten för Öis . Jag vill verkligen inte att våra rödblå som kämpade som små djur för att nå superettan förra året sätts mer åt sidan. Samtidigt säger jag välkommen till er spelare som verkligen valt att spela för Öis…..
    Jag är frustrerade just nu , men hoppas innerligt att inte mag känslan får rätt.
    Glöm nu inte gå att stötta Hannes,bildsköne, sebbe, Emil ,Lillström,bloggaren ,fader Abrahams, och Wallén , hollän………..mfl. Så det de kämpade tillsammans med oss inte var förgäves.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se