ÖIS syns i media #2

Vi kör vidare på det tidigare inslagna spåret att uppmärksamma lite av det som skrivs om ÖIS i media. Och skall vi vara ärliga så har det förbättrats sedan återkomsten i Superettan och även om vi naturligtvis gärna hade sett att det skrevs mer så är det åtminstone ett steg på vägen. Låt vara att Mattias Balkander har beskrivit sina uppdrag med att han skall ”förmedla och kommentera nyheter i Frölunda Indians, IFK Göteborg, Gais och Häcken i första hand” (erkänn att det biter lite grand) men under dagen har han åtminstone fått ur sig ett längre blogginlägg som berör ÖIS. Kanske kommer de där uppgifterna att innefatta även Örgryte IS framöver – eller så försvinner GAIS även dem ur bilden. Om inte annat så får Sambadefensiv fortsatt ta på sig rollen som den främsta Öiskällan. Och det gör vi så gärna!

Balkanders inlägg handlar i stora drag om ÖIS nytänk. Att värva smart och ungt. Han drar en parallell till Ajax som arbetar lite på samma sätt – om än inte alls på samma nivå. Well, Mattias Balkanders inlägg hittar ni på den här länken.

Även Henrik Leman har vidrört namnet ÖIS på sin blogg. Dock inte i samma längd som det ovan länkade inlägget. Däremot handlar det lite om samma sak och förmodligen kan det anses intressant av någon. Det blir lätt så i dessa tider. Uttråkning. Suktan efter något läsbart. Texten handlar alltså även den om ÖIS nysatsning. Om nytänket med de unga – där Jacob Ericsson nämns. Han spånar även vidare på viljan att se Tommy Lycén i ÖIS även framöver. En önskan som alltså förblir just det efter dagens pressmeddelande. Äh, läs inlägget själva här.


'ÖIS syns i media #2' have 11 comments

  1. 8 januari, 2013 @ 17:23 Sven R

    Jag tycker fortfarande att någon skall fråga Balkander vad som gör GAIS intressantare än ÖIS. Båda ligger i SE och ungefär lika många (12 resp 11% av göteborgarna) har dem som favoritlag enligt senaste SOM-undersökningen (2011). Intresset borde vara ungefär lika stort, eller…?

    Svara

    • 8 januari, 2013 @ 17:29 DJ-CJ

      Kan det inte ha att göra med att han föregående säsong täckte Göteborgs elitklubbar och att Söderettan inte räknades in där? Således borde han bevaka ÖIS och Gais under 2013, alternativt bara Indianerna, Häcken och Blåvitt. Att han skrev ovan länkat inlägg tyder på att även vårt kära ÖIS kommer att bevakas.

    • 8 januari, 2013 @ 17:48 Christian Börjesson

      Det har nog att göra med föregående säsong och att han inte ändrat sysselsättningsspalten på sin blogg. Det både hoppas och antar jag. GAIS och ÖIS bör få ungefär samma utrymme denna säsong (= inget alls ;)).

    • 8 januari, 2013 @ 20:14 Lill-Benke

      Varför frågar du inte i hans blogg?

    • 9 januari, 2013 @ 14:02 Fredrik

      Vi är flera som har frågat det på hans blogg, men han svarar inte :)

  2. 8 januari, 2013 @ 17:54 Sven R

    Jag kommenterade detta för några dagar sedan under artikeln ”ÖIS syns i media #1″ (http://sambadefensiv.se/2013/01/ois-syns-i-media-1/).

    Jag fattar om det är de sk ”elitlagen” som han följer, men han borde ändra beskrivningen av sitt uppdrag om han skall vara trovärdig som journalist. Jag accepterar om han inte räknar SE-lag som ”elit”, men då bör han även ta bort GAIS från beskrivningen. Alternativt lägga till ÖIS om han räknar SE som ”elit”.

    Detta skulle kunna vara ett intressant inslag i en intervju med Balkander, här på SD, om hans syn på massmedias bevakning av idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet. Tredje statsmakten är inte alltid så vana att själva bli granskade…
    ;)

    Svara

  3. 8 januari, 2013 @ 21:41 Det spelades bättre förr

    Balkander tänker på Ajax när han ser Öis. var det inte samme man som myntade Real Göteborg om Blåvitt inför förra säsongen. Taskiga vibbar det får inte bli fiasko med den nya satsningen.

    Svara

  4. 9 januari, 2013 @ 17:46 Rille

    Balkander skrev idag i GP om ”den nya spelaren Emil Karlsson” har man så dålig koll behöver man inte skriva alls.

    Svara

    • 10 januari, 2013 @ 10:50 Mossberg

      Herrar Balkander o, Leman. De har ingen koll alls på våra spelare. Hypen av Lycen som viktig spelare till nästa säsong ett exempel.
      Det har dålig koll på allt utom när det gäller Blåvitt.

  5. 9 januari, 2013 @ 18:13 Lill-Benke

    Men det var väl i bildtexten? Den tror jag inte Balkander skrivit.

    Svara

    • 10 januari, 2013 @ 10:05 Rille

      Det kan nog stämma, tänkte inte på det :)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se