Oskar Wallén ÖIS:are fram till 2014!

Nyförvärven avlöser varandra, yngling efter yngling tillkommer till 2013 års trupp. Men det är inte det enda som händer. Kontraktsförlängningar är även det något som genomförs på ÖIS-gården i dessa dagar. Näste pöjk att skriva på ett nytt avtal är den återstående delen av den såkallade Kode-maffian, nämligen Oskar Wallén. Detta avslöjande han själv på Twitter för ett par timmar sedan. Hans gamla kontrakt hade sitt slut efter säsongen 2013, medan det nya, nyss påskrivna, kontraktet även sträcker sig över säsongen 2014.

Detta är såklart en mycket positiv nyhet för alla oss ÖIS:are och för ÖIS självt (ja, och för Oskar också). Oskar Wallén var ett givet namn i startelvan 2012 och kommer förmodligen även vara det kommande säsong. De 13 mål han stod för i fjol är ett bra facit för en 19/20-åring. Om ni frågar mig är han bland de mer givna i laget i en startuppställning. Jag, och säkert många med mig, ser en enorm potential i Oskar. Han är en naturlig målskytt som är stark i targetspelet, och är snabbare än vad han ibland får det att se ut. Dessutom visade han upp gång på gång hur svårt det är att ta bollen ifrån honom, hans styrka i kroppen och förmåga att hålla bollen nära kroppen är mycket bra egenskaper att ha som en anfallare.

Nu låter det på min beskrivning som att Oskar redan är en fullfjädrad toppanfallare. Men så är ju såklart inte fallet. Än. Om man skall ta upp de sidor han behöver jobba med så tänker jag framförallt på det som kan uppfattas som ”nonchalens”. Att bli ännu mer beslutsam, att bli ännu mer kvicktänkt i huvudet är något som skulle gynna honom och för den delen de flesta fotbollsspelare.

Är man i dessutom i Oskars ålder och utvecklingsfas så behöver man såklart slipa på allt. Men grundpotentialen finns helt klart där. Sem så finns det ju det frågetecknet som man nästan kan sätta på alla spelare i truppen, att han aldrig har spelat på en högre nivå än Division 1. Det skall bli mycket spännande att se hur han och alla andra spelare klarar av tempot i Superettan.

Men jag smäller in samma förhandstips som jag gjorde förra året. Det gick inte in då, men det var inte långt ifrån. Men: Oskar Wallén blir vår interna skyttekung 2013. Så.

Med detta sagt ser anfallsuppsättningen för den kommande säsongen än så länge ut som följer:

10. Oskar Wallén -2014
13. Johan Hedman -2013
14. Emil Karlsson -2014
15. Ricky Yarsuvat -2014
22. Henrik Carlsson -2014


'Oskar Wallén ÖIS:are fram till 2014!' have 6 comments

  1. 15 januari, 2013 @ 13:38 DJ-CJ

    Bra!

    Tycker det är riktigt kul att Wallén gör många mål på huvudet, det ger en extra dimension i anfallsspelet som vi behöver. Kan han bli lite lättare i steget och snabbare de första metrarna vore det riktigt härligt!

    Svara

    • 15 januari, 2013 @ 13:54 Jonathan Larsson

      Precis. Snabbheten hos Oskar ligger efter de första meterna. Skulle vara jättebra om han, som du säger, kan bättra på sin acceleration.

    • 15 januari, 2013 @ 14:13 Christian Börjesson

      Å andra sidan finns det andra saker att förbättra också. Det första, och väldigt viktiga, som dyker upp är bolltouchen. Den är i vissa matcher, eller stunder av matcher, för låg. Där måste han bli vassare för att hitta en bra balans. Men självklart kan även snabbheten i det tidiga momentet förbättras den med.

  2. 15 januari, 2013 @ 13:55 Anonym

    Jag har nästan trott att han varit äldre, helklart har han framtiden för sig .

    Svara

  3. 15 januari, 2013 @ 16:14 Q

    Bra Kent! Inga bosmanfall nästa år gudskelov.

    Wallens targetspel men framförallt huvudspel blir bättre för varje match han spelar.

    Svara

  4. 15 januari, 2013 @ 16:14 Q

    Bra Kent! Inga bosmanfall nästa år gudskelov.

    Wallens targetspel men framförallt huvudspel blir bättre för varje match han spelar.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se