Robin Jonsson uppges vara klar för Utsiktens BK

Snipp snapp så var sagan (förmodligen) slut.

Robin Jonssons framtid har under större delen av vintern varit ett samtalsämne bland ÖIS:are. Det hela började med ett tweet där Robin gick ut med att hans kontrakt hade brutits och spekulationerna drog genast igång. För en dryg månad sedan blev det dock klart att Robin lämnar sällskapet. På klubbens hemsida förklarades det i en artikel att Robin Jonsson tillsammans med ett antal spelare inte fick sina kontrakt förlängda. Medan Tommy Lycéns öde har varit höjt i dunkel har vi ganska ingående kunnat följa Robins resa mot en ny klubb. Direkt efter skijlsmässan med ÖIS blev det en tripp till England där ett snöoväder satte käppar i hjulet och gjorde att man inte hann med så många klubbar som Robin önskat.

Efter en stunds tystnad kom dock ett ganska överraskande besked idag. Robin Jonsson ansluter enligt uppgift till Fotbolltransfers.se till Utsiktens BK. Klubbens som förra året hamnade på söderettans nedre halva satsar hårt inför den kommande säsongen och har värvat bland andra Ralf Edströms son Joakim från och förre ÖIS:aren Axel Wibrån. Rykten säger även att klubben är ute efter Johan Pettersson. Laget tränas av allas vår Janne Carlsson.

Av alla de nytillskott laget skaffat sig under vintern är Robin Jonsson det klart starkaste. Att en spelare som många trodde skulle hamna i Allsvenskan hamnar i en klubb som Utsikten är ganska uppseendeväckande. Man kan dock fråga sig varför Robin Jonsson väljer just Utsiktens BK framför en fortsättning i sällskapet. Visserligen har Utsikten en bra chans att utmana om titeln i nästa års söderetta men det är likväl ett steg nedåt i karriären. Lägger han ned sin statsning helt nu? Får han högre lön i Kiken än vad han kunde fått i sällskapet?

Troligvis är det så att han upplever att den lön han erbjöds i ÖIS var för låg för att kunna matcha hans krav. Han ville ändå ha samma summa pengar att leva för. Lösningen blir då att satsa på en klubb i en lägre division och samtidigt jobba heltid vid sidan av fotbollen på ett sätt som kanske inte hade fungerat vid en fortsättning i rödblått. Det är en gissning av många. I vilket fall som helst aktualiserar det frågan om vad Robin Jonsson egentligen vill med sin karriär. Satsar han på den civila karriären nu?


'Robin Jonsson uppges vara klar för Utsiktens BK' have 4 comments

  1. 31 januari, 2013 @ 17:58 Bartoli

    Som sagt, ÖIS sa upp Robins kontrakt och som man bäddar får man ligga – lycka till, Robin!

    Svara

  2. 1 februari, 2013 @ 09:18 Sektion LM

    Nu verkar ju inte Robin alls vara klar för Utsikten, men frågan uppstår ändå hur i hela Hisingen Utsikten kan ha pengar till att ”satsa”? De har ju t ex ingen publik? Är det någon välvillig finansiär som pumpar in pengar?

    Svara

    • 1 februari, 2013 @ 12:19 D

      Prioritet finans är väl inblandade i Utsikten, annars är det väl Glenn som lägger in lite TV-pengar ;)

  3. 1 februari, 2013 @ 09:44 Anonym

    Jag är övertygad att vi kommer få se fler Superettan klubbar i närområdet , det finns ju många bra spelare att värva . Kommer Oddevold som gjorde klart med Robin Garnemyr i går är ett ex. De vill också förstärka på defensiven. Jag är fortfarande sur på Öis som satsar på ett IFK lån före Robin J kortsiktigt! Jag hoppas att IFK betalar lönen för spelarna som kan återkallas vid sommaruppehållet annars ser jag ingen besparing för Öis.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se