Unge Jacob Ericsson på ÖIS önskelista

Ja, ÖIS har verkligen satt sin nya agenda i spel. Numer handlar det nästan enbart om unga, lovande, förmågor som har karriären framför sig. Spelare som inte riktigt har blommat ut än men som förhoppningsvis kommer att göra det vad det lider. Det råder ingen tvekan om att det är så ÖIS tänker i nuläget. Och det är ju också något av en uttalad melodi – bland annat på grund av den ekonomiska situation som ÖIS befinner sig i. Föreningen har helt enkelt inte kassakista nog att pynta upp för ”stjärnor”, namn som gör sig bra på matchtröjan. Istället har man tänkt om och går alltså nu mot att bli något av en plantskola för unga fotbollsspelare. Under gårdagen värvades Sebastian Ohlsson in på lån – en kille född 1993. Sedan tidigare finns Bratt, Hawunger, Paulson och Nilsson som de yngsta nyförvärven under vintern.

Idag skriver Värmlands Folkblad (VF) att ytterligare en 90-talist är på gång. I detta fall handlar det om Jacob Ericsson, närmast från spel i Karlstads BK även om det bara handlade om en utlåning och att han egentligen tillhörde AIK. För att vara exakt är Jacob Ericsson 19 år, född samma årtal som Filip Holländer, Jakob Lindström, Tobias Bratt och Sebastian Ohlsson, och huserar på vänsterbackspositionen. Åtminstone om man bara ser tillbaka på hans period i den soliga staden Karlstad. Där var han den ordinarie vänsterbacken genom hela säsongen. Sedan tidigare har han dock mestadels hållit till på mittfältet, så det rör sig om en relativt sen omskolning.

När Värmlands Folkblad nådde Jacob på telefon var han relativt fåordig även om han medgav att det finns ett intresse och att ÖIS är hans huvudspår. Det på grund av att han vill ta nästa steg i sin karriär. Därför har han också nobbat det bud som Karlstad BK kom med.

Kent Carlzon å sin sida verkar ha ”lärt sig läxan” efter Selakovic-uttalandet i Göteborgs-Posten. Numer kommenterar han inga namn för att undvika att det skapas spekulationer och ryktesspridningar. Ett ganska så klokt beslut, trots allt. Och därför fick inte heller Värmlands Folkblad ut särskilt mycket av att ringa upp ÖIS sportchef.

-Men jag vill inte kommentera spelare, det sätter bara igång massa spekulationer.

I slutet av VF:s intervju med Kent Carlzon berördes även ÖIS trupp, där Kent sade följande:

– Det ser bra ut, men samtidigt är inte truppen spikad till hundra procent spikad förrän transferfönstret stänger den 31 mars.

Och vi kan väl enas om att spikad… Nej, det är ÖIS trupp inte ännu.


'Unge Jacob Ericsson på ÖIS önskelista' have 17 comments

  1. 3 januari, 2013 @ 14:11 Oskar S

    Hoppas verkligen att han är tänkt om yttermittfältare och inte vänsterback…

    Svara

    • 3 januari, 2013 @ 17:53 Annonym

      Hannes S var i ärlighetens namn starkare än både Robin och Leinar på mittbacken förra året så det är nog inte helt fel att få in en ytterligare en spelare som kan spela vänsterback. Dessutom så är det i dagsläget väldigt skralt med rikitga ytterspelare i truppen så jag tycker att det positionsmässigt är en vettig värvning.

  2. 3 januari, 2013 @ 14:17 Anonym

    För tidigt att säga hur det kommer gå med alla dessa unga spelare i vår trupp.. Håller hoppet uppe om att de kommer utvecklas snabbt och kan konkurrera om en plats. Annars har vi problem!

    Svara

  3. 3 januari, 2013 @ 15:24 Felix Jonsson

    Som ni alla kanske förstår så är detta inte Kent själv som har skrivit och jag och säkert också mina kollegor med mig ser allvarligt på detta då det kan tolkas som förtal.Vi ber dig som har skrivit detta att ta bort kommentaren snarast eller framträda med ditt riktiga namn och ta på dig ansvaret.

    En representant från klubben hörde precis av sig och Kent har sett detta och tagit ganska illa vid sig. ÖIS ser mycket allvarligt på detta och kan tänka sig att vidta åtgärder.

    Svara

  4. 3 januari, 2013 @ 16:22 Janne

    Vart står den kommentaren? Eller har jag missat nått?

    Svara

    • 3 januari, 2013 @ 16:24 Christian Börjesson

      Den är numer förlagd till skräpkorgen.

    • 3 januari, 2013 @ 16:36 Janne

      Ok. De var lite förvirrande när man inte läst just den.

    • 3 januari, 2013 @ 18:38 JD1887

      Nu vill jag gärna veta vad som sades!

  5. 3 januari, 2013 @ 19:04 Björn

    Öis är helt rätt ute med satsningen på unga spelare , har en bra känsla för Öis detta år.

    Svara

    • 4 januari, 2013 @ 09:42 Janne

      På sikt ja, men nu ska vi spela i en fysisk serie och behöver spelare som klarar sv det.

  6. 3 januari, 2013 @ 23:42 Danne

    Har inte han meriter från u19 landslaget?

    Svara

  7. 4 januari, 2013 @ 01:31 Anonym

    Jag är orolig över truppen vi vann serien div 1. Truppen är i mycket upplöst och de som är värvade är unga oerfarna oskrivna blad på elitnivå . Öis har inte råd skrivs det att värva någon som man vet levererar och med erfarenhet. Men jag hoppas att min oro stillas , för truppen 2013 och att vi inte skall komma sist i superettan och studsa tillbaka vilket vore förgäves om året 2012 förvaltades bättre.

    Svara

    • 4 januari, 2013 @ 09:44 Janne

      Jag delar din oro. Tyckte vi redan hade många duktiga under 21-spelare i truppen innan värvningarna.

    • 4 januari, 2013 @ 16:58 Anonym

      Förstår inte riktigt vad du menar med att ”truppen är i mycket upplöst”? Vad jag kan se är det bara Robin J från startelvan som troligtvis inte kommer fortsätta. Björkeryd och Lycen spelade inte alltid från start och är för mig ganska ojämna och därför inte oersättliga. Tycker alltså att vi får behålla de flesta som är värda att behålla plus att vi gjort förstärkningar

    • 4 januari, 2013 @ 23:35 Anonym

      Vilka är förstärkningarna som håller för superettaspel menar du ?
      Det är värvningar vi kan hoppas på men vi vet inte med säkerhet att de håller för spel en division högre upp.
      Glad att Seb och Leinar blir kvar de har vad som krävs men de som är gröna i denna serie får vi hoppas att de håller måttet när det gäller.

    • 4 januari, 2013 @ 23:41 Pehr

      Det enda frågetecknet är väl anfallet.
      Ingen av anfallarna har spelat i SE eller högre.
      Defensiven kommer vi att klara men liksom förra säsongen är anfallet oprövat.

  8. 5 januari, 2013 @ 23:06 Anonym

    Detta tycker jag inte alls känns dumt! Kanske kan man omformulera honom till en yttermittfältare eller så som det känns nu för mig är att Hannes går in som mittback och han tar ytterbacks rollen.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se