9/4 gäller, ingenting annat

Superettans premiäromgång närmar sig med stormsteg. ÖIS har just spelat klart alla sina försäsongsmatcher och härnäst hägrar Svenska Cupens tre gruppomgångar, men därefter skall ÖIS bland 15 andra lag ge sig in i det riktiga allvaret: Superettan. Är det inte underbart, så säg!

Men tyvärr kommer vi att få vänta ännu lite längre på att se ÖIS återkomst till Superettan. Redan från början var Falkenbergs FF-matchen tilltänkt att spelas längst fram i tiden av samtliga i omgång ett, men nu är det klart att matchen flyttas fram ännu en dag. Istället för den åttonde april kommer alltså ÖIS – Falkenbergs FF att spelas den nionde (klockan 19:20 på Gamla Ullevi).

Vad som frambringade oklarheten hos Sambadefensiv var att det var delade budskap. Svenska fotbollsförbundet samt Superettans egna sajt (som sannolikt har tagit sina uppgifter från just SvFF:s hemsida) menade på att matchen skulle spelas just den nionde april, samtidigt som ÖIS hemsida samt Emir Osmanbegovic från TV4 på sin blogg skrev att matchen skulle spelas den åttonde april – precis som tilltänkt sedan tidigare. Men nu bekräftar en representant från SvFF att matchen, på grund av TV4:s sändningsval, kommer att spelas den nionde och ingenting annat.

Hej!

SvFF har fått besked av TV4 att matchen ska spelas den 9 april kl. 19.20.

Hälsningar Elisabeth

Fram med almanackorna ännu en gång, alltså.


'9/4 gäller, ingenting annat' have 8 comments

  1. 25 februari, 2013 @ 10:21 1887 Örgryte

    Härligt att TV4 informerar när SvFF skall ha sina arrangerade matcher. Måste vara skönt att vara ansvarig att planera på SvFF, bara att fråga TV4.

    Svara

  2. 25 februari, 2013 @ 10:58 Calmol

    Patetiskt med tvstyrda speldatum men ännu värre när de ändrar avsparkstiderna också. Ska vara 19:00 vardagar och 16:00 på helger

    Svara

  3. 25 februari, 2013 @ 13:26 BJ Raji

    fråga: Var köper man biljett till ÖIS-AIK i cupen den 10:e?

    Svara

    • 25 februari, 2013 @ 13:30 Christian Börjesson

      Ta den frågan med ÖIS (eller invänta vidare information på officiella hemsidan). Vi kan inte svara säkert på den även du säkerligen utan problem kommer att kunna köpa biljetter i spärren på matchdagen.

  4. 26 februari, 2013 @ 17:15 Anonym

    Tråkigt med dessa TV-styrda matchtider. Men i dagens alltmer kommersialiserade fotboll är det väl så det ser ut. TV-pengarna är trots allt en stor del av omsättningen för elitklubbarna. #mdmf

    Svara

    • 26 februari, 2013 @ 21:50 Nollfemelva

      Ja med det rimmar illa i och med att TV4gruppen som äger rättigheterna borde värna om ligans kvalité och varumärke, och i det så borde man räkna in Supporterkulturen som är en viktigt del även i TV-sända matcher.

      Att man konstant flyttar matchtider gör att det blir ännu svårare för såväl hemma som bortasupportrar att se matchen live vilken i förlängningen även minskar intresset för de som ser matchen på TV.

      Man kan även tycka att Svff borde värna mer om Supperettans/Allsvenskans varumärke än att sälja ut sig för högstbjudande som en billig slampa.

    • 27 februari, 2013 @ 00:39 Anonym

      Jag håller med dig till 100 %, tyvärr gör varken TV4 eller SvFF detta och klubbarna har i princip ingen makt. Jag går inte på Superettanfotboll för att det är bra utan p.g.a. ÖIS. Börjar bli dags för makthavarna att inse att utan oss supportrar som stöttar laget på plats så vore den svenska fotbollen ingenting. Finns så otroligt många ligor med mer pengar. Vi måste skapa något unikt och om SvFF gynnar supporterkulturen skulle det i sig kunna höja underhållningsvärdet mer än de pengar (värvningar) som finns i svensk fotboll. Och till de som tror att det kommer komma in massa utländska investerare och pumpa in pengar om vi avskaffar 51%-regeln: Skojar ni? Vill de köpa en klubb och pumpa in pengar utan tjäna på det så hade de redan köpt ett lag i något annat land där regeln redan har avskaffats. Hellre föreningsdemokrati och traditioner än bolagisering och vissa sportsliga framgångar (något enstaka lag i gruppspel i CL vart tionde år).


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se