Azulay debuterade i U21

Även om gårdagen mestadels ägnades åt att sörja Sebastian Johanssons avsked från ÖIS så fanns det trots allt lite att glädjas åt på annat håll. Nämligen att en annan Öisare kickade fotboll för U21-landslaget i Walsall mot England (i en träningsmatch som för övrigt slutade med hemmaseger, 4-0, där det aldrig var något snack om vilket lag som var bäst och skulle vinna). Och inte nog med det, det var dessutom Jonathan Azulays första framträdande i Sveriges U21-landslag någonsin. Det trots att han är född 1993 och det högst tillåtna födelseåret är 1992.

Speltiden i debuten blev en aning begränsad. Det blev faktiskt inte mer än ett inhopp som klockade totalt 18 minuter. Klent! Istället valde förbundskapten Håkan Ericson att satsa på Filip Helander, Malmö FF, och Alexander Milosevic, AIK som det startande mittbacksparet. Med facit i hand kunde det inte varit ett sämre beslut. Fyra bollar i arslet. Långt ifrån godkänt av de två allsvenska herrarna! Time to step eller lämna över en av platserna till ÖIS mittbacksgeneral Azulay.

Hör du det, Ericson?

Nu!

Även om det blev ett inhopp för Azulays del – tillslut – så skedde det inte på favoritpositionen i mittbacksförsvaret. Istället fick han nöja sig med att byta av Mattias Johansson på högerbacksplatsen. Enligt utsago kom han undan med skinnet i behåll trots att han lyckades med att kapa Conor Wickham på det sätt att han erhöll ett gult kort. Men förhoppningsvis säger det bara vem Jonathan Azulay är. En benhård spelare som inte släpper en djävel över bron. Inte ens David Leinar kan gå säker. Och det säger en hel del då Leinar har promenerat runt obehindrat på ÖIS-gården sedan Valter Tomaz Jr packade ihop och drog vidare. Kanske, kanske, kanske har vi nu någon med samma tuffhet igen. Medge att det vore fantastiskt.


'Azulay debuterade i U21' have 2 comments

  1. 6 februari, 2013 @ 14:28 Lill-Benke

    Landslagsdebut efter bara några veckor i Öis. Snacka om plantskola.

    Svara

  2. 8 februari, 2013 @ 15:59 Markus

    Såg matchen, och till trots en förfärlig fotbollsplan som fick mig att tänka tillbaka på 70-talets Brittiska leråkrar tog Azulay för sig, offensiva räder och starka löpningar blandat med sulfinter och hårda tacklingar. Inga direkta misstag och han eldade på Wickham till den grad att engelsmannen och Azulay stod panna mot panna och argumenterade.

    Tror helt klart han uppfattade debuten som rolig!

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se