”Bara att tejpa och köra!”

Tidigare under dagen rapporterade vi om senaste nytt angående Peter Abrahamsson och hans lillfinger. Då var budet att det gått ur led och att han under eftermiddagen skulle röntgas för säkerhets skull. Man trodde kanske inte att det var så farligt, men man ville samtidigt ta det säkra före det osäkra för att få det svart på vitt att ingenting var brutet eller skadat på något annat vis. En ganska så logisk manöver. Hellre vara lite för försiktig än att tro att ”äh, det är ingen fara. Det går över.” Det gäller att vara på den säkra sidan. Kanske speciellt vad gäller målvakter där vi bara har två alternativ tillgängliga utöver Sebastian Laneby (1994) och Lukas Thell (1996) i Tipselit Äldre. Skulle det visa sig att det är värre än befarat hade Kent Carlzon möjligen varit tvungen att ge sig ut på målvaktsmarknaden för att ragga upp en ny ersättare.

Men lyckligtvis ser det inte ut att behövas. Nej, Peter Abrahamsson kör enligt rapporter för fullt nere i gymmet på ÖIS-gården redan nu. Ett lugnande besked! Det är med andra ord ingen större fara – eller kanske ingen alls – med fingret. Det är bara att hoppas att så är fallet och att det inte börjar strula med svullnader och annan skit som det har en tendens att göra ibland. Om inte annat kan det lindras genom tejpning innan användning av fingret. Det ser alltså inte ut att vara några som helst problem. Skönt!

Peter Abrahamsson verkar inte ha några större problem med lillfingret trots allt

Att det skall röra sig om något benbrott är uteslutet. Det får man i alla fall anta efter att Peter Abrahamsson hälsat följande:

- Har röntgat och skall kolla på bilderna. Det verkar inte vara något benbrott i alla fall. Det är bara att tejpa och köra!

Det är Peter Abrahamsson i ett nötskal. En fantastisk attityd. Gneta på! Kriga! Ös och kör! Inte skall väl ett litet finger hindra honom från att spela fotboll. Nej, inte en chans i världen. Det är bara att tejpa lite grand och så är saken ur världen. Annat är det med vissa som stånkar, gnyar och gnäller över lindrigare åkommor. Men det finns lyckligtvis inte inom Peter Abrahamssons radar.

Frågan man kan ställa sig är väl huruvida Peter Abrahamsson skall skickas in att stå redan mot Falkenbergs FF. Det verkar ju inte vara några som helst problem och med det sagt kanske det är rätt i och med att Fredrik Andersson fick möjligheten att stå större delen av matchen mot GAIS. Å andra sidan är vi fortfarande bara i mitten av februari och matcherna i dagsläget betyder i stort sett ingenting mer än lite självförtroendebyggande. Därför kanske det vore bäst att vila Peter Abrahamsson och hans finger ytterligare några dagar – i alla fall från matchspel – och satsa på Fredrik Andersson igen mot Falkenbergs FF nu på tisdag på Valhalla IP. I och med det skulle vi kunna få en, förhoppningsvis, formtoppad och återställd Peter Abrahamsson lagom till dess att det är derbydags igen den 23 februari. Dessutom får Fredrik Andersson lite speltid vilket kan vara nyttigt med tanke på att just den varan kan bli en aning bristfällig i a-laget när det bränner till på riktigt i början av april.


'”Bara att tejpa och köra!”' have 8 comments

  1. 15 februari, 2013 @ 15:02 Polaren Per

    Fan va gött. Tycker dock att han kan vila fingret i några dagar för säkerhets skull.

    Svara

  2. 15 februari, 2013 @ 17:42 Hocus Focus

    Klart att Fredrik ska stå mot FFF.
    Bra för Peter , bra för Fredrik.

    Svara

  3. 15 februari, 2013 @ 21:34 Mendel

    Gillade förresten målvaktsstället mot GAIS… även om jag bara sett det på bild…

    Svara

    • 16 februari, 2013 @ 10:23 Felix Jonsson

      Helt rätt. Samma ställ som man använde mot Häcken. Enfärgat och enkelt. Snyggt!

  4. 16 februari, 2013 @ 19:07 Daniel K

    Felix: kan ni inte ordna någon omröstning, som ni sedan kan lämna in på ÖISgården, angående den grymt fula röda färgen? Om de inte redan vet så måste de få svart på vitt att vi supportrar kräver en mörkare röd färg på tröjorna.

    Svara

    • 16 februari, 2013 @ 19:54 Felix Jonsson

      Väldigt bra idé. Vi ska se över hur vi kan göra det.

    • 16 februari, 2013 @ 20:23 Sven R

      Personligen lägger jag mindre vikt på dräkterna och mer på de som klär sig i dem, men jag är tycker det är skönt att problemformuleringarna från supporterhåll verkar ligga på en helt annan nivå än för bara ett år sedan. Hoppas det håller i sig hela säsongen…
      ;)

    • 17 februari, 2013 @ 19:02 Christian Börjesson

      Jag är tämligen övertygad om att ÖIS har rätt bra koll på vad gemene Öisare tycker om färgen. Förmodligen håller de med, dessutom. Visst är du här inne och smyger, Oskar Ä? ;-)


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se