Dags att börja styra

Det enda som egentligen gör morgondagens match intressant är det faktum att Danny Ervik numera spelar i den gula Falkenbergströjan. Resten av fokuset den här veckan ligger på lördagens match mot IFK Göteborg. Eller?

Men om man är nördig och aningen överanalyserande kan man självklart hitta intressanta komponenter i morgondagens match också. Rent spelmässigt är förmodligen morgondagens match intressantare än lördagens. Visserligen har laget redan stött på superettamotstånd men då i ett derby mot Gais där man kunde spela mycket på inspiration. I morgondagens match får man för första gången möta ett ”helt vanligt superettalag”. Dessutom är Falkenberg ett lag som förra året hamnade på kvalplats nedåt i superettan och kan därmed mycket väl bli ett motstånd som ÖIS kan förväntas ha en hel del boll mot. I matchen mot Gais fick ÖIS långa stunder jaga boll och förlita sig på sina snabba omställningar. Att förlita sig på omställningar kommer inte vara lika framgångsrikt mot Falkenberg och även om det skulle vara det så är det dags för årets upplaga av sällskapet att visa vad man kan göra med ett bollinnehav.

Matchen mot Gais var en uppvisning i hur ett lag bör ta sig an ett derby. I åratal har bilden av ÖIS som ett lag som är sämst när det gäller bestämt hamrats in. Under förra året började man sakta men säkert röra sig bort från den bilden och skapa ett lag som klarade av att vinna även när spelet inte stämde och i sina bästa stunder mala ned sitt motstånd med ett spel byggt på kraft och fart.

2013 års försäsong har fortsatt i samma anda och aldrig har det väl varit tydligare än i förra veckans derby. Ett Gais med ambitionen att skapa målchanser igenom ett stort bollinnehav fick stora problem mot ett hyperaggressivt ÖIS där Jakob Lindström och Johan Lundgren slet som aldrig förr på innermittfältet för att vinna boll i tid och starta omställningar. Mot Falkenberg kommer man få visa att man klarar av att föra en match.

För mot Falkenberg är det dags att återigen försöka föra en fotbollsmatch. Man lyckades i stora drag föra matchen mot Utsiktens BK med ett finurligt passningsspel även om man hade vissa problem framför mål. Mot Häcken slog man ur underläge och men tog över spelet i den andra halvleken och mot Gais krigade man sig till bollen i den andra halvleken och klarade av att föra spelet korta stunder då.

Att man förde matchen mot Utsikten var ingen överraskning. Mot lag som huserar i botten av divisionen under bör man föra spelet. Mot Falkenberg däremot som är ett lag som med största sannolikhet är i samma klass som ÖIS, alternativt lite sämre så bör man klara av att ta tag i taktpinnen på hemmaplan. Att man dessutom de senaste veckorna styrt in träningen mot en mer anfallsinriktad profil bör även det synas under morgondagen. Då laget tog emot Utsikten var man fortfarande i en fas då fokus låg på försvarsspel.

Tyvärr kommer laget till match utan trequartistan Johan Lundgren imorgon. Trollhättesonen deltog inte i spelet på dagens träningspass utan körde individuellt vid sidan av planen tillsammans med Erik Nexborn och såg stundtals ut att plågas av en känning i nedre delen av vaden alternativt hälsenan. Med andra ord blir det med största sannolikhet ett innermittfält bestående av Filip Holländer och Jakob Lindström som mönstras imorgon.

Tyvärr kan vi inte ge er någon startelva idag då träningen ägnades åt lite andra ärenden men vi lovar att leverera en riktigt smaskig träningsrapport på fredag istället.

Istället pratar vi lite om Falkenbergs FF. Laget har haft det motigt under första delen av försäsongen, 0-0 i försäsongspremiären mot Tvååker följdes visserligen upp av en 4-1 viktoria mot Halmia men efter det åkte man på pumpen med besked i Landskrona där laget förlorade med 4-2 efter att ha reducerat två gånger i slutet av matchen. En vinst mot en nykomling i division 1, en förlust mot ett mittenlag i superettan och en mållös match mot Tvååker, hemmahörande i Division 2 Västra Götaland.

Med andra ord borde morgondagens match bli en jämn historia. Men varför inte fortsätta på förra årets inslagna väg: ”Fotboll spelas över 90 minuter och till slut vinner ÖIS”

Tyvärr blev dagens träningsrapport inte så fyllig som den borde. Vi bjuder istället er på ett litet kollage:

Kan ni inte få nog av Martins bilder? Tänkte väl det! Då är det bara att kika in på martinbrittberg.se, där kryllar det av godbitar. Återigen jättestort tack Martin!


'Dags att börja styra' have 7 comments

  1. 18 februari, 2013 @ 23:58 Karin

    Härligt, jag älskar den sista blötbuttra bilden på ÖIS egna Lavezzi, Verratti och Pastore!

    Svara

    • 19 februari, 2013 @ 07:11 Sektion LM

      Tryck upp och sälj den! Den är riktigt jäkla bra. Jag vill ha den inramad på väggen!

  2. 19 februari, 2013 @ 00:54 A

    Stor eloge till fotografen. Grymt bra bilder där fotografen gått ett steg längre än vad som är brukligt. Fortsätt på den inslagna vägen med ”coola” bilder. Snacka om ett steg i rätt riktning. Bild 4 och 5 skulle jag själv vilja ha förstorade och inramade. Slut på de söta och fina pojkarna uppe vid ÖIS gården. Bilderna förmedlar det nya ÖIS där man kämpar, krigar och till slut vinner. HÄRLIGT är bara förnamnet!!!!

    Z

    Svara

    • 19 februari, 2013 @ 01:13 Sven R

      +1

    • 19 februari, 2013 @ 07:28 Martini

      +2
      VÄLDIGT bra bilder! Den gossen har en bra känsla.

    • 19 februari, 2013 @ 09:51 Anders Rådmalm

      Härliga bilder, bra jobbat hoppas på fler framöver :)

    • 19 februari, 2013 @ 18:25 PriMax_ÖIS

      +3 När kommer de i större storlek så man kan ha dem som skrivbordsbakgrund?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se