Derbyvinst!

Det blev en vinst på Valhalla IP i afton. Med det tog laget sin andra seger den här försäsongen och är ännu obesegrade. Med andra ord har försäsongen börjat bättre än många kanske hade trott att den skulle. Många har ställt sig tveksamma till att truppen skulle räcka till mot bättre motstånd. Mot Häcken och Gais har detta motbevisats. Truppen ser ut att vara tillräckligt starka i nuläget för att kunna stå emot även de tyngre pjäserna.

För att kort summera matchen var ÖIS det bästa laget i den första halvleken då man ganska tidigt gjorde 1-0 genom Johan Hedman. Efter att en sned strumprullare från Emil Karlssons högerfot blivit till en perfekt passning till Johan Hedman som på kort håll kunde raka in 1-0 till publikens stora euforiska glädje.

Under perioden som följde strax efter målet radade ÖIS upp chanser värda ett bättre öde. Jakob Lindström missade på mållinjen, Emil Karlsson brände friläge och Emil Karlsson brände friläge. Det hade med lite tur kunnat stå 3-0 i paus, så många lägen skapade man under den första halvleken.

I inledningen av den andra tog sig dock den grönsvarta backlinjen samman och ÖIS fick det genast svårare att ta sig till vassa chanser samtidigt som Gais tog tag i spelet och visade att man gillar att äga boll. Tyvärr för deras del var det ingen i grönsvart dress som hade någon tydlig tanke om vad man ville göra med bollen för att få in den i målet på andra sidan plan. Man var oerhört uddlösa offensivt.

När ÖIS sedan i slutet av den andra halvleken kunde ta tillbaka spelet och börja skapa chanser igen började det hela kännas lugnare och man kunde tillslut ganska enkelt rida ut stormen och i årets tredje match ta den kanske tyngsta skaplen, sin andra vinst och för tredje gången i rad undvika förlust.

Mot ljusare tider!


'Derbyvinst!' have 3 comments

  1. 14 februari, 2013 @ 09:27 Smurfalizer

    God vinst. Träningsmatcher saknar aldrig betydelse. Vi fick se ett aggressivt Öis som spelade skjortan av de fattiga Gais. Jag är inte övertygad om vår förträfflighet – inte alls. Gais kan ha kommit till spel alltför nedtränade. Men det var en rätt komfortabel seger. Och det med en grymt skön inställning. Härligt!

    Framtiden ser fantastiskt ljus ut. Riktigt bra jobbat gubbar! Prytzan har fått in en härlig vinnarskalle-mentalitet. Det var länge sen vi hade det när vi låg i den här jävla serien. Inte så att jag svävar på moln och tror vi rusar genom Superettan, men en mittenplacering och bäst i stan räcker för mig.

    Svara

  2. 14 februari, 2013 @ 12:38 Anonym

    Hoppas verkligen att Gais var en bra sparringpartner, men det vissar väl sig på lördag då vi möter Falkenberg som vi brukar ha svårt för också. Men en vinst är alltid en vinst och ger så mycket mervärde och särskilt mot Gais och IFK . Det bästa med truppen känns som att den funkar bra oavsett vilka som spelar , bredden. Det kommer likt förra året vara det allra viktigaste att varje spelare är på tårna när den är på planen. Surt med Peter ,men jag känner mig trygg med Fredrik samtidigt ger det honom värdefull speltid nu. Vi kommer ha väldigt bra målvakter och det känns tryggt.

    Svara

  3. 14 februari, 2013 @ 15:39 Jacobilandslagetom3år

    Riktigt kul att se Öis igår! En spelare som överraskade mycket var Johan Hedman. Slankare, snabbare och mer teknisk jämfört med förra säsongen. Tycker han ser gjuten ut som högerytter. Kanske som forward också. Att han har en naturlig säkerhet i att sätta dit bollarna kan visa sig mycket värdefull. Just att vi (Emil Karlsson) skjuter så illa och bränner så många klara lägen känns som akilleshälen just nu. Tränar de aldrig avslut på Öis-gården? Här krävs helt klart bättring. Annars ser jag ljust på säsongen, speciellt då försvaret ser såpass stabilt ut. Azulays andra halvlek var ju helt briljant! Snabb och brytningssäker som få.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se